Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka mam kubeczek ale powiem Ci że nie moge sie przekonac do niego po pierwsze po wlozeniu mialam stresa bo nie umiałam wyciągnąć a drugie mam jakies mysli ze to twprzywo jakies szkodliwo

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo nie wszystkim podpasuje. U mnie minęło chyba z 4-5 cykli aż go doceniłam bo cały czas mi przeciekał.
    Tworzą je z silikonu medycznego więc chyba nie powinien szkodzić.

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Biedny kocur :( moj mi ojszczal papryke na balkonie i uschla :/ a ja sie zastanawialam czemu on sie tak prza w te doniczki :)
    Mój mi zjadł parę listków.
    Często mu się zdarza sikać do donicy? Czytałam, że jak tak kot robi to może mu nie odpowiadać żwirek w kuwecie. Jaki używasz?

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 17:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Mój mi zjadł parę listków.
    Często mu się zdarza sikać do donicy? Czytałam, że jak tak kot robi to może mu nie odpowiadać żwirek w kuwecie. Jaki używasz?
    Ja mam silikonowy ale moze dlatego ze juz jest do wymiany ten zwir takze moja wina :D w domu raczej nie sika, wymienie mu i sie zobaczy czy dalej bedzie okupowal te doniczki :)

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • ŁAsica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pracy w sumie taka sytuacje tu sie staram pelna para a przygotowuje sie do awansu i w sumie to nie hamuje sie. Mam sporo nauki, pracy, szkolenie, wiem ze jak zajde to przepadnie no ale nie bede teraz czekac na cud.. Staram sie zyc normalnie. Nie mysle o tym i nie zyje tym ze "za chwile" moge byc w ciazy..

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz wiem skad moje wypadanie wlosow efekt po znieczuleniu ogólnym

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa ja zawsze po narkozie linieje jakbym cale włosy miala zgubic. Po narkozie mogą dochodzić lamliwe paznokcie jeszcze.

29 wizyta u gina i dowiem się co dalej. Na pewno chce monitoringu spróbować bo coś mi się chyba pochrzanilo. Chce z nim pogadać bo też zauważyłam, że w okresie owu kiedy czesciej jest seks ja mam twarz całą w uczuleniu i schodzi jak robimy pare dni przerwy od seksu. Ogólnie to sluz plodny mam pare dni przed owu i wtedy wiem, że wchodze w dni plodne ale w dzien pozytywnego testu, nastepnego dnia i jeszcze kolejnego dnia nie mam jakby tego śluzu, w sensie nic nie wylatuje ze mnie. Więc mam o czym gadać bo też milion myśli.

Też mam zwatpienie, że ja mężowi nie dam dziecka, niby mówi ze jakos to przezyjemy ale ja wiem, że jemu się to odmieni jak jeden czy drugi brat zostanie ojcem.

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŁAsica wrote:
    Ja mam silikonowy ale moze dlatego ze juz jest do wymiany ten zwir takze moja wina :D w domu raczej nie sika, wymienie mu i sie zobaczy czy dalej bedzie okupowal te doniczki :)
    I tu może być problem bo właśnie ten artykuł był o żwirkach silikonowych, że koty nie lubią bo nie przypomina im naturalnego środowiska. Taki przypadek że akurat wczoraj o tym czytałam :P wklejam link może będziesz miała ochotę poczytać :*

https://behawiorysta-koci.pl/zwirek-a-kocie-zdrowie.html

Na początku starań co chwilę tak myślałam, że nie planuję nic do przodu bo pewnie będę w ciąży... Nawet rok temu jak po roku starań siedziałam na plaży z mężem w Chorwacji, a on mnie pyta czy za rok też przyjedziemy do Chorwacji, a ja "pewnie będę w ciąży" :( a tu już znowu wakacje...... ;(

ŁAsica lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś a moze olej z wiesiolka ;) albo siemie lniane ja mam wlasnie brac olej do owu monitoring dobry pomysł zobaczysz jak rosna czy pekaja kiedy owulacja i z jakie strony.
    Na pewne rzeczy nie mamy wplywu mozemy wybrac lekarza leczenie a jesli chodzi o ciaze to nie warto sie obwiniac ja dopiero przepracowalam to teraz w swojej glowie ale mialam podobne rozkminy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka, jak brzuch, lepiej?
    Z kotełem też? Byłaś u weta, czy dajesz mu coś na to częste sikanie?

Łasica - może kot poczuł jak mu przyjemnie w łapki jak grzebie w ziemi :D My używamy Best Cats i sobie chwalę :) zresztą, jakiegokolwiek nie używaliśmy, moje koty z każdego korzystały. Jednak na zapach i łatwość w sprzątaniu, wybraliśmy właśnie ten :)

Ja nie miałam do czynienia z kubkiem i jakoś nie wiem czy mogę się przekonać :P jakoś wybaczcie za określenie wydaje mi się to obleśne :P tak też kiedyś miałam z tamponami, a teraz nie wyobrażam sobie życia bez nich :P może kiedyś jakiś spróbuję.

