Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:
    Brawo! Ja mimo ze wiele nie musze schudnąć ( schudłam 4 kg ) I chce jeszcze 4kg ( jestem szczupła ale lubie swoją wagę ktora mialam przez 20lat :)) to wiem jak to trudno! Mi udało sie na poście przerywanym i od tygodnia znowu stosuje :)
    I po poście przerywanym udaje się bez problemu utrzymać wagę? Kiedyś stosowałam i tylko chodziłam głodna i nic nie zrzuciłam 😂

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę zaraz po wyjściu 🙃
    W obrazie, po poronieniu, nie widać żadnych niepokojących zmian 🥹
    Endometrium ma 17 mm 😍 Więc warunki bobek ma dobre, tylko żeby bobek był...
    Owulacja raczej była, bo płyn za macicą jest. Trudno było dokładnie znaleźć ciałko żółte, ale bardziej prawdopodobne, że z lewego, a nie z prawego była owu, szok. Naprawdę bardziej czułam po prawej stronie.
    Mimo to, dostałam też skierowanie na proga, TSH, ft4 i prolaktynę. Co ciekawe Doktor powiedział żeby dzień przed badaniem prolaktyny nie uprawiać specjalnie sportu, seksu, nie zarywać nocy i nie objadać się przed snem, żeby nie było prawdopodobieństwa zafałszowanego wzrostu tego hormonu. Powiedział też, że ta pierwsza połowa cyklu jest ruchoma, a druga jest stała. Więc jeśli mi się w razie czego utrzymają krótkie fazy lutealne, to będzie to do dalszej diagnostyki.
    Na ten moment jestem dobrej myśli. Aha, badał mnie też na fotelu i powiedział, że jest ładny śluz 🤔 ( po owu kontynuuję olej z wiesiołka jedną kapsułkę dziennie).
    Pozostaje czekać 💚

Tofuszka, Słonecznik90, Kompotlinka, Gorzkax33333, Gosiaczkova, Aga992 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Dziewczyny przyszłam się ciut pochwalić 🙈
    Bo umówiłam się w końcu do dietetyczki ☺️

Mam dla niej spisać mój jadłospis z trzech dni i tak sobie od wczoraj spisuję i ważę produkty żeby było dokładniej. No i jak może kojarzycie choćby ze stopki, od czerwca zrzuciłam kilka kilogramów (a szczerze nie staram się jakoś szczególnie tylko zadbałam o białko i zaopiekowałam się dwoma mechanizmami objadania się).

No i słuchajcie, z ejajem liczę kalorie i jestem w szoku że tak mało jem (dosłownie niedużo więcej niż moja podstawowa przemiana materii, oczywiście z wyjątkami, bo czasem zjem np. chipsy). Zrzuciłam już łącznie 5kg 🥹 czekałam na początek cyklu bo staram się porównywać wagę właśnie do momentu cyklu, bo po owulacji to zawsze się jednak woda gromadzi.
    Ja ostatnio tyle ważyłam rok temu 🙈 jestem z siebie wchuj dumna
    Jeszcze mam nadwagę, ale cóż, powoli do celu ☺️
    You go girl!!! ❤️ ogromne gratulacje ! Daj znać koniecznie co Ci powie dietetyczka. Będziesz z nią rozmawiała też pod kątem diety płodnościowej?

Ja zleciałam 7 kg z wagi od marca, ale myślę że to głównie zasługa metforminy. Wcześniej przy pilnowaniu diety i ćwiczeniach nie chudłam nic, a od kiedy biorę tabletki to waga leci. Chociaż ostatnio mam kryzys i dla równowagi dzisiaj po siłowni zjadłam dwa czekoladowe ciastka i nie żałuję niczego 🤭

Tofuszka, Słonecznik90, Marcycha lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    A jak robisz owsianke? Nocna czy taka zwykla? Masz jakies fajne przepisy? Bo mi sie przejadla taka zwykla.
    Widzialam tez fajne przepisy na redukcje do przyrzadzenia w air fraier, zaobserwowalam nawet taki profil na tik toku
    Zwykłą. Najlepiej na błyskawicznych bo lubię jak jest papką.
    W sumie proporcje mam spisane z dzisiaj: Płatki owsiane (30 g), Otręby owsiane (12 g), Mleko 1,5% (85 g). Wsadzam do mikrofali na minutę-półtorej. Wyjmuję i dodaję
    Skyr naturalny (76 g)
    Mieszam i dodaje inne rzeczy, dziś wleciały Orzechy włoskie (25 g) i Gruszka (76 g).

