X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nielubiekawy dokładnie mam dziś to o czym piszesz: niemoc, złość, roztargnienie- cśnienie spada... ogólnie dzień do dupy nie mam na nic siły a musze pracować do 24...

Miałam dziś sen ze mieliśmy IUI- miałam nastawienie że się nie uda, a się udało. Tak się stresowałam że się nie udało że nie mogłam oddychać i lekarka kazała mi odychac powoli jak do porodu i nagle mi się udało opanować oddech i stres- po czym powiedziała, że się udało bo jestem w ciąży. Miałam duży brzuch i ciąglę go wszystkim pokazywałam. Wyglądałam cudnie z tym arbuzem :D Mąż wszędzie ze mną chodził, zebym nie upadła itp :D sen był bardzo realistyczny. W śnie mówiłam że mam termin na maj. Jeżeli to proroczy sen tzn że zajdę do sierpnia na co się nie nastawiam, ale czułam się w tym śnie wspaniale, taka szczęśliwa :) może to jakiś dobry znak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 17:57

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• Darkaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy ❤❤

Anno po cichu liczyłam, że Ci się uda...Wielka szkoda 😔😔

No to Szamanko, Paulino obyscie Wy miały więcej szczęścia z IUI, czekamy na Wasze 2 kreski🤞🤞

Paulina1190 lubi tę wiadomość

Łucja ur. 09.2022❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeszcze nie było 2 kresek z IUI tu na wątku? A mogłyby w końcu być, żeby odczarować tą złą passę!!! 3mamy kciuki Szamanka i Paulina <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 18:03

szamanka91, Paulina1190 lubią tę wiadomość

• ŁAsica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że mamy podobne odczucia co do ciąż, ja mam w najbliższej rodzinie, po przejściach, długich staraniach i na prawdę bardzo się cieszyłam że się im udało szczerze. Ale jest mi co raz trudniej.. Słuchać o tym, patrzeć na te rosnące brzuchy (nie wiem co ja mam z tymi brzuchami ale kobieta z niemowlakiem tak na mnie nie działa jak właśnie z brzuchem🙈)
    Szamanka może takie przeziebionko dobrze wróży 😍 na się w tym cyklu na nic nie nastawiam, nie pilnowałam się tak na 100%wiec pewnie pecherzyki nie pękły..

33lata,starania od 08.2018
    1sze IVF- stymulacja💉 od 28.05.22
    6.06 punkcja, pobrane 7, dojrzałe 4
    4 zapłodnione, 2 padły po 4 dobie
    Transfer blastki 2AA 11.06
    Beta 7dpt -1😓
    Ostatnia ❄️4AA transfer 8.08.22
    Beta 8dpt <1
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darka, Anna, przykro mi ☹️
    Nielubiekawy wrote:
    Limosa masz racje to czysta bezmyślność. Choć mam wrażenie ze kto się nigdy nie starał nie ma pojęcia co przeżywamy. Sama kiedyś nie wiedziałam i się dziwiłam.
    Jedna z nich wie co to starania, bo starała się min. dwa lata jak nie dłużej (urodziła po 40), chodziła po klinikach i w końcu się udało. Dlatego uważam, że to bezmyślność, brak refleksji i trochę egoizm - w końcu mi się udało i niech cały świat się ze mną cieszy. Cieszę się, owszem, ale to nie znaczy, że zawsze mam siłę na wysłuchiwanie tego wszystkiego gdy mi się co rusz coś wali na głowę.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie odczucie do ciąż że ich unikam- wtedy się lepiej czuje. Unikam ciężarnych, mamusiek gadających o dzieciach i wózkach bo raz że jest to dla mnie przykre że ja nie mogę mieć dzieci a dwa nie długo musze czekać żeby ktoś zapytał ''a Ty na co czekasz? Do 40stki? Nie chcesz meić dzieci.'' Potem się to kończy płaczem. Słucham swojego organizmu i czuję się o wiele lepiej jak omijam takich ludzi. W najbliższej rodzinie nie ma ciąż więc jest mi też łatwiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Darka, Anna, przykro mi ☹️

Jedna z nich wie co to starania, bo starała się min. dwa lata jak nie dłużej (urodziła po 40), chodziła po klinikach i w końcu się udało. Dlatego uważam, że to bezmyślność, brak refleksji i trochę egoizm - w końcu mi się udało i niech cały świat się ze mną cieszy. Cieszę się, owszem, ale to nie znaczy, że zawsze mam siłę na wysłuchiwanie tego wszystkiego gdy mi się co rusz coś wali na głowę.

Gdyby nie moje wieloletnie starania i świadomość problemu niepłodności pewnie też bym krzyczała do całego świata jaka jestem szczęśliwa itp Niepłodnośc nauczyła mnie, żeby uważać co się mówi i przy kim/komu. Na peweno nie zapomniałabym jak długo się starałam i ile mnie to kosztowało. Niestety dla większości ciąża to coś naturalnego co dzieje się zaraz po ślubie i pstryk jest się w ciązy. Niestety nie wszystko przychodzi z łatwością... my to wiemy i będziemy dzięki temu mądrzejsze i bardziej świadome :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 18:28

Gosiar1988, ŁAsica lubią tę wiadomość

• AnnaMD Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to tez mnie nauczyło większej empatii. Wiem już czego nie robić i nie mówić. I jak się nie zachwowywać w potencjalnej ciąży.
    A mówiłam wam co mój mąż w pracy usłyszał jak się zaszczepił miesiąc temu? - a co ty, oszalałeś, chcesz być bezpłodny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 18:46

starania od 12.2019
    3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane

Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
    27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
    8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799 prog 31
    21 dpt 2,5 mm zarodek
    29 dpt 6 mm zarodek i ❤️ (6+3)
    9+3 2,8 cm człowieka :)
    12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
    06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️

age.png

Powrót po rodzeństwo.
    Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
    23.04.25 Transfer 4.2.2
    4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
    6+1 zarodek i ❤️
    8+4 2 cm i ❤️ 169/min
    12+4 nifty i prenatalne ok 🩵
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra... nie wiem Aniu jak to skomentować...

my się szczepimy pierwszą dawką końcem czerwca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 19:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkaa, bardzo mi przykro :(
    Ania, super po prostu. Co za ludzie

Dziewczyny, możecie mi bardziej przybliżyć temat NAC? Aliness czy Swanson? Jaka dawka i od ktorego do którego dc? Nie zaszkodzę sobie tym? Boję się, że mi przyspieszy owulacje a moja klinika nie pracuje weekendy więc muszę wyliczać dokładnie cykl. Brałabym razem z lametta. Wiem, ze juz to była o tym mowa, zwłaszcza chyba Joan zna temat. Bardzo Wam dziękuję!

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie.9dc pęcherzyki dwa na prawym jajniku tak jak czułam powiedziałam mężowi przed wejściem do gabinetu że będzie prawy🤭 czyli mam dobre wyczucie 🤣.Pierwszy raz zdarzyło mi się mieć 2 pęcherzyki na jednym jajowodzie 🤔 może to jakiś dobry znak?Jeden 18mm drugi 16mm endometrium 7 mam🤨 słabo ale jeszcze wszystko rośnie.W środę następne USG i monitoring.Jak mi dobrze wyjdzie wymaz to piątek sobota IUI.🤞🤞

Darkaaa, Joan lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Ja po dzisiejszej wizycie.9dc pęcherzyki dwa na prawym jajniku tak jak czułam powiedziałam mężowi przed wejściem do gabinetu że będzie prawy🤭 czyli mam dobre wyczucie 🤣.Pierwszy raz zdarzyło mi się mieć 2 pęcherzyki na jednym jajowodzie 🤔 może to jakiś dobry znak?Jeden 18mm drugi 16mm endometrium 7 mam🤨 słabo ale jeszcze wszystko rośnie.W środę następne USG i monitoring.Jak mi dobrze wyjdzie wymaz to piątek sobota IUI.🤞🤞
    O jejciu na jajniku 😄

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blawatek ja nie pomogę- nie byłam nigdy stymulowana.

Kimbra 3mam kciuki!

Kimbra lubi tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooch co za czarny dzień 😔😔😔 Darka, Anna - straaaszna szkoda 😟 Wiem co czujecie. Nienawidzę tych dni testowania. Nazywam je czarnym dniem.
    Mimo wszystko mam nadzieję że jeszcze wszystkim nam ten dzień bedzie jawił się kolorowo.