Marysia - akurat mam rozszerzony pakiet w luxmedzie i całkiem sporo badań, które bym chciała zrobić są darmowe (na szczęście). Kiedyś jak któryś mi lekarz zlecił jakieś badanie, a którego nie miałam w pakiecie to cena 2- 3 razy wyższa niż w diagnostyce (mimo, że oni badania też tam wysyłają).

Mówicie, żeby wyciągnąć na nfz? Szczerze, to nawet nigdzie nie jestem na nfz zapisana haha, często zmienialiśmy mieszkania (wynajmujemy), i wiązałoby się to z częstą zmianą przychodni. Ale rozważę taką opcję, zaraz przeprowadzamy się na swoje, więc już będę w jednym miejscu mam nadzieje :)

Co do starań i planowania - też tak miałam, że początki bardzo podporządkowywałam temu, że nie zrobię czegoś bo mogę być w ciąży. Teraz się tego oduczam, bo szkoda życia na tracenie przyjemności.

Właśnie siedzę i sączę drinka z różowej szklanki i od razu mi lepiej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 19:59

ŁAsica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepy ja podczas staran zrezygnowalam calkowicie z tamponow ponoc wysuszaja sluzówkę pochwy, podpaski tez ponoc jakas substancje wydzielaja nasze babcie mialy wate ? Lignine i zdrowsze byly ja Wam powiem ze im wiecej tych wydziwien choć uznaje sie to za wygodę tym gorzej to samo z tymi produktami nie wiadomo co jest dobre bo warzywa pestycydy mieso antybiotyki mleko wazne do 2022 i wszedzie cukier ładują i mamy uczulenia i stany zapalne :( ja od około 2 miesięcy jestem na diecie bez laktozy ograniczyłam słodycze i teraz chce przejsc na bez gluten wczoraj kupilam taki chleb niby wata ale nie jest najgorsze :D
    Ja mam pieska wiec w kwestii kotków nie pomogę nigdy nie miałam ale polecam częste glaskanie kotka ponoć choroby wyciąga. Moj piesek z kota ma instykt łowczy poluje na wszystko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, z podpaskami rady bym nie dała. W początkowych dniach mam tak obfite, że bym chodziła zalana krwią :p

Tak, mawiają że koty wyciągają choroby kładąc się na chore miejsca. Ale prawda jest taka, że kładą się tam gdzie czują ciepło od podwyższonej temperatury 🤣

Lektozy unikamy, bo mamy po niej rewolucje. Powiem tak, swego czasu lepiej się odżywiam, jadłam zdrowo, unikałam słodkiego i co? Wtedy najwięcej przytyłam. Mam wrażenie, że niektóre diety są poprostu "modne". A wcale zdrowe nie są. Nieraz odstawiając niektóre produktu więcej szkody sobie narobimy. Także wszystko z umiarem :)

Swego czasu teściowa nie mogła zrozumieć jak z mężem nie możemy pić mleka i jeść jabłek. Dopóki sama nie odnotowała, że po spożyciu tych produktów ma problemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 21:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godz 21.45 zupa na jutro zrobiona :D szpinakowa sok wycisniety na rano :D Sleepy to nie jest tak ze miesiac bedziemy sie dobrze odzywiac i beda efekty na to trzeba poczekac dodatkowo sen stres nawodnienie cwiczenia to naprawde nie jest duzo ;) nam sie wydaje ze to gora k2 ale ze swojej strony mozemy to zrobic ale czesto brak nam checi i sil bo sie zalamujemy ostatnio postanowilam ze jesli cykl nie wyjdzie wprodzam cos nowego do zycia.
    Jesli chodzi o czekanie na ciaze to jeslibym miala czekac to pracowalabym w starym miejscu na zmiany a teram mam 1 zmiane i wyregulowane hormony prace stala dodatkowo wyprowadzilismy sie od taty bardzo duzo mi to dalo wiec jesli sie zastanawiacie nad decyzjami zyciowymi dziewczyny nie czekajcie jesli ciaza bedzie miala przyjsc napewno dacie rade ;)
    Sleepy a w jaki sposob szkodza jabłka ? Ja ze swojej strony moge polecic kiszonki ;) oczyszczaja organizm i wlasnie dzisiaj taka porade dostalam od koelzanek zeby pozvyc sie lekow po znieczuleniu ogólnym tak jak Wam mówilam ze zaczely mi bardzo wypadac włosy wiec jakis negatywny wplyw na organizm tez jest. Dobrej nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 21:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jasna sprawa, dobre nawyki najlepiej wprowadzić już na zawsze :)
    Jabłka? Po prostu strasznie mnie boli po nich brzuch i mam mega wzdęcia, i często biegunki na dzień kolejny. Mąż tak samo. Kiedyś uwielbiałam jabłka. A problem ten pojawił mi się na końcu liceum. Więc teraz jak mam ochotę na jabłko, to jadam tylko wtedy kiedy na kolejny dzień nie mam żadnego wyjścia 🤣

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