Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
Sikalam i biel, jest jeszcze wczesnie ale
czuje ze nic z tego nie bedzie
Zastanawiam sie czy te pecherzyki pekly.. Chyba sie umowie do gina jeszcze podejrzec czy tam nie ma torbieli przed @ bo w sumie nie wiem czy zaczynac stymulacje pozniej..
Ja jak leczenie nic nie da to ogarne szczepienia. W sumie mi bardziej chodzi o kase niz skutki uboczne.. Trzeba zaczac zbierac33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
Dzień dobry
Łasia mam nadzieje, że za szybko test.
Lubię ten czas gdy już wiem, że pomału kończy się okres i za niedługo nie trzeba będzie o nim myśleć.
Marysia udanego urlopu! Marzy mi się urlop mój wypada dopiero ostatni tydzień lipca czyli jeszcze dużo choć ostatnio tygodnie lecą mi jak szalone!Marysiaaa, ŁAsica lubią tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualny
-
Marysiaaa wrote:Ja oszczedzalam na auto,ale teraz trzymam ta kasę na leczenie,bo boję się, że zaraz mi ginek wyskoczy z jakimś in vitro czy czymś. A ja tak naprawdę nie wiem czy pęcherzyki mi pękły czy nie. Mi gin pisze kiedy ovitrelle I kiedy współżycie, A później nic nie sprawdza po ovi czy pękły.33lata,starania od 08.2018
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
Hej to krótko o mnie:
2017-kilka miesięcy przed ślubem zaczynamy oficjalne starania, oczywiście z brzuchem do ślubu nie chcę iść, ale z tyłu głowy mam żeby już zacząć, gdyby miało to chwilę potrwać.
Sierpień- ślub. Teraz już będzie z górki, wspaniała podróż poślubna, praca której nie lubię, marzę by rzucić L i cieszyć się przyszłym macierzyństwem.
2017-nadal nic. Zaczynam szukać lekarza, już wiem, że coś musi być nie tak.
Maj-bierzemy szczeniaka ze schroniska, mam tyle miłości i instynktu macierzyńskiego, że muszę to na coś przelać
2018-trafiam do profesora, ponoć dobry, w międzyczasie kupujemy mieszkanie pod dzidziusia i pieska
-Lekarz w ramach NFZ kieruje mnie na 3 dni do szpitala na pakiet badań hormonalnych. Leżę z ciężarnymi, słucham jak cudownie być w ciąży, ile mają dzieci, niektóre ciąże zagrożone. Dostaje diagnozę-Niepłodność Pierwotna,zawyżona prolaktyna i testosteron.Wychodzę ze szpitala, nie wiedząc jeszcze, że badania nfz nic mi nie dały bo później na leczenie i wizyty wydam kilka tysięcy, pozostaje mi jedynie uraz na psychice.
2018-cały czas biorę Bromergon na prolaktynę.Po roku wizyt u szanownego profesora ten rozkłada ręce, nie wie jak mi pomóc, kieruje mnie do innego magika od ciąż. Ja znowu ciężko znoszę to psychicznie.
2019-trafiam do magika od ciąż. Ten bez specjalnego wgłębiania się w badania proponuje inseminacje, 3 można na NFZ, oczywiście leki i stymulacje płatne.
Maj-zaczynam się kłóć w brzuch, biorę leki, wywołujemy owulacje, jadę z mężem do szpitala na zabieg. Traktują mnie jak śmiecia. Wracam do domu i płaczę, nie odzywamy się z mężem w drodze powrotnej. Mówię sobie że dam radę jeśli chce ujrzeć te dwie kreski.
Za dwa tygodnie dostaje okres.
Przygotowania do drugiej inseminacji, kłócia, tabletki, uraz na psychice, lekarz mówi że jak nie wyjdzie to tylko In vitro nam pomoże.
Czerwiec- druga inseminacja. Ten sam szpital, jest jeszcze gorzej niż poprzednio, głupie komentarze, ja jako obiekt labolatoryjny. Znowu płaczę, zaciskam zęby. Chce urlopu i pozytywnego testu w Grecji.
Lipiec- na wakacjach dostaje okres. Piszę maila do lekarza magika że to koniec. Odstawiam wszystkie leki. Wracam do pracy ( tej samej której nie lubię ) i zaczynam próbować jakoś się poskładać.
Listopad- znajduję ginekolog, nie uznaje ona In Vitro, szuka przyczyn niepłodności, zajmuje się też naprotechnologią.
Zleca nam pakiet badań na wymazy (wcześniej mieliśmy z krwi i było ok) ureoplasma, chlamydia, mykoplasma.
Wychodzi, mamy z mężem ureoplasme. Według Pani doktor to póki co najważniejsza przyczyna niepowodzeń, bakteria ta blokuje plemniki, jak bramka, przez to dwie nieudane inseminacje, in vitro też by się nie udało, a jakbym nawet cudem zaszła z tą bakterią w ciąże, pewnie bym poroniła, albo dziecko przechodząc przez drogi rodne już by ją złapało.Ja mam ciągłe zapalenia pęcherza, na które nikt mi nie mógł pomóc i nikt nie wpadł na to przez kilka lat by zrobić te wymazy...
Leczymy się, jeden antybiotyk nie zadziałał, bierzemy następny.
2020 kwiecień- lekarka pisze, że się udało, jesteśmy wyleczeni z ureoplasmy.
Starania naturalne, następna wizyta Lipiec 2020. Staram się wdrożyć dietę płodności plus suplementy. Zbieram siły na dalszą walkę.
-
nick nieaktualny
-
Dluga i ciezka walka za Tobą Ola.. Niestety zanim trafimy w dobre rece czesto lekarze probuja czegos nie majac pojecia o leczeniu nieplodnosci ale chyba ta dr ogarnieta takze jestes juz w dobrych rekach ujrzymy wymarzone 2 kreski nie ma innej opcji tak na prawde to badan masz malo.. Super ze sa krzywe, wklejalam tu gdzies niedawno liste badan ktore powinno sie zrobic, na roznych etapach staran33lata,starania od 08.2018
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
Na str 116 jest lista badan moze cos Ci sie przyda33lata,starania od 08.2018
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
Ola długa i ciężka droga za tobą, ale wierze że się uda musi! Kochana a robiłaś badania z immunologi?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
ŁAsica wrote:Na str 116 jest lista badan moze cos Ci sie przyda
-
Ola0225 wrote:Ok skopiowałam sobie. Z tego co się sama zorientowałam to mąż nie miał usg jąder, a ja estradiolu, usg tarczycy, homocysteina,ferrytyna, i nie mam pojęcia co to ale zaraz odpalam wujka google. A jak nasienie męża ktoś się zna? jest bardzo źle?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Morfologia slaba ale mozna suplami troche podrasowac33lata,starania od 08.2018
Beta 7dpt -1😓
Beta 8dpt <1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Ola, ciężka droga za Tobą, ale jak dziewczyny piszą, kiedyś na nas wszystkie przyjdzie pora 💪
Patrzę na Twoje badania - czy AMH masz takie wysokie czy źle przecinek wpisałaś? Bo wysokie amh może wskazywać na pcos.