Ciepło, herbatka i test ciążowy – kobiecy październik💛
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Mnie chyba można skreślić z testowania 31.10. - nie wiem co mnie podkusilo - chyba to że mam zapas testów owulacyjnych. Zrobiłam wczoraj i dziś i druga kreska wychodzi coraz bardziej ciemniejsza 🤯
 Wczoraj wieczorem 9dpo zrobiłam paskowy facelle ale świeci bielą bo w sumie przecież jeszcze wcześnie. Pewnie organizm szykuje się do kolejnej owulacji.🧍♀️29 🧍♂️31

Starania o 1 👶 od listopada 2024

🧍♀️
 PCOS fenotyp C
 Cykle 27/29 dni, owulacje występują
 Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)

Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
 Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
 TSH 1,379IU/ml
 FT4 1,00ng/dl
 Prolaktyna 9,87ng/dl
 Witamina D 33ng/dl

💊Inozytol, Tenfertil Ona

🧍♂️
 Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke
- 

Mi po czasie pokazywał ten pierwszy test co zrobiłam w niedzielę, a wczorajszy cień mieścił się w 5 minutach. Ale już mam nauczkę żeby nie dać się nabrać.Maalwii wrote:Amelia bardzo mi przykro 🙁 a miałam nadzieję pewnie tak samo jak Ty że coś z tego będzie..
 Teraz tak myślę że mi też testeo pokazywały cienie po czasie aktualnie już ich nie używam
 To w przyszłym miesiącu walczymy razem ✊🏼

U mnie dziś @ wjechała na pełnej 🙈 obudził mnie straszny ból brzucha po 3 w nocy aż musiałam wziąć tabletkę i tak przeleżałam do 4 rano.. już myślałam że do pracy nie pójdę ale później jak zasnęłam to z 40 minut spałam i nie mogłam wstać 😅 yhhhh.. dość że @ to jeszcze nie wyspana 🙉😅

Mnie to samo czeka kochana w piątek i w sumie to Ci zazdroszczę że masz wcześniej bo już na wszystkich świętych będziesz po 😏
 widzimy się w takim razie we wątku listopadowym 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 17:18 Starania od 2022
 Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
 Eutyrox,
 Dostinex,
 Pregna Start,
 Ovarin,
 NAC,
 Ascofer,
 Acard,
 Zioła Ojca Sroki 3

Histeroskopia 🔜🔜🔜
- 

Dziś mi w robocie mówią że źle wyglądam blada itd a nie chciałam mówić że w ciąży jestem.Q dodatku w pewnym momencie słabo mi było dobrze że kolega mnie zamienił na chwilę choć nie mówiłam że mi słabo i poszłam sobie usiąść.Zastanawiam się czy ginekolog da mi zwolnienie w 5 tygodniu ciąży.
 https://zapodaj.net/plik-V3JzH91UrZWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 17:14  Amelia96, Ananabanana, Maalwii lubią tę wiadomość Amelia96, Ananabanana, Maalwii lubią tę wiadomość
- 

Myślę że jak będzie miała podstawy do wystawienia L4 to zrobi to bez problemu. Natomiast jeśli Twoja praca nie jest wskazana kobietom w ciąży to z tego co kojarze pracodawca musi zmienić Ci stanowisko lub chyba to się nazywa zwolnienie ze świadczenia pracy.Anuska94 wrote:Dziś mi w robocie mówią że źle wyglądam blada itd a nie chciałam mówić że w ciąży jestem.Q dodatku w pewnym momencie słabo mi było dobrze że kolega mnie zamienił na chwilę choć nie mówiłam że mi słabo i poszłam sobie usiąść.Zastanawiam się czy ginekolog da mi zwolnienie w 5 tygodniu ciąży.
 https://zapodaj.net/plik-V3JzH91UrZ🧍♀️29 🧍♂️31

🧍♀️
 PCOS fenotyp C

TSH 1,379IU/ml
 FT4 1,00ng/dl
 Prolaktyna 9,87ng/dl
 Witamina D 33ng/dl

💊Inozytol, Tenfertil Ona

🧍♂️
- 

A co ile Ty masz okres?? Czyli rozumiem że to będzie Twoja druga owulacja w tym cyklu?Witynja wrote:Mnie chyba można skreślić z testowania 31.10. - nie wiem co mnie podkusilo - chyba to że mam zapas testów owulacyjnych. Zrobiłam wczoraj i dziś i druga kreska wychodzi coraz bardziej ciemniejsza 🤯
 Wczoraj wieczorem 9dpo zrobiłam paskowy facelle ale świeci bielą bo w sumie przecież jeszcze wcześnie. Pewnie organizm szykuje się do kolejnej owulacji.Starania od 2022

💊💊💊 💊
 Eutyrox,
 Dostinex,
 Pregna Start,
 Ovarin,
 NAC,
 Ascofer,
 Acard,
 Zioła Ojca Sroki 3

Histeroskopia 🔜🔜🔜
- 

Piękna kreseczka 🥰 myślę że jeśli mu powiesz że źle się czujesz to nie będzie robił problemuAnuska94 wrote:Dziś mi w robocie mówią że źle wyglądam blada itd a nie chciałam mówić że w ciąży jestem.Q dodatku w pewnym momencie słabo mi było dobrze że kolega mnie zamienił na chwilę choć nie mówiłam że mi słabo i poszłam sobie usiąść.Zastanawiam się czy ginekolog da mi zwolnienie w 5 tygodniu ciąży.
 https://zapodaj.net/plik-V3JzH91UrZ a kiedy myślisz powiedzieć w pracy? a kiedy myślisz powiedzieć w pracy?  Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 18:48 Starania od 2022

💊💊💊 💊
 Eutyrox,
 Dostinex,
 Pregna Start,
 Ovarin,
 NAC,
 Ascofer,
 Acard,
 Zioła Ojca Sroki 3

Histeroskopia 🔜🔜🔜
- 

Nie wiem przy pierwszej ciąży jak powiedziałam to od razu mnie chciały do domu wysłać bo przyszłam na nocke.Amelia96 wrote:Piękna kreseczka 🥰 myślę że jeśli mu powiedz ze źle się czujesz to nie będzie robił problemu a kiedy myślisz powiedzieć w pracy? a kiedy myślisz powiedzieć w pracy? 
- 

Mamacita, czy mogłabyś jeszcze raz wrzucić ankietę, proszę? 😊 Chciałabym zagłosować, a nie mogę jej znaleźć.👧 27

TSH 0,839 µIU/ml
 glukoza 80 mg/dl
 ferrytyna 69,2 ng/ml
 B12 556 pg/ml
 D3 39,9 ng/ml
 prolaktyna 19,0 ng/ml
 AMH 1,97 ng/ml

18.09, 21 dc, 7 dpo:
 progesteron 17,0 ng/ml
 estradiol 283,0

morfologia ✅️
 usg piersi ✅️
 usg tarczycy ✅️
 cytologia ✅️

💊 OmegaMe Prenatal, Ovarin
 + Feminum Pregna i FertilSafe Plus

🆘️ endometrioza powierzchniowa na lewym jajniku

11 cs
- 

Wiesz co zwykle regularne a odkąd rok temu odstawiłam AH - 27-31 dni. Jak zaczynałam przygodę z testami obu to no nigdy nie pojawiała się na nich druga kreska jeśli nie byłam te 2-3 dni przed owulacja i 1 dzień po niej więc obstawiała bym że coś się rozregulowało i organizm szykuje się do kolejnej owulacji. Mam nawet zdjęcia w aplikacji premom i sprawdziłam jak to wyglądało wcześniej 😅Amelia96 wrote:A co ile Ty masz okres?? Czyli rozumiem że to będzie Twoja druga owulacja w tym cyklu?🧍♀️29 🧍♂️31

