Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marysiaaa wrote:Nawinął mi się wątek o endometriozie i znowu się zdołowałam. Za każdym razem jak zaczynam czytać o tej chorobie to mam wrażenie, że najlepiej to w ogóle się nie starać, bo to nic nie da
Co to jest za cholerstwo
Dziadostwo straszne, to prawda, ale starać się trzeba. Ja wiem, to zamknięte koło, na endometrioze ciąża najlepsza tylko jak w nią zająć skoro endo to uniemożliwia 😥. Jejku co za parszywy dzień... Na Bożenach niewesoło, tu widzę też nie różowo 😣.
Kasztanku, współczuję. Idź na L4, dziewczyny bardzo dobrze Ci radzą. Dasz radę. Kobiety to twarde sztuki. Oby do poniedziałku! I niech jajca pięknie rosną! zobaczysz, tak urosną, że w tym roku Wielkanoc ogłosimy w październiku 😉😁.
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny 🙂😘 chciałam wam opowiedzieć moja historie. Zawsze rodzina była dla mnie najważniejsza. Po ślubie zaczęliśmy się starać o dziecko - 2017 rok. Myślałam ze zajdę w ciąże za pstryknięciem palca. Młoda 28 letnia dziewczyna, szczupła, bez nałogów, zdrowo się odżywiająca itp itd zrobiłam podstawowe badania wszystko ok wiec kwas foliowy i zaczynamy. Miesiąc nic- ok, 2,3,4 miesiące zaczęłam się denerwować pierwszy płacz pierwsze wybuchu złości i rozczarowania. Lekarz? Do roku to normalne. Rok minął... do dwóch to normalnie spokojnie. Ja coraz starsza 30tka pykla a miałam być mama przed 30tka. 2 lata minęły i pani ginekolog mnie zbyła „ja nie jestem specjalista od leczenia niepłodności” wielkie rozczarowanie i strata czasu. Poszłam do innej - wszystko wydaje się ok ale dalej tez nie może pomoc tylko klinika niepłodności. Wybraliśmy w lutym tego roku przed pandemia. Ciężko było namówić męża na badanie nasienia ale bardzo tez chce mieć dziecko. Za nami 2,5 lata starań. Wyniki nasienie ok ponad normę oprócz morfologii 2%. Norma 4%. Lekarz poradził rzucić mężowi nałogi plus suplementy na plemniki - więcej nie je niż je ale ok. Trafiłam na wspaniałego lekarza pełen wywiad super poczucie humoru. Pandemia i przerwa znów strata czasu... wróciliśmy w czerwcu. Od tego czasu monitoring owulacji wszystko pięknie badania ok ale ciazy brak. Nagle na usg pojawiły się 3 polipy. Lekarz poinformował ze może to blokować ciąże. Dziś miałam histeriskopie wycięli 3 duze polipy oraz dużo mniejszych niewidocznych na usg. Zabieg ok. Mam nadzieje ze to pomoże. Mamy się mies wstrzymać ze starali bo krwawię. W życiu bym nie pomyślała ze będę mieć problemy z zajściem w ciąże ☹️ To straszny ból gdy masz wrazenie ze wszystkim się udaje na zawołanie a Tobie nic nie pomaga - odciskam się od koleżanek w ciazy z dziećmi nie dam rady. Moje życie nie miały sensu bez dziecka pokoik czeka pusty... mies temu coś we mnie się zmieniło powiedziałam sobie dość nie mogę dać żyć to nie życie to wegetacja czekanie na kolejne badanie bety. A tu nic i nic. Trudno nie będę miała to nie musze żyć dalej - zrobię wszystko stworze najlepsze warunki dla poczęcia ale nie mogę się tak karać. Kłótnie z mężem takie starania z jednej strony wzmacniają związek a z drugiej oddała - cienka tu linia. Choruje na hashimoto ale wyniki ok leczze się dbam o siebie. Trzymajcie kciuki ze w kibicu się uda!!! Macica na dobry kształt wszystko wyglada na ok oby te polipy były blokada.
-
Katherine, trzymam kciuki, jesteś silna! Dobrze, że trafiłaś na takiego lekarza. Masz rację, trzeba żyć dalej, bo starania z nerwami psują związek, widzę to na swoim przykładzie. Teraz staramy się żyć normalnie, robimy co trzeba, ruszamy z iui, ale już na spokojnie bez paniki kłótni.
Kasztanek, współczuję. Dziewczyny mają rację. Nie ma co się męczyć idź na L4, odpocznij. Ja też dziś od rana walczyłam z bolem głowy, ale na swoje życzenie. Wczoraj postanowiłam na własną rękę brać bromergon, ale w nocy nie mogłam spać dostałam kataru, nos był zatkany, ze nie mogłam oddychać. Dziś obudziłam sie z bolem głowy i zatok. Masakra. To nie dla mnie.
