X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stary po badaniu - musiał nasikać do pojemniczka. Wynik będzie z moczu. Prawdopodobnie bo nie były pewne a skasowały 300zl... jakby się okazało że tej muchy nie zbadają z moczu to ma przyjść na wymaz jak bedzie urolog. Widziałam jego minę- a lekarka go chwyciła za rękę i powiedziała żeby się nie stresował 😂 najlepsze jest to że to jego drugie badanie a już mówi „zaś te badania” - dobre ciekawe co ja mam powiedzieć...

Lekarka nam powiedziała że mamy zakaz seksow przez miesiąc chyba ze w gumce - i ze może być taka moja uroda ze nie ma gwarancji ze to się wyleczy i nie bd powracać ale zeby się nie martwic póki co. Nie no wcale się nie zmartwiłam... niewyleczenie tych bakterii to dla nas koniec starań - ani sono ani iui nie zrobią wtedy. Wyniki maja być za ok 2 tyg.

Kiedy to sie wszystko skończy 😓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 13:43

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine nie martw się na pewno wyleczycie te bakterie :) Tylko faktycznie musicie odpuścić seksy :)
    kto by pomyślał, że będziecie musieli wrócić do gumy :)

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka tak naprawdę tylko raz kiedyś próbowaliśmy z - tragedia 😄 zawsze było bez i uważamy - ale kaszana 😁

Jak w recepcji wymieniałam te chlamydie itp to stary mi potem powiedział ze mu było wstyd - ze my to mamy. A ja do niego ze ja od stycznia tam chodzę w tym kierunku i już mnie znają a co inni pomyślą to mam w dupie przecież dbam o siebie myje się itp a on do mnie „kochanie Ty jesteś najczystsza na świecie” 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 14:11

.meggi. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi a u Was jak sytuacja z bakteriami?

• Paulina1190 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joan damy mu szanse, nie ma wyjścia :)
    A może w tym miesiacu zaskoczy?

Ale tez mialas przeżycia z tymi badaniami.. to masz stwierdzoną celiakie?

Katherine na pewno wyleczycie tą bakterie! Nie ma innej opcji. Ile czasu macie brac antybiotyk?

* 30 lat - Starania od 01.2020

1 IUI - 18.05.2021 - 🍷 nieudane

🔹️IVF - start 28.07.2021
    🔹️06.08.2021 - punkcja - Pobrano 26 komórek, 4 dojrzałe i zapłodnione, zostały 3
    🔹️11.08.2021 - I transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 14.08.2021 - BETA -0,0 mIU/ml , 🔹️6dpt ⏸ - 17.08.2021 - BETA -17,89 mIU/ml🔹️ 8dpt - 19.08.2021 - BETA - 37,29 mIU/ml 🔹️ 10dpt - 21.08.2021 - BETA - 62,84 mIU/ml🔹️14 dpt - 25.08.2031 - BETA - 40.54 💔

🔹️15.09.2021 - transfer - 4.1.1
    🔹️ 3dpt - 18.09.2021 - Beta <0.100 mIU/ml
    🔹️ 7dpt ⏸ - 22.09.2021 - BETA -65.79 mIU/ml
    🔹️ 9dpt - 24.09.2021 - BETA - 169 mIU/ml
    🔹️ 12dpt - 22.09.2021 - BETA -609.3 mIU/ml
    🔹️ 20dpt - 05.10.2021 - BETA -5926 mIU/ml -Widoczny pęcherzyk
    🔹️ 27dpt - 12.10.2021 - ❤
    14.05.2022 - Hania ❤

❄1x4.1.1

f2w3s65gx6odokkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina 2 tygodnie i za 4 tygodnie powtórny wymaz także przez miesiąc mamy się nie starać.

Zaskoczyć może zawsze działajcie ☺️ Ja ostatnio mam takie myśli że u mnie się nigdy nie uda ze za długo to już trwa 😔 chciałabym sie umieć z tym pogodzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 14:27

• Joan Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1190 wrote:
    Joan damy mu szanse, nie ma wyjścia :)
    A może w tym miesiacu zaskoczy?

Ale tez mialas przeżycia z tymi badaniami.. to masz stwierdzoną celiakie?

tak tak, ale to mam praktycznie od urodzenia (od chyba 10mc życia).
    Z tymi biegunkami to się okazało wrzodziejące zapalenie jelita grubego. To wszystko niestety autoimmunologia :/

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine czytałaś coś o tych bakteriach? Ja teraz z ciekawości poczytałam forum i dziewczyny zwalczają to. Tylko faktycznie zero seksu i oboje antybiotyk. Po skończeniu antybiotyku trzeba odczekać 1-2 tygodnie i dopiero ponownie robić wymaz.

Limosa, Katherine lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine, jak słyszę od lekarza "taka Twoja uroda" to od razu mi sugeruje że nie ma pojęcia jak mnie leczyć 🙈 nie zrozum tego źle, ale w obecnych czasach jest tyle antybiotyków i leków, że pewnie ze da sie to zwalczyć, dobrze że Twój się przebadał bo co z tego że Ty to wyleczysz, a potem się od niego przeniesie z powrotem. Trzeba czasu bo to dziadostwo łatwo się nie poddaje ale napewno się uda!

Co do gumki.. My to zawsze dość że z tabletkami to jeszcze z gumką, jakby czasem jedno nie zadziałało to drugie da radę, ile kasy poszło na te zabezpieczenia niepotrzebnie i ile stresu jak się okres jeden dzień spóźnial 🙈 😂

Joan, Ty coś kiedyś pisałaś że Twój ma bakterie które wyszły w posiewie, dobrze kojarzę? Mam kilka pytań 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 15:02

Limosa lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka kochana tak czytałam, ale nie na forach. Coś pisało, że czasem może być ciężko to wyleczyć. Teraz mamy silniejszy antybiotyk i na dłużej 2 razy dziennie na 2 tyg (wcześniej 1 raz dziennie 6 dni) więc mam nadzieję, ze tym razem wypali dziadostwo. A zalecenia dokładnie mamy takie jak piszesz - oboje antybioty, zero seksów i wymaz 2 tyg po skończeniu antybiotyku. Oszaleje z tymi dziadami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 15:02

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Meggi a u Was jak sytuacja z bakteriami?

Katherine u nas jest tak :
    Mezowi caly czas wychodzila bakteria enterococcus faecalis ale z wymazu z plynu z prostaty.
    Posiew nasienia czysty... Bujal sie z tym po urologu prawie 2 lata który przepisywal co noz to inne antyniotyki a bakteria nie mijała.
    Za kazdyn razem posiew nasienia czysty tylko ten wymaz...
    Trafiliśmy ostatnio do urologa androloga ktory stwierdziil ze jesli bakteri nie ma w posiewie to tej w wymazie z prostaty sie nie leczy jeśli nie ma objawow zapalenka typu parcie na mocz bole pieczenie itp
    I przepisal mezowi stymulacje nasienia plus witaminy na 3 msc i potem powtorka badania czy nasienie sie popraawi.
    Ja wymaz mucha mialam czysty, natomiast w czystosci mi na zmianę wychodziły albo grzyby albo e c. Coli🤷‍♀️
    Teraz jestem po antybiotyku doustnyn i globulkach i czekam na wynik wymazu czy ustapila...
    Ale to tez takie bujanie sie bo co zniknie to potem następny wymaz i znow jest...
    Co tez cytujac Twojego meza " jestesny najczystsi na swiecie"
    Wogole sluchajcie bylam ostatnio u gina a tam wparowala taka mloda cyganka z brzuchem juz jak peterda ze ona zyczy sobie przyjecia jakiegokolwiek ginekologa... Polozna ja wyprosila ze trzeba sie umawiac na wizyte i takie tam i pokierowala ja na jakis szpital do poradni...
    Ale co mam na mysli, byla brudna, smierdzaca, wyszla juz a korytarz dobrze walil jeszcze pare minut...
    Takze nie wiem jaka byla jej flora przed zajsciem ale sluchajac caly czas od ginki ze bakteria zmianiaja oh i utrudniaja zajscie w ciaze jak i rowniez jej utrzymanie gdyby sie udalo a czlowiek dba moze az za bardzo...
    A tu taka wchodzi z brzuchem no to sobie mysle co jest 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Rece opadaja, czasami mam wrazenie ze walka z tymi bakteriami to jak z wiatrakami.
    Sa, nie ma, sa, nie ma i tak wkolo🤷‍♀️

Nie martw sie macie dobry mocny antyniotyk wytępi te dziady bedzie wszystko dobrze, zobaczysz😇

"Myślę, że pewna część mnie, zawsze bedzie czekała na Ciebie..."

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi dokladnie i to boli najbardziej...

mi właśnie lekarka powiedziała, że mogą utrudniać zajście i implatancję ale nie muszą - żeby też tak na to nie patrzeć bo patola zachodzi często bez problemu a jakbyśmy ich przebadali to na bank coś mają.

Kciuki za wymazy! <3 jak ustąpią, jaki macie dalszy plan?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 15:16

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli moje wymazy beda czyste a mezowi po stymulce poprawilo by sie nasienie na tyle aby moc spróbować inseminacji to chcielibyśmy zaczac od tego...
    No ale zobaczymy co wyjdzie z tych planow, maz poczatkiem czerwca ma powtorke badan i sie okaze...
    Ucieszylismy sie z ostatnich wynikow bo byl czas ze byly tylko pojedyncze plemniki, ostatnie badanie mimo ze brakowalo do norm to jednak bylo co zbadac i nie byly najgorsze wiec teraz jak doszly jeszcze nowe leki to oby to szlo do przodu...
    Pamietam jak brałyśmy z kolezanka slub w tym samym roku i razem wystartowałyśmy ze staraniami...
    Urodziło sie im w tamtym tygodniu drugie dziecko...
    Maja dwuletnia coreczke i teraz urodzil sie synek...
    A my dalej we dwojke chociaz tyle czasu uplynelo...

5 lat staran 💪
  • Joan Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:

Joan, Ty coś kiedyś pisałaś że Twój ma bakterie które wyszły w posiewie, dobrze kojarzę? Mam kilka pytań 😊

tak, Enterococcus faecalis

• szamanka91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganki bakterie nie ruszają bo się same jej boją :D

Meggi to chyba normalne bo u mnie na fb koleżanki biorą ślub, a za równe 9 miesięcy pokazują zdjęcie bobo na fb. I to masowo. Ostatnio była u mnie w pracy koleżanka z liceum z dwoma bombelkami i to już takie duże...

Katherine, .meggi., Kaśq00 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka - może się przebiorę za cygankę to odpuszczą :D :D :D

No u mnie to samo - wszystkie ale to wszystkie koleżanki z klasy maja dzieci. Tylko ja jedna czarna owca... no co zrobić.

meggi u nas podobnie. Jak dziady wyleczymy to sono hsg + poszerzone badania nasienia i chyba IUI - nie ma na co innego czekać po 3,5 roku starań. No chyba, że jajowody będą niedrożne to już nie wiem co wtedy. Ale się bujamy z tymi bakteriami- może i w końcu dla nas zaświeci słońce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 15:49

• Limosa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co patrzeć, że inni już mają dzieci, a my nie. Ja tak mam z innymi aspektami i wiem, że czasem jestem już krok od szaleństwa 😉 Zamiast doceniać co mam, co mi się udało, porównuję się. Coraz częściej odpuszczam i żyję doceniając to co mam, bo można się zadręczyć.
    Wyciągnijcie rowery, ćwiczcie, nie odkładajcie nic - ja tak miałam, że na przód rezygnowałam z czegoś lub coś planowałam pod dziecko, bo lada chwila będę w ciąży. Nie jestem i nie podporządkowuję pod to już nic. Jak zaciążę to zmienię plany. Póki co żyję wolnością 😉

Moniek, witaj moja bratnią duszo 🙂 Myślałam że tylko ja tak szalałam na tym punkcie. Pamiętam jak ginekolog się dowiedziała (chyba miałam infekcję i powiedziałam, że partner nie wymaga leczenia, bo kochamy się w gumce) i jak ona się śmiała ze mnie. Ja sama pukam się w czoło na samo wspomnienie, tym bardziej w kontekście nieudanych starań. No ale z drugiej strony to może był instynkt samozachowawczy - gdyby coś wtedy pykło na samych tabletkach dziś byłabym samotną matką, bo to nie był materiał na stałe związki 🤣

Katherine, trzymam kciuki za leczenie!

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • .meggi. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa ja o tym nie mysle w kwesti porownywania
    Poprostu uswiadamia mi to ile czasu nam uplynelo z naszym problemem a wciąż nie widac zielonego swiatla i to jest w tym dołujące 😁

Katherine kiedyś jak z moja ginka pogadałam dluzej to mi powiedziala takie cos ze u niektórych bakterie i tak będą nawraca bo jest sie tak jakby jej nosicielem, co ja sie wytepi ona i tak nawroci, i ze jesli wtedy wyklucza sie stan zapalny typu ze czujesz objawy to wlansie nie podlega to leczeniu i ze byc moze dotyczyć to mnie, sa chyba jakies rozszerzone badamia mikrobiolgiczne w tym kierunku, jedyne chyba wyjscie wtedy to szczepionka na dany szczep bakteri...
    No ale póki co próbuje antybiotykami i zobaczymy, czekam na wymaz i bede myslec dalej 😅

5 lat staran 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa ja tak odkładałam kupno roweru bo przecież zaraz zajdę i będzie leżał... to samo było z remontem 3 pokoju (dziecinnego) - nie chciałam go remontować bo to pokój dziecka i wyremontujemy jak już będę w ciąży (czyli zaraz). I tak zleciało prawie 4 lata...

W maju kupuje rower i remontujemy 3 pokój. Będzie co ma być :)

meggi ale to jest niesprawiedliwe, nie chce być żadnym nosicielem :( najgorsze jest to że to nas blokuje- jesteśmy bezsilne. Ja jeszcze szukałam przyczyny, zaczynałam się obwiniać że może ze mną jest coś nie tak bo ja to mam. Mąż mówi, że to nie moja wina i nie mamy na to wpływu - i nic już nie zrobimy, będzie co będzie. No ale ja się martwie.

• .meggi. Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka np gdy zaszla w ciaze w wpadki gdy wybrala sie na pierwszą ciążowa wizyte do gina miala pobrany wymaz, pamietam ze wyszla jej wtedy masa bakteri, miala od razu wdrozone leczenie...
    Wiem ze cala ciaze sie bujala z infekcjami zreszta do dzisiaj bardzi latwo lapie wystarczy basen i juz ma infekcje...
    A w ciaze zaszla, dzidzia cala i zdrowa takze to jest wlasnie te kwestia ze nie ma reguły 🤷‍♀️🤷‍♀️

5 lat staran 💪
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