X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .meggi. wrote:
    Tak wogole stosowala ktoras z was globulki albothyl?
    Czytalam ze super dzialanie na stany zapalne / bakteryjne itp
    Ale jak poczytalam opinie kobiet ktore pisaly co z nich wylatywalo to bylam w szoku i sie zastanawialam czy naprawdę kombinowac na wlasna reke?
    Jak ktoras miala stycznosc z tym to chetnie poprosze o opinie.
    Ja stosowałam, ale o ile dobrze pamiętam to nie na infekcję a na nadżerkę. Lekarka uprzedzała, że wyleci "opatrunek", ale przez kilka dni nic nie wyszło więc stwierdziłam, że zrobiła sobie ze mnie żarty. Aż któregoś dnia czuję jak coś w środku się przesuwa... No i wyszło, taki jakby zwitek ligniny 😁
    Na własną rękę bym nie brała.

.meggi. lubi tę wiadomość

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. wrote:
    Może po to się wchodzi, żeby usłyszeć słowo wsparcia. Niekoniecznie wdając się w rozmowę. Nie musisz rozumieć po co, ktoś wchodzi na forum i zostawia tam swój post. Nie musisz też odpowiadać na ten post jeśli nie masz ochoty. Ale trzeba mieć w sobie wiele goryczy, żeby zamiast kogoś pocieszyć w cięższej chwili czepiać się tego, że kiedyś nie odpisał na komentarze. Życzę więcej empatii. I uwaga...opuszczam ten wątek (to tak dla Twojej wiadomości, żebyś znowu przez pół roku nie czekała na odzew z mojej strony)

Mi też jest bardzo przykro z powody Twojej starty, ale zgadzam się z dziewczynami. To nie jest forum stworzone po to, aby wejść, opisac historię i zniknąć. To trochę egoistyczne... Każda z nas ma trudne historie, staramy się po kilka lat i jesteśmy to po to żeby sie wspierać. Nie wchodzimy po to żeby tylko mówic o sobie i czekac na pocieszenie- pocieszamy siebie nawzajem, wspieramy się, wymieniamy się wiedzą. Chcemy wspierać, ale też tego wsparcia potrzebujemy same.

Jeżeli masz ochotę zostać z nami- zapraszamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 16:39

szamanka91, Sleepy, zOsIa88, .meggi., Marysiaaa, Paulina1190 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam kciuki mocno! Dziewczyny wypadałoby, żebyś chociaz jedna zobaczyła w tym mies 2 kreski, nie? :D

Maneki, życzę Ci aby udało Ci się zluzować :) Mi się wielokrotnie udawało na mies/2 ale i tak nic z tego nie było. Stres na pewno też nie pomaga i blokuje więc musimy sobie jakos z tym radzić. Przedłużające się starania potęgują stres i coraz trudniej z tym walczyć.

meggi ja nie miałam nigdy takich. W styczniu miałam Betadine, a teraz mi dała za darmo InfectaVagin- takie fajne nawilżające na infekcje z kwasem mlekowym- takie żelowe. Fajne :) no i cały czas biorę priobiotyk. I tak sobię myślę ciekawe jak wyjdzie 3 biocenoza w marcu :D dalej czekam na wyniki mycoplasmy i ureaplasmy. Jednak za te 2 zapłaciłam 300zł a przez tel mi powiedziała że 120. Wiec u mnie mucha kosztuje 460zł :(

Ja też miałam plan zluzować w tym miesiącu bo kolejne sono odwołane, infekcja. A do lekarza miałam przyjść z wynikami sono i nasienia wiec stwierdziłam że nie ma sensu iść na monitoring bo owu i tak mam od roku cały czas perfecto. Zresztą nie liczyłam na cud no bo infekcja i wiadomo. No to musiałam na wymazy łazić i lekarka mi zrobiła usg w tajemnicy - już mi nagadała że owu była wszystko pieknie i kazała mi brać ten progesteron więc biore- że skoro miałam polipy to powinnam to brac cały czas po owu a nóż się udało bo macica taka ukrwiona jasne sratata tata. A miałam se zrobić przerwe od tego i bety. I być u człowieku mądry i wyluzuj... chociaż nie licze na nic. Czekam na @ i sono.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 16:42

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine no może masz taką piękną macice i się uda :) ale byłoby cudnie :) nie musiałabyś robić sono 😁

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka, kochana! Marzenie ściętej głowy :D

szamanka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudość napisz do mnie na priv;)

