Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgaciorka wrote:Mi lekarka powiedziała że cały czas ale dużo dziewczyn bierze po owu z tego co kojarzę
Może spróbuję w następnym cyklu z tym acardem . -
.meggi. wrote:Nielubiekawy a tylko plamienie masz czy jakies doleglowosci np bole tez? 🙉
Tylko plamienie właśnie, nic mnie nie boli🤔 i cały czas śluz taki jak płodny- śliski i rozciagliwy, plus kilka małych skrzepów wyłapałamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 21:14
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
02.2019 ciąża-> poronienie samoitne 7tc.
02.2021 sonoHSG - niedrożny prawy jajowód
04-07.2021 4 cykle stymulacji -bez efektu, słaby lewy jajnik
AMH 2.02 -> 1.5 ->0,9 ->0,7
mthfr homo, pai-1 hetero
03.2023 laparohisteroskopia -> udrożniony prawy jajowód 🥳🤩, endometrioza I st.
Immunologia ✅
IVF
03.2022 -Krótki protokół 🥚🥚🥚👎
9.2023 długi protokół 🥚🥚👎
9.2024 krótki protokół 🥚👎 -
Sleepy jednak trzeba robić test 130zl u mnie w klinice kosztujeIVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Nielubiekawy wrote:Tylko plamienie właśnie, nic mnie nie boli🤔 i cały czas śluz taki jak płodny- śliski i rozciagliwy, plus kilka małych skrzepów wyłapałam
Hmmm to moze poprostu tak jest w sensie niektore dziewczyny tez pisaly ze czasem plamily pare dni nawet taki ala skapy okres.
Jak nie ma dolegliwosci typu bole czy goraczka czy tym podobne to napewno jest wszystko okej😇"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."
5 lat staran 💪 -
zOsIa88 wrote:Rudość napisz do mnie na priv;)Starania od: 10.2019
1.07.2020 - poronienie 10 tc, łyżeczkowanie
MTHFR Hetero
Homocysteina: 7,3
TSH: 1,18
Prolaktyna: 15
Progesteron: 20,2
On:
Morfologia 6%
Niezbyt ruchawe plemniki
Po wizycie u androloga -
anka wrote:Właśnie ja gdzieś przeczytałam że lepiej nie brać podczas okresu żeby krwawienie nie było takie obfite 🤔
Może spróbuję w następnym cyklu z tym acardem .
Acard utrzymuje się chyba około tygodnia, także odstawienie na samą @ za wiele chyba nie zmieni
przy Pai hetero Paśnik zaleca Acard i heparynę od dodatniego testu ciążowego do 12tc
u Ciebie podwyższona homocysteina też wpływa na krzepliwość -
nick nieaktualnyJoan wrote:Acard utrzymuje się chyba około tygodnia, także odstawienie na samą @ za wiele chyba nie zmieni
przy Pai hetero Paśnik zaleca Acard i heparynę od dodatniego testu ciążowego do 12tc
u Ciebie podwyższona homocysteina też wpływa na krzepliwość
A ta homocysteina może utrudniać aż tak zajście? Nawet jeśli jestem na stymulacji od 2 cyklu i owu jest? -
Aga, trzymam kciuki za test ✊✊ od razu daj znać jaki wynik, oby ⏸️ też bym chciała nie czuć się jak na okres chociaż raz, żeby nie mieć mojego dokuczliwego pms, a jakby jeszcze była ciąża przy okazji to już w ogóle..
Marysiaaa, test na covid za 60zl? Ja dawałam 300zl, ważny tylko miesiąc, więc jak będę potrzebować do inseminacji to znowu tyle 🤷 nie powiem, dobry interes..
Nielubiekawy ja też plamię po sono hsg, dziś już myślałam że plamienie się skończyło ale jednak dalej, cos mi się wydaje że to już tak do okresu może zostać 🤔
W ogóle dziś owulacja, wypłukali mi chyba śluz i mało co jest takiego ładnego rozciągliwego 😑 i szyjka mnie tak bolała podczas ❤️ że kazałam to jak najszybciej zakończyć 😂 mój jak zobaczył mój nowy pomysł z zastosowaniem kubeczka takiego jak na okres to się chwycił za głowę 😂
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
anka wrote:Kurde ja aż tak się nie znam na tym nie zagłębiałem się bo u mnie nigdy nie było ciąży to poronień tym bardziej a podobno heparynę dają jeśli jest obciążony wywiad położniczy. Teraz nwm może zrobię jakieś dodatkowe badania 🤔
A ta homocysteina może utrudniać aż tak zajście? Nawet jeśli jestem na stymulacji od 2 cyklu i owu jest?
Ja już jestem obcykana, bo mam zarówno PAI homo jak i wysoką homocysteinę (chociaż mam nadzieję że homka wróciła po rozum do głowy i już nie robi niespodzianek, bo potrafiła z powrotem podskoczyć mimo supli)
Wysoka homocysteina/ trombofilia wrodzona lub nabyta/ zwiększona krzepliwość może niestety wpływać na niepowodzenia.
