Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
- 

WIADOMOŚĆ

- 

Tylko jeśli coś jest nie tak, a Ty nie zrobisz badań to samoczynnie to nie zniknie, a Ty nawet o tym nie będziesz wiedzieć i będziesz się dołować, że nie wychodzi.Anett9300 wrote:Kurczę boje sie jakos ze zas wyjdzie cos nie tak 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 12:34
                                    Witynja lubi tę wiadomość
                                SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu - 

Ja też bym nie wytrzymała. A poza tym mój mąż też chce bardzo tego dziecka i też czeka na te testy w niecierpliwością, więc nie mogłabym mu nie powiedzieć.Amelia96 wrote:Dziewczyny u mnie dziś 9dpo jak myślicie jest sens testować na dniach czy dać sobie spokój i czekać grzecznie do następnego weekendu?

lilka2025 gratulacje 🎉🎉🎉ja nie wiem czy dałabym radę wytrzymać, mój małżonek wie o każdym moim testowaniu 🤭
Amelia masz nerwy ze stali jeśli jesteś gotowa testować po terminie @SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu - 

Dziewczyny podzielę się z wami jeszcze jedną rzeczą, bo normalnie mam mętlik w głowie. Po dzisiejszej bieli rano nadzieja spadła niemal do minimum, ale co chwilę chodzę w pracy do toalety i małpy brak. Od dłuższego czasu ostatnio przed każdym okresem miałam plamienie dwa dni przed, a teraz nic. Więc nawet jakbym miała jutro dostać @ to już wczoraj powinna być jakaś czerwona smuga, a tu nic… dodatkowo nie pamiętam kiedy miałam takie cyce, skóra na nich jak pergamin, bolą przy dotyku i są bardzo „pełne”… nie wiem co o tym myśleć, chciałabym już mieć pewne info, albo w lewo, albo w prawo 😂 nie mogę wytrzymać tej niepewności…27👩🏻❤️🧑🏻31
Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)
👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
Ft4: 1,36 ✅
Owulacje potwierdzone u gin ✅
Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
Cytologia ✅
🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
Ruchliwość plemników: 60%✅
Suplementacja:
👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
🧑🏻Pregna ON - 

Wister12 wrote:Ja na razie robiłam jakieś tylko podstawowe badania i oczywiście wizyty u gin, od początku starań byłam już u niej ze 3 razy i się ostatnio trochę śmiała że ona do mnie nie może się z niczym przyczepić i wszystko jest w porządku mamy próbować i jak do marca nie zaskoczy to dopiero mam przyjść i będziemy myśleć co dalej… na razie zasugerowała badanie nasienia i umówiłam męża na przyszły tydzień, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale właśnie o tej drożności słyszałam już niejednokrotnie i chciałabym to sobie sprawdzić, dużo to kosztuje?
Mój też idzie w przyszły piątek pierwszy raz na badanie nasienia 😁 ja teraz dużo czytam o drożności jajowodów, bo lekarz mi to zasegurował, przede wszystkim jeśli badanie nasienia będzie ok. Koszt około 1500 zł. Plus przed badaniem trzeba mieć prawidłową cytologię i wymazy z pochwy- trzeba poczytac co dany gabinet karze zrobić przed zabiegiem. Muszę zapytać mojego lekarza, czy on nadal robi na NFZ, bo pół roku temu kuzynka mojej koleżanki miała u niego robione. Ale to pójdę do niego po wynikach nasienia. Ale nawet jak wyniki będą złe i być może to będzie przyczyną niepowodzeń, to i tak bym chciała sprawdzić tą drożność najpóźniej w styczniu.▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ - 

