Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyProwitamina,
Lekarka Cię stymuluje i nie masz monitoringów?
Maszeruj na nie! Skąd będziesz wiedziała, czy Ci w ogóle pęcherzyki rosną? Czy pękają? Czy nie tworzy się torbiel? Jak można kogoś stymulować w ciemno nie sprawdzając tego co wyżej napisałam? Skąd masz wiedzieć kiedy wziąć Duphaston? Za wcześnie podany może Ci zablokować owulację. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny, podczytuję Was, ale nie mam siły się udzielać. Mam znowu pewien problem, ale na dniach się wyjaśni czy problem rzeczywiście jest problemem. To nic związanego ze staraniami. Po prostu muszą się nam pewne sprawy ułożyć tzn. mam nadzieję, że tak się właśnie stanie ✊ Mam nadzieję, że za te parę dni wrócę do aktywności większej.
Buziaki dla Was 💋💋💋 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ale naskrobałyście przez weekend, ja miałam tak zawalony że nie miałam na nic czasu. Byliśmy w Bieszczadach, kuligi sanki i ten sprawy
było super, trochę się się odmóżdzyłam i nie myślałam o staraniach ale za to miałam sen w sobotę że podchodzimy do inseminacji (mamy to w planach jako nast krok), wiec widać ze nawet jak oficjalnie człowiek nie myśli to podświadomość działa.
Dziewczyny ja dalej bez @ i nie wiem co robić, już ponad tydzień po odstawieniu proga i nic, dzwonić do lekarza? kurczę nie mam teraz kasy teraz na kolejna wizytę, a jeszcze czeka mnie wizyta u gastro prywatnie
Czemu to wszystko takie trudne, jak byłam dzieckiem to myślałam że być dorosłym to takie fajne, robi się to na co się ma ochotę i nikt Ci nie może nic zabronić, jak się strasznie myliłam.
Ja jestem zdania jakby Bóg nie chciał by kobiety korzystały z invitro nie dawał by takiej możliwości, nie pozwolił by tego wynaleźć a księża nie powinni się wypowiadać na tematy na które nie maja doświadczenia ani czegoś nie przeżyli.
Gołąbki tylko z ziemniaczkami oczywiście, a za mną już "chodzą" jakiś czas wiec pewnie w najbliższych dniach tez sobie zrobię.
Kitka oby Ci się wszystko szybko rozwiązało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 08:45
Kitka_87 lubi tę wiadomość
starania od 04.2017
Ja
Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek -
Kasiurro współczuje czekania tyle czasu na @
przypomnij mi, Ty bierzesz coś w końcu na prolaktynę ?
luty to jest miesiąc wariacji cyklowych
Kitka, kciuki aby się rozjaśniło na Twoją korzyść
Ja mam dziewczyny dzisiaj 3dc. Ostatnio kiepsko się czułam, nie miałam na nic siły, bolał mnie brzuch (już kilka dni przed @. Męczyło mnie to strasznie. Nie wiadomo czy od cyklu czy od jelit (też tak często mam przez wzjg) Teraz jest ciut lepiej.
Przez te wariacje u mnie z hormonami mój cykl trwał 19dni...
Dziś powtórzyłam fsh, lh i estradiol, tsh, ft3 i ft4 (za tydzień robię ze skierowania ale w innym labo i endo dała mi tylko na tsh, glukozę i wapńco jej po samym wyniku tsh)
wszystko oprócz lh i estradiolu będzie dzisiaj.
Znowu w punkcie pobrań trafiłam na tą samą babkę w rejestracjiuzna mnie w końcu za wariatkę uzależnioną od badań
zresztą ostatnio już powiedziała, że chyba mi się u nich podoba, bo tak często przychodzę.
Sama nawet dzisiaj mówiła, że chyba mam jakieś badania do odebrania i że się dziwiły z koleżankami, że są dwa wyniki progesteronu i po cotakże już znana persona w labie jestem
Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja się staram w różnych laboratoriach robić, właśnie by nie uznali mnie za jakaś badaczkomaniaczkę
Joan miałam zrobić prolaktyne w 2dc i wtedy miał decydować czy dawać mi coś na obniżenie czy nie, ale nie mogę zrobić bo ten 2dc nie chce nadejść, a dziś już 61dcstarania od 04.2017
Ja
Prawdopodobnie hiperprolaktynemia czynnosciowa
Krótkie cykle
Maż
morfologia 1%
mała ruchliwość
HBA 70%
06.2021 doczekaliśmy się II kreseczek -
Dziewczyny, a może któraś robiła badania immunologiczny i coś podpowie? Bo się zastanawiam nad zrobieniem ale nie wiem która są takie najważniejsze...
Nie wytrzymam do wizyty u ginekologa i sama bym wzięła sprawy w swoje ręce.
Skoro wyniki ok, to może faktycznie siedzi o gdzies glebiej -
Kitka oby problem okazał się nie być problemem
✊✊ dużo sił!
