Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisia to jest trudne. Daj sobie dzień czy dwa na przetrawienie tego. Jest jak jest, a Twoje dzieciątko przyjdzie gdy będzie gotowe 🫂 tulę mocno💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
Matko I córko, dziewczyny pisałam, że miałam wzorst temp, że śluz jakiś taki lepki...słuchajcie tak idealnego, książkowego śluzu jak teraz to ja nigdy nie miałam, typowe wzorowe białko jajka, ciągnące sie..no kurde jestem dumna z tego śluzu 🤣😎💪🏻
Myśliscie, że wczorajsze serduszkowanie i np jutrzejsze będzie wystarczające?
Aga992, MiśkaK, aaandzia, Gorzkax33333, Elgenda lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Kochana doskonale Cię rozumiem mnie na każdorazową wieść o ciąży dosłownie słabilo to jest emocja nad którą nie panujemy i myślę że każda z nas straraczzek tak ma i sądzę że ona będąc na Twoim miejscu też by tak miała. To nie jest nic złego, masz prawo się tak czuć. Masz prawo do smutku, do płaczu, do złości, do zazdrości i innych które temu towarzyszą. 🫂Lisia00 wrote:Ja doslownie nie wiem co ze sobą zrobić
Dzis przyjaciółka wysłała mi swoje dwie kreski... pierwszy cykl starań
Nie wiem. Czuję się dziwnie. Jakby w moim ciele były dwie mnie
Oczywiscie cieszę sie z jej szczescia. Na prawde. To nie tak że aby tak pisze bo tak się powinno. Serio.
I jest druga strona. Ta, której nie kontroluje. Nie umiem nazwać tej emocji. Cały czas chce mi sie rzygac przez to, czuje ze chyba dzis nie zasnę
Mam totalny kryzys emocjonalny bo doslownie nie poznaje sama siebie. Nie chcę czuć tej negatywnej strony a jednak ona jest silniejsza i nie do opanowania...
Nie masz wpływu że taki jest stan rzeczy i przecież gdybyś była w ciąży czy miała upragnioną dzidzie to nie targałyby Tobą takie emocje 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 22:33
Aga992, mistyreal lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
Lisia.. 🥺🫂🫂🫂
Zweryfikowałam, jedna łyżka płatków owsianych to 10 g 😬 Właśnie robi się u mnie nocna. Jutro zjem razem z córką, ona też lubi. Ja dodaję jeszcze zawsze 2 łyżeczki samodzielnie zmielonego lnu (przemycone zdrowe tłuszcze). Chia też jest spoko pod tym względem, ale jest droższe. Z Waszego polecenia jutro wlatuje skyr do niej 😃 Czasami dodawałam jogurt naturalny. Za sykrem nie przepadam ze względu na konsystencję, ale nie sprawdzałam z owsianką, zobaczymy.
Gajek, szacun za to śniadanie i kolację, jakoś wątpię bym się jedną połówką najadła, ale też przetestuję 😬 Może ta burata robi robotę, bo w sumie to większa kulka niz mozarella.
Brawo, śluzie Dawdler! 😉 Łoo co do owulacji, to chgw 🫣
Swoją drogą to moje endometrium wg AI to taka naprawdę górna granica (zwykle podają 16 mm), ale lekarz nic złego nie mówił, wręcz był zadowolony i pełny nadziei, więc tak to zostawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 22:45
Tofuszka lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Co do owsianek, to płatki błyskawiczne są najbardziej przetworzone, lepiej jeść zwykłe

Ja robie na kuchence płatki+ chia+ siemie lniane, wbijam też całe jajko i mocno mieszam - podbijam białeczko tym samym:)
Mieszam skyr/maślankę z kakao 100%, do tego owoce, i jest przepyszne
Obczajcie sobie przepis na owsiankę na Instagramie rozkosznego, ja robię modyfikacje pod bardziej fit ale jest przekozacka !Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 22:43
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
Lisia00 wrote:Ja doslownie nie wiem co ze sobą zrobić
Oczywiscie cieszę sie z jej szczescia. Na prawde. To nie tak że aby tak pisze bo tak się powinno. Serio.