W sumie sporo jak samo badanie 1500 plus te wymazy wszystkie, ja na razie się z tym wstrzymam ale po roku nieudanych prób na pewno do tego wrócę. Mam nadzieję że moja ginekolog mnie poprowadzi, bo ufam jej w pełni i wiem że chce jak najlepiej dla pacjentki, ale też nie jest taka żeby naciągać na niepotrzebne koszta 😊Nutka15 wrote:Mój też idzie w przyszły piątek pierwszy raz na badanie nasienia 😁 ja teraz dużo czytam o drożności jajowodów, bo lekarz mi to zasegurował, przede wszystkim jeśli badanie nasienia będzie ok. Koszt około 1500 zł. Plus przed badaniem trzeba mieć prawidłową cytologię i wymazy z pochwy- trzeba poczytac co dany gabinet karze zrobić przed zabiegiem. Muszę zapytać mojego lekarza, czy on nadal robi na NFZ, bo pół roku temu kuzynka mojej koleżanki miała u niego robione. Ale to pójdę do niego po wynikach nasienia. Ale nawet jak wyniki będą złe i być może to będzie przyczyną niepowodzeń, to i tak bym chciała sprawdzić tą drożność najpóźniej w styczniu.
                                    Amelia96 lubi tę wiadomość
                                27👩🏻❤️🧑🏻31
Starania o pierwszą kruszynkę 🧸 od 03.2025 (9 cs ⏳)
👩🏻Hashimoto - TSH: 0,51 ✅ -> Euthyrox N25
Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
Prolaktyna (4 dc): 28.1 ⚠️ -> Cyclodynon
Ft4: 1,36 ✅
Owulacje potwierdzone u gin ✅
Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
Cytologia ✅
🧑🏻 Morfologia: 7% ✅
Ruchliwość plemników: 60%✅
Suplementacja:
👩🏻Neofolian, DHA+EPA, selen, magnez, B-Komplex, UroLact, wit. D
🧑🏻Pregna ON - 

Robiłam w bocianie w Gdańsku, płaciłam jakoś 1100 zł. Ginekolog może również dać skierowanie na NFZWister12 wrote:Ja na razie robiłam jakieś tylko podstawowe badania i oczywiście wizyty u gin, od początku starań byłam już u niej ze 3 razy i się ostatnio trochę śmiała że ona do mnie nie może się z niczym przyczepić i wszystko jest w porządku mamy próbować i jak do marca nie zaskoczy to dopiero mam przyjść i będziemy myśleć co dalej… na razie zasugerowała badanie nasienia i umówiłam męża na przyszły tydzień, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale właśnie o tej drożności słyszałam już niejednokrotnie i chciałabym to sobie sprawdzić, dużo to kosztuje?

Edit: musiałam przyjść z aktualną cytologią, na miejscu zrobili biocenozę pochwy było w cenie z różnością
                                Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 13:31
Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤 - 

Mam dziś pik, wszystkie znaki na niebie wskazują na zbliżającą się ogromnymi krokami owulację! 😎
                                    Remedios, Mamacita, Amelia96, Aaagaa, Kaaamika, Luna11, Ounai, Witynja, J.ss, Hari, Ananabanana, Reja13 lubią tę wiadomość
                                Starania od : 10.2021
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
8 tydzień ciąży - 🖤 - 

Tzn termin miesiączki wypada w następny piątek, a nie chce się rozczarować za wcześnie bo te kilka dni mogami zrobić różnice w wyniku. A z drugiej strony nigdy nie robiłam tak wcześnie i mogłabym przynajmniej sprawdzić czy coś było choć przez chwilę 🤔🤔🤔Ounai wrote:Ja też bym nie wytrzymała. A poza tym mój mąż też chce bardzo tego dziecka i też czeka na te testy w niecierpliwością, więc nie mogłabym mu nie powiedzieć.
Amelia masz nerwy ze stali jeśli jesteś gotowa testować po terminie @Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 13:46
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 - 

Ananabanana, Witynja kiedy planujecie testowanko? Bo widzę że mamy termin miesiączki w tym samyn czasie ☺️Starania od 2022
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 - 

U mnie owulacja na całego, wczoraj wyłapałam pik - pierwszy raz taki wyraźny, kreska tak mocna jak ta kontrolna. Podziałaliśmy więc wczoraj i dziś, a teraz mam straszny ból jajnika prawego, nie wiem co tam się wyprawia 😅 to dobry czy zły znak?
W ogóle rozkminiłam temat, czy lepiej się kochać rano czy wieczorem, i wg tego artykułu najlepiej w południe 😁 Więc dziś na pracy zdalnej mieliśmy miłą przerwę lunchową 🤪
https://fertilityscience.org/time-of-day-men-are-most-fertile/
                                    Amelia96, Remedios, Witynja, Atomówka , Hari, Kaaamika lubią tę wiadomość
                                💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 4cs
💔 10/25
IO
Insulina 10.5 - cel 5
Ferrytyna 44 - cel 60
Wit D 27 - cel 50
Magnez 0.78 - cel 0,95
Suple: omega3, Q10, inozytol + kwas foliowy, magnez, Vit D, żelazo, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka - 

