X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobię Was obiecuję. Wczoraj wynik przyszedł jak byliśmy na spotkaniu rodzinnym gdzie latałam w kółko między rodziną. Nie było czasu żeby usiąść i pomyśleć: o kurczę, chyba dobry ten wynik.

Mąż oczywiście przerażony że przyrost 370% bo jesteśmy obciążeni bliźniakami w rodzinie (sam jest bliźniakiem) i dopiero dziś dochodzi do mnie że chyba jestem w ciąży. Oczywiście dla nas potwierdzenie to dopiero usg. Jutro mam wizytę żeby sprawdzić bliznę pod usg czy przez przypadek nie jest blisko blizny bo od tego będzie zależało żeby ktoś mnie ogarnął przez tą ciążę. To będzie bardzo trudna ciąża medycznie więc to trudne żeby znaleźć kogoś kto sobie ze mną poradzi i jest szpitalu III referencyjności z dobrą patologia ciąży…

Teraz powoli próbuje usiąść i pomyśleć jak przeżyć najbliższe tygodnie wyjazdów służbowych i dużej ilości dyżurów w drugiej pracy.
    No i co z tymi wakacjami samolotem. wylot wypada w 11tyg ciąży..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2024, 13:18

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was dzieciowe pytanko (mamy maluszków szczególnie proszę o pomoc 🙏🏻). Za 3 tyg jadę na 2 urodziny mojego chrześniaka. Polećcie co mogę mu kupić… kompletnie nie wiem co w tym wieku się sprawdza, a jego mama standardowo nie pomaga bo zawsze słyszę „wymyślisz coś ciotka”… 🙄
    Także bardzo, bardzo proszę o podpowiedz. Budżet ok. 200 zł

Zaczarowan lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Dziewczyny nadrobię Was obiecuję. Wczoraj wynik przyszedł jak byliśmy na spotkaniu rodzinnym gdzie latałam w kółko między rodziną. Nie było czasu żeby usiąść i pomyśleć: o kurczę, chyba dobry ten wynik.

Mąż oczywiście przerażony że przyrost 370% bo jesteśmy obciążeni bliźniakami w rodzinie (sam jest bliźniakiem) i dopiero dziś dochodzi do mnie że chyba jestem w ciąży. Oczywiście dla nas potwierdzenie to dopiero usg. Jutro mam wizytę żeby sprawdzić bliznę pod usg czy przez przypadek nie jest blisko blizny bo od tego będzie zależało żeby ktoś mnie ogarnął przez tą ciążę. To będzie bardzo trudna ciąża medycznie więc to trudne żeby znaleźć kogoś kto sobie ze mną poradzi i jest szpitalu III referencyjności z dobrą patologia ciąży…

Teraz powoli próbuje usiąść i pomyśleć jak przeżyć najbliższe tygodnie wyjazdów służbowych i dużej ilości dyżurów w drugiej pracy.

Duży przyrost to niekoniecznie bliźniaki, także bez paniki chyba :) Faktycznie chyba musicie się oswoić z myślą, że TO się dzieje… :)

Co do wakacji to na pewno lekarz prowadzący pomoże Wam podjąć decyzję. Ja ze swojej strony zaciskam kciuki, żeby ciąża była prawidłowo umiejscowiona i „nudno” przebiegała. Będziesz dalej powtarzać betę?

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Pojechaliśmy na opiekę swiateczna bo obawialiśmy się właśnie zakrzepicy( jest kierowca) na szczęście to było zapalenie żył powierzchownych zrobiliśmy badania żeby wykluczyć wszystko bo wyglądało to nieciekawie. Dawno nie byłam tak przestraszona... wiecie w takich sytuacjach to człowiekowi wszystko przychodzi do głowy.
    Co do supli to wiadomo że efekty są dopiero po czasie ja teraz poprostu odpuściłam wspomaganie lekami sprawdzanie testami owu itd bo od stycznia poza totalnym rozbiciem emocjonalnym oraz hormonalnym nie wyszło nic poza rozwaleniem sobie wyników które były książkowe

A no to bardzo dobrze, że sprawdziliście! Wiadomo, to najgorsze rzeczy przychodzą do głowy.. Szybko zareagowaliście i to najważniejsze. A jak dzisiaj mąż się czuje?

Ja absolutnie nikogo nie namawiam, każdy musi obrać ścieżkę, która wg niego będzie najlepsza, i wg mnie to jest dobre rozwiązanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Anonimku dużo zdrówka dla męża, faktycznie musiało to wyglądać nieciekawie… dobrze, że zrobiliście wszystkie badania. Niestety praca kierowcy niesie duże ryzyko problemów z krążeniem z tego co czytałam :(

@Prezesowa dobrze, że się odezwałaś :*
    Tak, też mi się wydaje że mogą to być jakieś robale w organizmie. Kiedyś jedna lekarka mi w ciemno przepisała Zentel na odrobaczenie, bo powiedziała, że w badaniach kalu może nic nie wyjść.. ja go nie wzięłam, ale leży cały czas w domu i się bije z myślami teraz czy tego nie zastosować, ale z kolei boję się o starania. Wiadomo, że wzięłabym go w okolicy miesiączki, ale nie wiem jak wpłynie na ewentualną komórkę jajową.
    Czytam też o naturalnych metodach odrobaczania.

Cieszę się, że mieliście dobry czas z mężem :* już niedługo to Wy będziecie biegać za takim maluchem… :)

Właśnie sporo informacji ostatnio na insta o tych wszystkich robalach. Czytałam o tym trochę no i antybiotyk czy ogólnie takie silne leki przeciw pasożytom brane bez przygotowania mogą nam trochę namieszać w organizmie. Tym bardziej, że jeden lek nie będzie działał na wszystkich lokatorów na gapę, a tylko na część, więc jak już brać lek to dopasowany do naszej sytuacji - wg mnie. o naturalnych metodach odrobaczania też czytałam i brzmi to logicznie :)

Speranza :), notsobadd lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Melduję na szybko, że nie testowałam w piątek bo miałam bóle okresowe, a w sobotę rano przyszła już @.

Pozdrowienia z Zamku Książ :)

Udanej drugiej połowy niedzieli 🌷🌺🌸

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Właśnie sporo informacji ostatnio na insta o tych wszystkich robalach. Czytałam o tym trochę no i antybiotyk czy ogólnie takie silne leki przeciw pasożytom brane bez przygotowania mogą nam trochę namieszać w organizmie. Tym bardziej, że jeden lek nie będzie działał na wszystkich lokatorów na gapę, a tylko na część, więc jak już brać lek to dopasowany do naszej sytuacji - wg mnie. o naturalnych metodach odrobaczania też czytałam i brzmi to logicznie :)

Rozmawiałam z mężem i zabronił mi brać cokolwiek, wygooglał ulotkę i go przeraziła. Użył argumentu, że skoro naturalnymi metodami udało mi się wypracować owulacje to nie będę teraz w ciemno łykać żadnej chemii 💁🏼‍♀️ czytam od rana o naturalnych metodach, a mimo wszystko w następnej kolejności chyba zrobię badania.

elektro96 lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej niedzieli!

O 15 oglądamy mecz 🤞🏻

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Leciałam w 11tygodniu i wszystko było ok.
    Jednak w docelowym miejscu wykupiłam dobre ubezpieczenie, a szpital miałam w odległości 20km.
    Ostatecznie i tak lekarz Ci podpowie, czy warto ryzykować, czy przełożyć wylot (mówisz, że to skomplikowana ciąża).

Prezesoowa lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mam do Was dzieciowe pytanko (mamy maluszków szczególnie proszę o pomoc 🙏🏻). Za 3 tyg jadę na 2 urodziny mojego chrześniaka. Polećcie co mogę mu kupić… kompletnie nie wiem co w tym wieku się sprawdza, a jego mama standardowo nie pomaga bo zawsze słyszę „wymyślisz coś ciotka”… 🙄
    Mam dwulatka i kupiłabym lodziarnię Melissa and Dough. Ewentualnie z porozumieniem rodziców rowerek biegowy Cariboo. Lub kuchnię do zabawy, ale też za zgodą, bo dużo miejsca zżera. To takie pierwsze myśli :)

Może jeszcze jakiś wypasiony zestaw LEGO Duplo z takich mniejszych gabarytowo. Albo lala/ maskotka z meetoo z plecakiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2024, 14:40

• Paima Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Hmmm to jest dość trudny temat.
    Zależy, czy wiesz, co już ma maluszek.

Może rowerek biegowy, hulajnoga trójkołowa?

Jak ma duży pokój lub ogródek to fajnie się sprawdza przez lata kuchenka drewniana no z Lidla ale to już wydatek jakieś 300zł na pewno.

Zawsze można dać bon do Smyka i niech rodzice się martwią 😜

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Mam dwulatka i kupiłabym lodziarnię Melissa and Dough. Ewentualnie z porozumieniem rodziców rowerek biegowy Cariboo. Lub kuchnię do zabawy, ale też za zgodą, bo dużo miejsca zżera. To takie pierwsze myśli :)

Ooo czyli widać podobne rzeczy się u nas sprawdziły 😉

Dropsik lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutko tulę za paskudną @. Oby to był ostatni raz w tym roku kiedy przyszła! 🫂🫂

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona, pogadałabym z lekarzem o wakacjach. Dopiero potem podjęła decyzję, bo ostateczna decyzja do Ciebie należy. Jeszcze bym patrzyła na kierunek, możliwości szpitala, ubezpieczenie co obejmuje itp.

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Rozmawiałam z mężem i zabronił mi brać cokolwiek, wygooglał ulotkę i go przeraziła. Użył argumentu, że skoro naturalnymi metodami udało mi się wypracować owulacje to nie będę teraz w ciemno łykać żadnej chemii 💁🏼‍♀️ czytam od rana o naturalnych metodach, a mimo wszystko w następnej kolejności chyba zrobię badania.
    Daj znać koniecznie, co zdecydujesz, bo nie wiem czy nie będzie czekać mnie w przyszłości to samo… 😬

notsobadd lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 16 czerwca 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Ulotki od większości leków są przerażające i w sumie taką mają rolę :) ja wierzę w Ciebie i wiem, że dasz radę 🤞😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy strefę kibica u taty w szpitalu :) nie są to wymarzone warunki, ale najważniejsze, że razem :) mąż poszedł z kumplami do baru. Także do boju Polsko! 🇵🇱

Dropsik, elektro96, Katsue, notsobadd, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Pati, 6.50 za jagodziankę to promocja 😂 ja poniżej 8 chyba nigdzie nie widziałam 🙈🙈🙈
    Dziewczyny załamaliście mnie tymi cenami, serio..🙈

Późne dzień dobry 😘😅
    Mam nadzieję że miło spędzacie dzień 🌞 zaraz Was nadrobię 😘

Katsue, notsobadd lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A te tanie jagodzianki to w ogóle jagodzianki? U mnie takie tanie nawet obok jagodzianek nie stały. Nie dość, że nadzienia mało to w środku jakiś jagodowopodobny dżem 🤨
    Ta moja za 6,50 była bardzo dobra i miała bardzo dużo jagód w środku🙂 także już nie narzekam na cenę 🙈

Dropsik, Paima lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Myślę, że to może zależeć od regionu czy wielkości miasta. Na pewno w większym mieście te ceny będą wyższe i Pati z tego co kojarzę mieszka w mniejszym (popraw mnie Pati jeśli się mylę) i stąd ta różnica może być duża. U moich rodziców tez jest taniej, chociaż wydawałoby się, że i tak drogo jak na tamtą okolicę. Pewnie trzeba też wiedzieć gdzie kupić. Te małe lokalne piekarnie naprawdę robią super wyroby i jakościowe a cena niższa niż w większym mieście. Jak porównuję moje miasto i strony rodzinne to tak to widzę.

Pati, dobra była ta jagodzianka? :D Ja Ci zazdroszczę jej dzisiaj 🤤
    Tak masz racje kochana, kupowałam ją w małym mieście i była pyszna i było dużo jagód 😊

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