X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Myślę, ze ta frustracja jest trudna. I to że to wszystko nie jest takie oczywiste. Niby ok a ciąży nie ma. Dlatego ważne jest żeby nie zapominać, że my tu walczymy, wciąż walczymy. I każda z nas ma nadzieję na ten suwaczek, który masz Ty.
    Katherine nie poddawaj się. Podchodź do iui z wiarą. No bo cóż innego możesz zrobić?
    Ivanka, super przyrost 🤗

Ja doskonale rozumiem, bo też walczyłam i tego się nie zapomina.
    Teraz postanowiliśmy znowu powalczyć i aż mnie trzęsie na samą myśl o staraniach, o tym ile znowu czasu nam to zajmie i że może znowu naturalnie się nie uda, a na ivf już się nie zdecydujemy.
    Na razie staram się o tym mocno nie myśleć, ale z tyłu głowy cały czas to siedzi..

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Teraz postanowiliśmy znowu powalczyć i aż mnie trzęsie na samą myśl o staraniach, o tym ile znowu czasu nam to zajmie i że może znowu naturalnie się nie uda, a na ivf już się nie zdecydujemy.
    Na razie staram się o tym mocno nie myśleć, ale z tyłu głowy cały czas to siedzi..
    Trzymam mocno kciuki za Was!

Ulaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:

Ulaa absolutnie się nie gniewam ☺️ Wiem co miałaś na myśli i sama zaczynam się zastanawiać ze może jednak to nie tylko wina morfo mojego męża ale coś głębiej czego nie widać np problem w implantacji, immunologii itp mój lekarz powiedział sam ze często dopiero przy invitro są w stanie stwierdzić jaki był/jest problem - czy komórki się zapładniają, czy zarodek się rozwinie utrzyma w macicy itp.

Narazie mam mętlik w głowie czy to rzucić w cholerę bo ile jeszcze lat można walczyć, czy dalej grzebać czy co robić. Coś mi się odzywa z tylu głosy o ivf którego nie chce - boje się ze po wszystkich IUI się z tym nie pogodzę ze nie bede matka. Narazie zrobimy te IUI i pogadam z lekarzem jak to widzi.

Ulaa trzymam kciuki 🤞🏻🍀❤️

Ulaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Blawatku jak się czujesz? 🌷

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine2017 wrote:
    A Ty Blawatku jak się czujesz? 🌷
    W porządku, dzięki, że pytasz :) los staraczki, czekam na cud ;) pierwsza iui udana i jest córa a teraz parę niewypalow. Ale nie poddaję się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    W porządku, dzięki, że pytasz :) los staraczki, czekam na cud ;) pierwsza iui udana i jest córa a teraz parę niewypalow. Ale nie poddaję się :)

A mieliście wtedy stwierdzony jakiś czynnik niepowodzeń?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine2017 wrote:
    A mieliście wtedy stwierdzony jakiś czynnik niepowodzeń?
    Tak, czynnik męski. Obniżona morfologia i ruch. Udało się za pierwszym razem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Tak, czynnik męski. Obniżona morfologia i ruch. Udało się za pierwszym razem.

U nas obniżone morfo- 2 lata temu 2% a teraz 0%.

Reszta w normie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine2017 wrote:
    U nas obniżone morfo- 2 lata temu 2% a teraz 0%.

Reszta w normie.
    U nas morfologia 3% niezmiennie, ilość ok. Ruch Teraz był 18%, ale był po leczeniu boreliozy czyli miesiąc na doxycyklinie. Liczę, że ten ruch wróci do dawnych 30%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2022, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    U nas morfologia 3% niezmiennie, ilość ok. Ruch Teraz był 18%, ale był po leczeniu boreliozy czyli miesiąc na doxycyklinie. Liczę, że ten ruch wróci do dawnych 30%.

Trzymam 🤞🏻🍀

My już nawet nie badaliśmy tej morfo po pol roku czy skoczyła nie chce się dołować… lekarz mówił ze przy IUI i tak na to nie patrzą. Ilość i ruch ma być ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine2017 wrote:
    Trzymam 🤞🏻🍀

My już nawet nie badaliśmy tej morfo po pol roku czy skoczyła nie chce się dołować… lekarz mówił ze przy IUI i tak na to nie patrzą. Ilość i ruch ma być ok.
    My już nie podchodzimy do iui. Teraz tylko cud.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    My już nie podchodzimy do iui. Teraz tylko cud.

A ile mieliście jeśli mogę spytać?

Zalecają 3-4 ale wiem ze niektórzy podchodzą nawet 6 razy. Jak szukałam różnych info do IUI to trafiłam na wątek jakiś tu na ovu i widziałam ze jednej dziewczynie się udało za 6 razem. Przeważało ze za 2-3 się udawało.

Morfo macie ok, oby ruch się poprawił i wszystko się może zdarzyć 🍀🙃

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine2017 wrote:
    A ile mieliście jeśli mogę spytać?

Zalecają 3-4 ale wiem ze niektórzy podchodzą nawet 6 razy. Jak szukałam różnych info do IUI to trafiłam na wątek jakiś tu na ovu i widziałam ze jednej dziewczynie się udało za 6 razem. Przeważało ze za 2-3 się udawało.

Morfo macie ok, oby ruch się poprawił i wszystko się może zdarzyć 🍀🙃
    4 i dość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    4 i dość.