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualnyCzasem zastanawiam się dlaczego tak jest... w patologicznych rodzinach dzieci się rodzą jak grzyby po deszczu tam na pewno nie ma suplementów kwasu foliowego itp druga matka wyrzuca dziecko do kosza. A Ty dbasz o siebie i Twoim największym marzeniem jest mieć chociaż jedno dziecko i zrobiłabym na niego wszystko. Może to jest lekcja która ma nas czegoś nauczyć - zacznij dbać o siebie, nie wszystko zależy od człowieka itp trzymam kciuki za wszystkie staraczki dbajmy o siebie dziewczyny! ❤️
Kalina9, Turkusowa90 lubią tę wiadomość
-
Katherine, witaj! Odpocznij chwile po histeroskopii i do działania. Podobno po tym zabiegu jesteśmy bardziej płodne, u mnie to niestety nie pomogło, ale wierzę, że u Ciebie będzie inaczej!
Marysia a, tule. Pamiętaj, że los musi się w końcu uśmiechnąć! -
Marysia, nie czytać, nie przyjmować do wiadomości złych opcji (wiem, że łatwiej mówić to komuś niż samemu zastosować). Dużo kobiet z endometriozą ma dziecko i Ty też je będziesz miała 🙂
Katherine powodzenia. Oby już wszystko się poukładało.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Katherine wrote:Czasem zastanawiam się dlaczego tak jest... w patologicznych rodzinach dzieci się rodzą jak grzyby po deszczu tam na pewno nie ma suplementów kwasu foliowego itp druga matka wyrzuca dziecko do kosza. A Ty dbasz o siebie i Twoim największym marzeniem jest mieć chociaż jedno dziecko i zrobiłabym na niego wszystko. Może to jest lekcja która ma nas czegoś nauczyć - zacznij dbać o siebie, nie wszystko zależy od człowieka itp trzymam kciuki za wszystkie staraczki dbajmy o siebie dziewczyny! ❤️Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
-
nick nieaktualnyMarysiaaa, moja koleżanka z endometrioza trzy razy zaszła naturalnie i urodziła. Wiem, że może to nie jest jakieś szczególne pocieszenie, ale nie jest niemożliwe. Rzeczywiście ta niepewność covidu daje się we znaki, temat sam w sobie trudny a tu jeszcze to.
Ale dziewczyny, będzie dobrze
Ja poszłam na tsh, żeby skontrolować. Mam wrażenie, że mnie te polozne w klinice już żałują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 08:00
Marysiaaa lubi tę wiadomość
-
Aga, kciuki za wyniki!
Ja postanowiłam, że czekam ten miesiąc do wizyty na miejscu. Zrobię wtedy świeże hormony, żeby nie były z przed miesiąca, chyba, że mogą być..
Może przez miesiąc nie zrobię sobie dużej krzywdy. A tłumaczyć teraz tej pani, jakieś tabsy da, a za miesiąc cala historia od nowa to nie na moje nerwy.
-
Kochane szydełkowe starczki potrzebuje waszej pomocy 💚
Poszukuję jakiejś pięknej włóczki na komin w kolorze najlepiej popielatym polecacie coś ? 💋IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Turkusowa, co Ci przyszło do głowy z tym Bromergonem 😱? Ja go brałam kilka lat i po nim faktycznie słabo się czułam na początku. Teraz już chyba dają co innego na podwyższoną prl bo Bromergon to lek starej generacji.To się załatwiłaś...
Kasztanku, lepiej Ci? -
Marysiaaa mi lekarz specjalista od endo powiedział, że to dziwne, że po tylu latach nie jestem w ciąży, nawet z endometriozą. To mnie pocieszył... Wciągnął mnie na listę do szpitala na operację i uznał, że po robocie. A ja jednak zaszłam w ciążę, więc wszystko jest możliwe. Nie wolno się poddawać ❤️
Marysiaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jagodowa Mama wrote:Turkusowa, co Ci przyszło do głowy z tym Bromergonem 😱? Ja go brałam kilka lat i po nim faktycznie słabo się czułam na początku. Teraz już chyba dają co innego na podwyższoną prl bo Bromergon to lek starej generacji.To się załatwiłaś...
Kasztanku, lepiej Ci?
Troszkę lepiej, ale nadal walczę 😞. Dziękuję, że pytasz
Bromergon też ma taki głupi skutek uboczny, że zatyka nos. Totalnie blokuje.6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc -
Kasztanku, oj myślałam, że już Ci przejdzie. Nieustannie życzę zdrówka, żeby przeszło!
Marysiaa, no te godziny seniorów sa akurat zupełnie nie trafione niestety.. Co do Halloween, to dwa lata temu robiliśmy, fajnie było. W tym roku nie robimy, ja się spotykam z koleżankami z pracy u mnie.ale podobało mi się to, takie przebieranki, dekoracje i jedzonko straszne 😁
Marysiaaa, Kasztanek lubią tę wiadomość
-
Hej my nic nie robimy na halloween
Jakoś nie mam sił na spotkania. Niedawno komunia, a w tą niedziele mam chrzciny i jakoś nie chce mi sie więcej imprez
Jutro bardzo wcześnie pobudka i jadę do lekarza na 7:45. Ciekawe czy ma jakiś plan.
U mnie świeci słonko i ma być ciepło w najbliższych dniachMarysiaaa lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK