Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
Odpowiedz

Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!

Oceń ten wątek:
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    To podskocze dzisiaj do Rossmana i dokupie 2 😂 będę miała 5 😂
    No i prawidłowo 😁

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Hej, u mnie prawdopodobnie 11dpo i biel 😔

🫂

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu952 wrote:
    Trochę tych pasków wyszło już w tym miesiącu - gratulacje dziewczyny!!!!🥳
    Ściskam wszystkie @ i biele - życzę Wam aby na kolejnych testach były już same paski

Dziewczyny jakie suple przyjmujecie w czasie starań? Jak próbowałam ogarnąć wszystko co jest polecane w różnych miejscach to wychodzi duża garść tabletek dwa razy dziennie i boję się, że mi żołądek walnie 😅

I druga sprawa - dużo z Was pisze o tych zegarkach - ja mam z Apple, kupiony dla bycia zegarkiem o funkcji temperatury dowiedziałam się jak już go miałam, ale mam wrażenie, że u mnie on mierzy jakoś bez sensu - wgl nie widzę pików temp na wykresach ani jakichś spadków przed @ - w porównaniu do manualnego termometru, gdzie te wykresy pięknie wychodziły - jakieś inne zegarki polecacie? Albo może wiecie czy nie trzeba jakoś specjalnie ustawień włączyć?

Ja obecnie biorę prenacare complete dla kobiet w ciąży i karmiących i cynk.
    W poprZednich dwóch ciążach brałam prenatal uno

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że chyba ten cykl płata mi figle
    9dc - śluz rozciagliwy
    10dc - wodnisty
    11dc - wodnisto-lepki? taki dziwny, nawet po serduszkowaniu facet powiedział, że chyba śluz jakis inny bo było go dużo ale był jakby lepki :D
    12dc - znowu wodnisty (ale może być jeszcze pozostałość po serduszkowaniu)
    ALE dzisiaj temp mi skoczyła do 36.63 więc nie wiem, owulka była? pomierze teraz jeszcze przez kolejne dni..jedyne co to wczoraj nie mierzyłam temp
    jakoś tak szybko na owulkę, zawsze też czuje jajniki a teraz takie nie wiadomo co. No i LH negatywne były ale też robiłam 1 dziennie (żeby sprawdzić, czy cos sie zaczyna dziać, wykorzystam testy i więcej tych LH nie kupuje) i pije 2.5l wody więc mocz moze być bardziej rozcieńczony
    co myślicie?

@Zizu952 ja się niestety na apple nie znam, obraziłam się na firme kilka lat temu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 09:21

Zizu952 lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Powiem Wam, że chyba ten cykl płata mi figle
    9dc - śluz rozciagliwy
    10dc - wodnisty
    11dc - wodnisto-lepki? taki dziwny, nawet po serduszkowaniu facet powiedział, że chyba śluz jakis inny bo było go dużo ale był jakby lepki :D
    12dc - znowu wodnisty (ale może być jeszcze pozostałość po serduszkowaniu)
    ALE dzisiaj temp mi skoczyła do 36.63 więc nie wiem, owulka była? pomierze teraz jeszcze przez kolejne dni..jedyne co to wczoraj nie mierzyłam temp
    jakoś tak szybko na owulkę, zawsze też czuje jajniki a teraz takie nie wiadomo co. No i LH negatywne były ale też robiłam 1 dziennie (żeby sprawdzić, czy cos sie zaczyna dziać, wykorzystam testy i więcej tych LH nie kupuje) i pije 2.5l wody więc mocz moze być bardziej rozcieńczony
    co myślicie?

@Zizu952 ja się niestety na apple nie znam, obraziłam się na firme kilka lat temu :D
    Obserwuj temperaturę nic innego nie zostaje

biavska, Dawdler34 lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do pracy, od wczoraj mam sutki wrażliwe tak że jak zdejmuje koszulkę i zahacze to boli, no i piersi po bokach ale to jak się stary do nich przyczepi 😂

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • biavska Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Ja idę do pracy, od wczoraj mam sutki wrażliwe tak że jak zdejmuje koszulkę i zahacze to boli, no i piersi po bokach ale to jak się stary do nich przyczepi 😂

A tu u Ciebie standard czy nowość w fazie lutealnej?

U mnie dzisiaj 16 dc i dopiero wczoraj wieczorem pojawił się śluz płodny i dzisiaj od rana też sporo. Niby według aplikacji owulka powinna być w sobotę i Flo zawsze wyliczało mi dość dobrze, bo zazwyczaj pokrywało się z obrazem na USG. Niby miałam nie robić owulaków ale ten cykl jakiś inny i kusi mnie. W poniedziałek mam USG to może coś się dowiem kiedy mogła być owulacja i możliwe, że przesunę testowanie na kilka dni później.

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    💕11 cykl starań
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
    TSH 1,86 ✅
    Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
    Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
    FSH 5,74 ✅
    LH 5,55 ✅
    AMH 8,14 ❓

On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
    💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biavska wrote:
    A tu u Ciebie standard czy nowość w fazie lutealnej?

U mnie dzisiaj 16 dc i dopiero wczoraj wieczorem pojawił się śluz płodny i dzisiaj od rana też sporo. Niby według aplikacji owulka powinna być w sobotę i Flo zawsze wyliczało mi dość dobrze, bo zazwyczaj pokrywało się z obrazem na USG. Niby miałam nie robić owulaków ale ten cykl jakiś inny i kusi mnie. W poniedziałek mam USG to może coś się dowiem kiedy mogła być owulacja i możliwe, że przesunę testowanie na kilka dni później.
    Nowość, ostatnie cykle w ogóle miałam bez pmsu i odczuć, było wręcz cicho i spokojnie

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie ból przez podnoszenie koszulki to pewnie nawet bym nie zauważyła że są takie wrażliwe

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • olczita Nowa

Wysłany: 13 sierpnia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego bólu piersi - ja w poprzednim cyklu miałam straszne i już się nawet zastanawiałam, czy to może coś zwiastuje, ale potem przyszła @ i się zaczęłam zastanawiać, czy sobie tego bólu nie wmówiłam szukając objawów na siłę:')

A zastanawiam się jeszcze - w tym cyklu zmierzyłam sobie wzrost temperatury w 10 dc - czy to możliwe, że owulacja była tak wcześnie? Miała tak kiedyś któraś z Was?

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olczita wrote:
    Co do tego bólu piersi - ja w poprzednim cyklu miałam straszne i już się nawet zastanawiałam, czy to może coś zwiastuje, ale potem przyszła @ i się zaczęłam zastanawiać, czy sobie tego bólu nie wmówiłam szukając objawów na siłę:')

A zastanawiam się jeszcze - w tym cyklu zmierzyłam sobie wzrost temperatury w 10 dc - czy to możliwe, że owulacja była tak wcześnie? Miała tak kiedyś któraś z Was?
    Ja akurat zwalam wszystko na progesteron 😂 bo już raz miałam taki cykl że byłam pewna że to ciąża, miałam mdłości wymioty a okazało się że mam skutki uboczne odstawienia leków 😂

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olczita wrote:

Może być nawet i w 8 dniu cyklu 😂

🧑98'🧒97'

IO, PCOS
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka wygląda to bardzo obiecująco u Ciebie ;p czekam na testowanie

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Glorietka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kosmiczne skoki temperatury w tym cyklu, na początku się nawet przejęłam, ale teraz już wywaliłam ten cykl na straty, może nie koniecznie tak być, ale prościej się żyje z tą myślą. Śluzu jak nie było porządnego tak nie ma, więc wspomagamy się conceive + zwykłym i tym w ampułkach - mega fajne są, poświęciliśmy je na „dni płodniejsze”, bo zwykle miałam owulke 13/14/15 dc i trochę nie wierzę aplikacjom już, bo każda z trzech wyznaczyła mi inaczej. Co ma być to będzie, nie uda się do października to też przeżyjemy. Moje podejście się zmieniło i jednak lepiej żyć bez stresu starając się co 2 dni 😅 zatestuję 24.08 i zobaczymy, a nóż widelec się uda 😀

Dawdler34, Gorzkax33333, Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26
    Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 poronienie 8+1 💔👼🏻

Czekamy na Ciebie cudzie...
    TEN Fertil ONA, DHA
  • biavska Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz też działamy z tym conceive+ i na prawdę fajny jest. Naczytałam się, że jest wodnisty, leci po nogach ale nic takiego nie miało miejsca. Mąż też zadowolony :)

Glorietka lubi tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    💕11 cykl starań
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
    TSH 1,86 ✅
    Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
    Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
    FSH 5,74 ✅
    LH 5,55 ✅
    AMH 8,14 ❓

On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
    💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olczita wrote:

Ja miałam miesiąc temu w 8dc :)

🥺2026
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie bólu piersi- w poprzednim cyklu miałam tam wrażliwe sutki, i swędzące, że brajan zaczął płatać figle..ale pamiętam, że w cyklu z ⏸️ to piersi ogólnie mnie bolały, wręcz nie mogłam się położyć na brzuchu, bo czułam duży dyskomfort

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Lawendatoja Debiutantka

Wysłany: 13 sierpnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wyznaczenie owulacji to ja używam zwykłego termometru z dwoma miejscami po przecinku i zawsze widzę skok i wyższa temperaturę w drugiej fazie
    Testów LH sikancow nie robię wcale bo u mnie nigdy nie wychodzą za dużo pije i ciagle sikam hahaha

mistyreal lubi tę wiadomość

👩‍🦰30👱‍♂️30👶🏻5
    Starania od 02.2026
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Odnośnie bólu piersi- w poprzednim cyklu miałam tam wrażliwe sutki, i swędzące, że brajan zaczął płatać figle..ale pamiętam, że w cyklu z ⏸️ to piersi ogólnie mnie bolały, wręcz nie mogłam się położyć na brzuchu, bo czułam duży dyskomfort

No ja w ostatnim cyklu nie czułam nic jedynie brzuch ciągnął, a w szczęśliwej ciąży miałam właśnie piersi płonące i strasznie bolały i sutki tak jak u Ciebie, ale wiadomo, że nienajęta to wyznacznik ciąży, zależy od organizmu. Trzymam kciuki 🍀

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Foggy Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie po piersiach mam wrażenie że najbardziej można poczuć że coś się dzieje, powinny być u mnie ciężkie i obolałe a nic nie boli więc nic z tego tak jak myślałam, prawy jajnik do śmieci

biavska lubi tę wiadomość

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto, Euthyrox 50, Duphaston
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