🧍♀️
 PCOS fenotyp C

TSH 1,379IU/ml
 FT4 1,00ng/dl
 Prolaktyna 9,87ng/dl
 Witamina D 33ng/dl

💊Inozytol, Tenfertil Ona

🧍♂️
- 

Witynja wrote:Myślę że jak będzie miała podstawy do wystawienia L4 to zrobi to bez problemu. Natomiast jeśli Twoja praca nie jest wskazana kobietom w ciąży to z tego co kojarze pracodawca musi zmienić Ci stanowisko lub chyba to się nazywa zwolnienie ze świadczenia pracy.
 Już widzę jak w szpitalu zwalniają mnie ze świadczenia pracy i płacą 🤣🤣🤣ja zadzwoniłam do rodzinnego powiedziałam że pracuję w promieniowaniu jonizującym (praca m.in na bloku operacyjnym, gdzie nie ma ścianek ołowianych nic, na oiom tak samo). Ale nawet jeśli w TK też nie mogę pracować mimo osłon stałych. A jako koordynator też cały czas jestem na zakładzie. Pełno syfów od pacjentów. Także wzięłam od zeszłego poniedziałku L4. Bez problemu wystawił. 

👩 30 lat (PCOS, IO)
 👨 37 lat
 🌼 Córka – 4 lata

💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
 💊 Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
 • 10 dpo (14.10) – β-hCG: 10.75
 • 12 dpo (16.10) – β-hCG: 63.65
 • 14 dpo (18.10) – β-hCG: 208.56
 • 16 dpo (20.10) – β-hCG: 405.09
 • 18 dpo (22.10) – β-hCG: 730.15
 • 20 dpo (24.10) – β-hCG: 1374.21
 • 24 dpo (28.10) – β-hCG: 6412.54 🌟
 • 29.10 – pęcherzyk ciążowy 11 mm, żółtkowy 4 mm 💛

📅 I prenatalne: 17.12.2025 🤍

Psalm 62,6
 „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
 bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
- 

W ciąży nie możesz pracować na nocki!!Anuska94 wrote:Nie wiem przy pierwszej ciąży jak powiedziałam to od razu mnie chciały do domu wysłać bo przyszłam na nocke. Witynja lubi tę wiadomość Witynja lubi tę wiadomość 

👩 30 lat (PCOS, IO)
 👨 37 lat
 🌼 Córka – 4 lata

💊 Lametta + Ovitrelle

🩷 CS2:

Psalm 62,6
- 

Amelia96 wrote:Mi po czasie pokazywał ten pierwszy test co zrobiłam w niedzielę, a wczorajszy cień mieścił się w 5 minutach. Ale już mam nauczkę żeby nie dać się nabrać.

Mnie to samo czeka kochana w piątek i w sumie to Ci zazdroszczę że masz wcześniej bo już na wszystkich świętych będziesz po 😏
 widzimy się w takim razie we wątku listopadowym 🥰
 A co Ty ja miesiączkę mam 7 dni bite od zawsze więc na pewno nie będę po, ale przynajmniej brzuch mnie nie będzie już bolał 😃
 Mam nadzieję że przyniesie szczęście ✊🏼😊 Amelia96 lubi tę wiadomość
                                M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕 Amelia96 lubi tę wiadomość
                                M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽♀️ M
 TSH: 3,87(lipiec)➡️ 2,12(sierpień) ✅ (euthyrox 25)
 Ft3: 3,26 ✅
 Ft4: 1,13 ✅
 Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
 Prolaktyna: 22,32 ❓
 Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
 Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
 Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
 • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼♂️ T
 • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
- 

