Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja wpadamy do Ciebie na jagodzianki! A powiedz w jakim rejonie Polski Ty mieszkasz? Coś mi świta Wielkopolska, ale nie wiem czy ogarniam ;pPati2804 wrote:Tak masz racje kochana, kupowałam ją w małym mieście i była pyszna i było dużo jagód 😊
elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Też tak kojarzę 🤪 ja też Wlkp także mam blisko 🤣Dropsik wrote:To ja wpadamy do Ciebie na jagodzianki! A powiedz w jakim rejonie Polski Ty mieszkasz? Coś mi świta Wielkopolska, ale nie wiem czy ogarniam ;p
Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Hejka dziewczyny, już pytałam na innym wątku ale tak jeszcze i tu się spytam.
Czy są jakieś polecane multi witaminy? Ja wiem że nie wszystkie są idealne ale szukam takich które np. mogę wziąść ze sobą na wakacje albo w momencie jak mam urlop albo focha na cały świat. Nie chce brać wszędzie że sobą powiedzmy 15 tabletek a tylko jedną.
Co myślicie o tym Aliness Vitamin Premium Complex?PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-
nick nieaktualny
-
Dokładnie, też dostałam taka informację żeby nie łączyć selenu i cynku razem od dietetyka. Dodatkowo mam też taka adnotację, że można suplementowac je tylko przed 3 miesiące, a później przerwa.Katsue wrote:Ja biorę multi 1 z prenacaps i widzę, że w tych też jest selen i cynk razem, a z tego co kojarzę to nie powinno się ich łączyć z uwagi na to, że gorzej się wchłaniają wtedy (dobrze kojarzę, Prezesowa?). No ale dokańczam i już będę to rozdzielać .Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
💁🏽
❌ hla-c C2
-
Katsue wrote:W ogóle! Podjęłam dziś męską decyzję pt „j€bać biedę” i będę umawiać się do polecanego przez Pati lekarza. No żyć mi nie daje ten PAI i nie mogłabym przestać o tym myśleć, gdyby znów się udało. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej 🍀🤞🏻 niełatwy ten miesiąc finansowo jest, no ale trudno 🤷🏼♀️ co nie jest niezbędne (nowa Akademia 😥) przełożę na lipiec i tyle. Mam nadzieję, że jutro z samego rana będą jeszcze terminy na jutrzejszą wizytę online, ale dziś nie mogę się zapisać, bo nie wiem czy nie mam jutro jakichś tele 🤣 tak to bym sobie zrobiła przerwę i została dłużej.
Na messengerze jestem w grupie z dziewczynami z ovu gdzie kupujemy ebooki z dietami na spółkę i wychodzi po +/- 10 zł
może dołączysz? Na pewno będzie kilka chętnych, żeby się złożyć na nową dietę od Akademii 
Tak tylko podpowiadam, bo sama wiem ile to wszystko kosztuje 😢 i w 100% rozumiem Twoją decyzję o drążeniu tematu u specjalisty.
nick nieaktualny, elektro96 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
ellevv wrote:Hejka dziewczyny, już pytałam na innym wątku ale tak jeszcze i tu się spytam.
Czy są jakieś polecane multi witaminy? Ja wiem że nie wszystkie są idealne ale szukam takich które np. mogę wziąść ze sobą na wakacje albo w momencie jak mam urlop albo focha na cały świat. Nie chce brać wszędzie że sobą powiedzmy 15 tabletek a tylko jedną.
Co myślicie o tym Aliness Vitamin Premium Complex?
