Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś miałam ciężka noc. Ale tym razem nie psychicznie tylko fizycznie. Strasznie bolał mnie brzuch- nałożyły mi się bóle menstruacyjne ze świątecznym obżarstwem, ale nie chciałam brać nic bo dzis rano szlam na badanie hormonów. Ale suma sumarum poszłam na nie po 5 godzinach snu ledwo i nie wiem czy to nie wpłynie np. na wynik prolaktyny. Zobaczymy. Już ja kiedyś robiłam i raz była lekko podwyższona a potem w normie. Z nowych badań robię antyTPO, antyTG, androstedion, estradiol, T4 i D-HEAS.
Mój mąż ostatnio ma gorszy okres w tym względzie. Ostatnio gadal z jakaś koleżanka z pracy, rok starsza od nas, która tez miała jakieś problemy: kilka razy poroniła, robiła potem jakieś badania genetyczne, ale teraz m 2 dzieci.
Przed nami długa droga chyba jeszcze. Ale mam nadzieje, ze się uda.
Gadaliśmy kiedyś czy adopcja byłaby opcja, ale doszłam do wniosku, ze cudze dzieci to ja mam w pracy. Narazie zatem nie biorę tego pod uwagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 10:23
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
nick nieaktualnyMarysia dzięki, że pytasz. W sumie jak w postach wyżej
Kolejny cykl bez lekarzy. Tamten na spokojnie, ten przez to że znajomej się udało, znów mnie nakręcił...
Sikałam na owulaki, dziś jakiś 7dpo. I wiem, że znów będzie nic z tego, ale i tak pewnie załamka na koniec 🤷🏼♀️
Udało Ci się zapisać do tego Bialegostoku? (Mam nadzieję, że nie pomyliłam)
-
nick nieaktualnySleepy wrote:Aga, do tej pory inseminacje na ilu pęcherzykach miałaś? Wg mojego dr na jednym się nie opłaca.
Ja miałam na 3-4.
Znajoma miała na 4 - jeden nie pękł. Z 3 wynika że jednemu się udało zagnieźnić.
Wiadome szansa ciąży mnogiej, ale i szansa na to, że jeżeli z jedną komórką jest coś nie tak, kolejnej może pyknać.
Teraz w styczniu mieliśmy podchodzić, ale tak mi wypada, że zabieg miałby być w weekend a klinika wtedy nieczynna. No więc muszę przeczekać styczeń i mam nadzieję, że w lutym będzie ok. Mam tylko prawy jajowod drozny wiec czatuje na dwa z prawej. Tyle dobrze, że z prawego mam większość owulacji.
Wy kiedy podchodzicie do iui? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marysiaaa mąż już robił badanie ogólne nasienia, bo jedna ginekolog zasugerowała, że może wina tkwi po stronie męża, ale wyniki są ok. Ja miałam robione tsh, FSH, LH, prolaktyna, testosteron, androstendion. Oddzwoniła do mnie ginekolog, że dopiero może mnie zapisać na połowę marca...
-
Maneki tak jest OK
Maneki89 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Czy po ovitrelle też boli was podbrzusze i cyce?Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak, biorę duphastonStarania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś 9h pracy i krew mnie zalewa...Dosłownie
i w przenośni. Nie wiem czy to rozczarowanie po małej nadziei na świąteczny cud, czy już zmęczenie materiału po tym roku. Mój mąż wczoraj wspomniał o psychologu. Dziś przyjaciółka. Chyba mają rację. Ja sama już powoli czuje, że nie ogarniam tego wszystkiego, że totalnie sobie nie radzę. Czytam Was, jakie jesteście dzielne, jak walczycie, ogarniacie diety, suplementy, swoich facetów i nie poddajecie się
Ja na samą myśl kolejnych lekarzy, wizyt mam dość. Ale wiem, nie powinnam marudzić, tylko wziąć się w garść. Póki co mam tak kiepskie myślenie, że nie potafię. Nie potrafię się pogodzić z tym, że niby jest ok a tak na prawdę wszystko jest do d**y!
Aga, ja w sumie jestem z małej miejscowości pod Krakowem, i tu też w małej mieścinie miałam swojego gina. Mega chwalonego w okolicy. Ale w sumie nie podejmowałam póki co żadnego leczenia czy coś. Od maja chodziliśmy do dr Rajtar w Krakowie, w ramach Programu, pani dr ponoć chwalona, dziewczyny na wątku Krakowianek chwaliły ją. Ogólnie fajna babeczka. No ale cóż, na razie same badania, mąż urolog, dwa razy nasienie, a ja histero plus drożność. No i nic nadal z tego. Program sie skończył, na ostatniej wizycie pani dr kazała zapisać się do Poradni i stwierdziła, że będziemy przygotowywać się do inseminacji. Trochę mi to rozwaliło system, nie powiem. Chociaż nie spodziewałam się niczego innego.
Ty też Kraków?
Nielubiekawy, a Ty jak się masz? Wiem jak to jest, też pracuje z dziećmi i czasami mam ochotę udusić niektórych rodziców za ich podejście. I tak sobie myślę, gdzie tu sprawiedliwość. Człowiek wyobraża sobie jak spędzał by chwilę z dzieckiem, a przyjdzie taka mama i powie Ci, że ona to ma dzieci dla zdrowotności swoich jajników..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 19:54
-
Mam już wyniki dzisiejszych badań i wszystko w normie poza prolaktyna (ale to może z powodu tego niewyspania) i androstendiol o ciutkę za wysoki.
Nastawiam się na styczniowo-lutowe HSG. Teraz tylko czekanie. Nastrój tym razem w miarę. Staram się widzieć pozytyw w tym, ze przynajmniej w sylwestra się napije. Dziś brzuch mnie już mniej boli, ale czyści mnie trochę po świątecznych grzybach 😜
Dzisiaj sobie pomyślałam, ze może trochę nam mogła tez płodność spaść po COVIDzie. Nie wiem, staram się jak mogę myśleć pozytywnie.
Jutro jedziemy na mała wycieczkę w odwiedziny do znajomego, do którego się już od 2 lat wybieramy wiec będzie jakieś urozmaicenie.
Na wieczór zamówiliśmy sobie pizzę, popijemy kieliszkiem wina. 🍕🍷
Jak się nie ma co się lubi, to /trzeba polubić/ co się ma.Kaśq00, Sleepy lubią tę wiadomość
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