Z jednej strony rozumiem ale z drugiej no przepisy jasna stanowią. A pozniejn krążą legendy że cytuje doslownie"przyjdzie do pracy ledwo nasika taka na pasek i od razu znika" 🙆 Na Instagramie jest kilka wartościowych kont prawniczek czy osób związanych z HR które tłumacza jak ugryźć temat zwolnienia ze świadczenia pracy. Ja wolałabym być zwolniona z obowiązku świadczenia pracy niż stresowac się że ktoś uprzejmy załatwi mi kontrolęEliora wrote:Już widzę jak w szpitalu zwalniają mnie ze świadczenia pracy i płacą 🤣🤣🤣ja zadzwoniłam do rodzinnego powiedziałam że pracuję w promieniowaniu jonizującym (praca m.in na bloku operacyjnym, gdzie nie ma ścianek ołowianych nic, na oiom tak samo). Ale nawet jeśli w TK też nie mogę pracować mimo osłon stałych. A jako koordynator też cały czas jestem na zakładzie. Pełno syfów od pacjentów. Także wzięłam od zeszłego poniedziałku L4. Bez problemu wystawił.   Remedios lubi tę wiadomość
                                🧍♀️29 🧍♂️31 Remedios lubi tę wiadomość
                                🧍♀️29 🧍♂️31

🧍♀️
 PCOS fenotyp C

TSH 1,379IU/ml
 FT4 1,00ng/dl
 Prolaktyna 9,87ng/dl
 Witamina D 33ng/dl

💊Inozytol, Tenfertil Ona

🧍♂️
- 

Witynja wrote:Z jednej strony rozumiem ale z drugiej no przepisy jasna stanowią. A pozniejn krążą legendy że cytuje doslownie"przyjdzie do pracy ledwo nasika taka na pasek i od razu znika" 🙆 Na Instagramie jest kilka wartościowych kont prawniczek czy osób związanych z HR które tłumacza jak ugryźć temat zwolnienia ze świadczenia pracy. Ja wolałabym być zwolniona z obowiązku świadczenia pracy niż stresowac się że ktoś uprzejmy załatwi mi kontrolę 
 Może w prywatnej firmie w korpo ma to sens, w państwowym szpitalu nie widzę tego. 🤣
 U nas na zakładzie każda ledwo nasika to idzie na L4 bo nie może przebywać w terenie kontrolowym i nadzorowanym.
 Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 19:27  

👩 30 lat (PCOS, IO)
 👨 37 lat
 🌼 Córka – 4 lata

💊 Lametta + Ovitrelle

🩷 CS2:

Psalm 62,6
- 

Luna proszę bardzo:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfd5mOGneuHaMFSgaIGlscafA5N_dLP7X3m1m1ep6KwUiE_Jw/viewform?usp=sharing&ouid=104587935232021640536

Myślę, że w czwartek zamknę oficjalnie komisję wyborczą 😉 Żeby Maalwi miała piątek na utworzenie listopadowego wątku, w którym mam nadzieję wszystkie zaciążymy!! Zima to dobry czas na ciążę, i tak się siedzi w domu pod kocykiem, więc musi się udać 😁

Maalwii, Luna11, Ananabanana, Seabird, Remedios, Paula-1407, Amelia96, Kaaamika, Irynka, Irynka, Kameleon lubią tę wiadomość
                                💃🏼32🕺🏻30 Maalwii, Luna11, Ananabanana, Seabird, Remedios, Paula-1407, Amelia96, Kaaamika, Irynka, Irynka, Kameleon lubią tę wiadomość
                                💃🏼32🕺🏻30

Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 4cs

💔 10/25

IO

Insulina 10.5 - cel 5
 Ferrytyna 44 - cel 60
 Wit D 27 - cel 50
 Magnez 0.78 - cel 0,95

Suple: omega3, Q10, inozytol + kwas foliowy, magnez, Vit D, żelazo, olej z czarnuszki, olej z wiesiołka
- 

Mamacita wrote:Luna proszę bardzo:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfd5mOGneuHaMFSgaIGlscafA5N_dLP7X3m1m1ep6KwUiE_Jw/viewform?usp=sharing&ouid=104587935232021640536

Myślę, że w czwartek zamknę oficjalnie komisję wyborczą 😉 Żeby Maalwi miała piątek na utworzenie listopadowego wątku, w którym mam nadzieję wszystkie zaciążymy!! Zima to dobry czas na ciążę, i tak się siedzi w domu pod kocykiem, więc musi się udać 😁
 Już zaczęłam wstępnie ogarniać grafikę 😅 Mamacita, Luna11, Ananabanana, Seabird, Paula-1407, stokroteczka25, Amelia96, Kaaamika lubią tę wiadomość
                                M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕 Mamacita, Luna11, Ananabanana, Seabird, Paula-1407, stokroteczka25, Amelia96, Kaaamika lubią tę wiadomość
                                M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽♀️ M
 TSH: 3,87(lipiec)➡️ 2,12(sierpień) ✅ (euthyrox 25)
 Ft3: 3,26 ✅
 Ft4: 1,13 ✅
 Ferrytyna: 11,5 (lipiec) ➡️ 24,37(wrzesień)
 Prolaktyna: 22,32 ❓
 Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅
 Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
 Toksoplazmoza IgG/ IgM: 0,10/0,06 ✅
 • Suplementacja: Ovarin, żelazo Microferr, witamina D3, olej z wiesiołka, Jod, DHA+EPA

➡️ 💁🏼♂️ T
 • Suplementacja: Fertistim

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
- 

Mamacita wrote:Luna proszę bardzo:

Podoba mi się ten plan, jestem już gotowa na listopad ☕ Umówiłam się do nowego gina w okolicy owulki żeby podejrzeć co tam się zadzieje w tym cyklu 🤞 Luna11, Kaaamika lubią tę wiadomość
                                31👩🏼& 36👨 Luna11, Kaaamika lubią tę wiadomość
                                31👩🏼& 36👨

9cs ⏳

Mięśniaki 📌
 Witamina B12 266,0 pg/ml 📌
 Witamina D3 26,3 ng/ml 📌
 Ferrytyna 14,86 📌
 Prolaktyna 27,29 ng/ml 📌

💉3 dc
 TSH 1,154 µIU/ml
 FSH 6,01 mIU/ml
 LH 6,56 mIU/ml
 Estradiol (E2) 26,30 pg/ml

💉 7 dpo
 Progesteron: 16,51 ng/ml
 Estradiol: 133,60 pg/ml

💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach
 💊 Aliness magnez potas B6
- 

Tak trzymajmy, listopad musi być nasz 🤞 Eliora, Ananabanana, Mamacita, Luna11, Kaaamika lubią tę wiadomość
                                🤷🏽♀️29 lat Eliora, Ananabanana, Mamacita, Luna11, Kaaamika lubią tę wiadomość
                                🤷🏽♀️29 lat
 Hashimoto(Euthyrox 112), plamienia przed miesiączką
 🤷🏻♂️35 lat
 Obniżone wyniki badania nasienia
 10.25: koncentracja 10 mln, morfologia 2%, ruch postępowy 20%

7 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Prenacare complete, wit. B6, Wit. C, wit. E, niepokalanek, melatonina, zioła O. Sroki 3

30.07.25 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
 8.08.25 prolaktyna 17.8 ng/mL, po obciążeniu 243.8 ng/mL
 29.08.25 progesteron 6? dpo 11,36 ng/ml, estradiol 148,6 pg/ml
 15.09.25 MUCHa - ✅
- 

Wzruszyła mnie ilość dobrych słów które od Was usłyszałam dziś. Rano byłam u lekarza. Płakałam jak bóbr, dostałam namiary na psychologów i L4 na miesiąc. Dostałam się do ostatniego etapu rekrutacji do środków unijnych aż w 2 konkursach, w jednym mam spotkanie 4 listopada, tak, że dziś do przodu. Mam miesiąc żeby psychicznie postawić się na nogi. NatiHope, Mamacita, Atomówka , Kaaamika, ChocoMonster, Irynka lubią tę wiadomość
                                SYN 2015 NatiHope, Mamacita, Atomówka , Kaaamika, ChocoMonster, Irynka lubią tę wiadomość
                                SYN 2015
 CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
 CP 2025 💔 7tc
 Usunięcie lewego jajowodu