Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się wczoraj produkowałam w poście a tu chyba coś się usunęło bo tylko witaj zostało.Czy któraś przed usunięciem przegrody robiła rezonans macicy ? Wczoraj lekarz mi to zalecił a ja byłam pewna że hsg starczy.Koszt jest dosyć spory i zastanawiam się czy rzeczywiście jest potrzebne .
-
Dziwna wrote:Mi lekarz nic nie mówił o rezonansie a usunięcie przegrody miałam na NFZ tak że koszty tylko za badania z krwi ale tylko dlatego żebym mogła przyjść prosto na zabieg i w tym samym dniu wyjść do domu
-
Ja miałam podejrzenie dwudrożnej, która okazała się po prostu przegrodą, przed wizytą u Ludwina przeszłam diagnozę na NFZ: hsg, hsc i usg 3g, ale o rezonansie nie było mowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 17:06
"Kto nie miał odwagi do marzeń,
nie będzie miał siły do walki" -
Moniccczka wrote:Wszystkiego najlepszego.
Ja robiłam Ale udało mi się rezonans zrobić na kasę chorych.
We wcześniejszych postach dziewczyny pisały że w Warszawie były u dobrego specjalisty. -
Cześć Dziewczyny! Do tych co się wahają: Usuwajcie przegrodę! Przegroda utrudnia zajście i donoszenie ciąży! Moją grubą przegrodę usunął mi mój lekarz prowadzący na NFZ. Żadnych baloników, zrostów nie było. Po usunięciu zaszłam po 8 miesiącach starań. Niestety w 8 tygodniu straciłam Dzieciątko powodem nie była jednak macica, ale infekcja lub po prostu natura. Teraz, jestem w 9 miesiącu drugiej ciąży. 28 marca mam cesarkę bo Młoda jest ułożona miednicowo. Trzymajcie proszę kciuki! I ja trzymam za Was! Pozdrawiam, Marysia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 15:29
Marysia -
Domyślam się, iż dla większości pojęcia te są jednoznaczne. Jak tylko dowiedzieli się, że mogą, to się starają. My rownież dostaliśmy zielone światło podczas zeszłotygodniowej kontroli, ale w tym samym cyklu jeszcze nie rozpoczęliśmy starań."Kto nie miał odwagi do marzeń,
nie będzie miał siły do walki" -
Ja miałam usuwaną przegrode rok temu, Niestety nie udało się nam zajść w ciąże naturalnie. Jestem po 1 ivf -udanym. W poniedziałek pierwsza wizyta serduszkowaprzegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm