Chodźmy w sierpniu w słoneczniki 🌻wiosną będą pampersiki!
-
WIADOMOŚĆ
-
👑 Gosik, a nie dasz rady zrobić jakiegoś przed południem? Ja co prawda jedyny raz robiłam testy w tym cyklu i gdybym nie zrobiła testu o 17 (pik 1,16), wczesniej o 10 i pozniej o 21 miałam już w okolicach 0,85, to nie wychwyciłoby piku. Chodzi mi o to, że w tym czasie już liczą się godziny i jesli znasz swój organizm, to może już warto byłoby robić na pewno dwa i żeby jakiś był przed południem, bo wtedy też może być pik.
👑 Foggy, wydaje się to bardzo dobrym planem.04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Przegrałam walkę i jednak zrobiłam owulaki 🙈 u góry wczoraj z 17, a na dole dzisiaj z 8 rano https://ibb.co/wr313TnG
Owulacja pewnie dziś wieczorem lub jutro. W poniedziałek mam też USG to zobaczę jak się ma endometrium.
Marcycha, aaandzia lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
💕11 cykl starań
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
progesteron 7 DPO 17,70 ng/ml ✅
TSH 1,86 ✅
Prolaktyna 5 dc 242,0 ulU/ml ✅
Estradiol 5 dc 29,20 pg/ml ✅
FSH 5,74 ✅
LH 5,55 ✅
AMH 8,14 ❓
On: plemniki o prawidłowej budowie 6%
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Ovarin, PRENACAPS multiplan + DHA -
Marcycha wrote:👑 Gosik, a nie dasz rady zrobić jakiegoś przed południem? Ja co prawda jedyny raz robiłam testy w tym cyklu i gdybym nie zrobiła testu o 17 (pik 1,16), wczesniej o 10 i pozniej o 21 miałam już w okolicach 0,85, to nie wychwyciłoby piku. Chodzi mi o to, że w tym czasie już liczą się godziny i jesli znasz swój organizm, to może już warto byłoby robić na pewno dwa i żeby jakiś był przed południem, bo wtedy też może być pik.
👑 Foggy, wydaje się to bardzo dobrym planem.
Oczywiście dam radę ale czy to nie za wczas jak wczorajszy był 0.24 chciałam poczekać aż będzie chociaż 0.4 ale czy to nie będzie za późno już nie wiem czy te kreski szybko ciemnieja u mnie czy stopniowo -
Gorzka
U mnie dziś 11-12 dpo
Dawdler34
@ nie przyjdzie dopóki nie odstawie proga
J.ss
Ściskam Cię oby kolejne wyniki były znacznie lepsze 🫂❤️
J.ss lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
J.ss wrote:Bubu, uwielbiam wasza historie 🥹 Jak zareagowalas na dawstwo? Rozwazalas to w ogole?
Malwi, przykro mi ☹️🫂
Przyszla morfologia z 2% na 0% 😅 Brak slow.
Bardzo mi przykro
jakie to niesprawiedliwe, że wyniki się pogarszają
u nas spadło na 2%… jesteśmy całkowicie zieloni w temacie. Doradź proszę z jakim lekarzem to konsultujecie ? Ginekolog czy androlog ? Jakie macie suplementy?
Czekamy jeszcze na wyniki posiewów. Zastanawiamy się czy może przegrzanie - upały mogły wpłynąć na pogorszenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 15:15
👶🩷 5 lat
AMH 4,87 ng/ml (04.2026)
FSH 4,86 LH 3,94 (07.2026)
Estradiol 33,26
Prolaktyna 36,63 ng / ml -
Ja lubię statystyki i wykresy, więc robię tak:
- po okresie sikam 1x dziennie wieczorem
- od 10 dc już 2x dziennie
- a jak widzę jakieś dodatkowe objawy typu śluz, bądź u mnie napady ochoty na słodkie to sikam i 4x dziennie. Tylko wtedy te 2x dziennie nadal w tych samych godzinach i te biorę najbardziej serio do wykresu. Te dodatkowe z racji tego, że często nie rezygnuję z picia przed nimi to są jakimś tam dodatkowym śladem, ale tak z przymróżeniem oka je traktuje.
Dla początkujących zdecydowanie polecam zacząć od max 2x dziennie test. I trzymać się z tym oknem suchym tzw (czy nie pić tak około 1.5h przed).
Dziewczyny, dziś widziałam dwa bociany w gnieździe. I do tego całe wielkie ogromne stado na polu. Kilkadziesiąt ich było. Dosłownie. Myślę, że wystarczy dla każdej z nas. 🪺😉😉😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 15:19
J.ss, aaandzia, Słonecznik90, Elgenda, Lucy_26 lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026) -
Szept_Flory wrote:Ja lubię statystyki i wykresy, więc robię tak:
- po okresie sikam 1x dziennie wieczorem
- od 10 dc już 2x dziennie
- a jak widzę jakieś dodatkowe objawy typu śluz, bądź u mnie napady ochoty na słodkie to sikam i 4x dziennie. Tylko wtedy te 2x dziennie nadal w tych samych godzinach i te biorę najbardziej serio do wykresu. Te dodatkowe z racji tego, że często nie rezygnuję z picia przed nimi to są jakimś tam dodatkowym śladem, ale tak z przymróżeniem oka je traktuje.
Dziewczyny, dziś widziałam dwa bociany w gnieździe. I do tego całe wielkie ogromne stado na polu. Kilkadziesiąt ich było. Dosłownie. Myślę, że wystarczy dla każdej z nas. 🪺😉😉😉
Dziękuję dziś mam 10dc to dziś zaczne 2x dziennie -
Bluee91 wrote:Bardzo mi przykro
jakie to niesprawiedliwe, że wyniki się pogarszają
u nas spadło na 2%… jesteśmy całkowicie zieloni w temacie. Doradź proszę z jakim lekarzem to konsultujecie ? Ginekolog czy androlog ? Jakie macie suplementy?
