Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
- 

WIADOMOŚĆ

- 

Jestem jak najbardziej zaaa… 🥹🥹Atomówka wrote:Wister12 to może zatestujemy jutro razem jeszcze przed tą Twoją krwią? ☺️
Tym piwkiem mi narobiłaś ochoty na wieczór, ale ja to bardziej winko 🤪
                                    Atomówka lubi tę wiadomość
                                27👩🏻❤️🧑🏻31
Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)
👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
Ft4: 1,36 ✅
Owulacje potwierdzone u gin ✅
Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
Cytologia ✅
🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
Ruchliwość plemników: 60%✅
Suplementacja:
👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
🧑🏻Pregna ON - 

Haha… mam to samo, ja w tym cyklu dodatkowo stosowałam ten żel wspomagający zapłodnienie i powiem, że było całkiem przyjemnie jak jest to dodatkowe nawilżenie, mimo że swojego śluzu płodnego mam dość dużo, więc daliśmy radę 5 dni pod rząd 😅Atomówka wrote:My z mężem w tym cyklu tyle razy się przytulalismy, że aż ciężko mi uwierzyć że u nas biel a są takie wpadki typu raz na dyskotece i ciąża 😂
Dla mnie to naprawdę jest cud jak ktoś po jednym razie zajdzie w ciążę i trochę ciężko jest mi pojąć że po 8 miesiącach totalnego niezabezpieczania się i celowania w dni płodne jeszcze nic nie zaskoczyło. Gdyby rok temu ktoś mi powiedział że będziemy musieli tyle się starać to bym go wyśmiała, a tu proszę 🙃27👩🏻❤️🧑🏻31
Cytologia ✅
Suplementacja:
🧑🏻Pregna ON - 

Wister12 wrote:Haha… mam to samo, ja w tym cyklu dodatkowo stosowałam ten żel wspomagający zapłodnienie i powiem, że było całkiem przyjemnie jak jest to dodatkowe nawilżenie, mimo że swojego śluzu płodnego mam dość dużo, więc daliśmy radę 5 dni pod rząd 😅
Dla mnie to naprawdę jest cud jak ktoś po jednym razie zajdzie w ciążę i trochę ciężko jest mi pojąć że po 8 miesiącach totalnego niezabezpieczania się i celowania w dni płodne jeszcze nic nie zaskoczyło. Gdyby rok temu ktoś mi powiedział że będziemy musieli tyle się starać to bym go wyśmiała, a tu proszę 🙃
Też mi to ciężko pojąć, te wpadki z jednego razu 😝 a jak jeszcze sobie pomyślę, jak parę lat temu, zaraz po rozpoczęciu współżycia, panikowałam (mimo że się zabezpieczałam xd) co miesiąc ze jestem w ciąży… a teraz rozkminiam czy 2 dni przed owulacją i w dniu owulacji to wystarczająco, bo przecież największe szanse są dzień przed
                                    Hari lubi tę wiadomość
                                🤷🏽♀️29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
7 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Prenacare complete, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina, zioła O. Sroki 3
30.07.25 7 dpo progesteron 15,23 ng/ml
8.08.25 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
29.08.25 6 dpo progesteron 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
15.09.25 MUCHa - ✅
30.10.25 6dpo progesteron 11,5 ng/ml, estradiol 154 pg/ml - 

Wister12 wrote:Haha… mam to samo, ja w tym cyklu dodatkowo stosowałam ten żel wspomagający zapłodnienie i powiem, że było całkiem przyjemnie jak jest to dodatkowe nawilżenie, mimo że swojego śluzu płodnego mam dość dużo, więc daliśmy radę 5 dni pod rząd 😅
Dla mnie to naprawdę jest cud jak ktoś po jednym razie zajdzie w ciążę i trochę ciężko jest mi pojąć że po 8 miesiącach totalnego niezabezpieczania się i celowania w dni płodne jeszcze nic nie zaskoczyło. Gdyby rok temu ktoś mi powiedział że będziemy musieli tyle się starać to bym go wyśmiała, a tu proszę 🙃
Ja jak zaczynaliśmy starania to testowałam np dwa dni po owulacji i byłam zaskoczona że nic nie ma, bo byłam pewna że te całe starania będą trwały maks 2 miesiące a nie dwa lata 🙈 Jeszcze mam dużo koleżanek które mają dzieci z „wpadki” i opowiadały jak wpadły przy zabezpieczeniu.
Powiem Wan też, że przez te dwa lata ani razu nie zobaczyłam dwóch kresek, a teraz z partnerem ustaliliśmy że na kilka miesięcy odpuścimy próby bo mamy inne tematy do poogarniania on z firmą, ja z pracą. Ja jednak uznałam że nie będę tracić cykli, przejdę jeszcze raz przez stymulację bo i tak się nie uda a będę miała spokój że próbuje. No i się udało, nawet mu jeszcze nie powiedziałam 🙈💊inofem, Vit D3, Omega 3, Q10,Tardyferon, Neurovit, Metformax, Dostinex
Starania od 09.2023
Z pomocą medyczną od 10.2024
06.2025 drożność z lipidolem ✅
07.2025 I stymulacja clo ❌
09.2025 II stymulacja aromek+bemfola+ovi
18.10.2025 10dpo ⏸️ beta 25
20.10.2025 12dpo beta 84,20
22.10.2025 14dpo beta 270
07.11 pierwsza wizyta 🩵

- 

Mam to samo 😅 pamietam jak pierwszy raz współżyłam ze swoim teraźniejszym mężem, oczywiście w zabezpieczeniu i nie skończył w środku i robiłam test ciążowy bo się bałam 😆😆Remedios wrote:Też mi to ciężko pojąć, te wpadki z jednego razu 😝 a jak jeszcze sobie pomyślę, jak parę lat temu, zaraz po rozpoczęciu współżycia, panikowałam (mimo że się zabezpieczałam xd) co miesiąc ze jestem w ciąży… a teraz rozkminiam czy 2 dni przed owulacją i w dniu owulacji to wystarczająco, bo przecież największe szanse są dzień przed27👩🏻❤️🧑🏻31
Cytologia ✅
Suplementacja:
🧑🏻Pregna ON - 

Omg 😍😍😍 Gratuluję z całego serca ♥️ coś jest w tym odpuszczaniu i wtedy się udaje… ale najgorzej jest chyba odpuścić, ja nie wiem jak to zrobić 🥺lilka2025 wrote:Ja jak zaczynaliśmy starania to testowałam np dwa dni po owulacji i byłam zaskoczona że nic nie ma, bo byłam pewna że te całe starania będą trwały maks 2 miesiące a nie dwa lata 🙈 Jeszcze mam dużo koleżanek które mają dzieci z „wpadki” i opowiadały jak wpadły przy zabezpieczeniu.
Powiem Wan też, że przez te dwa lata ani razu nie zobaczyłam dwóch kresek, a teraz z partnerem ustaliliśmy że na kilka miesięcy odpuścimy próby bo mamy inne tematy do poogarniania on z firmą, ja z pracą. Ja jednak uznałam że nie będę tracić cykli, przejdę jeszcze raz przez stymulację bo i tak się nie uda a będę miała spokój że próbuje. No i się udało, nawet mu jeszcze nie powiedziałam 🙈
                                    lilka2025 lubi tę wiadomość
                                27👩🏻❤️🧑🏻31
Cytologia ✅
Suplementacja:
🧑🏻Pregna ON - 

lilka2025 wrote:Ja jak zaczynaliśmy starania to testowałam np dwa dni po owulacji i byłam zaskoczona że nic nie ma, bo byłam pewna że te całe starania będą trwały maks 2 miesiące a nie dwa lata 🙈 Jeszcze mam dużo koleżanek które mają dzieci z „wpadki” i opowiadały jak wpadły przy zabezpieczeniu.
Powiem Wan też, że przez te dwa lata ani razu nie zobaczyłam dwóch kresek, a teraz z partnerem ustaliliśmy że na kilka miesięcy odpuścimy próby bo mamy inne tematy do poogarniania on z firmą, ja z pracą. Ja jednak uznałam że nie będę tracić cykli, przejdę jeszcze raz przez stymulację bo i tak się nie uda a będę miała spokój że próbuje. No i się udało, nawet mu jeszcze nie powiedziałam 🙈
A planujesz coś specjalnego w związku z tą cudowną wiadomością? W sensie w jakiś inny sposób mu chcesz powiedzieć? - 