Ja tez przewiduje Max 4 ale raczej 3.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine2017 wrote:
    Ja tez przewiduje Max 4 ale raczej 3.
    Zupełnie wykluczasz ivf?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek wrote:
    Zupełnie wykluczasz ivf?

Bardzo ciężki temat dla mnie Blawatku ☹️

Narazie napewno nie ale nie mówię ze nigdy nie. Nie wiem co się ze mną stanie po nieudanych IUI - czy będę się w stanie z tym pogodzić. Albo będzie pas i będzie co ma być a być może przerwa i ivf - coraz częściej dopuszczam myśl ze może kiedyś się zdecyduje.

My staraczki nie dość ze walczymy z niepłodnością to jeszcze z ciężkimi wyborami 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2022, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine2017 wrote:
    Bardzo ciężki temat dla mnie Blawatku ☹️

Narazie napewno nie ale nie mówię ze nigdy nie. Nie wiem co się ze mną stanie po nieudanych IUI - czy będę się w stanie z tym pogodzić. Albo będzie pas i będzie co ma być a być może przerwa i ivf - coraz częściej dopuszczam myśl ze może kiedyś się zdecyduje.

My staraczki nie dość ze walczymy z niepłodnością to jeszcze z ciężkimi wyborami 😔
    Ja też okropnie się bałam co będzie ze mną po nieudanych iui. I co? Oddycham bo nie muszę latać po lekarzach i pchać niebotyczne sumy. Tu stówka tam trzy i dalej nic. Będzie co będzie. Niestety in vitro też nie jest gwarancją bo co to jest te do 30%. Ale gdybym nie miała dziecka to bym próbowała w to iść.
    Moja bliska koleżanka która bardzo mnie wspierała zaszła w drugą ciążę. Z tetniakiem w mozgu, guzem na jajniku,chorobami autoimmunologicznymi i mężem z 4mln w całości. Gdzie jest sprawiedliwosc?
    Jeszcze parę miesięcy temu wydawało się niemożliwe, że im się uda i niemożliwe, że nam sie nie uda. Mam amh 3 w wieku 40 lat, jestem po histero gdzie lekarz określił,że mam perfekcyjna macicę pomimo cięcia. Mój mąż pewnie juz wraca z ruchem do ładu a mnie brzuch zaczyna boleć na okres. Wybaczcie te żale, zwykle tego nie robię, ale to tylko walić łbem w ścianę z bezsilności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 06:24

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test bo nie wytrzymałam a leżał mi jeden,wyszłam z psem na siku wróciłam i tak jak myślałam jedna kreska 😔.Zaczyna boleć głowa czyli symptom okresu.Dziś 9 dpo choć apka mi ciągle zmieniała jak wpisywałam objawy i możliwe że jest 7 dpo.Oczywiście znowu wyszukałam sobie wytłumaczenie.Wczoraj byliśmy na ognisku ze znajomymi .Trzy pary i w sumie sześcioro dzieci w tym dwoje małych...Mąż pytał tylko co nie podoba Ci się tu????A ja że podoba.Nie chciałam mu mówić że było mi poprostu smutno i przykro że tu tyle dzieci a my nic.....(nie zorientował się że o to mi chodziło)Muszę odczekać z wydatkami bo kupuje sobie auto tzn.przeglądam bo to moje pierwsze będzie 🤩.I będziemy podchodzić do IUI ale z tym fertlietchip.I wtedy bez dwóch zdań biorę tydzień urlopu żeby nic nie robić.

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 4 maja 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek trzymam kciuki za Ciebie 🤞🤞🍀🍀🍀🍀 żebyśmy już nie musiały długo wyczekiwać tych naszych dwóch upragnionych kreseczek.Reszcie dziewczyn też oczywiście.Przede wszystkim też wiary i cierpliwości bo tego nigdy dosyć 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 10:36

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie- jutro IUI. Mój mąż zły bo chciał sobie zrobić przerwę miesiąc już nie wiem co mam robić 😔

Rozmawiałam z doktorem o dalszym planie- powiedział ze robi IUI Max 3 razy bo więcej nie ma sensu i szkoda kasy. Oczywiście na prośbę pacjentki robi do 6 ale wtedy ciąże zdarzają się naprawdę rzadko. Po IUI proponuje ivf.

Pytałam o stymulację- powiedział ze stosuje się ja u kobiet u których cykl szwankuje a ja mam cykl i jajeczkowanie jak w zegarku. Badania dowodzą ze w tym wypadku nie zwiększa to szans na ciąże 🤷🏼‍♀️

Ruszyliśmy temat immunologii- powiedzial ze wyniki nasienia do zabiegu były naprawdę dobre i może być problem właśnie z jakością komorek, wnikaniem plemnika, implantacją itp a to w stanie spr przy ivf. Chociaż AMH ma super i po wynikach i usg mówi ze mam jeszcze dużo czasu ale wiadomo czas nie sprzyja nikomu. Badania z immunologii zleca po nieudanym ivf albo na próbę pacjenta: komórki NK, Allo MLR, KIR i ANA 1. Ponad tysiak za to- jak stary usłyszy to pewnie powie żebym się puknęła w głowę. Polecił tez immunologa z którym współpracuje w Krakowie- Wojciech Sydor. Może po IUI zrobię te badania.

Jak wychodziłam przyszła para z małym dzidziusiem i tortem podziękować doktorowi. Piękna kruszynka. I tak sobie pomyślałam dlaczego mi nie jest dane takiej mieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 14:40

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