Może się zdarzyć tak (ale nie musi), że nawet jak dojdzie do zapłodnienia to pod zarodkiem zrobi się skrzep i guzik z tego.
Jest dziewczyna na forum, która zaszła w ciążę mając podwyższoną homocysteinę i od razu dostała heparynę ( bo badanie było świeże i nie zdarzyła tego obniżyć).
Dlatego jak przyszłaś na wątek to zapytałam o Twoją homkę, bo jestem jak najbardziej w temacie. Jak powtórzysz badania to daj mi znać -
Moniek330 wrote:Aga, trzymam kciuki za test ✊✊ od razu daj znać jaki wynik, oby ⏸️ też bym chciała nie czuć się jak na okres chociaż raz, żeby nie mieć mojego dokuczliwego pms, a jakby jeszcze była ciąża przy okazji to już w ogóle..
Marysiaaa, test na covid za 60zl? Ja dawałam 300zl, ważny tylko miesiąc, więc jak będę potrzebować do inseminacji to znowu tyle 🤷 nie powiem, dobry interes..
Nielubiekawy ja też plamię po sono hsg, dziś już myślałam że plamienie się skończyło ale jednak dalej, cos mi się wydaje że to już tak do okresu może zostać 🤔
W ogóle dziś owulacja, wypłukali mi chyba śluz i mało co jest takiego ładnego rozciągliwego 😑 i szyjka mnie tak bolała podczas ❤️ że kazałam to jak najszybciej zakończyć 😂 mój jak zobaczył mój nowy pomysł z zastosowaniem kubeczka takiego jak na okres to się chwycił za głowę 😂
No ja właśnie tez się zastanawiam czy to już tak będzie do @? A może nie będzie @? 🤞🤞🤞 wróciłam dziś do sypialni, bo wczoraj z gorączka wolałam się przespać na kanapie. Mój mąż już nabrał ochotki od pn ale jak dziś zobaczyłam plamienie to wolałam się wstrzymać. Wiec poszedł spać na głodnego 🙄 Za to ja tak się wyspalam wczoraj ze nie mogę zasnąć teraz 😞
Tez kupiłam kubeczek, ale przy tym plamieniu po sono to już wystarczy hardcorow, zostawiam na kolejne cykle starań 🤓
Moniek idziemy łeb w łeb 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 22:57
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
mthfr homo, pai-1 hetero
Immunologia ✅
IVF
Nielubiekawy wrote:No ja właśnie tez się zastanawiam czy to już tak będzie do @? A może nie będzie @? 🤞🤞🤞 wróciłam dziś do sypialni, bo wczoraj z gorączka wolałam się przespać na kanapie. Mój mąż już nabrał ochotki od pn ale jak dziś zobaczyłam plamienie to wolałam się wstrzymać. Wiec poszedł spać na głodnego 🙄 Za to ja tak się wyspalam wczoraj ze nie mogę zasnąć teraz 😞
Tez kupiłam kubeczek, ale przy tym plamieniu po sono to już wystarczy hardcorow, zostawiam na kolejne cykle starań 🤓
Moniek idziemy łeb w łeb 😘
Ojej, dalej Cię tak mocno trzyma? Kuruj się 🤗 ja mogę łagodnie przechodzić każdą chorobę, byle bez gorączki. Jak już mam gorączkę to totalnie zwala mnie z nóg. Nie funkcjonuję już wtedy..
No miejmy nadzieję, że @ przyjdzie, ale za 9 miesięcy ✊✊ nie lubię tej nadziei, bo co miesiąc mam doła..
Mi plamienie nie przeszkadza, zresztą moja ginekolog mówiła, że dziś już można śmiało, bo pęcherzyk powinien dziś pęknąć, także może rurki się wyczyściły to puszczą te nieśmiałe plemniki do celu 🙄 ponoć dwa cykle po sono kluczowe, czy sie coś zadzieje czy nie 🤔Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
Czeka na nas ❄️
-
Nie no, dziś jest o niebo lepiej. Co prawda to był netflixowy dzień ale temperatura już normalna i zatoki się odetkały. Ale wczoraj to miałam dzień z głowy dobiło do 38,4 i praktycznie cały dzień spałam. Nawet nie miałam siły jeść (dzisiaj piękny płaski brzuch mam za to 😝). No podobno po HSG 6 miesięcy ze może wie coś wydarzyć a najczęściej się trafia w 2 pierwszych, przy czym u mnie wyszło ze prawa strona niedrożna wiec albo teraz albo dopiero w kwietniu chyba... (bo wydaje mi się ze teraz był lewy, choć pewności nie mam- głupie chorowanie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 23:11
👩🏼32🧔🏼♂️32
09.2018 Początek starań
mthfr homo, pai-1 hetero
Immunologia ✅
IVF
Płaski brzuch takim kosztem to powiem Ci dieta dla wytrwałych 😂
Kurcze i co teraz jak jeden niedrożny?? Laparoskopia?
U mnie na szczęście oba drożne, ale u nas raczej męski problem więc to też inaczej..Starania od 01.2020
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💔21.02 Transfer 4AA
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
2.07 jest serduszko 💗
Czeka na nas ❄️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarysiaaa wrote:Anka ja mam nieprawidłowa mutacja genu MTHR C677T i A1298C hetero. Homocysteine jak zbadałam to miałam 12.9. Przedstawiłam to lekarzowi i tylko powiedział, że będę w ciąży brała heparyne i nie dostałam na to leków.
Tak w ogóle to by przydało się sprawdzić po suplach Joan co tam się wydarzyło. Chyba poczekam aż będzie po 3 IUI. Będę musiała pewnie powtórzyć niektóre badania to dorzucę homocysteine B12 i kwas foliowy. Tak w ogóle to zastanawiałam się czy z takimi wynikami nie powinnam udac się do hematologa na konsultacje🤔
Dziewczyny, nie testuje bo czuję, że okres jednak idzie. Dzisiaj mam wizytę i mam nadzieję, że mnie zaleje bo sobie wyliczyłam, że wtedy idealnie iui wypadnie w tygodniu. Moja klinika nie pracuje w weekendy co mnie wkurza.
Od 2dc dwie lametty dziennie, trochę mam stracha bo do tej pory bralam tyko jedną. -
nick nieaktualnyAga1510 wrote:Marysia, hetero to ta lżejsza wersja. Możesz spróbować brac acard i kup metylowany kwas foliowy plus witamina b12.
Dziewczyny, nie testuje bo czuję, że okres jednak idzie. Dzisiaj mam wizytę i mam nadzieję, że mnie zaleje bo sobie wyliczyłam, że wtedy idealnie iui wypadnie w tygodniu. Moja klinika nie pracuje w weekendy co mnie wkurza.
Od 2dc dwie lametty dziennie, trochę mam stracha bo do tej pory bralam tyko jedną.
Nie bój nic z Lamettą, brałam 4 dziennie i było ok 😁Aga1510 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoan wrote:Ja już jestem obcykana, bo mam zarówno PAI homo jak i wysoką homocysteinę (chociaż mam nadzieję że homka wróciła po rozum do głowy i już nie robi niespodzianek, bo potrafiła z powrotem podskoczyć mimo supli)
Wysoka homocysteina/ trombofilia wrodzona lub nabyta/ zwiększona krzepliwość może niestety wpływać na niepowodzenia.
Może się zdarzyć tak (ale nie musi), że nawet jak dojdzie do zapłodnienia to pod zarodkiem zrobi się skrzep i guzik z tego.
Jest dziewczyna na forum, która zaszła w ciążę mając podwyższoną homocysteinę i od razu dostała heparynę ( bo badanie było świeże i nie zdarzyła tego obniżyć).
Dlatego jak przyszłaś na wątek to zapytałam o Twoją homkę, bo jestem jak najbardziej w temacie. Jak powtórzysz badania to daj mi znać -
nick nieaktualnyMarysiaaa wrote:Anka ja mam nieprawidłowa mutacja genu MTHR C677T i A1298C hetero. Homocysteine jak zbadałam to miałam 12.9. Przedstawiłam to lekarzowi i tylko powiedział, że będę w ciąży brała heparyne i nie dostałam na to leków.
Tak w ogóle to by przydało się sprawdzić po suplach Joan co tam się wydarzyło. Chyba poczekam aż będzie po 3 IUI. Będę musiała pewnie powtórzyć niektóre badania to dorzucę homocysteine B12 i kwas foliowy. Tak w ogóle to zastanawiałam się czy z takimi wynikami nie powinnam udac się do hematologa na konsultacje🤔 -
meggi, katherine a myślałyście aby odgrzybić cały organizm? ja w zeszłym roku przez miesiąc brałam nystatyne ( z powodu układu pokarmowego) ale zadziałało jeszcze tak, że od tamtej pory nie miałam żadnego problemu z infekcjami , a przed tez ciągle mnie cos swędziało albo piekło. Może to po prostu coś siedzi w organizmie?
Nielubiekawy mi po histero jak długo plamiłam gin dał tabsy na zatrzymanie plamienia, podziałały po drugiej tabletce.
Dziewczyny czy erytrocyty w moczu to źle? byłam wczoraj na badaniach ogólnych i wyszły mi właśnie erytrocyty w moczu 3-5 wpw, i bakterie określone jako d. liczne cokolwiek to znaczy. I co najciekawsze, ja która wiecznie ma problem z małą ilością żelaza , ciągle na jakiś tabsach czy zastrzykach z żelazem wg wczorajszego wyniku żelazo mam dużo ponad normę, myślę że to przez to że @ dalej nie mam i nie ma mi gdzie uciec.starania od 04.2017
Ja
Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek -
Kasiurro o ile dobrze kojarzę to w moczu nie powinno być erytrocytów bo to inaczej czerwone płytki krwii i te bakterie chyba świadczą o jakiejś infekcji a są jakieś normy podane do tych erytrocytów ? Że ileś tam jak jest to nic strasznego ?IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)