Czekamy jeszcze na wyniki posiewów. Zastanawiamy się czy może przegrzanie - upały mogły wpłynąć na pogorszenie
Na 2% z ilu? Wczesniej mielismy lepsze wyniki, hormony w miare w normie, kilka nizszych wartosci i androlog przepisal clostibegyt, zylaki wykluczone, niestety u nas lek pogorszyl parametry. Teraz nie konsultujemy w ogole tego, 100% dieta, suplementacja i w grudniu ponowny seminogram, jak bedzie zly to wtedy znowu udamy sie do androloga ale innego niz wczesniej, bo temu nie za bardzo jednak ufamy.
Tenfertil, koenzym q10, omega, olej z czarnuszki i lniany. Bral tez likopen ale w sezonie na razie odstawil ze wzgledu ze duzo ich mamy w diecie i sa teraz wartosciowe. To w sumie tyle ale tez mielismy kilka odstepstw na wakacjach, wiadomo jak to jest, a teraz mamy plan dla siebie taki juz konkretny zwiazany z dieta i bedziemy uwazac na to, co jemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 16:18
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️ -
Malwii i Foggy przytulam...
Gosik ładnie ciemnieje, kciuki!
Szept Floty każde bociany się przydadzą, bo mamy chwilowy przestój testach ciążowych...
My mamy wolne od wczoraj, od rana dzisiaj pływaliśmy na SUPie super pogoda, korzystamy bo od poniedziałku ma u nas lać. Pochłania nas remont domu, dziś byliśmy oglądać progres i nie mogę się doczekać przeprowadzki
bardzo to zajmuje głowę czego akurat potrzebuje
mistyreal, Marcycha lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
Przytulam za wszystkie @ i złe informacje 🫂
Teraz trochę was nadrobiłam bo wcześniej coś nie umiałam tylu wiadomości przeczytać 😅 a ciągle pojawiały się nowe 🙈
Ja przez ostatnie dni zupełnie nie mam sił.. dzisiaj to już apogeum- 4 dzień od odstawienia velenty.. od rana silny ból brzucha, pleców, głowy.. co chwilę budzę się by zjeść i zasypiam na nowo.. a do tego jeszcze katar 😶
Niech się ta wstrętna @ już rozkręci bo za długo tak nie pociągnęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 18:07
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Jakiś smutny ten sierpień
powiem Wam, że ja się bardziej nastawiam na wrzesień pod kątem, że miałoby się coś udać. W ogóle nie czuję tego miesiąca
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
A było tak pozytywnie ehElgenda wrote:Jakiś smutny ten sierpień
powiem Wam, że ja się bardziej nastawiam na wrzesień pod kątem, że miałoby się coś udać. W ogóle nie czuję tego miesiąca
Elgenda lubi tę wiadomość
🧑98'🧒97'
👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
👼 Aniołek 2021' - naturalne
👶👣Chłopiec 2022' - naturalne
Starania od: Czerwiec 2026 👣
IO, PCOS
Cykle nieregularne:21-51 dni
Leki 💊: Glucophage 1000XR
Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo -
Elgenda wrote:Jakiś smutny ten sierpień
Dokładnie to miałam na myśli dzisiaj, że coś kuleje ten sierpień, mam nadzieję, że długa polowa będzie łaskawsza 🍀
Ja po tym początku miesiąca podświadomie odsunęłam starania za dużo stresu dla mnie i już teraz wiem, że będę nieźle się stresować przy każdych ⏸️ więc od września będę wolnym strzelcem, jakoś tak dzisiaj nawet gadaliśmy z moim, że warto jeszcze bardziej skupić się na swoim zdrowiu i wrócimy do konkretnych starań w październiku no chyba, że coś nas zaskoczy po drodze 😅♥️
Elgenda, Marcycha lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy -
J.ss dziękuję Ci za listę - w poniedziałek pokupuję i będę go faszerować ;p wcześniej miał 4 % - badania z kwietnia. Hormonów ani żylaków jeszcze nie sprawdzał, jesteśmy na początku dopiero.👶🩷 5 lat
AMH 4,87 ng/ml (04.2026)
FSH 4,86 LH 3,94 (07.2026)
Estradiol 33,26
Prolaktyna 36,63 ng / ml -
Dziewczyny, a słyszałyście o takim ustrojstwie jak kubeczek Ferti-lily? Może nad morzem dopchnę nim nasienie i pójdę na spacerek na plażę 😂33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Morfologia morfologią, jakie są pozostałe parametry? Bo jeśli macie 10 mln w całości i 2% morfo to kiepsko ale jeśli macie 410 mln w całości to totalnie bym zlała temat. Są na tym forum ciąże z 0% morfologii. Jak ruch? Żywotność ? Ilość? Aglutynacja? Komórki okrągłe/leukocyty ?Bluee91 wrote:J.ss dziękuję Ci za listę - w poniedziałek pokupuję i będę go faszerować ;p wcześniej miał 4 % - badania z kwietnia. Hormonów ani żylaków jeszcze nie sprawdzał, jesteśmy na początku dopiero.34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 35l. 👩🦰
On 35l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Elgenda wrote:Dziewczyny, a słyszałyście o takim ustrojstwie jak kubeczek Ferti-lily? Może nad morzem dopchnę nim nasienie i pójdę na spacerek na plażę 😂
Mi się to wyświetlało ostatnio na tik toku amerykańskim😅😅😅 może któraś używała?🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - cb💔
07.2026- cb 💔
starania od 06.2026
-niedoczynność tarczycy