Osobiście najbardziej lubię dodać duuużo malin (zwykle mam zapas mrożonych) i kostkę gorzkiej czekolady. Czasem daję też nasiona chia, ale bardziej zdrowotnie niż dla smaku

Ogólnie dzięki skyrowi jest taka bardziej kremowa. Taka zupełnie zwykła też mi się przejadła. Ostatnio nawet jak miałam mało skyra to dodałam trochę podziabanego twarogu i też wyszła super

J.ss, Marcycha lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
  • Foggy Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tafuszka brawo brawo 👏 super wynik
    Od kiedy się staramy o ciążę to mi się utyło 5 kg przez podjadanie na pocieszenie :( niby moje teraźniejsze BMI jest na granicy prawidłowej wagi i nadwagi więc nie jest źle ale i tak się średnio z tym czuję

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha jakie endometrium piękne!!!! Wow

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Piszę zaraz po wyjściu 🙃
    Owulacja raczej była, bo płyn za macicą jest. Trudno było dokładnie znaleźć ciałko żółte, ale bardziej prawdopodobne, że z lewego, a nie z prawego była owu, szok. Naprawdę bardziej czułam po prawej stronie.
    Mimo to, dostałam też skierowanie na proga, TSH, ft4 i prolaktynę. Co ciekawe Doktor powiedział żeby dzień przed badaniem prolaktyny nie uprawiać specjalnie sportu, seksu, nie zarywać nocy i nie objadać się przed snem, żeby nie było prawdopodobieństwa zafałszowanego wzrostu tego hormonu. Powiedział też, że ta pierwsza połowa cyklu jest ruchoma, a druga jest stała. Więc jeśli mi się w razie czego utrzymają krótkie fazy lutealne, to będzie to do dalszej diagnostyki.
    Na ten moment jestem dobrej myśli. Aha, badał mnie też na fotelu i powiedział, że jest ładny śluz 🤔 ( po owu kontynuuję olej z wiesiołka jedną kapsułkę dziennie).
    Pozostaje czekać 💚

Marysiu super wieści,Kropek będzie miał wygodny domek,ale z tego co kojarzę,to po owulacji nie powinno się już stosować oleju z wiesiołka 🤔

Gosik0205 lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa ja idę tam głównie dla płodności (generalnie to dietetyczka płodnościowa). Wzięliśmy pakiet dla par. Dostosuje nam też suplementy, pozleca badania, może coś wyłapie.

Ogólnie wypełniając jej ankietę troszkę się zaniepokoiłam bo był punkt "niepokojące objawy" i na większość mam tak lub czasami 😶 ale nie brałam ich za niepokojące.. no cóż
    Wizyta za 2 tygodnie :) po drodze wakacje na jachcie więc cel nie przytyć 😂

Nikaaa_, Dawdler34 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszko brzmi to wszystko bardzo fajnie, czekam na relację!

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Piszę zaraz po wyjściu 🙃
    Pozostaje czekać 💚
    Piękne endometrium ❤️🤞

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Foggy Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Nikaa ja idę tam głównie dla płodności (generalnie to dietetyczka płodnościowa). Wzięliśmy pakiet dla par. Dostosuje nam też suplementy, pozleca badania, może coś wyłapie.

Ogólnie wypełniając jej ankietę troszkę się zaniepokoiłam bo był punkt "niepokojące objawy" i na większość mam tak lub czasami 😶 ale nie brałam ich za niepokojące.. no cóż
    Wizyta za 2 tygodnie :) po drodze wakacje na jachcie więc cel nie przytyć 😂
    A jakie to objawy? Zdradzisz przykłady?

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Słonecznik, no właśnie poczytałam o oleju w fazie lutealnej i już nie będę brała, dziękuję za spostrzeżenie 😘

👑 Tofuszka, Gorzka, tfu, tfu 😜

👑Tofuszka, idę sprawdzić ile to jest 30 g płatków, ja po prostu sypę 3 łyżki 🙃

Słonecznik90, Tofuszka, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Tofuszka, dalas pomysl z tym skyrem, ja w sumie az tak nie dbam o to, aby bylo bialko, ja po prostu kocham chleb z maselkiem i pomidorkiem i ogolnie chleb xD Moglabym go dodawac do wszystkiego, to moja zguba i jem oczywiscie pod sam korek

Andzia, serio juz minely 3 tyg 😳
    Ja polecam bułkę pełnoziarnistą, do tego syneczka chuda i połowa burraty. To posypuję mieszanka suszonych płatków pomidorów, czosnku niedźwiedziego i bazylii. Mogę te kanapki jeść cały czas. Ja odkąd jestem na 2g metforminy jem mniej, o wiele szybciej czuje sytość i wystarcza mi mniej jedzenia. Na śniadanie jem taka połówkę bułki z połową burrata i ogórka średniego. Wieczorem druga taka kanapka. Jakiś nieduży obiad pomiędzy i mi starcza. A owsianka że skyrem jest sztos. Ja daję 50g płatków owsianych górskich, 150ml mleka, pół skyra i do tego jakiś owoc. Ogólnie dużo białka = dłuższą sytość i mniejsze skoki cukru

Słonecznik90, Marcycha, J.ss lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Ja polecam bułkę pełnoziarnistą, do tego syneczka chuda i połowa burraty. To posypuję mieszanka suszonych płatków pomidorów, czosnku niedźwiedziego i bazylii. Mogę te kanapki jeść cały czas. Ja odkąd jestem na 2g metforminy jem mniej, o wiele szybciej czuje sytość i wystarcza mi mniej jedzenia. Na śniadanie jem taka połówkę bułki z połową burrata i ogórka średniego. Wieczorem druga taka kanapka. Jakiś nieduży obiad pomiędzy i mi starcza. A owsianka że skyrem jest sztos. Ja daję 50g płatków owsianych górskich, 150ml mleka, pół skyra i do tego jakiś owoc. Ogólnie dużo białka = dłuższą sytość i mniejsze skoki cukru

Jeju,przeczytałam o pomidorach i teraz tak mnie zaczęło ssać,że szybka kąpiel i idę pochłonąć 🙈

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Gajek Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje 🐒 i zaczynam od dzisiaj leczenie z probella a od soboty z ozempikiem. Potem zaczynamy stymulację za 3 miesiące. Niestety znowu faza poowulacyjna była 10 dni więc lekarz będzie chciał ją wydłużyć. Będę do was zaglądać co jakiś czas. Trzymam ogromne kciuki za każdą z Was!

Tofuszka, biavska, aaandzia, MiśkaK, Dawdler34, Gorzkax33333, mistyreal lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy, adenomioza
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 75, biblok 2,5, probella, ozempik

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3+k2, kwas foliowy, endomesin estrobiom
  • Gosik0205 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Piszę zaraz po wyjściu 🙃
    Pozostaje czekać 💚

Piękne endometrium
    Tez miałam ci napisać że olej z wiesiołka bierze się do owu później odstawia
    Teraz nic tylko czekać na szczęśliwe zakończenie dwoma kreskami na teście ✊✊🍀🍀

Marcycha lubi tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    A jakie to objawy? Zdradzisz przykłady?
    Migreny, biegunki, zaparcia, senność po posiłkach, ogólne zmęczenie itp.
    Ogólnie to w prawie wszystkich tych rzeczach (nie pamiętam wszystkiego, pisałam z głowy) jest u mnie lepiej odkąd podniosłam ferrytyne i D3, do tego zdrowiej jem, nie piję alkoholu i przyjmuję więcej supli. Ale przecież nie napiszę że nie czuję senności po posiłkach jeśli jeszcze dwa miesiące temu występowała niemal zawsze po obiedzie 🙈

Pisałaś o przytyciu podczas starań . Nie jesteś sama... ja podczas starań przytyłam 7kg, a zaczęłam przybierać tuż przed nimi i łącznie przytyłam 10 kg w jakieś półtora roku 🙈

Dążyłam podświadomie do figury idealnej, bo przecież matematycznie kula nią jest xD

Zizu952 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wow! Brawo!
    Marycha jakie cudne endometrium😍 Super

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to ja biorę olej z wiesiołka cały cykl 😳 teraz to mnie zmartwilyscie

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza
    💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany,
    D3 4000
    Zioła Ojca Sroki 3
    Lametta,
    Ovitrelle,
    Cyclogest,
    Encorton,
    Acard
  • Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doslownie nie wiem co ze sobą zrobić
    Dzis przyjaciółka wysłała mi swoje dwie kreski... pierwszy cykl starań

Nie wiem. Czuję się dziwnie. Jakby w moim ciele były dwie mnie

Oczywiscie cieszę sie z jej szczescia. Na prawde. To nie tak że aby tak pisze bo tak się powinno. Serio.

I jest druga strona. Ta, której nie kontroluje. Nie umiem nazwać tej emocji. Cały czas chce mi sie rzygac przez to, czuje ze chyba dzis nie zasnę

Mam totalny kryzys emocjonalny bo doslownie nie poznaje sama siebie. Nie chcę czuć tej negatywnej strony a jednak ona jest silniejsza i nie do opanowania...

👩25 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