6sutvkcboyyy654c.png
  • Moniaa88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 10:03

👩37👦36👫17lat

AMH - 0,16 ❌
    FSH 9,9❌

Własne owulacje, regularne cykle, Kariotypy, gen FMR1, HOMA, Krzywe Igła, KIR bx (brak 1ds), NK ✅
    Niedobór białka S 46%❌
    Czynnik męski❌

1. InVitro 02.2022 ❌️
    ➡️05.22 naturals - CP 💔 laparo
    2. InVitro 07.2022 ❌️

dieta i WEGE 🥦🥬🥕
    -8 kg, lecimy dalej!

"Nie jesteś nic jesteś wszystko
    Świat mieści się w twojej źrenicy
    Nie jesteś nic jesteś wszystko"
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Katherine 🥰🤗🤗
    Ale się u mnie dzieje...wszystko nie tak i nagle.Koleżanka na urlopie nad Morzem,mam jedną nową dziewczynę w pracy...trochę powolna ale ją szkołę zostałyśmy we trzy.Dzisiaj mi dzwoni druga że nie przyjdzie popołudniu do pracy bo ma biegunkę i tak ja plecy bolą że nie umie wstać z łóżka 👿👿👿 gadam jej co wczoraj też źle się czułaś nie mogłaś zadzwonić???Masakra.Zostałam sama z nową 🤨 Jutro mam 16 godz w pracy środa na rano czwartek cały dzień piątek cały i Sobota całą 😳😩😩 od rana do wieczora.Jak na złość USG co 2 dzień i możliwa inseminacja a ja cały sklep na głowie 😭😭 jak co nawet nasz wyjazd z mężem się nie uda bo muszę iść do pracy,mąż jedzie sobie sam na trzy dni...no cóż niech jedzie...NIE tak to miało być

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16godz w pracy?!!!😮😮😮😮
    Współczuję
    Super że ładne pęcherzyki

Kimbra lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra 😱😱😱😱 Łomatkooooo!

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj miałam zły dzień 😒 Zdołowałam sie po wizycie u gina, w efekcie wkurzalo mnie dosłownie wszystko i wszyscy.
    Z plusów - to mam 2 ładne pecherzyki i IUI pojutrze. Z ulepszeń - dostanę heparynę od razu po IUI, taki eksperyment.
    Z minusów - mój doktor rekomenduje 3 IUI a ta będzie właśnie trzecia (choć gdybym chciała kolejne to zasadniczo mogę). Uczepiłam się myśli o in vitro - pokładałam w niej takie nadzieje, odliczalam kiedy tylko finanse pozwolą wystartować... a dziś doktor powiedział że przed IVF zaleca zbadać immunologię u dr Paśnika w Łodzi, może pobrać komórki, zamrozić i z transferem poczekać do tych wyników. Czyli już przyciągnięcie w czasie o XXX. Na dobitkę - zadzwonilam do Łodzi - nie mają już terminow na ten rok! 😳😱 A na przyszly nie zapisują. Czyli przesunięcie w czasie o XXXXXXXXX 😩 Totalny szach i mat, bo nie mam kompletnie ruchu do wykonania.
    Doktor podkreślił, żeby to byl koniecznie dr Paśnik. I ja wiem że to słuszne. Właściwie aż dziwne że po całej mojej historii starań sama na to nie wpadłam i nie zagłębilam się w tej immunologii. Tak naprawdę omijałam ten temat bo kompletnie go nie rozumiałam, czarna magia. Dalej nie rozumiem 😒 i zupelnie nie wiem co tu robić. Czy próbować tu coś badać na własną rękę (ale co? gdzie?) a potem kombinować interpretować przez internet, szukać innych immunologów szybciej, czy może zrobić ryzyk fizyk in vitro bez tych badań 🤔 Dołuje mnie upływ czasu i moje stanie w miejscu, wręcz doprowadza do szału. IVF i tak myślałam o mniej więcej sierpniu, a teraz to już zupełnie rozbili moją strategię działania 😔

6sutvkcboyyy654c.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    16godz w pracy?!!!😮😮😮😮
    Współczuję
    Super że ładne pęcherzyki
    Noooo.Zobaczymy środa decydującą jak będą wyniki

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