Ciąża po usunięciu przegrody w macicy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziwna wrote:Marzena jak po wizycie serduszkowej?
Dziwna lubi tę wiadomość
przegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
Dziewczęta, w drugiej połowie stycznia miałam operowaną przegrodę, 14.03 dowiedziałam się, że wszystko jest ok, nie ma zrostów itp. oraz, że jestem w okolicach owulacji, jako że trochę plamiłam, to nie współżyliśmy w kolejnych dniach, dopiero po 5 dobach, a teraz spóźniała mi się miesiączka i test pokazał dwie kreski! Szalejemy ze szczęścia oby tym razem wszystko było dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 17:51
Marzena1991, Jula_90, Dziwna lubią tę wiadomość
"Kto nie miał odwagi do marzeń,
nie będzie miał siły do walki" -
Aniaemp wrote:Dziewczęta, w drugiej połowie stycznia miałam operowaną przegrodę, 14.03 dowiedziałam się, że wszystko jest ok, nie ma zrostów itp. oraz, że jestem w okolicach owulacji, jako że trochę plamiłam, to nie współżyliśmy w kolejnych dniach, dopiero po 5 dobach, a teraz spóźniała mi się miesiączka i test pokazał dwie kreski! Szalejemy ze szczęścia oby tym razem wszystko było dobrze.
Ja mam histeroskopie w drugiej połowie czerwca i mam nadzieję że będzie ok i po usunięciu przegrody też mi się uda...
Aniaemp powiedz czy Ty masz dwurozna czy tylko przegroda? Miałaś problemy przed zabiegiem z zajściem? Ja co prawda zaszlam rok temu ale poronilam i od tamtego czasu nic... Ale mam nadzieję że zabieg pomoże tak jak Tobie:)Jula_90 -
Przed zabiegiem zaszliśmy szybko tzn w 3cim cyklu. W 12 tyg 3d straciliśmy maleństwo. Od początku ciazy lekarz podejrzewał dwuroznosc lub przegrodę, jednak skłaniał sie ku tej pierwszej. Gdy poroniłam rozpoczęła sie żmudna diagnostyka na NFZ, trwała 5 miesięcy, ale okazało sie, iż mam przegrodę prawie do połowy długości. Potem było ustalenie zabiegu itp, po czym lek przyznał, iż lepiej, jeśli operacje przeprowadzi dr Ludwin wiec znów zaczęło sie wszystko od nowa, tym razem szybciej i jak widac skuteczniej.
Z serca życzę Ci powodzenia! Oby i u Ciebie przegroda była przyczyną."Kto nie miał odwagi do marzeń,
Aniaemp wrote:Dziewczęta, w drugiej połowie stycznia miałam operowaną przegrodę, 14.03 dowiedziałam się, że wszystko jest ok, nie ma zrostów itp. oraz, że jestem w okolicach owulacji, jako że trochę plamiłam, to nie współżyliśmy w kolejnych dniach, dopiero po 5 dobach, a teraz spóźniała mi się miesiączka i test pokazał dwie kreski! Szalejemy ze szczęścia oby tym razem wszystko było dobrze.
-
Dziwna wrote:Ja na zabieg czekałam 2 tygodnie od rejestracji czyli w pierwszym możliwym terminie bo czekałam na @
-
Kasionku, po niecałych dwóch miesiącach na kontroli dr życzył dzidziusia, nie spodziewaliśmy sie, ze aż tak szybko sie uda, ponieważ myślałam, ze jestem już po płodnych. Oby wszystko było dobrze. Więcej wad ani problemów i mnie nie stwierdzono i oby już tak zostało."Kto nie miał odwagi do marzeń,
Kondziomama ją miałam po 2 tygodniach.Teraz po porodzie mialam się zgłosić na kontrolę do dr Ludwina 16 kwietnia,ale przelozyli mi wizytę,doktor bedzie dopiero po majowce,bo wyjeżdża,więc pewnie dlatego kazano Ci przyjść po 4 tyg na baloniki.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Drogie mamusie po usunięciu przegrody,
jak przebiegały wasze ciąże? Czy były pod specjalnym nadzorem? Czy miałyście jakieś specjalne zalecenia? Czy po prostu oszczędny tryb życia? L4 w którym momencie?
Pozdrawiam i gratuluję tym, którym się udało, a reszcie na pewno też się w końcu uda
-
Magna Doodle- u mnie bez komplikacji. Dosałam luteinę na I kwartał na wszelki wypadek tylko Na L4 poszłam w 5 miesiącu z uwagi na stresującą, wymagającą pracę. Kontrole średnio raz w miesiącu.Poród przez CC w 39tc ale bardziej z wyboru niż konieczności.Jestem 3 miesiące po cc czuję się dobrzeMelaMela