Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
Zizu952 wrote:Trochę tych pasków wyszło już w tym miesiącu - gratulacje dziewczyny!!!!🥳
Ściskam wszystkie @ i biele - życzę Wam aby na kolejnych testach były już same paski
Dziewczyny jakie suple przyjmujecie w czasie starań? Jak próbowałam ogarnąć wszystko co jest polecane w różnych miejscach to wychodzi duża garść tabletek dwa razy dziennie i boję się, że mi żołądek walnie 😅
I druga sprawa - dużo z Was pisze o tych zegarkach - ja mam z Apple, kupiony dla bycia zegarkiem o funkcji temperatury dowiedziałam się jak już go miałam, ale mam wrażenie, że u mnie on mierzy jakoś bez sensu - wgl nie widzę pików temp na wykresach ani jakichś spadków przed @ - w porównaniu do manualnego termometru, gdzie te wykresy pięknie wychodziły - jakieś inne zegarki polecacie? Albo może wiecie czy nie trzeba jakoś specjalnie ustawień włączyć?
Ja obecnie biorę prenacare complete dla kobiet w ciąży i karmiących i cynk.
W poprZednich dwóch ciążach brałam prenatal unoRodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Powiem Wam, że chyba ten cykl płata mi figle
9dc - śluz rozciagliwy
10dc - wodnisty
11dc - wodnisto-lepki? taki dziwny, nawet po serduszkowaniu facet powiedział, że chyba śluz jakis inny bo było go dużo ale był jakby lepki
12dc - znowu wodnisty (ale może być jeszcze pozostałość po serduszkowaniu)
ALE dzisiaj temp mi skoczyła do 36.63 więc nie wiem, owulka była? pomierze teraz jeszcze przez kolejne dni..jedyne co to wczoraj nie mierzyłam temp
jakoś tak szybko na owulkę, zawsze też czuje jajniki a teraz takie nie wiadomo co. No i LH negatywne były ale też robiłam 1 dziennie (żeby sprawdzić, czy cos sie zaczyna dziać, wykorzystam testy i więcej tych LH nie kupuje) i pije 2.5l wody więc mocz moze być bardziej rozcieńczony
co myślicie?
@Zizu952 ja się niestety na apple nie znam, obraziłam się na firme kilka lat temu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 09:21
Zizu952 lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Obserwuj temperaturę nic innego nie zostajeDawdler34 wrote:Powiem Wam, że chyba ten cykl płata mi figle
9dc - śluz rozciagliwy
10dc - wodnisty
11dc - wodnisto-lepki? taki dziwny, nawet po serduszkowaniu facet powiedział, że chyba śluz jakis inny bo było go dużo ale był jakby lepki
12dc - znowu wodnisty (ale może być jeszcze pozostałość po serduszkowaniu)
ALE dzisiaj temp mi skoczyła do 36.63 więc nie wiem, owulka była? pomierze teraz jeszcze przez kolejne dni..jedyne co to wczoraj nie mierzyłam temp
jakoś tak szybko na owulkę, zawsze też czuje jajniki a teraz takie nie wiadomo co. No i LH negatywne były ale też robiłam 1 dziennie (żeby sprawdzić, czy cos sie zaczyna dziać, wykorzystam testy i więcej tych LH nie kupuje) i pije 2.5l wody więc mocz moze być bardziej rozcieńczony
co myślicie?
@Zizu952 ja się niestety na apple nie znam, obraziłam się na firme kilka lat temu
biavska, Dawdler34 lubią tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Ja idę do pracy, od wczoraj mam sutki wrażliwe tak że jak zdejmuje koszulkę i zahacze to boli, no i piersi po bokach ale to jak się stary do nich przyczepi 😂🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Gorzkax33333 wrote:Ja idę do pracy, od wczoraj mam sutki wrażliwe tak że jak zdejmuje koszulkę i zahacze to boli, no i piersi po bokach ale to jak się stary do nich przyczepi 😂
A tu u Ciebie standard czy nowość w fazie lutealnej?
U mnie dzisiaj 16 dc i dopiero wczoraj wieczorem pojawił się śluz płodny i dzisiaj od rana też sporo. Niby według aplikacji owulka powinna być w sobotę i Flo zawsze wyliczało mi dość dobrze, bo zazwyczaj pokrywało się z obrazem na USG. Niby miałam nie robić owulaków ale ten cykl jakiś inny i kusi mnie. W poniedziałek mam USG to może coś się dowiem kiedy mogła być owulacja i możliwe, że przesunę testowanie na kilka dni później.
Gorzkax33333 lubi tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
Nowość, ostatnie cykle w ogóle miałam bez pmsu i odczuć, było wręcz cicho i spokojniebiavska wrote:A tu u Ciebie standard czy nowość w fazie lutealnej?
U mnie dzisiaj 16 dc i dopiero wczoraj wieczorem pojawił się śluz płodny i dzisiaj od rana też sporo. Niby według aplikacji owulka powinna być w sobotę i Flo zawsze wyliczało mi dość dobrze, bo zazwyczaj pokrywało się z obrazem na USG. Niby miałam nie robić owulaków ale ten cykl jakiś inny i kusi mnie. W poniedziałek mam USG to może coś się dowiem kiedy mogła być owulacja i możliwe, że przesunę testowanie na kilka dni później.🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Gdyby nie ból przez podnoszenie koszulki to pewnie nawet bym nie zauważyła że są takie wrażliwe🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Co do tego bólu piersi - ja w poprzednim cyklu miałam straszne i już się nawet zastanawiałam, czy to może coś zwiastuje, ale potem przyszła @ i się zaczęłam zastanawiać, czy sobie tego bólu nie wmówiłam szukając objawów na siłę:')
A zastanawiam się jeszcze - w tym cyklu zmierzyłam sobie wzrost temperatury w 10 dc - czy to możliwe, że owulacja była tak wcześnie? Miała tak kiedyś któraś z Was? -
Ja akurat zwalam wszystko na progesteron 😂 bo już raz miałam taki cykl że byłam pewna że to ciąża, miałam mdłości wymioty a okazało się że mam skutki uboczne odstawienia leków 😂olczita wrote:Co do tego bólu piersi - ja w poprzednim cyklu miałam straszne i już się nawet zastanawiałam, czy to może coś zwiastuje, ale potem przyszła @ i się zaczęłam zastanawiać, czy sobie tego bólu nie wmówiłam szukając objawów na siłę:')
A zastanawiam się jeszcze - w tym cyklu zmierzyłam sobie wzrost temperatury w 10 dc - czy to możliwe, że owulacja była tak wcześnie? Miała tak kiedyś któraś z Was?🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Może być nawet i w 8 dniu cyklu 😂olczita wrote:Co do tego bólu piersi - ja w poprzednim cyklu miałam straszne i już się nawet zastanawiałam, czy to może coś zwiastuje, ale potem przyszła @ i się zaczęłam zastanawiać, czy sobie tego bólu nie wmówiłam szukając objawów na siłę:')
A zastanawiam się jeszcze - w tym cyklu zmierzyłam sobie wzrost temperatury w 10 dc - czy to możliwe, że owulacja była tak wcześnie? Miała tak kiedyś któraś z Was?🧑98'🧒97'
IO, PCOS
Ja mam kosmiczne skoki temperatury w tym cyklu, na początku się nawet przejęłam, ale teraz już wywaliłam ten cykl na straty, może nie koniecznie tak być, ale prościej się żyje z tą myślą. Śluzu jak nie było porządnego tak nie ma, więc wspomagamy się conceive + zwykłym i tym w ampułkach - mega fajne są, poświęciliśmy je na „dni płodniejsze”, bo zwykle miałam owulke 13/14/15 dc i trochę nie wierzę aplikacjom już, bo każda z trzech wyznaczyła mi inaczej. Co ma być to będzie, nie uda się do października to też przeżyjemy. Moje podejście się zmieniło i jednak lepiej żyć bez stresu starając się co 2 dni 😅 zatestuję 24.08 i zobaczymy, a nóż widelec się uda 😀
Dawdler34, Gorzkax33333, Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻
⏳
Czekamy na Ciebie cudzie...
TEN Fertil ONA, DHA -
My teraz też działamy z tym conceive+ i na prawdę fajny jest. Naczytałam się, że jest wodnisty, leci po nogach ale nic takiego nie miało miejsca. Mąż też zadowolony
Glorietka lubi tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
Ja miałam miesiąc temu w 8dcolczita wrote:Co do tego bólu piersi - ja w poprzednim cyklu miałam straszne i już się nawet zastanawiałam, czy to może coś zwiastuje, ale potem przyszła @ i się zaczęłam zastanawiać, czy sobie tego bólu nie wmówiłam szukając objawów na siłę:')
A zastanawiam się jeszcze - w tym cyklu zmierzyłam sobie wzrost temperatury w 10 dc - czy to możliwe, że owulacja była tak wcześnie? Miała tak kiedyś któraś z Was?
🥺2026 -
Odnośnie bólu piersi- w poprzednim cyklu miałam tam wrażliwe sutki, i swędzące, że brajan zaczął płatać figle..ale pamiętam, że w cyklu z ⏸️ to piersi ogólnie mnie bolały, wręcz nie mogłam się położyć na brzuchu, bo czułam duży dyskomfort
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Jeśli chodzi o wyznaczenie owulacji to ja używam zwykłego termometru z dwoma miejscami po przecinku i zawsze widzę skok i wyższa temperaturę w drugiej fazie
Testów LH sikancow nie robię wcale bo u mnie nigdy nie wychodzą za dużo pije i ciagle sikam hahaha
mistyreal lubi tę wiadomość
👩🦰30👱♂️30👶🏻5
Starania od 02.2026 -
Dawdler34 wrote:Odnośnie bólu piersi- w poprzednim cyklu miałam tam wrażliwe sutki, i swędzące, że brajan zaczął płatać figle..ale pamiętam, że w cyklu z ⏸️ to piersi ogólnie mnie bolały, wręcz nie mogłam się położyć na brzuchu, bo czułam duży dyskomfort
No ja w ostatnim cyklu nie czułam nic jedynie brzuch ciągnął, a w szczęśliwej ciąży miałam właśnie piersi płonące i strasznie bolały i sutki tak jak u Ciebie, ale wiadomo, że nienajęta to wyznacznik ciąży, zależy od organizmu. Trzymam kciuki 🍀
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
No właśnie po piersiach mam wrażenie że najbardziej można poczuć że coś się dzieje, powinny być u mnie ciężkie i obolałe a nic nie boli więc nic z tego tak jak myślałam, prawy jajnik do śmieci
biavska lubi tę wiadomość
🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston