Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasztanek wrote:Joan, ja przeglądałam najrożniejsze schematy. Na początek, tak jak mowilam, Alis, bo łatwy. Ale te bardziej skomplikowane schematy to jest 110% uwagi i koncentracji. Jeden zły ruch i prucie 😀 I też marzę już o kolejnym kokonku 🙈 I kolejnym i kolejnym... To uzależnia 😉
z tym pruciem to niekoniecznie
ja często robię błędy, gdzieś zapomnę oczka, albo słupka, albo zrobię dwa słupki zamiast jednego
i najczęściej się skapnę w następnym rzędzie
nie ma opcji prucia np 350 lub więcej słupków (teraz mam ok 180 słupków w połowie rzędu, robi się też słupek oczko słupek oczko to wtedy połowę mniej)
co któryś rząd na koniec liczę ile mam słupków w każdej połowie. Tam gdzie mam mniej to w następnym rzędzie dorabiam to co trzeba aby potem była symetryczna. Rok czasu bym robiła jakbym miała pruć za każdym błędem
edit: ewentualnie co 30-50 elementów sprawdzam co zrobiłam i wbijam znacznik dokąd sprawdzone. Wtedy jak wyłapie jakiś błąd to pruje tych np 30 elementówWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 11:51
Sleepy, Kasztanek lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy mam rację, ale wydaje mi się, że przy Alis łatwiej nadrobić słupki i wyrównać, ale jak próbowałam "na brudno" jakieś bardziej skomplikowane wzory, to wydawało mi się, że tam jest trudniej. Wchodzą jakieś łuki, słupki łączone góra itp. Tam to musi być równo. Ale nie wiem jak to rzeczywiście wychodzi w praniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 12:04
Joan lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
nick nieaktualny
-
Kasztanek wrote:Nie wiem czy mam rację, ale wydaje mi się, że przy Alis łatwiej nadrobić słupki i wyrównać, ale jak próbowałam "na brudno" jakieś bardziej skomplikowane wzory, to wydawało mi się, że tam jest trudniej. Wchodzą jakieś łuki, słupki łączone góra itp. Tam to musi być równo. Ale nie wiem jak to rzeczywiście wychodzi w praniu.
to wtedy chyba trzeba na bieżąco sprawdzać co kilka elementów czy coś się nie schrzaniło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Chyba dziewczyny zniknę na jakiś czas. Brak mi sił. Chyba potrzebuję sobie parę rzeczy poukładać w głowie.
Pewnie za jakiś czas wejdę tutaj.
Jak coś odezwijcie się na insta
😘😘😘
Jeżeli potrzebujesz to zrób sobie przerwę.
Czasem tak trzeba. -
nick nieaktualny
-
Sleepy czasem trzeba dać głowie odetchnąć, ale obiecaj że wrócisz do nas 😘 nawet żeby się pochwalic ⏸️ czego Ci bardzo życzęIVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
nick nieaktualnyWłaśnie to jest problem! Bo tak się zżyłam z Wami, że chcę wiedzieć co tam u Was ❤️
Mam wrażenie, że niepłodność zbliża. Zawsze życzę każdej z Was, byście jak najszybciej miały pod serduchem małego człowieka ❤️Joan, Agaciorka, szamanka91, Turkusowa90, Paulina1190 lubią tę wiadomość
-
Sleepy wrote:Właśnie to jest problem! Bo tak się zżyłam z Wami, że chcę wiedzieć co tam u Was ❤️
Mam wrażenie, że niepłodność zbliża. Zawsze życzę każdej z Was, byście jak najszybciej miały pod serduchem małego człowieka ❤️
myślę, że wrócisz szybciej niż myślisz
Przecież już odchodziłaś, nawet usunęłaś konto
ale fakt, forum nie zawsze pomaga na głowę i myślenie
ja może nie zrezygnowałam, ale wchodzę zdecydowanie mniej niż wcześniej.
Lepiej to działa na głowę, bo jednak nie myśli się ciągle o staraniach.
Dzudi lubi tę wiadomość
-
Sleepy wrote:Chyba dziewczyny zniknę na jakiś czas. Brak mi sił. Chyba potrzebuję sobie parę rzeczy poukładać w głowie.
