Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Tak masz racje kochana, kupowałam ją w małym mieście i była pyszna i było dużo jagód 😊
    To ja wpadamy do Ciebie na jagodzianki! A powiedz w jakim rejonie Polski Ty mieszkasz? Coś mi świta Wielkopolska, ale nie wiem czy ogarniam ;p

elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    To ja wpadamy do Ciebie na jagodzianki! A powiedz w jakim rejonie Polski Ty mieszkasz? Coś mi świta Wielkopolska, ale nie wiem czy ogarniam ;p
    Też tak kojarzę 🤪 ja też Wlkp także mam blisko 🤣

Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 16 czerwca 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Też tak kojarzę 🤪 ja też Wlkp także mam blisko 🤣
    Zazdro! Już bym na priv Pati męczyła na Twoim miejscu 🤣

elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam z mojej wielkopolski 😭

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja właśnie wracam z mojej wielkopolski 😭

Jak się czujesz? 🫂

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, już pytałam na innym wątku ale tak jeszcze i tu się spytam.

Czy są jakieś polecane multi witaminy? Ja wiem że nie wszystkie są idealne ale szukam takich które np. mogę wziąść ze sobą na wakacje albo w momencie jak mam urlop albo focha na cały świat. Nie chce brać wszędzie że sobą powiedzmy 15 tabletek a tylko jedną.

Co myślicie o tym Aliness Vitamin Premium Complex?

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH

🔹️12.2025 👨‍👩‍👧‍👦🩷 3735g, 52cm
    🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
    🔹️starania od 02.2024

age.png

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙 3600g, 50cm
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
    🔸️ starania od 07.2017

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2024, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:59

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Ja biorę multi 1 z prenacaps i widzę, że w tych też jest selen i cynk razem, a z tego co kojarzę to nie powinno się ich łączyć z uwagi na to, że gorzej się wchłaniają wtedy (dobrze kojarzę, Prezesowa?). No ale dokańczam i już będę to rozdzielać .
    Dokładnie, też dostałam taka informację żeby nie łączyć selenu i cynku razem od dietetyka. Dodatkowo mam też taka adnotację, że można suplementowac je tylko przed 3 miesiące, a później przerwa.

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 16 czerwca 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

elektro96, Pati2804, Speranza :), Dropsik, Gregorka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    W ogóle! Podjęłam dziś męską decyzję pt „j€bać biedę” i będę umawiać się do polecanego przez Pati lekarza. No żyć mi nie daje ten PAI i nie mogłabym przestać o tym myśleć, gdyby znów się udało. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej 🍀🤞🏻 niełatwy ten miesiąc finansowo jest, no ale trudno 🤷🏼‍♀️ co nie jest niezbędne (nowa Akademia 😥) przełożę na lipiec i tyle. Mam nadzieję, że jutro z samego rana będą jeszcze terminy na jutrzejszą wizytę online, ale dziś nie mogę się zapisać, bo nie wiem czy nie mam jutro jakichś tele 🤣 tak to bym sobie zrobiła przerwę i została dłużej.

Na messengerze jestem w grupie z dziewczynami z ovu gdzie kupujemy ebooki z dietami na spółkę i wychodzi po +/- 10 zł :) może dołączysz? Na pewno będzie kilka chętnych, żeby się złożyć na nową dietę od Akademii :)

Tak tylko podpowiadam, bo sama wiem ile to wszystko kosztuje 😢 i w 100% rozumiem Twoją decyzję o drążeniu tematu u specjalisty.

nick nieaktualny, elektro96 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Hejka dziewczyny, już pytałam na innym wątku ale tak jeszcze i tu się spytam.

Czy są jakieś polecane multi witaminy? Ja wiem że nie wszystkie są idealne ale szukam takich które np. mogę wziąść ze sobą na wakacje albo w momencie jak mam urlop albo focha na cały świat. Nie chce brać wszędzie że sobą powiedzmy 15 tabletek a tylko jedną.

Co myślicie o tym Aliness Vitamin Premium Complex?

Moja gin polecala Puerie Uno, gdybym chciała wszystko w jednej tabletce. Nie jest to pewnie must have wszystkiego co powinno się brać, ale lepsze to niż nic na wyjazdach :)

ellevv lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Paima @Dropsik dzięki za polecajki :)

Paima lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Jak się czujesz? 🫂

Lepiej, tylko trochę za dużo sobie pozwoliłam z jedzonkiem (ale starałam się zbilansować!). A tak to ok. Wyluzowałam już i mam yolo 🤗

Paima, Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Na messengerze jestem w grupie z dziewczynami z ovu gdzie kupujemy ebooki z dietami na spółkę i wychodzi po +/- 10 zł :) może dołączysz? Na pewno będzie kilka chętnych, żeby się złożyć na nową dietę od Akademii :)

Tak tylko podpowiadam, bo sama wiem ile to wszystko kosztuje 😢 i w 100% rozumiem Twoją decyzję o drążeniu tematu u specjalisty.

Ja bym chciała jeśli można 🙏

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    W ogóle! Podjęłam dziś męską decyzję pt „j€bać biedę” i będę umawiać się do polecanego przez Pati lekarza. No żyć mi nie daje ten PAI i nie mogłabym przestać o tym myśleć, gdyby znów się udało. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej 🍀🤞🏻 niełatwy ten miesiąc finansowo jest, no ale trudno 🤷🏼‍♀️ co nie jest niezbędne (nowa Akademia 😥) przełożę na lipiec i tyle. Mam nadzieję, że jutro z samego rana będą jeszcze terminy na jutrzejszą wizytę online, ale dziś nie mogę się zapisać, bo nie wiem czy nie mam jutro jakichś tele 🤣 tak to bym sobie zrobiła przerwę i została dłużej.
    Super decyzja! Powiem Ci, że ja też zamierzam drążyć. Trochę sobie wyrzucam, czy nie warto było skonsultować przypadku mojego męża z kimś innym wcześniej… bo od pół roku tylko czekamy i stoimy w miejscu. Więc jeśli teraz usłyszę jakieś nowe inne zalecenia to z jednej strony się ucieszę, a z drugiej chyba strzelę sobie w łeb 🤪

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 16 czerwca 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Możesz dać namiar? 😊

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 16 czerwca 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Wielkopolska, okolice Piły 😊

elektro96, Dropsik lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    W takim razie trzymam kciuki ✊🍀 a gdyby nie chciał przepisać Tobie heparyny to ostatecznie powiedz że umówiłaś się z polecenia koleżanki i że jej pan przepisał heparynę na moją mutacje która mam w stopce i że w tym momencie jest w 19 tygodniu ciąży 🙈 może to zadziała 😅😘

nick nieaktualny, Dropsik, Gregorka, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Paima Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Lepiej, tylko trochę za dużo sobie pozwoliłam z jedzonkiem (ale starałam się zbilansować!). A tak to ok. Wyluzowałam już i mam yolo 🤗

Ważne, że na co dzień będziesz jadła tak, jak sobie założyłaś ☺️ a jeden dzień u rodziny nie powinien wpłynąć jakoś diametralnie na wyniki/zdrowie.

Dorwij tam jeszcze męża w domu, jak jest możliwość i miłego, spokojnego popołudnia ❤️☺️

nick nieaktualny, elektro96, nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