Ciężkie chwile, długie starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimbra wrote:Od wczoraj praktycznie leżę tak mnie całe podbrzusze boli i krzyże że ani leżeć ani stać.Dobrze że jeszcze tydzień urlopu bo nie wyrobiłabym w pracy.Wzięłam wczoraj Apap na 2 godz.pomógł
Jeśli nie wiadomo czym są spowodowane te bóle, drąż koniecznie, diagnozuj.
Mi Duphaston podkręcił tylko pms, w zasadzie czułam tylko bardzo bolesne piersi i obrzmiałe, jakby jeszcze chwila a miały pęknąć 😁 Ale @ była w terminie.
Mam nadzieję, że lekarz na wizycie, na którą niebawem idziesz, zobaczy co tam się u Ciebie dzieje. -
Limosa wrote:Kimbra, współczuję ☹️ A wiadomo od czego tak się czujesz? Coś mi świta, że w poprzednim cyklu też się tak męczyłaś, wtedy chyba nie pękł Ci pęcherzyk?
Jeśli nie wiadomo czym są spowodowane te bóle, drąż koniecznie, diagnozuj.
Mi Duphaston podkręcił tylko pms, w zasadzie czułam tylko bardzo bolesne piersi i obrzmiałe, jakby jeszcze chwila a miały pęknąć 😁 Ale @ była w terminie.
Mam nadzieję, że lekarz na wizycie, na którą niebawem idziesz, zobaczy co tam się u Ciebie dzieje.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Niestety jestem taka że jak coś się dzieje niedobrego to się zamartwiam i boję,ale już jak coś minie i przestaje martwić to już to olewam 😐Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Wiesz co w poprzednim cyklu miałam inseminację to było względnie chyba dwa dni miałam takie gorsze dwa cykle temu miałam takie silne bóle i zawroty głowy.Dobrze mówisz zgłoszę to bo nie jest to takie normalne.Ten cykl to jakaś porażka.Mam trzy opcje czemu nie mam okresu....albo druga dawka szczepionki albo przez torbiel,ostateczność to ciąża.Ostanie dzisiaj się okaże.
Mam nadzieję, że ból szybko minie, no i trzymam kciuki za betę ✊ -
Kimbra wrote:Niestety jestem taka że jak coś się dzieje niedobrego to się zamartwiam i boję,ale już jak coś minie i przestaje martwić to już to olewam 😐
Kochana ja mam zupełnie tak jak Ty. Też jak się zamartwiam to już dupa blada. Ale jak minie wszystko to olewam tak samo. Mi nie dawał spokoju ten pink test z tymi dwoma wyraźnym krechami, mimo, że beta ujemna. Więc dzisiaj zrobiłam test i to czego się spodziewałam NEGATYWNY. Sądząc po moim wykresie i wahaniach temperatury to jest cykl bezowulacyjny. Dlatego czekam teraz grzecznie na 🐒 I od 3 dc zaczynam badania i z wynikami do gina, żeby zacząć monitorować cykl.
Dziewczyny, jaki macie śluz zazwyczaj kilka dni przed @? Bo według kalendarzyka ovufr. za 4 dni ma przyjść, a mój sluz rozciągliwy🙄🤔
Karolina 👩 33
Krzysiek 🧔 30
Starania o 👶 od Maja 2017
PCOS zdiagnozowane
1 biochem maj 2021
14.07.2021 Pink Test II
15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml
walczymy dalej -
Hej, mam pytanie czy może która z was spotkała się z takimi wynikami?
2x badanie nasienia - azzospermia
Testosteron -171
Prolaktyna -33
Lh 12
Fsh 14,5
Czy przy takich wynikach jest możliwość farmakologicznie uzyskać plemniki? Czekamy na jeszcze jeden spermogram i wizytę u lekarza ale już ciężko wytrzymać w tej niepewnosci 😢😢
-
nick nieaktualnyMadeleine wrote:Hej, mam pytanie czy może która z was spotkała się z takimi wynikami?
Testosteron -171
Prolaktyna -33
Lh 12
Fsh 14,5
Czy przy takich wynikach jest możliwość farmakologicznie uzyskać plemniki? Czekamy na jeszcze jeden spermogram i wizytę u lekarza ale już ciężko wytrzymać w tej niepewnosci 😢😢 -
No i tak ciąży brak <O,10 mIU/ml
Czekam do czwartku co usg pokaże
Także ciąg dalszy starań 😐Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Madeleine wrote:Hej, mam pytanie czy może która z was spotkała się z takimi wynikami?
Testosteron -171
Prolaktyna -33
Lh 12
Fsh 14,5
Czy przy takich wynikach jest możliwość farmakologicznie uzyskać plemniki? Czekamy na jeszcze jeden spermogram i wizytę u lekarza ale już ciężko wytrzymać w tej niepewnosci 😢😢
jakie normy dla hormonów ?
może być inne labo i normy inne ale raczej testosteron za niski,a lh i fsh u mężczyzn powinno być niższe, ale widziałam sytuacje gdzie po leczeniu testosteron się podniósł a fsh i lh spadło
wszystko zależy od przyczyny takich wyników
przechodził świnkę ? Jakiś uraz jąder ? mojego lekarz pytał czy kiedyś nie jeździł dużo na rowerze (o urazy też pytał i o zawód, gdzie pracuje itp)
warto zrobić usg jąder (chyba, że lekarz będzie mógł zrobić na wizycie)
i kariotypy aby sprawdzić czy brak plemników nie ma podłoża genetycznego (prawdopodobnie jeżeli trzecie badanie wyjdzie tak samo to lekarz skieruje na kariotypy - to standard jeżeli wyniki dają mniej niż 5mln).
no i dobry lekarz urolog/androlog.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 13:47
-
Kimbra wrote:No i tak ciąży brak <O,10 mIU/ml
Także ciąg dalszy starań 😐Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
IVF nr. II
Amh 1,2 🔻
7dpt 44 🙏
6tc💔
-
Kimbra wrote:No i tak ciąży brak <O,10 mIU/ml
Także ciąg dalszy starań 😐
Kurczę szkoda 🙄 Byłam pewna, że Ci się udało właśnie w tym cyklu. No ale tak jak napisałaś, poczekaj na usg i daj koniecznie znać.Karolina 👩 33
Krzysiek 🧔 30
Starania o 👶 od Maja 2017
PCOS zdiagnozowane
1 biochem maj 2021
14.07.2021 Pink Test II
15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml
walczymy dalej -
karolaEM wrote:Kurczę szkoda 🙄 Byłam pewna, że Ci się udało właśnie w tym cyklu. No ale tak jak napisałaś, poczekaj na usg i daj koniecznie znać.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 10:18
👩36👦35👫16lat
AMH - 0,14 ➡️0,4 ➡️0,16 ❌
FSH 9,6➡️9,9❌
Własne owulacje, regularne cykle, Kariotypy, gen FMR1, HOMA, Krzywe Igła, KIR bx (brak 1ds)✅
Niedobór białka S 46%❌
CD-138 4/10‼➡️ leki
NK - OK (1% poza normą)
Czynnik męski❌
1. InVitro 02.2022 ❌️
➡️05.22 naturals - CP 💔 laparo
2. InVitro 07.2022 ❌️
CD138 10/10 wyleczone ✅️ -
Cześć dziewczyny, właśnie odebrałam wyniki trombofilii i wyszło MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny, PAI-1 4G Układ heterozygotyczny. Przynajmniej już coś się rozjaśnilo w tym zakresie i mniej więcej wiem co mam robić. Może to też było przyczyną poronienia u mnie...Ale to nie koniec i chce jeszcze zbadać NK. Któraś robiła to badanie?Łucja ur. 09.2022❤
-
Monia 😟 Współczuję...
Niestety ani jedna, ani druga skrajność nie jest wskazana, ja bym chciała, żeby mój facet sam zadeklarował chęć posiadania dziecka, a nie na pytanie czy chciałby mieć potomka odpowiadał znudzonym tonem jakby oceniał pogodę za oknem: może być...
U mnie tez dookoła ciąże, dzieci, ale to nie powód do decyzji o posiadaniu dziecka czy wywierania presji na najbliższej osobie. Każdy przypadek jest inny. A klinika to nie konowały, tylko konkretna pomoc w drodze do celu. -
Joan wrote:jakie normy dla hormonów ?
może być inne labo i normy inne ale raczej testosteron za niski,a lh i fsh u mężczyzn powinno być niższe, ale widziałam sytuacje gdzie po leczeniu testosteron się podniósł a fsh i lh spadło
wszystko zależy od przyczyny takich wyników
przechodził świnkę ? Jakiś uraz jąder ? mojego lekarz pytał czy kiedyś nie jeździł dużo na rowerze (o urazy też pytał i o zawód, gdzie pracuje itp)
warto zrobić usg jąder (chyba, że lekarz będzie mógł zrobić na wizycie)
i kariotypy aby sprawdzić czy brak plemników nie ma podłoża genetycznego (prawdopodobnie jeżeli trzecie badanie wyjdzie tak samo to lekarz skieruje na kariotypy - to standard jeżeli wyniki dają mniej niż 5mln).
no i dobry lekarz urolog/androlog.
Normy testosteron 280-800
Fsh 1,5-12,4
Lh 1,7- 8,6
Prolaktyna 4 - 15,2
Miał świnkę z powikłaniami (zapalenie opon mózgowych)
Usg zrobione lekarz powiedział, że wszystko jest jak należy, że nawet nie ma żadnych zniszczeń jak po śwince powinny być -
Kimbra a nie masz podejrzenia endometriozy? Bo te bóle, dziwne objawy… przykro mi ze się nie udało
Monia ciężko funkcjonować w takim napięciu. A jak do końca roku się nie uda to co, odejdzie? Współczuje, to musi być dla Ciebie bardzo ciężka sytuacja i sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu…
Ja mam wspaniałego męża i szczerze mówiąc te starania mnie tylko utwierdziły w przekonaniu o tym, ze jest super człowiekiem. Badania nasienia robi ciagle bez gadania, krew pobiera gadania, wszystkie leki bez dyskusji, tylko pamięć ma słabą. Powiem szczerze ze on dla mnie jest dużo bardziej męski jak się tak stara i chce. A poza tym ma dużo dobrego nastawienia, które mi czasem ucieka.
starania od 12.2019
3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
Czynnik męski
Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 + embryoglue 10 dpt beta <0,2 mIU/ml
27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
8dpt II; 9dpt beta 45,5; 11dpt beta 131; 15 dpt beta 799 prog 31
21 dpt pęcherzyk ciążowy i 2,5 mm zarodek
29 dpt 6 mm zarodek i(6+3)
9+3 2,8 cm człowieka
12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
23+2 połówkowe 523g chłopca