PreFert Vaginal Gel żel dopochwowy wspomagający poczęcie - ja stosuje ten, ale podobno są różne ☺️Atomówka wrote:Co to za żel wspomagający zapłodnienie? Zaciekawilam się 😂
                                    Atomówka lubi tę wiadomość
                                27👩🏻❤️🧑🏻31
Cytologia ✅
Suplementacja:
🧑🏻Pregna ON - 

Wister12 wrote:Omg 😍😍😍 Gratuluję z całego serca ♥️ coś jest w tym odpuszczaniu i wtedy się udaje… ale najgorzej jest chyba odpuścić, ja nie wiem jak to zrobić 🥺
Dziękuję bardzo ❤️
Też tak uważam, ale wiem że nie da się tak po prostu odpuścić. Ja tyle razy mówiłam że odpuszczam ale z tyłu głowy ciągle o tym myślałam, tylko okłamywałam sama siebie. Nawet teraz tak do końca nie odpuściłam bo chodziłam na monitoring co drugi dzień, po prostu czulam już taka rezygnację i nie wierzyłam w powodzenie, ale jednak miałam nowego lekarza i kompletną zmianę sposobu leczenia.💊inofem, Vit D3, Omega 3, Q10,Tardyferon, Neurovit, Metformax, Dostinex
Starania od 09.2023
07.11 pierwsza wizyta 🩵

- 

Kaaamika wrote:A planujesz coś specjalnego w związku z tą cudowną wiadomością? W sensie w jakiś inny sposób mu chcesz powiedzieć?
On teraz ma strasznie dużo na głowie, od rana do nocy nie ma go w domu więc narazie uważam że to jest nieodpowiedni moment. Za tydzień będziemy mieli weekend dla siebie więc wtedy chcę zorganizować jakiś fajny wieczór i mu powiedzieć ☺️
                                    Mamacita, Wister12, Kaaamika, Hari lubią tę wiadomość
                                💊inofem, Vit D3, Omega 3, Q10,Tardyferon, Neurovit, Metformax, Dostinex
Starania od 09.2023
07.11 pierwsza wizyta 🩵

- 

Jak się okazało, że jestem w ciąży to w ogóle mnie nie bolały piersi po owulacji, dopiero później zaczęły naparzać. A w cyklach bez ciąży zawsze bolały, mniej lub bardziej ale bolały. Więc jest taka możliwość, że to kwestia proga 🤔Anka96 wrote:Mnie zawsze bolały piersi od razu po owulacji i u mnie to była przewaga estrogenowa
Progesteron 12-15 a estradiol ponad 200.
W tym cyklu brałam luteine I wgl nic .
                                    Anka96 lubi tę wiadomość
                                34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

- 

Miałam podobną rozkmineWister12 wrote:Haha… mam to samo, ja w tym cyklu dodatkowo stosowałam ten żel wspomagający zapłodnienie i powiem, że było całkiem przyjemnie jak jest to dodatkowe nawilżenie, mimo że swojego śluzu płodnego mam dość dużo, więc daliśmy radę 5 dni pod rząd 😅
 udałam się na drożność jajowodów, okazało się że są drożne… ale od razu po drożności zaszłam w ciążę, więc może były jakieś mikrozrosty czy coś co przeszkadzało w drodze do zaplodnienia. Teraz rozpoczęliśmy na nowo starania, mam nadzieję że ta drożność nadal działa 🤪
                                Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤 - 

Ja na razie robiłam jakieś tylko podstawowe badania i oczywiście wizyty u gin, od początku starań byłam już u niej ze 3 razy i się ostatnio trochę śmiała że ona do mnie nie może się z niczym przyczepić i wszystko jest w porządku mamy próbować i jak do marca nie zaskoczy to dopiero mam przyjść i będziemy myśleć co dalej… na razie zasugerowała badanie nasienia i umówiłam męża na przyszły tydzień, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale właśnie o tej drożności słyszałam już niejednokrotnie i chciałabym to sobie sprawdzić, dużo to kosztuje?MimiM29 wrote:Miałam podobną rozkmine
 udałam się na drożność jajowodów, okazało się że są drożne… ale od razu po drożności zaszłam w ciążę, więc może były jakieś mikrozrosty czy coś co przeszkadzało w drodze do zaplodnienia. Teraz rozpoczęliśmy na nowo starania, mam nadzieję że ta drożność nadal działa 🤪27👩🏻❤️🧑🏻31
Cytologia ✅
Suplementacja:
🧑🏻Pregna ON - 

Podziwiam za wytrwałość, ja też planowałam że powiem w jakiś super sposób a przyszło co do czego to od razu do niego z testem poleciałam czy dobrze widzę 😂lilka2025 wrote:On teraz ma strasznie dużo na głowie, od rana do nocy nie ma go w domu więc narazie uważam że to jest nieodpowiedni moment. Za tydzień będziemy mieli weekend dla siebie więc wtedy chcę zorganizować jakiś fajny wieczór i mu powiedzieć ☺️27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 - 

Szukałam przez Google scholar, ale spróbuję jeszcze Twoim linkiem.Olinka1329 wrote:Dostęp do pełnych artykułów możesz mieć przez stronę https://www.sci-hub.in/

Sprawdziłam, też nie znajduje wszystkich, ale nie mam niestety czasu się zagłębiać
Nutka15 przytulam za @, ale jednocześnie trzymam mocno kciuki, żeby ten 8 cs był szczęśliwy!
Ounai ja chyba jak większość z niecierpliwością czekam na Twoje dwie kreseczki
  Maalwi, Ananabanana  i wszystkie testujące w weekend, za Was też mocno trzymam kciuki!
 Może się uda. 
                                walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6

- 

Dziewczyny u mnie dziś 9dpo jak myślicie jest sens testować na dniach czy dać sobie spokój i czekać grzecznie do następnego weekendu?

lilka2025 gratulacje 🎉🎉🎉ja nie wiem czy dałabym radę wytrzymać, mój małżonek wie o każdym moim testowaniu 🤭Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 - 

Hej, Dziewczyny. Trzymam kciuki za ekipę testującą w weekend! 🤞🏻🧡
Wczoraj byłam u ginka i potwierdziła się endometrioza powierzchniowa. Mam małego guzka na lewym jajniku i skrócone i poszerzone więzadło krzyżowo-maciczne. Ten jajnik ma trochę ograniczoną ruchomość. No cóż, cała nadzieja w prawym. 🤓 Tym bardziej, że tym razem prawdopodobnie z niego będzie owulka. Chociaż gin powiedział, że to małe ognisko nie powinno przeszkadzać w zapłodnieniu.
Dodatkowo zbadał pęcherzyki antralne i w lewym 11, a w prawym 9. Zbadałam też AMH i wyszło 1,97 ng/ml, więc trochę ulga. No i zaczął się 11 cykl starań. Rozważam Acard 75 po owulacji. Nie powinien zaszkodzić, a może pomoże? 🫡
                                    Maalwii, Seabird, Kaaamika, Ananabanana lubią tę wiadomość
                                👧 27
TSH 0,839 µIU/ml
glukoza 80 mg/dl
ferrytyna 69,2 ng/ml
B12 556 pg/ml
D3 39,9 ng/ml
prolaktyna 19,0 ng/ml
AMH 1,97 ng/ml
18.09, 21 dc, 7 dpo:
progesteron 17,0 ng/ml
estradiol 283,0
morfologia ✅️
usg piersi ✅️
usg tarczycy ✅️
cytologia ✅️
💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
+ Feminum Pregna i FertilSafe Plus
🆘️ endometrioza powierzchniowa na lewym jajniku
11 cs - 

A dawaj jutro z nami ☺️😂Amelia96 wrote:Dziewczyny u mnie dziś 9dpo jak myślicie jest sens testować na dniach czy dać sobie spokój i czekać grzecznie do następnego weekendu?

lilka2025 gratulacje 🎉🎉🎉ja nie wiem czy dałabym radę wytrzymać, mój małżonek wie o każdym moim testowaniu 🤭
                                    Kaaamika lubi tę wiadomość
                                27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025