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa szok wlasnie takich rzeczy sie naczytalam😅
    Niby ze to dobrze bo te dziady co wylatuja to wlansie złuszczanie sie tego zlego ale pisalo tez o zapychaniu i strach troche oblecial.
    No ale Tobie pomoglo na to na co mialo pomoz to najważniejsze 😇
    Ale na wlasna reke masz racje nie ma co

Katherine zawsze tak jest co już myślisz ze sobie odpuscisz wydarzy sie cos co nakreca i nakreca.
    Ale niech slowa Pani Doktor beda prorocze i niech sie cos tam zadzieje pozytywnego✊

. A. Dopiero teraz doczytalam o co chodzi.
    Bardzi mi przykro z powodu tego co sie wydarzylo
    Nawet nie chce sobie czegos takiego wyobrazić.
    No ale dziewczyny maja racje
    Masz ochotę dolacz do nas zapraszamy
    Zapoznaj sie z nami
    Bo mimo ze siedzimy tylko za szklem to tez potrzeba czasu zeby sie tutaj ze soba zapoznac zgrac polubic🤷‍♀️
    Poznac siebie na wzajem wspierać dawac pozytywne kopy do dzialania
    Takie nasze wspolne radosci i smutki
    A czasem ktos wlasnie tak wyskoczy jak z kapelusza i po paru zdaniach oczekuje wsparcia🤷‍♀️
    Oczywiscie po to jest forum
    Ale nam tutaj wszystkim zajelo czasu aby sie "wbic do paczki" i czasem takie sprawy poprostu irytuja.
    Nie miej za zle😁

Kaśq00, Katherine lubią tę wiadomość

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • Maneki89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine to może akurat, nigdy nie wiadomo. Koleżanka z pracy już 5 lat jeździ do kliniki i niestety nadal walczą. Teraz przygotowuje się do drugiej inseminacji.
    Pracuje w tym tygodniu od 6 rana i godzina 19, a mi zamykają się oczy heh

• Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Witam wszystkie nowe koleżanki 😊 Trzymam kciuki za szybkie opuszczenie wątku i zafasolkowanie 💪✊

Aga, kciukasy za teścik! ✊

Maneki, taki reset to dobra rzecz! Byle by tylko udało się chociaż trochę zluzować.

Marysia, współczuję tego wyrywania 🙈 Nielubiekawy zdrówka 😘

Starałam się nadrobić wiadomości, ale tyle tego, że odpisuję na ostatnie 😑🙈 Pozostałe dziewczyny ściskam 😊

Ja dziś 1dc. Już nawet nie chce mi się płakać. Dziś totalnie zaskoczyła mnie @. Pierwszy raz w życiu. U mnie zawsze wszystko jak w zegarku. Czasami się coś tam spóźniła, ale nigdy mnie nie zaskoczyła kilka dni wcześniej 🙈 Może lepiej. Nie zdążyłam złapać PMSowego doła i nie przebeczałam kilku wieczorów. Zresztą.. Czego się spodziewać jak w styczniu tsh 4.0 😱 a prolaktyna z lutego trzykrotnie ponad normę 😑

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcja raczej nie pomaga w zapłodnieniu więc nie liczę na cud :) odliczam dni do @ żebym mogła w końcu podejść do sono i spokojnie odetchnąć. To czekanie mnie wykończy :(

Kasq smuteczek :( ale pomyśl wześniejsza @ to wcześniejsza owu :D <3 kiedy bedziesz badać ponownie tsh i prolaktyne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 19:47

Kaśq00 lubi tę wiadomość

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasq00 kochana nawet w takich sprawach trzeba szukać pozytywow wiec z tym brakiem pmsa to taki wlasniw pozytyw. A tak serio trzymaj sie.
    W sumie dziewczyny nigdy nie wiadomo ktory z okresow okaze sie tym ostatnim.
    Takim o to zadaniem pocieszal mnie ostatnio moj maz i jakos tak zapamiętałam.

Katherine poczytalam o tych globulkach co dostalas od lekarki, mega opinie no i bez recepty i calkiem niedrogie wynalazłam za 24 zl za 10 sztuk.
    Zamawiam😁

Kaśq00 lubi tę wiadomość

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi fajna konsystencja i super nawilżają. Przywracają niby dobre ph- zobaczymy czy podziała :) dała mi za darmo - miała próbki i dała mi całe pudełeczko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 19:49

• Nielubiekawy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙄 wczoraj już nie miałam plamienia, dziś rano tez, a po południu znowu... coś mi to za długo trwa po tym HSG... ciekawe kiedy się w koncu skończy...

