X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ciężkie chwile, długie starania
Odpowiedz

Ciężkie chwile, długie starania

Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Monia mąż powinien dostać po głowie. Albo wóz albo przewóz. Czasami nie da się aby było to i to. Musi liczyć się z tym, że jak mu tak zależy to trzeba wyciągnąć dolary i płacić :/ Jak chce maksymalnie zwiększyć szanse to może in vitro?
    Dokładnie.
    A nie myślałaś o namówieniu go na wizytę u psychologa? Może pomoże zmienić sposób myślenia...

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 to przykre, że Twój mąż tak się zachowuje, ale tak jak mówią dziewczyny niepłodność to choroba dwojga ludzi, a nie mężczyzny albo kobiety i co jak wyznaczy Ci jakiś deadline i do tego czasu nie zajdziesz to co ? Odejdzie ? Przeciez to chore. Małżeństwo jest na dobre i na złe, przecież obydwoje pragniecie tego samego więc powinniście tymbardziej się wspierać. Wiem, że faceci mają problem z okazywaniem emocji i radzeniem sobie w takich sytuacjach ale niektóre ich zachowania są tak irracjonalne, że aż głupie.

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • karolaEM Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa88 wrote:
    Kimbra 😥

I ja was kochane witam 1dc znowu.

Chciałabym, żeby mój P. miał tak w poważaniu posiadanie potomka. On generalnie chce mieć dziecko "na już". Wyznaczony termin do końca roku a potem "ciao" 😶 Bo wszyscy kumple i ludzie w koło dzieci mają, a on tylko taki inwalida, albo raczej ja... a za chwile 40lat będzie i kicha według niego.

Ale, żebym mogła do lekarza iść, to już szkoda hajsu na konowałów ...

To wszystko jest takie męczące... sory za żal post znowu. Ciężko być kimś, kogo się obwinia za całe zło świata, łącznie z tym, że pogoda jest taka a nie inna.

Monia nie martw się na zapas. Może akurat zaskoczy. A co do Twojego męża, hmmm nie rozumiem takiego podejścia. Małżeństwo, jak i każdy związek powinien opierać sie na zaufaniu i wsparciu obu osób. Skoro on daje Ci ultimatum no to jest coś nie halo. Trzymam za Ciebie kciuki z całych sił. I nie daj się takim szantażom. Bo takie coś niestety już świadczy o toksycznej relacji. A stres przy staraniach nie służy. Bądź twarda i nie daj się.

Limosa, Bąbelek22 lubią tę wiadomość

Karolina 👩 33
    Krzysiek 🧔 30
    Starania o 👶 od Maja 2017

PCOS zdiagnozowane

1 biochem maj 2021

14.07.2021 Pink Test II
    15.07.2021 Beta ujemna <0,2mlU/ml

walczymy dalej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka dziękuje- było pycha! 🌮🫔 fajnie spędziliśmy czas. Po jedzonku pojechaliśmy nad jeziorko pospacerować. W sobotę przyjechali moi rodzice i teściowie - miło spędziliśmy czas 🙂

Szamanka a jak zastrzyki? Da się wytrzymać? Jak się czujesz?

Monia nie przejmuj się - Twojego męża ta sytuacja przerasta. Musicie szczerze porozmawiać, czego oczekuje. Czasem bez lekarzy nie da rady… mój tez się kiedyś denerwował ze kasa leci a dziecka nie ma. Ale czasem to jest jedyna szansa niż potem płuc dobie w brodę ze cis można było zrobić. Pogadajcie szczerze. Mój kiedyś się bal ze go zostawię przez brak dziecka. Niepłodność leży po obu stronach i musicie przejść przez to razem. Może być tak ze dziecka nie bd wogole i co wtedy? Jak on to widzi? Przecież Ty tez chcesz dzidzi ale nie zawsze chcieć to moc. U nas było różnie zazwyczaj nerwy, mąż mnie opieprzał ze płacze a sam to przeżywał- na zewnątrz udawał ze jest ok. Zawsze miałam wsparcie ze będzie ze mną na dobre i złe. Teraz mamy dystans co będzie to będzie - najwyżej będziemy bezdzietni ale razem. Pogadajcie czasem w nerwach sie mówi nie to co die naprawdę myśli - kciuki 💕

Kimbra ojej co to się podziało z cyklem 😕 kiedy masz lekarza? Badała prolaktyne? Wysoki poziom może zatrzymać okres.

• Kimbra Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Szamanka dziękuje- było pycha! 🌮🫔 fajnie spędziliśmy czas. Po jedzonku pojechaliśmy nad jeziorko pospacerować. W sobotę przyjechali moi rodzice i teściowie - miło spędziliśmy czas 🙂

Szamanka a jak zastrzyki? Da się wytrzymać? Jak się czujesz?

Monia nie przejmuj się - Twojego męża ta sytuacja przerasta. Musicie szczerze porozmawiać, czego oczekuje. Czasem bez lekarzy nie da rady… mój tez się kiedyś denerwował ze kasa leci a dziecka nie ma. Ale czasem to jest jedyna szansa niż potem płuc dobie w brodę ze cis można było zrobić. Pogadajcie szczerze. Mój kiedyś się bal ze go zostawię przez brak dziecka. Niepłodność leży po obu stronach i musicie przejść przez to razem. Może być tak ze dziecka nie bd wogole i co wtedy? Jak on to widzi? Przecież Ty tez chcesz dzidzi ale nie zawsze chcieć to moc. U nas było różnie zazwyczaj nerwy, mąż mnie opieprzał ze płacze a sam to przeżywał- na zewnątrz udawał ze jest ok. Zawsze miałam wsparcie ze będzie ze mną na dobre i złe. Teraz mamy dystans co będzie to będzie - najwyżej będziemy bezdzietni ale razem. Pogadajcie czasem w nerwach sie mówi nie to co die naprawdę myśli - kciuki 💕

Kimbra ojej co to się podziało z cyklem 😕 kiedy masz lekarza? Badała prolaktyne? Wysoki poziom może zatrzymać okres.
    Nawet nie wiedziałam,nie nadałam prolaktyny dziś 38 DC i nadal nic 🤪 w czwartek mam lekarza także już bliżej jak dalej

Szczęśliwa mężatka od 2017💍
    Zdrowy tryb życia 💪
    Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
    Uwielbiamy:
    Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
    -pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z dziewczyn by była taka uprzejma i jak ma wiedzę jakie najlepiej zrobić sobie badania tak po kolei.Bo jak czytam to fakt faktem nie znam się jakieś krzywa cukrowa i inne troszkę bardziej skomplikowane nazwy 🤣🤣😂 będę wdzięczna bo zrobię je sobie choćby tylko dla siebie i swojej wiedzy.

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimbra wrote:
    Która z dziewczyn by była taka uprzejma i jak ma wiedzę jakie najlepiej zrobić sobie badania tak po kolei.Bo jak czytam to fakt faktem nie znam się jakieś krzywa cukrowa i inne troszkę bardziej skomplikowane nazwy 🤣🤣😂 będę wdzięczna bo zrobię je sobie choćby tylko dla siebie i swojej wiedzy.

LISTA BADAŃ:
    》I ETAP
    3dc:
    • Estradiol,LH, FSH, Prolaktyna, Testosteron
    7 dpo:
    • Progesteron
    Pozostałe dni:
    • TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, Krzywa glukozy, Krzywa insuliny, Monitoring cyklu, Badanie nasienia partnera

》II ETAP
    • Wit D,Wit B12, Homocysteina, Kwas foliowy, Żelazo, Ferrytyna

》III ETAP
    • Białko S,Białko C, Ana1, TestDNA, Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia), HSG

Kimbra lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    LISTA BADAŃ:
    》I ETAP
    3dc:
    7 dpo:
    • Progesteron
    Pozostałe dni:
    • TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG, USG tarczycy, Krzywa glukozy, Krzywa insuliny, Monitoring cyklu, Badanie nasienia partnera

》II ETAP

》III ETAP
    • Białko S,Białko C, Ana1, TestDNA, Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia), HSG
    Uuuuu ale tego się nazbierało 🤭 dobra jak zacznę swój cykl to ruszam z badaniami.Baaaaardzo Ci dziękuję 🤗🤗

Ivanka93 lubi tę wiadomość

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • szamanka91 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine nic nie boli ani nic nie czuję 🤭

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    Cykle bezowulacyjne ✖
    11 cykli na stymulacji ✖
    HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
    Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1

IUI - 19.05.2021 🍷
    ➡️ IVF
    02.08.2021 transfer ET
    9dpt beta 34,2 mIU/ml
    11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
    29dpt Jest ❤️
    I prenatalne OK
    Połówkowe OK
    It's a boy 💙

07.2024
    Histeroskopia - usunięcie polipów
    27.08.2024 transfer ❌

24.09.2024 transfer
    7dpt beta 42🙏
    13dpt beta 479 🎉
    26dpt Jest ❤️
    7tc💔

IVF nr. II
    Amh 1,2 🔻
    7dpt 44 🙏
    6tc💔

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Limosa to już bardziej zaawansowane :)

Ktoś kiedyś wrzucał listę badań w kolejności Może się przydać.

I ETAP
    3 dc:
    Estradiol
    LH
    FSH
    Prolaktyna
    Testosteron
    7 dpo:
    Progesteron
    pozostałe dni:
    TSH
    FT3
    FT4
    AntyTPO
    AntyTG
    USG tarczycy
    Krzywa glukozy
    Krzywa insuliny
    Monitoring cyklu
    Badanie nasienia partnera

II ETAP
    Wit D
    Wit B12
    Homocysteina
    Kwas foliowy
    Żelazo
    Ferrytyna
    DHEAS
    SHBG
    Androstention
    17oh progesteron

III ETAP
    AMH
    Białko S
    Białko C
    TestDNA
    Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
    HSG

IV ETAP
    Immunologia:
    Przeciwciała: ANA1-3, ASA, AOA, APA
    Subpopulacje limfocytów z komórkami NK (5-8 dpo)
    Ocena cytokin Th1/Th2
    Genetyka:
    KIR
    Kariotypy

Proszę bardzo lista badań 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szamanka91 wrote:
    Katherine nic nie boli ani nic nie czuję 🤭

No to super! Czekamy na dobre wieści 💕💕💕

szamanka91 lubi tę wiadomość

• Limosa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    LISTA BADAŃ:
    》I ETAP
    3dc:
    7 dpo:
    • Progesteron
    Pozostałe dni:

》II ETAP

》III ETAP
    Ten test dna to ten na trombofilię?

Dołączam do bezokresowych 😁 30 DC, ostatnio tak 27-28 i była @, a teraz nic. Od jakichś 10 dni boli mnie brzuch jak na okres i nic 🤷‍♀️ W szpitalu mowili, że @ przyjdzie normalnie, że histeroskopia nie zaburza cyklu.
    Może rzeczywiście to prolaktyna. Strasznie rozregulowałam się biorąc Bromergon, nie biorąc, znów biorąc, znów odstawiając... Jak już chodziłam jak tykająca bomba to wróciłam do niego i jest lepiej, tylko jak widać coś się poprzestawiało.

Kimbra, dobrze, że wizyta niebawem, dawaj znać jak będziesz po! Nawet jak @ przyjdzie to i tak warto wyjaśnić te zawirowania i bóle.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa mi powiedzieli ze histeroskopia może zaburzyć cykl. U mnie po zabiegu przyszedł okres wcześnie -24 dc. Drugi cykl już normalnie miałam w 28dc.

• Limosa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Limosa mi powiedzieli ze histeroskopia może zaburzyć cykl. U mnie po zabiegu przyszedł okres wcześnie -24 dc. Drugi cykl już normalnie miałam w 28dc.
    Może jak robią łyżeczkowanie to wpływa, mi tylko usunęli polipy i pobrali wycinki do badań. Pytałam i powiedziano mi, że na cykl nie będzie to miało wpływu.

Swoją drogą nie wiem co jest grane, oprócz polipowatego endometrium w wyniku mam napisane, że mam liczne skrzepy, a byłam już kilka dni po @ i miałam wyjątkowo skąpy okres...

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałaś łyżeczkowania przy polipowatym endometrium? Mi wycięli 3 polipy a polipowate endometrium łyżeczkowali- zabieg trwał 30min lekarz powiedział ze jakby się miał bawić w wycinankę to zabieg by trwał 3h. Przy polipowatym endometrium jest bardzo dużo mini polipów. Skrzepów nie miałam - zabieg miałam w 9dc. Tez pobrali wycinek do badań wszystko ok.

Zbadaj prolaktyne w razie w. Pamietam ze komus na forum okres nie przychodził właśnie przez jej wysoki poziom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 14:34

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Ten test dna to ten na trombofilię?

Tak

Limosa lubi tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Nie miałaś łyżeczkowania przy polipowatym endometrium? Mi wycięli 3 polipy a polipowate endometrium łyżeczkowali- zabieg trwał 30min lekarz powiedział ze jakby się miał bawić w wycinankę to zabieg by trwał 3h. Przy polipowatym endometrium jest bardzo dużo mini polipów. Skrzepów nie miałam - zabieg miałam w 9dc. Tez pobrali wycinek do badań wszystko ok.

Zbadaj prolaktyne w razie w. Pamietam ze komus na forum okres nie przychodził właśnie przez jej wysoki poziom.
    Taki mam plan, już mam skierowanie, ale teraz jestem za wcześnie po powrocie do leku, zbadam za jakieś trzy tygodnie.
    Byłam pewna, że idę na łyżeczkowanie, z tego co zarejestrowałam w tym stresie, to lekarz wywnioskował, że to może być endometrium zmienione zapalnie, dlatego usunął to co było większe i dał antybiotyk na trzy tygodnie. Niebawem mam kontrolne badanie więc zobaczę co i jak, ale nie spodziewam się cudów. Chyba trzeba pogodzić się z myślą, że macierzyństwo nie jest mi pisane. Leczenie tego stanu zapalnego jest trudne, czasochłonne, a ile antybiotyków organizm jest w stanie znieść rocznie? 😟

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Kimbra Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katherine wrote:
    Proszę bardzo lista badań 🙂
    Oooo kurde dobra będę działać może sama w sobie coś znajdę....

Zdrowy tryb życia 💪
    Uwielbiamy:
    Suple:
    🥛Inofem
    💊Mio inozytol
    💊Folain-Metafolin
    💊 Duphaston od 14-20dc
    💊DHEA Eliot
    💊Prenatal uno
    💊Magnez
    💊Molekin D3+K2
    💊Witamina A+E
    Totalne odpuszczenie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa 3mam kciuki! Organizm da rade.

Ja nie bralam antybiotyków chyba z 15 lat. W tym roku jak leczyłam bakterie miałam 2 razy bo pierwszy nie dał rady. Ten drugi mocniejszy i na dłuższy okres czasu wyleczył dziady. I 3 raz po sono.

Będzie dobrze, nie załamuj się :)

Limosa lubi tę wiadomość

• AnnaMD Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa a jakie miałaś objawy zapalenia endometrium? Czy to wyszło po prostu przy badaniu?

Szamanka ja zastrzyki od jutra. Okres zrobił mi psikusa i w niedziele było plamienie, wiec na sygnale wieczorem jechałam do jednej z nielicznych aptek w której moje leki są dostępne od ręki bo myślałam, ze od pon już zastrzyki a tu klops i wczoraj cały dzień sucho… dopiero dziś mnie wzięło i teraz mam pewność ze to to bo i brzuch boli i nastrój beznadziejny ;) jutro mam wizytę u lekarki, ostatnia przed jej urlopem, pogadam co mam zrobić w razie niepowodzenia, mam tez krew pobrać przed znieczuleniem.

4aGdp2.png

starania od 12.2019
    3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
    Czynnik męski

Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 + embryoglue 10 dpt beta <0,2 mIU/ml
    27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
    8dpt II; 9dpt beta 45,5; 11dpt beta 131; 15 dpt beta 799 prog 31
    21 dpt pęcherzyk ciążowy i 2,5 mm zarodek
    29 dpt 6 mm zarodek i <3 (6+3)
    9+3 2,8 cm człowieka :)
    12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g
    30+2 1600 g
    33+2 2200 g
    36+2 3200 g :O
    39+0 3600 g
    18.06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