I jest druga strona. Ta, której nie kontroluje. Nie umiem nazwać tej emocji. Cały czas chce mi sie rzygac przez to, czuje ze chyba dzis nie zasnę
Mam totalny kryzys emocjonalny bo doslownie nie poznaje sama siebie. Nie chcę czuć tej negatywnej strony a jednak ona jest silniejsza i nie do opanowania...
Mam tą samą sytuacje
Z przyjaciółka mniej więcej zaczęłyśmy się razem starać i jej się udało .. i mi teraz dosłownie jest głupio ale nawet nie mam ochoty się z nią widzieć . To jest straszne
Nie chce z nią urywać kontaktu ale jak będę patrzeć na jej brzuch to już mi się ryczeć chce
Mam tak samo jak ty , kompletnie nie wiem co dalej robić . Czy spotykać się na sile , czy co
Ja już to trochę przetrawiłam , ale nadal codziennie myśle ze jej się udało a mi nie
To jest straszne , nie chce czuć tej zazdrości a mimo to ona jest ogromna … nie ma to na leku
👩🦰30👱♂️30👶🏻5
Starania od 02.2026 -
Lisia🫂
Rozumiem, wprawdzie nie staraliśmy się wtedy bo mąż uważał, że mamy czas na drugie .. ale ja zawsze marzyłam o 2 dzieci z małą różnicą wieku, więc bardzo trudno mi było z jego decyzją ... już sam fakt był dla mnie mega ciężki...
Wiedziałam, że mi czas ucieka...
I najpierw jedna przyjaciółka zaszła w ciążę a 3 miesiące później druga... każde spotkanie z nimi kosztowało mnie okropnie - dosłownie wracałam i płakałam 😞 one miały swój etap, tematy, swoje szczęście a ja mimo, że bardzo się cieszyłam to czułam okropną niesprawiedliwość.Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gajek, taka buleczka to moja ulubiona ale nie ma opcji, ze najem sie polowka, moj zoladek to jest studnia bez dna, potrafie niezle do niego pakowac, to generalnie moj najwiekszy problem - przejadanie sie i pchanie w niego do fulla.
Trzymaj sie, przytulam za @ i powodzenia z ozempiciem 🤞🏻
Dzieki za polecenie owsianki, serio ze skyrem tez nie robilam, tzn dodawalam sam ale bez mleka, sproboje na pewno. Dzisiaj jade po platki bo widzialam ze mam, ale niezdatne do uzycia 🙈
Lisia, kazda z nas mierzy sie z podobnymi sytuacjami i niestety tak ciezko sie na to przygotowac, jak taka wiadomosc spadnie jak grom z jasnego nieba. Pisalam ostatnio o kolezance z pracy ktora tez zaszla w 1cs i jak uslyszalam ta wiadomosc, to mialam wrazenie ze nogi mam jak z waty i totalnie nie jestem soba, bo mialam taki mocny emocjonalny rollercoaster w glowie.