Joan jestem ciekawa jaki będzie estradiol Czy ten cykl będzie już normalny.Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Urszula wrote:Dziewczyny, a może któraś robiła badania immunologiczny i coś podpowie? Bo się zastanawiam nad zrobieniem ale nie wiem która są takie najważniejsze...
Nie wytrzymam do wizyty u ginekologa i sama bym wzięła sprawy w swoje ręce.
Skoro wyniki ok, to może faktycznie siedzi o gdzies glebiej
Na wątku Przygody tytułowej Bożeny masz na pierwszej stronie rozpiskę. Aczkolwiek każdy lekarz patrzy na inne badania. Zależy do kogo chcesz iść. Jak do Paśnika to te badania stamtąd będą ok.
-
szamanka91 wrote:
Joan jestem ciekawa jaki będzie estradiol Czy ten cykl będzie już normalny.
estradiol i lh będzie jutro
dziś odebrałam już fsh i dupa
12,9 (norma do 12,5)
czyli to co wyszło w wynikach rok temu ma teraz swoje potwierdzenie.
Kończą mi się jajeczkaa te wszystkie wyniki po drodze były zaburzone przez podwyższony estardiol.
Zrobiło mi się smutnoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 11:03
-
nick nieaktualnyKasiurro współczuję tak dlugiego cyklu
Joan, oby w tym cyklu estradiol nie szalał!
Widziałam wyniki na Bożenach, rozumiem, że wynik fsh większy od 10 świadczy o kończącej się rezerwie?
Czy jakbym zrobiła takie badanie przed okresem byłoby bardzo nie miarodajne?
Witaj, Toonney, obyś nie zagościła tutaj na długo! (Ciąża = opuszczenie wątku, a potem widzimy się wszystkie na fioletowej stronie)
Toonney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:
Joan, oby w tym cyklu estradiol nie szalał!
Widziałam wyniki na Bożenach, rozumiem, że wynik fsh większy od 10 świadczy o kończącej się rezerwie?
Czy jakbym zrobiła takie badanie przed okresem byłoby bardzo nie miarodajne?
juz fsh pokazało, że estradiol powinien wyjść już w normie (wysoki estradiol "sztucznie" obniża/fałszuje wynik fsh). Rok temu jak fsh miałam 16,0 to estradiol miałam ok 60
mój wynik fsh jest już ponad normę, także to świadczy o wyczerpującej się rezerwie. Prawdopodobnie lh też będzie ponad normę (tak było rok temu). AMH też nie powala także wszystko się klei do kupy.
nie mam pojęcia czy przed okresem byłoby niemiarodajne.
Powinno raczej go robić na początku cyklu.
-
Kitka trzymam kciuki aby wszystko się ułozyło!
Cześć dziewczyny. Dobrego tygodnia
U mnie powiedziałek już w wkur.. z samego rana.
byłam dziś na monicie i mało się już tam nie wydarłam na gościa na recepcji.. chodze do enel meda, mam taki pakiet w pracy u męża.
na konsultacji ginekologicznej dr dała mi skierowanie na badania: USG transwaginalne monitorowanie owulacji - pierwsze badanie.
babka mi mówi, że wizyta jest darmowa w ramach mojego pakietu. Mam jakiś super pakiet i jeżeli chce dokonać kontroli owulacji będzie wygodniejsza, bo badanie jest krótkie i nie muszę za każdym razem opisywać swojej historii choroby.
Dziś będąc w przychodzi na recepcji Pan mnie poinformował, że za badanie USG transwaginalne monitorowanie owulacji - pierwsze badanie muszę zapłacić, ponieważ nie mam takiego badania jak monitorowanie cyklu w pakiecie.. no myślałam, że coś mnie strzeli
A badanie USG transwaginalne mam w pakiecie.
jaka jest różnica w tym badaniu, oprócz nazewnictwa? na konsultacji lekarskiej dr wykonuje mi to badanie standardowo na każdej wizycie. konsultacja jest dwa razy droższa i jest w moim pakiecie ,a zwykłe badanie ugs - monitoring nie ma.
nic nie rozumiem...
musiałam zabulić 160 zł, więc kolejnym razem nie dam sie namówić na monitoring jak konsultację mam za darmo w pakiecie, mogę się się spowiadać co dwa dni lekarzom* 30 lat - Starania od 01.2020
1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane
🔹️IVF - start 28.07.2021
🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔
🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
14.05.2022 - Hania ❤
❄1x4.1.1
-
nick nieaktualnyJoan wrote:estradiol i lh będzie jutro
dziś odebrałam już fsh i dupa
12,9 (norma do 12,5)
czyli to co wyszło w wynikach rok temu ma teraz swoje potwierdzenie.
Kończą mi się jajeczkaa te wszystkie wyniki po drodze były zaburzone przez podwyższony estardiol.
Zrobiło mi się smutnoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 11:25