👩🏼32🧔🏼‍♂️32
    09.2018 Początek starań
    02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
    02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
    04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
    AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
    mthfr homo, pai-1 hetero

03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
    Immunologia ✅

IVF
    03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
    9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
    9.2024 krótki protokół 🥚👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Katherine no może masz taką piękną macice i się uda :) ale byłoby cudnie :) nie musiałabyś robić sono 😁
    hej, przepraszam że sie tak wtrącam ale widze ze masz mutacje mthfr i pai bierzesz może acard ?

edit jeszcze zobavczylam ze staramy sie od tego samego czasu hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 19:56

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi ja właśnie mam nadzieję że moja najblizsza @ będzie ostatnia 😅😁
    Jestem taka zafiksowana że dzisiaj na zakupach staremu mówię że mówię kupić farbę do włosów bo muszę sobie zafarbować przed procedura i właśnie sącze cydr bo liczę że to też ostatni cykl z alko 😂

Boże już czuję jaką będę rozgoryczona jak coś pójdzie nie tak

Anka ja nie szamanka ale tez mam te mutacje i jedena doktorka mówiła że mogę sobie brać a drugi nie jak mam w hetero pai to nie ma wskazan do acardu czy heparyny

Kaśq00, anka, .meggi., Marysiaaa lubią tę wiadomość

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath.. Mega Ci współczuję z tymi infekcjami i czekaniem! Ja pamiętam jak mnie odesłali z pierwszej drożności i jak się stresowałam czy będę miała drugą. A Ty już masz tyle za sobą! Ale wierzę, że do trzech razy sztuka i teraz już musi się udać 😊💪 TSH zrobię w marcu bo mam wtedy się umówić do endo, a z prolaktyną mój gin się kazał pokazać za miesiąc - dwa. Więc pewnie ogarnę wszystko w marcu. Zresztą marzec już za tydzień 🙈🙈🙈 Najbardziej i tak jestem ciekawa czy mój kiszony barszcz zdziałał cuda na morfologii

Meggi, dziękuję 😘 bardzo mi się podoba to, co powiedział Twój mąż!

Zatem parafrazując, spieszmy się lubić okresy, tak szybko odchodzą (w końcu kiedyś muszą! 🙏🙏)

Katherine, .meggi. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciorka wrote:
    Meggi ja właśnie mam nadzieję że moja najblizsza @ będzie ostatnia 😅😁
    Jestem taka zafiksowana że dzisiaj na zakupach staremu mówię że mówię kupić farbę do włosów bo muszę sobie zafarbować przed procedura i właśnie sącze cydr bo liczę że to też ostatni cykl z alko 😂

Boże już czuję jaką będę rozgoryczona jak coś pójdzie nie tak

Anka ja nie szamanka ale tez mam te mutacje i jedena doktorka mówiła że mogę sobie brać a drugi nie jak mam w hetero pai to nie ma wskazan do acardu czy heparyny
    No mi lekarz pow że nie mam wskazań do heparyny a acard mogę brać zapobiegawczo ale nie pow jak go brać czy cały cykl czy dopiero od owulacji i bądź tu mądry 🤦

• Agaciorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No mi lekarz pow że nie mam wskazań do heparyny a acard mogę brać zapobiegawczo ale nie pow jak go brać czy cały cykl czy dopiero od owulacji i bądź tu mądry 🤦
    Mi lekarka powiedziała że cały czas ale dużo dziewczyn bierze po owu z tego co kojarzę

IVF 2021 🍀
    13.03 punkcja jajników ☺️
    18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
    24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
    8dpt 133.9 mIU/ml
    11dpt 358,1 mIU/ml
    8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
    22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
    26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
    09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️

Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)

bhywmg7yzetvsevi.png
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Kasq00 dokladnie 😅
    Chociaz juz mógłby byc ten ostatni🤷‍♀️

Agaciorka korzystaj ile mozna bo to napewno ostatnie takie ekscesy 😅😅😅

Katherine to super sie trafiło 😁
    Ja poczytałam troszke i kobietki chwala takze tez sobie sprawie.
    Nawet kupilam dzis zel szalwiowy do intymnej bo wyczytałam ze szalwia pomaga na infekcje 🤷‍♀️
    Juz sie chwytam co mozna zeby to powypedzac🤷‍♀️

5 lat staran 💪
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy a tylko plamienie masz czy jakies doleglowosci np bole tez? 🙉

5 lat staran 💪
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