Mamacita wrote:U mnie owulacja na całego, wczoraj wyłapałam pik - pierwszy raz taki wyraźny, kreska tak mocna jak ta kontrolna. Podziałaliśmy więc wczoraj i dziś, a teraz mam straszny ból jajnika prawego, nie wiem co tam się wyprawia 😅 to dobry czy zły znak?
W ogóle rozkminiłam temat, czy lepiej się kochać rano czy wieczorem, i wg tego artykułu najlepiej w południe 😁 Więc dziś na pracy zdalnej mieliśmy miłą przerwę lunchową 🤪
Może właśnie pęka pęcherzyk?
👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata
💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
💊 Lametta + Ovitrelle
🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu
🩷 CS2:
• 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
• 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
• 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
• 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
• 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
• 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
• 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
• 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛
📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍
Psalm 62,6
„Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
bo od Niego pochodzi moja nadzieja.” - 

Eliora wrote:Może właśnie pęka pęcherzyk?
No pewnie tak, ale nigdy nie miałam takiego bólu 😳
Mam nadzieję, że to jakaś super turbo owulacja i coś z niej będzie haha💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 4cs
💔 10/25
IO
Insulina 10.5 - cel 5
Ferrytyna 44 - cel 60
Wit D 27 - cel 50
Magnez 0.78 - cel 0,95
Suple: omega3, Q10, inozytol + kwas foliowy, magnez, Vit D, żelazo, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka - 

Powodzenia ✊✊✊ fajnie, że macie możliwość podzialac w południe ja moge tylk wieczorem i to czasem mąż jest tak zmęczony że prawie na śpiocha to robi 🤭🤭🤭Mamacita wrote:U mnie owulacja na całego, wczoraj wyłapałam pik - pierwszy raz taki wyraźny, kreska tak mocna jak ta kontrolna. Podziałaliśmy więc wczoraj i dziś, a teraz mam straszny ból jajnika prawego, nie wiem co tam się wyprawia 😅 to dobry czy zły znak?
https://fertilityscience.org/time-of-day-men-are-most-fertile/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 15:33
Starania od 2022
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Dostinex,
Pregna Start,
Ovarin,
NAC,
Ascofer,
Acard,
Zioła Ojca Sroki 3
Histeroskopia 🔜🔜🔜 - 

Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Oczywiście uderzyła mnie mocno biel i zastanawiam się ile jeszcze dam rady tak co miesiąc 😩
                                    stokroteczka25 lubi tę wiadomość
                                👩32 lata
🧔♂️31 lata
starania od 06.2024
👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
09.2025 Drożność✅
🧔♂️ 01.2025 badanie nasienia ✅️ - 

Moja ginekolog mówiła że taki ból jajnika może być odczuwalny jak beka pęcherzyk, więc to dobry znak raczej 😁 powodzenia 👌Mamacita wrote:U mnie owulacja na całego, wczoraj wyłapałam pik - pierwszy raz taki wyraźny, kreska tak mocna jak ta kontrolna. Podziałaliśmy więc wczoraj i dziś, a teraz mam straszny ból jajnika prawego, nie wiem co tam się wyprawia 😅 to dobry czy zły znak?
                                    Mamacita lubi tę wiadomość
                                🧍♀️29 🧍♂️31
Starania o 1 👶 od listopada 2024
🧍♀️
PCOS fenotyp C
Cykle 27/29 dni, owulacje występują
Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)
Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
TSH 1,379IU/ml
FT4 1,00ng/dl
Prolaktyna 9,87ng/dl
Witamina D 33ng/dl
💊Inozytol, Tenfertil Ona
🧍♂️
Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke - 

Hej hej, ja chyba zaczekam do piątku 😬 Jutro chciałabym sprawdzić progesteron i estradiol jak będzie obiecujący to pewnie się złamieAmelia96 wrote:Ananabanana, Witynja kiedy planujecie testowanko? Bo widzę że mamy termin miesiączki w tym samyn czasie ☺️
 Na razie jak od maja mierze temperaturę to nie miałam tak wysokiej po owulacji jak teraz więc może coś jest na rzeczy 🧐

Mamacita, Amelia96 lubią tę wiadomość
                                🧍♀️29 🧍♂️31
Starania o 1 👶 od listopada 2024
🧍♀️
PCOS fenotyp C
Cykle 27/29 dni, owulacje występują
Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)
Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
TSH 1,379IU/ml
FT4 1,00ng/dl
Prolaktyna 9,87ng/dl
Witamina D 33ng/dl
💊Inozytol, Tenfertil Ona
🧍♂️
Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke - 

Ja juz kupiłam test na jutro rano, aż jestem w szoku ze nie mam ochoty go zrobic juz dzis wieczorem 😂 chociaż do końca dnia jeszcze czas, moze brajan mi odwali 🤣
                                    Witynja, Mamacita lubią tę wiadomość