Trzymaj sie 🫂
Jeszcze co do jedzenia, przypomnialam sobie o takim przepisie z tik toka, gotujemy makaron, do tego pieczemy warzywa w piekarniku takie jakie lubimy, potem blendujemy warzywa z serkiem wiejskim na podbicie bialka. Komentarze byly same dobre, ze to danie jest przepyszne, mam zamiar jutro sprobowac, zobaczymy bo to tez taki dosc dziwny pomysl i nie wpadlabym na to 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 05:29
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Jeszcze za wcześnie kochana u mnie też mniej więcej 8/9 dpo, ale czekam cierpliwie. Po weekendzie myślę testować.🙂 3mam kciuki za nas ✊Foggy wrote:Biało, ale to dopiero 9 dpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 06:45
Foggy lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany,
D3 4000
Zioła Ojca Sroki 3
Lametta,
Ovitrelle,
Cyclogest,
Encorton,
Acard -
J.ss ja coś podobnego ostatnio robiłam w piekarniku i było bardzo dobre. Tylko u mnie głównie pomidory, do tego cebula, papryka. Jak się upiecze to blenduję (z pomidorów można łatwo zdjąć skórkę najpierw) ale ja dodaję do tego soczewicę na podbicie białka. Jem albo jako zupkę, albo jako sos do makaronu (wtedy lubię posypać odrobiną jakiegoś sera). Przyprawy to tylko sól i pieprz. Wychodzi cudowne, jak raz spróbowałam to chyba przez miesiąc robiłam kilka razy w tygodniu 😅
J.ss lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
🖤Starania od 02.2025r.
🌿Drożność 07/2026 ✅
💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
⚖️ Waga (od 06/26): -4kg -
🌸 Glorietka 🫂 Ale co to się dzieje z tymi cyklami? To Twój drugi taki krótki z tego, co kojarzę 🤔 Konsultowałaś już to?
🌸 Foggy, piłka nadal w grze
Co do owsianek, to sama nie jadam, ale często wpisuję pacjentom różne wariacje i sobie chwalą. Moje ostatnie odkrycie, to pieczone z jajkiem w Air Fryer lub piekarniku np. sernikowa, szarlotkowa, brownie. No i da się nawet zrobić takie a la Snickers czy Bounty 😁
Ja kilka dni temu dowiedziałam się o ciąży żony mojego brata ciotecznego i o dziwo po kilkusekundowym ukłuciu w serduszku już było ok. Życzę im dobrze, to ich pierwsze dziecko i tak naprawdę nie wiem, ile się starali. Także dość dobrze to zniosłam. A dzień wcześniej mąż wspomniał o dwóch koleżankach, które zaciążyły chwilę po awansie i od razu poszły na L4 🙃 Ciekawe podejście, ale może jakbym miała etat, to też bym tak szybko się zmyła.👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
J.ss
Zrobię jutro jeszcze jeden dzień pożyję nadzieją.. tym bardziej że na sobotę jestem umówiona na babski wieczór więc wolę sprawdzić w razie czego, ale to jutroM 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
RozumiemLisia00 wrote:Ja doslownie nie wiem co ze sobą zrobić
też przez to przechodziłam. Miałyśmy być razem w ciąży. Ona jest..ja straciłam..nasz kontakt jest dalej bardzo dobry ale jak wysyła mi zdjęcia, gdzie widzę brzuszek to jest mi bardzo ciężko
i myślę, że to nie minie, po prostu boli i przypomina mi sie tamten czas.
U nas była różnica 1.5mies ciąży👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
Tule za @ i ⚪️
Glorietka miałaś już tak wcześniej?
Lisia w pełni Cię rozumiem i po prostu trzeba dać sobie czas na te złe emocje, a tak jak Tofuszka napisała każda w końcu się doczeka🍀
Co do jedzenia to ja ostatnio mam fazę na omleta z serka wiejskiego jem albo na śniadanie albo na kolację zapycha na długo 😀🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Amelia96 wrote:O kurde to ja biorę olej z wiesiołka cały cykl 😳 teraz to mnie zmartwilyscie
Już jakiś czas temu też się przewijał temat, wiesiołka najlepiej brać do owulacji później może powodować skurcze macicy🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Konsultowałam, nie mówiła nic na ten krótki cykl oprócz tego, że taki mógł być po odstawieniu drovelis. A teraz się to powtórzyło.. byle nie zrobiła się kolejna torbiel 😭💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
⏳
Czekamy na Ciebie cudzie...
TEN Fertil ONA, DHA -
Masakra co za noc, dzisiaj 5 dni po owulacji, zimne poty w nocy, co się odkryłam w nocy to mi zimno było 🥲 a temperatura rano 36,85🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo