Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Siskaa wrote:Ula widziałam, że na innym wątku pytałaś o badania prenatalne na NFZ, nie wiem dlaczego ale ja miałam je właśnie robione za darmo, włącznie z PAPPĄ u siebie w klinice
Dowiedziałam się po badaniu jak chciałam płacić, a Panie mi mówią, że to wszystko w ramach NFZ
No właśnie pytałam, bo jestem w lekkim szoku 😲
Kilku lekarzy pytałam i prywatnie i na nfz tego swojego i każdy mówił mi to samo.. Że nie mam żadnych wskazań, a samo ivf nie uprawnia 😔
No nic, ja już dawno po więc zapłacone, zrobione i zapomniane 🤣
Juz tyle kasy poszło na procedury, że te parę stówek w tą czy w tą nie robi dużej różnicy 🤷♀️
Następne dziecko jak się uda to będziemy naturalnie próbować, nie chcę już na tą chwilę przechodzić przez kolejne zastrzyki, wizyty, ciągle jeżdżenie do kliniki.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ulaa wrote:No właśnie pytałam, bo jestem w lekkim szoku 😲
Kilku lekarzy pytałam i prywatnie i na nfz tego swojego i każdy mówił mi to samo.. Że nie mam żadnych wskazań, a samo ivf nie uprawnia 😔
No nic, ja już dawno po więc zapłacone, zrobione i zapomniane 🤣
Juz tyle kasy poszło na procedury, że te parę stówek w tą czy w tą nie robi dużej różnicy 🤷♀️
Następne dziecko jak się uda to będziemy naturalnie próbować, nie chcę już na tą chwilę przechodzić przez kolejne zastrzyki, wizyty, ciągle jeżdżenie do kliniki..Ulaa lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
Agaciorka wrote:No właśnie ja też się wczoraj dowiedziałam na innym wątku że po ivf prenatalne ze skierowaniem może być refundowane, nawet nic nie mówię staremu bo będzie miał oczywiście do mnie pretensje że czemu nie załatwiłam sobie tego 🤦
Masz rację nic nie mów, szkoda nerwów 👍
Ja też nic nie mówię, bo sama się wkurzam, że mam takich dupnych lekarzy, którzy niechętnie dzielą się skierowaniami 🤣
Ja nie wiem, jakbym była lekarzem, to bym dawała te skierowania na takie badania, co by mi szkodziło 😄
Idę pić wodę, bo czuję, że zciska mi głowę w okolicach skroni więc pewnie lekkie odwodnienie się kłania 🙉 -
Sleepy wrote:Ula, napewno prenatalne na nfz są po 35 roku życia. A przed to trzeba chyba też trafić na fajnego lekarza, który da skierowanie na darmowe 😅
Dla pocieszenia, też płacę. A za pół roku mogłabym mieć za darmo 🤣
No mi jeszcze brakuje 5 lat.. Ale kurde dupy z tych lekarzy, serio 😐
A człowiek też chce dobrze, wie że badania musi wykonać więc robi, nie patrzy czy może być za darmo czy nie.. -
Ulaa wrote:Masz rację nic nie mów, szkoda nerwów 👍
Ja też nic nie mówię, bo sama się wkurzam, że mam takich dupnych lekarzy, którzy niechętnie dzielą się skierowaniami 🤣
Ja nie wiem, jakbym była lekarzem, to bym dawała te skierowania na takie badania, co by mi szkodziło 😄
Idę pić wodę, bo czuję, że zciska mi głowę w okolicach skroni więc pewnie lekkie odwodnienie się kłania 🙉
Jednak 250zl na sama heparynę na miesiąc to spory wydatek a teraz będzie przynajmniej taniej ufff.
Szkoda że lekarze często widzą w nas tylko interes i kasę bo tak to wygląda i mimo że mogliby pójść na rękę to powiedzą że się nie da i koniec
A ty płaćIVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Agaciorka wrote:No dokładnie tak samo z receptami na refundacje moja dr powiedziała że mi nie da bo mi się nie należy ale moja mama zapytała swojego znajomego i już nie ma problemu i on mi wystawi
Jednak 250zl na sama heparynę na miesiąc to spory wydatek a teraz będzie przynajmniej taniej ufff.
Szkoda że lekarze często widzą w nas tylko interes i kasę bo tak to wygląda i mimo że mogliby pójść na rękę to powiedzą że się nie da i koniec
A ty płać
No jeszcze rozumiem jakby ta kasa za badania krwi pappy szła do ich kieszeni.. Czy za wykupione recepty 🤦♀️
To wtedy można by powiedzieć, że wolą hajs od nas niż od nfztu te marne gorsze, ale kurde głównie labolatorium zarabia na nas i apteki/koncerny farmaceutyczne 🤷♀️
Dokąd zmierza ten świat 🙉 -
nick nieaktualnyUlaa wrote:No mi jeszcze brakuje 5 lat.. Ale kurde dupy z tych lekarzy, serio 😐
A człowiek też chce dobrze, wie że badania musi wykonać więc robi, nie patrzy czy może być za darmo czy nie..Ulaa lubi tę wiadomość
-
Ja mam tak miłego lekarza ze sam z siebie mi powiedział ze da mi skierowanie chociaż nie widział nic niepokojącego na usg żebym nie musiała płacić bo już i tak przez te dwa lata staran dużo poszło kasy a chodze do niego na NFZ ale widać ze jest lekarzem z powołania i:)Starania od 07/2019
03.11.20HSG - niedrożne oba jajowody ❌
11.03 laparoskopia - odwołana
Kwiecień - 12.04( laparoskopia ) ❌
07.04 naturalny cud 🌸
08.04 beta 829,39 mIU/ml
12.04 beta 2376,31 mIU/ml progesteron 9,69 ng/ml
12.04 jest pęcherzyk ❤️❤️
16.04 1,24 cm pęcherzyk
23.04 jest 0,47 człowieczka 🍀
14.05 2,72 cm ❤️
18.06 9 cm chłopaka 💙💙👶🏻👶🏻
02.07 180 g 💙
28.07 350 g💙
17.09 1,1kg💙
01.10 1,5 kg 💙
05.11 2,6kg 💙
19.11 2,9 kg 💙
Nasz cudzie zostań z nami ❤️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyWczoraj jak byłam na badaniu to lekarz powiedział ze zachęca mnie do pappy ale nie namawia. Ja od razu mu powiedziałam ze robię i wiedziałam to zanim do pana przyszłam
Zapytał się mnie ile mam lat bo właśnie sleepy dobrze napisała, od 35 roku życia jest refundacja ale szczerze powiem wam ze myślałam ze to więcej kosztuje. A za pappe + beta HCG zapłaciłam 149 zł 😃
Co do recept to jak tylko lekarz zobaczył zepsuł antyfosfolipidowy powiedział ze jak najbardziej należy mi się neoparin za darmo. A poza tym czytałam na jakiejś stronie ze neoparin należy się każdej kobiecie w ciąży w refundacji wiec nie wiem lekarze którzy dają to za odpladnoscia w 100% maja jakieś stare informacje 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 10:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo w sumie Madzia mało dałaś za te badania
Ja robiłam w diagnostyce niedaleko siebie to dałam 209 zł.
Przy czym w innych miastach cena tego pakietu była nawet i o jakieś 50 zł mniejsza. Szkoda, że ceny nie są jednakowe wszędzie heh
Co do zdjęć, wolę sobie sama robić w lusterku w kibelku chyba. Jakby mi mój Stary zrobił, to by się namarudził, źle zrobił itp
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie pappa kosztowala 222zl a prenatalne 400-600 tak mają wpisane na stronie ale po znajomości zapłaciłam 150 😁 za połówkowe już pewnie zapłacę normalnieIVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgaciorka wrote:U mnie pappa kosztowala 222zl a prenatalne 400-600 tak mają wpisane na stronie ale po znajomości zapłaciłam 150 😁 za połówkowe już pewnie zapłacę normalnie
Za ile masz połówkowe?
Ps. Długo się czeka na wynik pappy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 11:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySleepy wrote:U mnie za połówkowe też dalej między 300 a 400 zł, przekonam się we wtorek
Ja czekałam na pappe i wolne bhcg jakieś 3 dni robocze. Agaciorka miała szybciej.
Patrzyłam na stronie tego lekarza to I trymestru, II i III wszystkie 250 zł 😊 także u mnie nie jest źle