Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Aga, wiem co czujesz 😂😂😂
    Ja niby wiem ze nasienie to taki dramat, ze w ogole szkoda zachodu ale oczywiscie bylam przejeta terminem owulacji i dzialalismy i jeszcze sama nakrecalam temat 😂
    Pamiętaj, że wystarczy tylko jeden plemnik 😃
    U nas też nasienie słabe, ale ciągle sobie to powtarzam.

J.ss, aaandzia lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:
    Ja w udanym cyklu też miałam ból jakby po lewej stronie piersi już kilka dni po owulacji- już chyba nawet pisałam, że umówiłam się na USG, bo węzeł chłonny na tej persi był powiększony, twardy i bolesny. Wtedy nie myślalam nawet, że to objaw ciąży, bo wydawało mi się za wcześnie z reszta wtedy jakoś psychicznie odpuściłam i nie myślałam nawet o objawach, dniach cyklu itp.
    Właśnie to czytam i mam powiększony węzeł chłonny na lewej piersi 3 dzień 😂 ale u mnie test biały więc ciąży nie ma

Słonecznik90, biavska lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boje się zdjąć stanik 😂

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻 Marycha,kciuki za wizytę 🍀daj koniecznie znać po:)
    🌻Aga,wystarczy jeden silny żołnierzyk i zaskoczy 😊🍀

Co do biustowych objawów ciążowych,to ja ani w pierwszej,ani w drugiej ciąży nie miałam.
    Za to w pierwszej leciała mi krew z nosa około 7 dpo(swoją drogą wczoraj też trochę 😏)
    I w obu ciążach przed testem chodziłam co chwilę do łazienki.

Marcycha lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam też tak z sutkami, jakby mi ktoś je tarką wycierał szczególnie po kąpieli jak wycierałam się ręcznikiem 😂

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja tez to powtarzam jak mantre 😊

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszłam się ciut pochwalić 🙈
    Bo umówiłam się w końcu do dietetyczki ☺️

Mam dla niej spisać mój jadłospis z trzech dni i tak sobie od wczoraj spisuję i ważę produkty żeby było dokładniej. No i jak może kojarzycie choćby ze stopki, od czerwca zrzuciłam kilka kilogramów (a szczerze nie staram się jakoś szczególnie tylko zadbałam o białko i zaopiekowałam się dwoma mechanizmami objadania się).

No i słuchajcie, z ejajem liczę kalorie i jestem w szoku że tak mało jem (dosłownie niedużo więcej niż moja podstawowa przemiana materii, oczywiście z wyjątkami, bo czasem zjem np. chipsy). Zrzuciłam już łącznie 5kg 🥹 czekałam na początek cyklu bo staram się porównywać wagę właśnie do momentu cyklu, bo po owulacji to zawsze się jednak woda gromadzi.
    Ja ostatnio tyle ważyłam rok temu 🙈 jestem z siebie wchuj dumna
    Jeszcze mam nadwagę, ale cóż, powoli do celu ☺️

Maalwii, Aga992, natix, aaandzia, Marcycha, Gorzkax33333, Słonecznik90, biavska, Nikaaa_, MiśkaK, Foggy, Gosik0205, Tajlandia22, Zizu952 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Mam dla niej spisać mój jadłospis z trzech dni i tak sobie od wczoraj spisuję i ważę produkty żeby było dokładniej. No i jak może kojarzycie choćby ze stopki, od czerwca zrzuciłam kilka kilogramów (a szczerze nie staram się jakoś szczególnie tylko zadbałam o białko i zaopiekowałam się dwoma mechanizmami objadania się).

No i słuchajcie, z ejajem liczę kalorie i jestem w szoku że tak mało jem (dosłownie niedużo więcej niż moja podstawowa przemiana materii, oczywiście z wyjątkami, bo czasem zjem np. chipsy). Zrzuciłam już łącznie 5kg 🥹 czekałam na początek cyklu bo staram się porównywać wagę właśnie do momentu cyklu, bo po owulacji to zawsze się jednak woda gromadzi.

Super!
    Kochana gratuluję wiem ile to trudu kosztuje i masz prawo być z siebie wchuj dumna! Oby tak dalej i nie przestawaj 💪🏼🍀
    Też jestem na redukcji i od listopada -7 kg ale jeszcze mi sporo zostało także walczymy razem o lepszą i zdrowszą wersję siebie na spokojnie ❤️

Tofuszka lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka, mega mega gratulacje!!!
    Ja nie moge zrzucic 5 kg, wiec naprawde brawo za samozaparcie, ja tez mam zamiar wziasc sie za siebie bo juz kiepsko ze soba sie czuje, ale mi strasznie ciezko, staram sie odżywiać zdrowo. W pracy potrafie sie trzymac i jem ok a w domu mam wrazenie, ze rzucam sie na jedzenie i objadam sie

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Tofuszka, mega mega gratulacje!!!
    Ja nie moge zrzucic 5 kg, wiec naprawde brawo za samozaparcie, ja tez mam zamiar wziasc sie za siebie bo juz kiepsko ze soba sie czuje, ale mi strasznie ciezko, staram sie odżywiać zdrowo. W pracy potrafie sie trzymac i jem ok a w domu mam wrazenie, ze rzucam sie na jedzenie i objadam sie
    Ja właśnie z tym rzucaniem się na żarcie miałam zawsze problem.. tzn "co na talerzu to trzeba zjeść" nieważne że się przejem. Więc zaczęłam sobie mniej nakładać (najwyżej wleci dokładka). No i to białko dużo robi. Kiedyś moja owsianka (często na śniadanie jem) miała 700-900 kcal, a teraz 450-500. Wtedy więcej płatków i sporo masła orzechowego, teraz mniej owsianki, bez masła orzechowego ale dodaję skyr naturalny i świeże orzechy i owoce.

Zawsze miałam w ogóle problem z rzucaniem się na słodkie, ale serio odkąd zadbałam o to białko to już nie mam takiego ssania. Albo sama robię ciasto twarogowe i zawijam w nie np jagody 😁 no i jeszcze wyszkoliłam męża żeby słodyczy na zapas nie kupował, bo co będzie w domu to zjem i pójdzie w dupę xD a tak jak mam wyjść do sklepu po czekoladę to zazwyczaj jednak mi się nie chce 😂

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ogólnie rozumiem, sama długo miałam problem zejść z wagi. W tym roku osiągnęłam najwyższą kiedykolwiek wagę. A oczywiście wcześniej były podejścia do zrzucania, liczenie kalorii i robienie wszystkiego na siłę, było ciężko a kończyło się jeszcze gorzej. I ja nie wiem, to białko to chyba magia po prostu xD niemal do wszystkiego daję skyr albo twaróg teraz xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 19:02

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha kciuki za wizytę , daj znać po ♥️

Elgenda ja też jutro wolne i ja już czuje, że za rogiem pewnie owu bo śluz już się robi i myślę o ♥️ więc jutro mój K. Wraca i mówi, że nie odpuszcza i bierzemy się do pracy 😅

Tofuszka !!!! Gratulacje!! Duma bije z Twojego postu🍀 cieszę się i wierzę, że nie było to łatwe 🌟

J.ss dzięki za pamięć , młody ma super atrakcje na wyjeździe dzwoni co drugi dzień także zadowolony i wraca już w niedzielę , nie wiem kiedy to zleciało!

Gorzkax33333, J.ss, Tofuszka, Elgenda, Słonecznik90, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga992 wrote:
    Chyba nie będę testować, wyszły niedrożne jajowody, we wrześniu mam zabieg :) ale wiecie co...nie da się tego olać, mimo całej świadomości że są niedrożne to i tak robiliśmy starania 😂 no bo jakby miał był jakiś cud...to z pustego nawet Salomon nie naleje xD

Tak jak dziewczyny piszą wystarczy jeden plemnik!!

J.ss tak samo!!! Myślę, że zawsze warto próbować 🍀

J.ss lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka, dalas pomysl z tym skyrem, ja w sumie az tak nie dbam o to, aby bylo bialko, ja po prostu kocham chleb z maselkiem i pomidorkiem i ogolnie chleb xD Moglabym go dodawac do wszystkiego, to moja zguba i jem oczywiscie pod sam korek

Andzia, serio juz minely 3 tyg 😳

Tofuszka, Elgenda lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Tofuszka, dalas pomysl z tym skyrem, ja w sumie az tak nie dbam o to, aby bylo bialko, ja po prostu kocham chleb z maselkiem i pomidorkiem i ogolnie chleb xD Moglabym go dodawac do wszystkiego, to moja zguba i jem oczywiscie pod sam korek
    To może jakiś twaróg/gzik do tego? :D też uwielbiam chlebek z pomidorkiem w różnych wersjach ale ostatnio mam fazę na owsiankę 😅

J.ss lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:

Andzia, serio juz minely 3 tyg 😳

No w sumie będzie 2 tygodnie i 5 dni więc w sumie tak i też jestem w szoku !

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Tofuszko,brawo 🥰 piękny wynik 😊

• emmac Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Brawo! Ja mimo ze wiele nie musze schudnąć ( schudłam 4 kg ) I chce jeszcze 4kg ( jestem szczupła ale lubie swoją wagę ktora mialam przez 20lat :)) to wiem jak to trudno! Mi udało sie na poście przerywanym i od tygodnia znowu stosuje :)

🥺2026
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio się z sobą źle czuje,bo zobaczyłam najwyższą wagę w moim życiu. Ważę tyle,ile ważyłam na koniec w obydwóch ciążach :/
    Na razie jedynie ograniczyłam słodkie,zobaczymy,co z tego będzie.
    Ale ogólnie ja chudnę w ciąży,jakaś moja dieta cud 😅

• J.ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robisz owsianke? Nocna czy taka zwykla? Masz jakies fajne przepisy? Bo mi sie przejadla taka zwykla.
    Widzialam tez fajne przepisy na redukcje do przyrzadzenia w air fraier, zaobserwowalam nawet taki profil na tik toku

Andzia, naprawde szybko zlecialo

Malwi, testujesz jutro czy w sobote? 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 20:13

Marcycha lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