Pewnie za jakiś czas wejdę tutaj.
Jak coś odezwijcie się na instaStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
Cześć dziewczyny, my staramy się od początku roku i nic. Teraz mąż ma zrobić badania nasienia, podpowiedzcie proszę jakie badania hormonalne i kiedy(jaka faza cyklu) ja mogę zrobić na początek? Lepiej najpierw zrobić samemu badania i udać się z nimi do lekarza czy najpierw lekarz i dopiero konkretne badania?
-
ak wrote:Cześć dziewczyny, my staramy się od początku roku i nic. Teraz mąż ma zrobić badania nasienia, podpowiedzcie proszę jakie badania hormonalne i kiedy(jaka faza cyklu) ja mogę zrobić na początek? Lepiej najpierw zrobić samemu badania i udać się z nimi do lekarza czy najpierw lekarz i dopiero konkretne badania?
LISTA BADAŃ
I ETAP
3 dc:
Estradiol
LH
FSH
Prolaktyna
Testosteron
7 dpo:
Progesteron
pozostałe dni:
TSH
FT3
FT4
AntyTPO
AntyTG
USG tarczycy
Krzywa glukozy
Krzywa insuliny
Monitoring cyklu
Badanie nasienia partnera
II ETAP
Wit D
Wit B12
Homocysteina
Kwas foliowy
Żelazo
Ferrytyna
DHEAS
SHBG
Androstention
17oh progesteron
III ETAP
AMH
Białko S
Białko C
TestDNA
Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
HSG
IV ETAP
Immunologia:
Przeciwciała: ANA1-3, ASA, AOA, APA
Subpopulacje limfocytów z komórkami NK (5-8 dpo)
Ocena cytokin Th1/Th2
Genetyka:
KIR
Kariotypy
Wklejam Ci listę badań wg etapów. Jeśli zaczynasz dopiero się badać, to zrób te badania hormonalne. Możesz pójść do lekarza, poprosić o skierowanie na te badania, ale to zależy od lekarza, czy Ci je zleci. Można też zrobić na własną rękę, tylko wtedy troszkę zapłacisz. Nie wiem, jak to teraz jest z lekarzami, skierowaniami, czy nie ma z tym problemu podczas pandemii.
30.09.2021r. Iga❤️ -
Dzien dobry czytam i trzymam ✊✊ za was, ale cos nam sie tu ost nic nie uklada
Sleepy odpocznij sobie, ja moze sie nie udzielam duzo, ale nie moge nie czytac😍 musze wiedziec co u wasTurkusowa90, szamanka91 lubią tę wiadomość
33lata,starania od 08.2018
1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
Transfer blastki 2AA 11.06
Beta 7dpt -1😓
Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
Beta 8dpt <1 -
Turkusowa90 wrote:LISTA BADAŃ
I ETAP
3 dc:
Estradiol
LH
FSH
Prolaktyna
Testosteron
7 dpo:
Progesteron
pozostałe dni:
TSH
FT3
FT4
AntyTPO
AntyTG
USG tarczycy
Krzywa glukozy
Krzywa insuliny
Monitoring cyklu
Badanie nasienia partnera
II ETAP
Wit D
Wit B12
Homocysteina
Kwas foliowy
Żelazo
Ferrytyna
DHEAS
SHBG
Androstention
17oh progesteron
III ETAP
AMH
Białko S
Białko C
TestDNA
Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
HSG
IV ETAP
Immunologia:
Przeciwciała: ANA1-3, ASA, AOA, APA
Subpopulacje limfocytów z komórkami NK (5-8 dpo)
Ocena cytokin Th1/Th2
Genetyka:
KIR
Kariotypy
Wklejam Ci listę badań wg etapów. Jeśli zaczynasz dopiero się badać, to zrób te badania hormonalne. Możesz pójść do lekarza, poprosić o skierowanie na te badania, ale to zależy od lekarza, czy Ci je zleci. Można też zrobić na własną rękę, tylko wtedy troszkę zapłacisz. Nie wiem, jak to teraz jest z lekarzami, skierowaniami, czy nie ma z tym problemu podczas pandemii.
Bardzo Ci dziękuję🤗