Moja gin polecala Puerie Uno, gdybym chciała wszystko w jednej tabletce. Nie jest to pewnie must have wszystkiego co powinno się brać, ale lepsze to niż nic na wyjazdach
ellevv lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
@Paima @Dropsik dzięki za polecajki
Paima lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Paima wrote:Jak się czujesz? 🫂
Lepiej, tylko trochę za dużo sobie pozwoliłam z jedzonkiem (ale starałam się zbilansować!). A tak to ok. Wyluzowałam już i mam yolo 🤗
Paima, Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Na messengerze jestem w grupie z dziewczynami z ovu gdzie kupujemy ebooki z dietami na spółkę i wychodzi po +/- 10 zł
może dołączysz? Na pewno będzie kilka chętnych, żeby się złożyć na nową dietę od Akademii 
Tak tylko podpowiadam, bo sama wiem ile to wszystko kosztuje 😢 i w 100% rozumiem Twoją decyzję o drążeniu tematu u specjalisty.
Ja bym chciała jeśli można 🙏 -
nick nieaktualny
-
Super decyzja! Powiem Ci, że ja też zamierzam drążyć. Trochę sobie wyrzucam, czy nie warto było skonsultować przypadku mojego męża z kimś innym wcześniej… bo od pół roku tylko czekamy i stoimy w miejscu. Więc jeśli teraz usłyszę jakieś nowe inne zalecenia to z jednej strony się ucieszę, a z drugiej chyba strzelę sobie w łeb 🤪Katsue wrote:W ogóle! Podjęłam dziś męską decyzję pt „j€bać biedę” i będę umawiać się do polecanego przez Pati lekarza. No żyć mi nie daje ten PAI i nie mogłabym przestać o tym myśleć, gdyby znów się udało. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej 🍀🤞🏻 niełatwy ten miesiąc finansowo jest, no ale trudno 🤷🏼♀️ co nie jest niezbędne (nowa Akademia 😥) przełożę na lipiec i tyle. Mam nadzieję, że jutro z samego rana będą jeszcze terminy na jutrzejszą wizytę online, ale dziś nie mogę się zapisać, bo nie wiem czy nie mam jutro jakichś tele 🤣 tak to bym sobie zrobiła przerwę i została dłużej.Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
💁🏽
❌ hla-c C2
Tak tylko podpowiadam, bo sama wiem ile to wszystko kosztuje 😢 i w 100% rozumiem Twoją decyzję o drążeniu tematu u specjalisty.Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
💁🏽
❌ hla-c C2
elektro96, Dropsik lubią tę wiadomość
-
W takim razie trzymam kciuki ✊🍀 a gdyby nie chciał przepisać Tobie heparyny to ostatecznie powiedz że umówiłaś się z polecenia koleżanki i że jej pan przepisał heparynę na moją mutacje która mam w stopce i że w tym momencie jest w 19 tygodniu ciąży 🙈 może to zadziała 😅😘Katsue wrote:W ogóle! Podjęłam dziś męską decyzję pt „j€bać biedę” i będę umawiać się do polecanego przez Pati lekarza. No żyć mi nie daje ten PAI i nie mogłabym przestać o tym myśleć, gdyby znów się udało. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej 🍀🤞🏻 niełatwy ten miesiąc finansowo jest, no ale trudno 🤷🏼♀️ co nie jest niezbędne (nowa Akademia 😥) przełożę na lipiec i tyle. Mam nadzieję, że jutro z samego rana będą jeszcze terminy na jutrzejszą wizytę online, ale dziś nie mogę się zapisać, bo nie wiem czy nie mam jutro jakichś tele 🤣 tak to bym sobie zrobiła przerwę i została dłużej.
nick nieaktualny, Dropsik, Gregorka, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Lepiej, tylko trochę za dużo sobie pozwoliłam z jedzonkiem (ale starałam się zbilansować!). A tak to ok. Wyluzowałam już i mam yolo 🤗
Ważne, że na co dzień będziesz jadła tak, jak sobie założyłaś ☺️ a jeden dzień u rodziny nie powinien wpłynąć jakoś diametralnie na wyniki/zdrowie.
Dorwij tam jeszcze męża w domu, jak jest możliwość i miłego, spokojnego popołudnia ❤️☺️
nick nieaktualny, elektro96, nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość