Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Tak wogole stosowala ktoras z was globulki albothyl?
    Czytalam ze super dzialanie na stany zapalne / bakteryjne itp
    Ale jak poczytalam opinie kobiet ktore pisaly co z nich wylatywalo to bylam w szoku i sie zastanawialam czy naprawdę kombinowac na wlasna reke?
    Jak ktoras miala stycznosc z tym to chetnie poprosze o opinie.
    Ja stosowałam, ale o ile dobrze pamiętam to nie na infekcję a na nadżerkę. Lekarka uprzedzała, że wyleci "opatrunek", ale przez kilka dni nic nie wyszło więc stwierdziłam, że zrobiła sobie ze mnie żarty. Aż któregoś dnia czuję jak coś w środku się przesuwa... No i wyszło, taki jakby zwitek ligniny 😁
    Na własną rękę bym nie brała.

.meggi. lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. wrote:
    Może po to się wchodzi, żeby usłyszeć słowo wsparcia. Niekoniecznie wdając się w rozmowę. Nie musisz rozumieć po co, ktoś wchodzi na forum i zostawia tam swój post. Nie musisz też odpowiadać na ten post jeśli nie masz ochoty. Ale trzeba mieć w sobie wiele goryczy, żeby zamiast kogoś pocieszyć w cięższej chwili czepiać się tego, że kiedyś nie odpisał na komentarze. Życzę więcej empatii. I uwaga...opuszczam ten wątek (to tak dla Twojej wiadomości, żebyś znowu przez pół roku nie czekała na odzew z mojej strony)

Mi też jest bardzo przykro z powody Twojej starty, ale zgadzam się z dziewczynami. To nie jest forum stworzone po to, aby wejść, opisac historię i zniknąć. To trochę egoistyczne... Każda z nas ma trudne historie, staramy się po kilka lat i jesteśmy to po to żeby sie wspierać. Nie wchodzimy po to żeby tylko mówic o sobie i czekac na pocieszenie- pocieszamy siebie nawzajem, wspieramy się, wymieniamy się wiedzą. Chcemy wspierać, ale też tego wsparcia potrzebujemy same.

Jeżeli masz ochotę zostać z nami- zapraszamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 16:39

szamanka91, Sleepy, zOsIa88, .meggi., Marysiaaa, Paulina1190 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam kciuki mocno! Dziewczyny wypadałoby, żebyś chociaz jedna zobaczyła w tym mies 2 kreski, nie? :D

Maneki, życzę Ci aby udało Ci się zluzować :) Mi się wielokrotnie udawało na mies/2 ale i tak nic z tego nie było. Stres na pewno też nie pomaga i blokuje więc musimy sobie jakos z tym radzić. Przedłużające się starania potęgują stres i coraz trudniej z tym walczyć.

meggi ja nie miałam nigdy takich. W styczniu miałam Betadine, a teraz mi dała za darmo InfectaVagin- takie fajne nawilżające na infekcje z kwasem mlekowym- takie żelowe. Fajne :) no i cały czas biorę priobiotyk. I tak sobię myślę ciekawe jak wyjdzie 3 biocenoza w marcu :D dalej czekam na wyniki mycoplasmy i ureaplasmy. Jednak za te 2 zapłaciłam 300zł a przez tel mi powiedziała że 120. Wiec u mnie mucha kosztuje 460zł :(

Ja też miałam plan zluzować w tym miesiącu bo kolejne sono odwołane, infekcja. A do lekarza miałam przyjść z wynikami sono i nasienia wiec stwierdziłam że nie ma sensu iść na monitoring bo owu i tak mam od roku cały czas perfecto. Zresztą nie liczyłam na cud no bo infekcja i wiadomo. No to musiałam na wymazy łazić i lekarka mi zrobiła usg w tajemnicy - już mi nagadała że owu była wszystko pieknie i kazała mi brać ten progesteron więc biore- że skoro miałam polipy to powinnam to brac cały czas po owu a nóż się udało bo macica taka ukrwiona jasne sratata tata. A miałam se zrobić przerwe od tego i bety. I być u człowieku mądry i wyluzuj... chociaż nie licze na nic. Czekam na @ i sono.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 16:42

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine no może masz taką piękną macice i się uda :) ale byłoby cudnie :) nie musiałabyś robić sono 😁

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

3x 💔🖤

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka, kochana! Marzenie ściętej głowy :D

szamanka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudość napisz do mnie na priv;)

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa szok wlasnie takich rzeczy sie naczytalam😅
    Niby ze to dobrze bo te dziady co wylatuja to wlansie złuszczanie sie tego zlego ale pisalo tez o zapychaniu i strach troche oblecial.
    No ale Tobie pomoglo na to na co mialo pomoz to najważniejsze 😇
    Ale na wlasna reke masz racje nie ma co

Katherine zawsze tak jest co już myślisz ze sobie odpuscisz wydarzy sie cos co nakreca i nakreca.
    Ale niech slowa Pani Doktor beda prorocze i niech sie cos tam zadzieje pozytywnego✊

. A. Dopiero teraz doczytalam o co chodzi.
    Bardzi mi przykro z powodu tego co sie wydarzylo
    Nawet nie chce sobie czegos takiego wyobrazić.
    No ale dziewczyny maja racje
    Masz ochotę dolacz do nas zapraszamy
    Zapoznaj sie z nami
    Bo mimo ze siedzimy tylko za szklem to tez potrzeba czasu zeby sie tutaj ze soba zapoznac zgrac polubic🤷‍♀️
    Poznac siebie na wzajem wspierać dawac pozytywne kopy do dzialania
    Takie nasze wspolne radosci i smutki
    A czasem ktos wlasnie tak wyskoczy jak z kapelusza i po paru zdaniach oczekuje wsparcia🤷‍♀️
    Oczywiscie po to jest forum
    Ale nam tutaj wszystkim zajelo czasu aby sie "wbic do paczki" i czasem takie sprawy poprostu irytuja.
    Nie miej za zle😁

Kaśq00, Katherine lubią tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Maneki89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine to może akurat, nigdy nie wiadomo. Koleżanka z pracy już 5 lat jeździ do kliniki i niestety nadal walczą. Teraz przygotowuje się do drugiej inseminacji.
    Pracuje w tym tygodniu od 6 rana i godzina 19, a mi zamykają się oczy heh

• Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Witam wszystkie nowe koleżanki 😊 Trzymam kciuki za szybkie opuszczenie wątku i zafasolkowanie 💪✊

Aga, kciukasy za teścik! ✊

Maneki, taki reset to dobra rzecz! Byle by tylko udało się chociaż trochę zluzować.

Marysia, współczuję tego wyrywania 🙈 Nielubiekawy zdrówka 😘

Starałam się nadrobić wiadomości, ale tyle tego, że odpisuję na ostatnie 😑🙈 Pozostałe dziewczyny ściskam 😊

Ja dziś 1dc. Już nawet nie chce mi się płakać. Dziś totalnie zaskoczyła mnie @. Pierwszy raz w życiu. U mnie zawsze wszystko jak w zegarku. Czasami się coś tam spóźniła, ale nigdy mnie nie zaskoczyła kilka dni wcześniej 🙈 Może lepiej. Nie zdążyłam złapać PMSowego doła i nie przebeczałam kilku wieczorów. Zresztą.. Czego się spodziewać jak w styczniu tsh 4.0 😱 a prolaktyna z lutego trzykrotnie ponad normę 😑

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcja raczej nie pomaga w zapłodnieniu więc nie liczę na cud :) odliczam dni do @ żebym mogła w końcu podejść do sono i spokojnie odetchnąć. To czekanie mnie wykończy :(

Kasq smuteczek :( ale pomyśl wześniejsza @ to wcześniejsza owu :D <3 kiedy bedziesz badać ponownie tsh i prolaktyne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 19:47

Kaśq00 lubi tę wiadomość

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasq00 kochana nawet w takich sprawach trzeba szukać pozytywow wiec z tym brakiem pmsa to taki wlasniw pozytyw. A tak serio trzymaj sie.
    W sumie dziewczyny nigdy nie wiadomo ktory z okresow okaze sie tym ostatnim.
    Takim o to zadaniem pocieszal mnie ostatnio moj maz i jakos tak zapamiętałam.

Katherine poczytalam o tych globulkach co dostalas od lekarki, mega opinie no i bez recepty i calkiem niedrogie wynalazłam za 24 zl za 10 sztuk.
    Zamawiam😁

Kaśq00 lubi tę wiadomość

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi fajna konsystencja i super nawilżają. Przywracają niby dobre ph- zobaczymy czy podziała :) dała mi za darmo - miała próbki i dała mi całe pudełeczko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 19:49

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙄 wczoraj już nie miałam plamienia, dziś rano tez, a po południu znowu... coś mi to za długo trwa po tym HSG... ciekawe kiedy się w koncu skończy...

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Katherine no może masz taką piękną macice i się uda :) ale byłoby cudnie :) nie musiałabyś robić sono 😁
    hej, przepraszam że sie tak wtrącam ale widze ze masz mutacje mthfr i pai bierzesz może acard ?

edit jeszcze zobavczylam ze staramy sie od tego samego czasu hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 19:56

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi ja właśnie mam nadzieję że moja najblizsza @ będzie ostatnia 😅😁
    Jestem taka zafiksowana że dzisiaj na zakupach staremu mówię że mówię kupić farbę do włosów bo muszę sobie zafarbować przed procedura i właśnie sącze cydr bo liczę że to też ostatni cykl z alko 😂

Boże już czuję jaką będę rozgoryczona jak coś pójdzie nie tak

Anka ja nie szamanka ale tez mam te mutacje i jedena doktorka mówiła że mogę sobie brać a drugi nie jak mam w hetero pai to nie ma wskazan do acardu czy heparyny

Kaśq00, anka, .meggi., Marysiaaa lubią tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath.. Mega Ci współczuję z tymi infekcjami i czekaniem! Ja pamiętam jak mnie odesłali z pierwszej drożności i jak się stresowałam czy będę miała drugą. A Ty już masz tyle za sobą! Ale wierzę, że do trzech razy sztuka i teraz już musi się udać 😊💪 TSH zrobię w marcu bo mam wtedy się umówić do endo, a z prolaktyną mój gin się kazał pokazać za miesiąc - dwa. Więc pewnie ogarnę wszystko w marcu. Zresztą marzec już za tydzień 🙈🙈🙈 Najbardziej i tak jestem ciekawa czy mój kiszony barszcz zdziałał cuda na morfologii

Meggi, dziękuję 😘 bardzo mi się podoba to, co powiedział Twój mąż!

Zatem parafrazując, spieszmy się lubić okresy, tak szybko odchodzą (w końcu kiedyś muszą! 🙏🙏)

Katherine, .meggi. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Meggi ja właśnie mam nadzieję że moja najblizsza @ będzie ostatnia 😅😁
    Jestem taka zafiksowana że dzisiaj na zakupach staremu mówię że mówię kupić farbę do włosów bo muszę sobie zafarbować przed procedura i właśnie sącze cydr bo liczę że to też ostatni cykl z alko 😂

Boże już czuję jaką będę rozgoryczona jak coś pójdzie nie tak

Anka ja nie szamanka ale tez mam te mutacje i jedena doktorka mówiła że mogę sobie brać a drugi nie jak mam w hetero pai to nie ma wskazan do acardu czy heparyny
    No mi lekarz pow że nie mam wskazań do heparyny a acard mogę brać zapobiegawczo ale nie pow jak go brać czy cały cykl czy dopiero od owulacji i bądź tu mądry 🤦

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No mi lekarz pow że nie mam wskazań do heparyny a acard mogę brać zapobiegawczo ale nie pow jak go brać czy cały cykl czy dopiero od owulacji i bądź tu mądry 🤦
    Mi lekarka powiedziała że cały czas ale dużo dziewczyn bierze po owu z tego co kojarzę

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Kasq00 dokladnie 😅
    Chociaz juz mógłby byc ten ostatni🤷‍♀️

Agaciorka korzystaj ile mozna bo to napewno ostatnie takie ekscesy 😅😅😅

Katherine to super sie trafiło 😁
    Ja poczytałam troszke i kobietki chwala takze tez sobie sprawie.
    Nawet kupilam dzis zel szalwiowy do intymnej bo wyczytałam ze szalwia pomaga na infekcje 🤷‍♀️
    Juz sie chwytam co mozna zeby to powypedzac🤷‍♀️

5 lat staran 💪
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy a tylko plamienie masz czy jakies doleglowosci np bole tez? 🙉

5 lat staran 💪
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