SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Aga, wiem co czujesz 😂😂😂
    Ja niby wiem ze nasienie to taki dramat, ze w ogole szkoda zachodu ale oczywiscie bylam przejeta terminem owulacji i dzialalismy i jeszcze sama nakrecalam temat 😂
    Pamiętaj, że wystarczy tylko jeden plemnik 😃
    U nas też nasienie słabe, ale ciągle sobie to powtarzam.

J.ss, aaandzia lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:
    Ja w udanym cyklu też miałam ból jakby po lewej stronie piersi już kilka dni po owulacji- już chyba nawet pisałam, że umówiłam się na USG, bo węzeł chłonny na tej persi był powiększony, twardy i bolesny. Wtedy nie myślalam nawet, że to objaw ciąży, bo wydawało mi się za wcześnie z reszta wtedy jakoś psychicznie odpuściłam i nie myślałam nawet o objawach, dniach cyklu itp.
    Właśnie to czytam i mam powiększony węzeł chłonny na lewej piersi 3 dzień 😂 ale u mnie test biały więc ciąży nie ma

Słonecznik90, biavska lubią tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boje się zdjąć stanik 😂

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻 Marycha,kciuki za wizytę 🍀daj koniecznie znać po:)
    🌻Aga,wystarczy jeden silny żołnierzyk i zaskoczy 😊🍀

Co do biustowych objawów ciążowych,to ja ani w pierwszej,ani w drugiej ciąży nie miałam.
    Za to w pierwszej leciała mi krew z nosa około 7 dpo(swoją drogą wczoraj też trochę 😏)
    I w obu ciążach przed testem chodziłam co chwilę do łazienki.

Marcycha lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam też tak z sutkami, jakby mi ktoś je tarką wycierał szczególnie po kąpieli jak wycierałam się ręcznikiem 😂

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja tez to powtarzam jak mantre 😊

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszłam się ciut pochwalić 🙈
    Bo umówiłam się w końcu do dietetyczki ☺️

Mam dla niej spisać mój jadłospis z trzech dni i tak sobie od wczoraj spisuję i ważę produkty żeby było dokładniej. No i jak może kojarzycie choćby ze stopki, od czerwca zrzuciłam kilka kilogramów (a szczerze nie staram się jakoś szczególnie tylko zadbałam o białko i zaopiekowałam się dwoma mechanizmami objadania się).

No i słuchajcie, z ejajem liczę kalorie i jestem w szoku że tak mało jem (dosłownie niedużo więcej niż moja podstawowa przemiana materii, oczywiście z wyjątkami, bo czasem zjem np. chipsy). Zrzuciłam już łącznie 5kg 🥹 czekałam na początek cyklu bo staram się porównywać wagę właśnie do momentu cyklu, bo po owulacji to zawsze się jednak woda gromadzi.
    Ja ostatnio tyle ważyłam rok temu 🙈 jestem z siebie wchuj dumna
    Jeszcze mam nadwagę, ale cóż, powoli do celu ☺️

Maalwii, Aga992, natix, aaandzia, Marcycha, Gorzkax33333, Słonecznik90, biavska, Nikaaa_, MiśkaK, Foggy, Gosik0205, Tajlandia22, Zizu952 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Mam dla niej spisać mój jadłospis z trzech dni i tak sobie od wczoraj spisuję i ważę produkty żeby było dokładniej. No i jak może kojarzycie choćby ze stopki, od czerwca zrzuciłam kilka kilogramów (a szczerze nie staram się jakoś szczególnie tylko zadbałam o białko i zaopiekowałam się dwoma mechanizmami objadania się).

No i słuchajcie, z ejajem liczę kalorie i jestem w szoku że tak mało jem (dosłownie niedużo więcej niż moja podstawowa przemiana materii, oczywiście z wyjątkami, bo czasem zjem np. chipsy). Zrzuciłam już łącznie 5kg 🥹 czekałam na początek cyklu bo staram się porównywać wagę właśnie do momentu cyklu, bo po owulacji to zawsze się jednak woda gromadzi.

Super!
    Kochana gratuluję wiem ile to trudu kosztuje i masz prawo być z siebie wchuj dumna! Oby tak dalej i nie przestawaj 💪🏼🍀
    Też jestem na redukcji i od listopada -7 kg ale jeszcze mi sporo zostało także walczymy razem o lepszą i zdrowszą wersję siebie na spokojnie ❤️

Tofuszka lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
    • koncentracja 34,18 mln/ml
    • całkowita liczba w ejakulacie 68,36 mln
    • ruch postępowy a+b 41%
    • ruch całkowity 47%
    • morfologia 1% - wady główki 🟡
    • posiew ✅
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka, mega mega gratulacje!!!
    Ja nie moge zrzucic 5 kg, wiec naprawde brawo za samozaparcie, ja tez mam zamiar wziasc sie za siebie bo juz kiepsko ze soba sie czuje, ale mi strasznie ciezko, staram sie odżywiać zdrowo. W pracy potrafie sie trzymac i jem ok a w domu mam wrazenie, ze rzucam sie na jedzenie i objadam sie

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Tofuszka, mega mega gratulacje!!!
    Ja nie moge zrzucic 5 kg, wiec naprawde brawo za samozaparcie, ja tez mam zamiar wziasc sie za siebie bo juz kiepsko ze soba sie czuje, ale mi strasznie ciezko, staram sie odżywiać zdrowo. W pracy potrafie sie trzymac i jem ok a w domu mam wrazenie, ze rzucam sie na jedzenie i objadam sie
    Ja właśnie z tym rzucaniem się na żarcie miałam zawsze problem.. tzn "co na talerzu to trzeba zjeść" nieważne że się przejem. Więc zaczęłam sobie mniej nakładać (najwyżej wleci dokładka). No i to białko dużo robi. Kiedyś moja owsianka (często na śniadanie jem) miała 700-900 kcal, a teraz 450-500. Wtedy więcej płatków i sporo masła orzechowego, teraz mniej owsianki, bez masła orzechowego ale dodaję skyr naturalny i świeże orzechy i owoce.

Zawsze miałam w ogóle problem z rzucaniem się na słodkie, ale serio odkąd zadbałam o to białko to już nie mam takiego ssania. Albo sama robię ciasto twarogowe i zawijam w nie np jagody 😁 no i jeszcze wyszkoliłam męża żeby słodyczy na zapas nie kupował, bo co będzie w domu to zjem i pójdzie w dupę xD a tak jak mam wyjść do sklepu po czekoladę to zazwyczaj jednak mi się nie chce 😂

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ogólnie rozumiem, sama długo miałam problem zejść z wagi. W tym roku osiągnęłam najwyższą kiedykolwiek wagę. A oczywiście wcześniej były podejścia do zrzucania, liczenie kalorii i robienie wszystkiego na siłę, było ciężko a kończyło się jeszcze gorzej. I ja nie wiem, to białko to chyba magia po prostu xD niemal do wszystkiego daję skyr albo twaróg teraz xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 19:02

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha kciuki za wizytę , daj znać po ♥️

Elgenda ja też jutro wolne i ja już czuje, że za rogiem pewnie owu bo śluz już się robi i myślę o ♥️ więc jutro mój K. Wraca i mówi, że nie odpuszcza i bierzemy się do pracy 😅

Tofuszka !!!! Gratulacje!! Duma bije z Twojego postu🍀 cieszę się i wierzę, że nie było to łatwe 🌟

J.ss dzięki za pamięć , młody ma super atrakcje na wyjeździe dzwoni co drugi dzień także zadowolony i wraca już w niedzielę , nie wiem kiedy to zleciało!

Gorzkax33333, J.ss, Tofuszka, Elgenda, Słonecznik90, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga992 wrote:
    Chyba nie będę testować, wyszły niedrożne jajowody, we wrześniu mam zabieg :) ale wiecie co...nie da się tego olać, mimo całej świadomości że są niedrożne to i tak robiliśmy starania 😂 no bo jakby miał był jakiś cud...to z pustego nawet Salomon nie naleje xD

Tak jak dziewczyny piszą wystarczy jeden plemnik!!

J.ss tak samo!!! Myślę, że zawsze warto próbować 🍀

J.ss lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka, dalas pomysl z tym skyrem, ja w sumie az tak nie dbam o to, aby bylo bialko, ja po prostu kocham chleb z maselkiem i pomidorkiem i ogolnie chleb xD Moglabym go dodawac do wszystkiego, to moja zguba i jem oczywiscie pod sam korek

Andzia, serio juz minely 3 tyg 😳

Tofuszka, Elgenda lubią tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Tofuszka, dalas pomysl z tym skyrem, ja w sumie az tak nie dbam o to, aby bylo bialko, ja po prostu kocham chleb z maselkiem i pomidorkiem i ogolnie chleb xD Moglabym go dodawac do wszystkiego, to moja zguba i jem oczywiscie pod sam korek
    To może jakiś twaróg/gzik do tego? :D też uwielbiam chlebek z pomidorkiem w różnych wersjach ale ostatnio mam fazę na owsiankę 😅

J.ss lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:

Andzia, serio juz minely 3 tyg 😳

No w sumie będzie 2 tygodnie i 5 dni więc w sumie tak i też jestem w szoku !

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Tofuszko,brawo 🥰 piękny wynik 😊

• emmac Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Brawo! Ja mimo ze wiele nie musze schudnąć ( schudłam 4 kg ) I chce jeszcze 4kg ( jestem szczupła ale lubie swoją wagę ktora mialam przez 20lat :)) to wiem jak to trudno! Mi udało sie na poście przerywanym i od tygodnia znowu stosuje :)

🥺2026
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio się z sobą źle czuje,bo zobaczyłam najwyższą wagę w moim życiu. Ważę tyle,ile ważyłam na koniec w obydwóch ciążach :/
    Na razie jedynie ograniczyłam słodkie,zobaczymy,co z tego będzie.
    Ale ogólnie ja chudnę w ciąży,jakaś moja dieta cud 😅

• J.ss Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robisz owsianke? Nocna czy taka zwykla? Masz jakies fajne przepisy? Bo mi sie przejadla taka zwykla.
    Widzialam tez fajne przepisy na redukcje do przyrzadzenia w air fraier, zaobserwowalam nawet taki profil na tik toku

Andzia, naprawde szybko zlecialo

Malwi, testujesz jutro czy w sobote? 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 20:13

Marcycha lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    25.08 - 96,88 mIU/ml
    29.08 - 670,15 mIU/ml
    03.09 - 8567,50 mIU/ml
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