Ciężkie chwile i długie starania zakończone małym cudem 🥰🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, pewnie niewiele z Was mnie pamięta z innych wątków bo zrobiłam sobie przerwę od forum. Wracam w dwupaku, w końcu się doczekałam po prawie 5 latach starań i 2 cb 😀 nie wiem jak to się stało, podejrzewam, że zmarła niedawno babcia maczała w tym palce. Na forum wróciłam już jakiś czas temu, jednak nie odzywalam się, bałam się że coś będzie nie tak, ale wiecznie nie można żyć w strachu i trzeba zacząć cieszyć się ciążą bo już zaczyna być widać brzuszek ❤ jestem na l4 więc mam czas żeby tu zaglądać i przeżywać ciążę razem z Wami
madziulix3, Agaciorka, Sleepy, luthienn, Siskaa, Turkusowa90, zOsIa88 lubią tę wiadomość
01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:U mnie za połówkowe też dalej między 300 a 400 zł, przekonam się we wtorek
Ja czekałam na pappe i wolne bhcg jakieś 3 dni robocze. Agaciorka miała szybciej.
Tak samo z tym dha przecież w pregnie plus jest 600mg a ja sobie ubzduralam że 200 😂
Wybaczcie mi 🙏🤪!
Tak w diagnostyce powiedzieli mi że 4 dni robocze się czeka a w sumie wyniki miałam już chyba następnego dnia (tak wynika z podpisów na wyniku)Sleepy lubi tę wiadomość
IVF 2021 🍀
13.03 punkcja jajników ☺️
18.03 transfer "skocznej" blastki 4.2.2 🍀
24.03 6dpt beta 48.7mIU/ml
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
8.04 21dpt jest maleństwo 1,3mm i serduszko ❤️
22.04 fasolka 1,27cm 😍❤️🍀
26.05 12tc+4 badanie prenatalne wszystko ok ❤️😍
09.12.2021 3420g szczęścia 54cm miłości ❤️
Mamy ❄️❄️❄️ (5.2.2, 4.2.2, 4.3.3)
-
nick nieaktualny
-
Sleepy wrote:Jeśli na usg z dzidziolkiem było wszystko ok, to pappa powinna wyjść dobrze
Część dziewczyny! Podczytuje Was od jakiegoś czasu! 🙂
Jeżeli chodzi o test PAPPA a USG to jedno z drugim się czasem nie łączy..
U mnie USG idealne a PAPPA wyszła taka, że 1:64 urodzę chore dziecko z zespołem Downa...
Dostałam skierowanie na aminopunkcje, ale zdecydowaliśmy się z mężem na NIFTY z którego wyszło, że moje dziecko jest zdrowe.
Wiele kobiet, które robiło PAPPA odradza jeżeli USG wyszło super. Bo jest dużo czynników, które zaburza wynik.
Poza tym test PAPPA to tylko statystyka, ona nie daje Ci gwranacji że dziecko na 100% będzie zdrowe czy chore.
U mojej znajomej przeziernosc karkowa wyszła za wysoka a PAPPA ok.. Musiała robić między innymi echo serduszka dzieciątka i inne badania.. 🙂 -
madziulix3 wrote:Dziewczyny wam rano tez tak ciężko wstać z łóżka? W sumie to obudziłam się po 6, zasnęłam po 9 i wstaje dopiero teraz 😂😂😂
Co prawda często się budzę więc ten sen też jest taki sobieIVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
madziulix3 wrote:LadySISI, czekałam tu na Ciebie 😃😘
Moja ciążowa paro
W końcu jestem 😀 i też dopiero będę wstawać, nie chce mi się nic, leniwa się zrobiłam.
Czy wszystkie chcecie id razu poznać płeć swojego bobaska czy któraś chce niespodziankę w postaci słynnego ostatnio gender reveal? Np. przebicie balona labo race z różowym/niebieskim dymem01.2017 - rozpoczęcie starań
2x - CB (04.2019; 01.2020) ♡
11.04 (11dpo) ⏸️
12.04 beta 39, prog 24
14.04 beta 160
23.04 beta 5837, prog 45
29.04 jest ❤
👽 Niedoczynność tarczycy, hashimoto, częstoskurcz komorowy, PAI-1 4G homo
"Nienawidzę czekania, ale jeśli dzięki temu będę miała szansę być z tobą, będę czekała tak długo jak trzeba." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyladySiSi wrote:W końcu jestem 😀 i też dopiero będę wstawać, nie chce mi się nic, leniwa się zrobiłam.
Czy wszystkie chcecie id razu poznać płeć swojego bobaska czy któraś chce niespodziankę w postaci słynnego ostatnio gender reveal? Np. przebicie balona labo race z różowym/niebieskim dymem -
madziulix3 wrote:Manioka ja to doskonale rozumiem i sama znam przypadek ze usg super a dziecko chore i na odwrót. Także wiem ze różnie może być ale jestem dobre myśli
Pewnie, zawsze trzeba być dobrej myśli ☺️
Mi akurat wyszło jak wyszło i musiałam się upewnić 🤷♀️
Ja od razu wiedziałam że on wyjdzie nie tak tym bardziej, że branie progesteronu zaburza wynik i oczywiście wysokie TSH które mam i nie mogę zbić🤬 -
nick nieaktualnyManioka wrote:Pewnie, zawsze trzeba być dobrej myśli ☺️
Ja od razu wiedziałam że on wyjdzie nie tak tym bardziej, że branie progesteronu zaburza wynik i oczywiście wysokie TSH które mam i nie mogę zbić🤬 -
madziulix3 wrote:A jaki masz poziom tsh?
3 tygodnie temu było 3.5😑
Już była wizyta u endokrynologa bo brałam euthyrox 50 i nic kompletnie nie schodziło a wręcz rosło.. Obecnie biorę euthyrox 75 i wizytę mam 6 lipca. Zobaczymy czy spadło... 😑
Jestem teraz w 16tc3d i to druga ciąża. W pierwszej szybko zbilam, a teraz to jakaś tragedia.. -
nick nieaktualnyManioka wrote:3 tygodnie temu było 3.5😑
Już była wizyta u endokrynologa bo brałam euthyrox 50 i nic kompletnie nie schodziło a wręcz rosło.. Obecnie biorę euthyrox 75 i wizytę mam 6 lipca. Zobaczymy czy spadło... 😑
Jestem teraz w 16tc3d i to druga ciąża. W pierwszej szybko zbilam, a teraz to jakaś tragedia.. -
Ja za usg I trymestru plus pappa i wolna bhcg zapłaciłam 555 zł 🤦♀️
Za usg II trymestru 250 zł
A teraz za usg III trymestru zapłacę 300 zł
Także tego 🤣
Dobrze, że wizyty pomiędzy tymi najważniejszymi badaniami mam na nfz, to chociaż tutaj zaoszczędzę. -
Manioka wrote:Pewnie, zawsze trzeba być dobrej myśli ☺️
Ja od razu wiedziałam że on wyjdzie nie tak tym bardziej, że branie progesteronu zaburza wynik i oczywiście wysokie TSH które mam i nie mogę zbić🤬
Ja też brałam progesteron i leki na tarczycę z powodu niedoczynności i mi to nie zaburzyło wyników pappy 🤔 -
madziulix3 wrote:U mnie było 2,59. Dostałam euthyrox25. 21 mam wizytę i pewnie znów dostanę skierowanie na sprawdzenie 😊
Na pewno spadła ☺️
Za 2 tygodnie wracam do Polski, więc będę robić badania bo do tego lekka anemia i biorę żelazo.. 😞
Ta ciąża mnie wykończy 😅 -
ladySiSi wrote:W końcu jestem 😀 i też dopiero będę wstawać, nie chce mi się nic, leniwa się zrobiłam.
Czy wszystkie chcecie id razu poznać płeć swojego bobaska czy któraś chce niespodziankę w postaci słynnego ostatnio gender reveal? Np. przebicie balona labo race z różowym/niebieskim dymemIVF 2021 🍀
8dpt 133.9 mIU/ml
11dpt 358,1 mIU/ml
-
Ulaa wrote:Ja też brałam progesteron i leki na tarczycę z powodu niedoczynności i mi to nie zaburzyło wyników pappy 🤔
Bo nie zawsze zaburza, ale często jednak tak. Tym bardziej, że u mnie tarczyca nie spadała w dół a rosła mimo brania Euthyroxu..