Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Anonim1992 wrote:Wybaczcie za moją nie obecnosc ale miał być super weekend z synkiem we dwoje a tu wylądowaliśmy na opiece z mężem bo nie mógł rano wstać z łóżka do pracy... okazało się po wynikach że to ostry stan zapalny żył powierzchownych czy jakoś to tak ale nie ukrywam baaardzo się stresowałam.... a teraz już jak puściły nerwy to aż mnie głową rozbolała że muszę się chyba położyć spać.
Do jutra kochane muszę jutro was nadrobić bo dziś tylko chciałam się zameldować że żyje.
O kurde, współczuję👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Speranza :) wrote:Brawo za mobilizację 😄 pęknięty czy nie najważniejszy jest smak ☺️ ja się pochwalę młoda kapusta duszona, robiłam z przepisu Ania gotuje i wyszła świetnie. To znaczy moim zdaniem, bo jeszcze nikt inny nie próbował 🤣
Dziewczyny któraś z Was polecała pumeks z nano szkła - macie jakąś polecajke, bo chyba robią różne firmy i nie wiem czy jakość ta sama
Ja mam z glov👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Zimozielona gratulacje 🥰🥰🥰
Suzie rozumiem Cię... ja miałam dość i pierdzielnęłam tym w cholere. Odstawiłam suple. Biore tylko leki na tarczyce serce wiadomo + metforminę. Jak sobie przypomne to biorę pregnę i tyle. Pierrdziele to. Na jeden cykl odpuszczam pilnowania wszystkiego bo mózg mi paruje.
Też mam czasem plamienie owulacyjne.
Smerfetka bardzo mi przykro... nie odzywałam się ale czytałam i Twoja wiadomość skłoniła mnie do napisania... normalnie sie popłakałam ze to takie nie sprawiedliwe.. a musiało zaboleć nawet sobie nie wyobrazam 😔
Bardzo mi przykro ze Cię to spotkało..... jedyne co wiem to że po czasie długim czasie bedzie odrobine łatwiej z tym żyć...
I rozumiem Twoje zawahanie z wiarą... ja tak mam wrazenie przestałam wierzyć jak moja babcia umarła.... do dziś po porostu nie umiem mu wybaczyc temu u góry... dużo siły kochana..🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Ten dzień to takie dno (wieczór pełen inb do tego), że pocieszam się Bridgestonami teraz.👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
PaulaG wrote:Zimozielona gratulacje 🥰🥰🥰
Suzie rozumiem Cię... ja miałam dość i pierdzielnęłam tym w cholere. Odstawiłam suple. Biore tylko leki na tarczyce serce wiadomo + metforminę. Jak sobie przypomne to biorę pregnę i tyle. Pierrdziele to. Na jeden cykl odpuszczam pilnowania wszystkiego bo mózg mi paruje.
Też mam czasem plamienie owulacyjne.
Smerfetka bardzo mi przykro... nie odzywałam się ale czytałam i Twoja wiadomość skłoniła mnie do napisania... normalnie sie popłakałam ze to takie nie sprawiedliwe.. a musiało zaboleć nawet sobie nie wyobrazam 😔
Bardzo mi przykro ze Cię to spotkało..... jedyne co wiem to że po czasie długim czasie bedzie odrobine łatwiej z tym żyć...
I rozumiem Twoje zawahanie z wiarą... ja tak mam wrazenie przestałam wierzyć jak moja babcia umarła.... do dziś po porostu nie umiem mu wybaczyc temu u góry... dużo siły kochana..
Ja biorę skoro są kupione, ale jak się skończą to chyba też zrobię przerwę...PaulaG lubi tę wiadomość
👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Przyznam szczerze że ja odpuściłam leki i pilnowanie wszystkiego bo właśnie moja głowa włączyła się na taki tryb że wszystko było podporządkowane ciąży a to naprawdę wykańcza...😔 teraz nawet nie wiem kiedy owulacja tylko z tego co mój organizm ,,mówi,,
Dziś nowy dzień więc życzę wam żeby był dobry😁
Ja dziś chyba odpuszczam wszelkie plany posiedzę sobie w domku bo zaczęłam mieć chyba przed 🙊🙊dołka po wczorajszym dniu. Przestraszyłam się wczoraj bo wyglądało to naprawdę nie fajnie zwłaszcza że mąż z tych dużych misiów nogi z 2x zwiększyły swoją objętość były gorące,czerwone... 😱 ehh dobra nie męczę was już... odezwę się wieczorkiem po meczach 😅PaulaG lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
nick nieaktualnyDzień dobry
@Suzie - mocno Cię przytulam za ten wczorajszy dzień i jak najbardziej rozumiem Twoje rozgoryczenie:* mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepszy dzień
@notsobadd - tak jak pisała Speranza, ja bym dorzuciła jakiś folian - dobry i korzystny cenowo jest ten z Naturelltyle, że wygląda, że coś Ci wyżera witaminy B i te ferrytyne. No i ta morfologia też może na to wskazywać
Masz plan i to jest najważniejsze :*
@Sorbeciku - Twój progesteron jest piękny, proszę dać mu spokójcoraz więcej się mówi o tym, że za wysoki progesteron bez ciąży to też nie jest dobrze
My wczoraj fajnie spędziliśmy popołudnie. Lubię być z mężem na luziei tak zdałam sobie sprawę jaka mądra jestem, że sobie takiego męża wybrałam 😁 i byliśmy na targach piwa, była masa ludzi, z dzieciaczkami też. I było też sporo par na oko w naszym wieku lub starszych z maluszkami i mąż tak patrzył patrzył i mówi mi „no widzisz, jest jeszcze nadzieja dla nas na dziecko” 🥰 chcę w to wierzyć, pomimo że rzeczywistość rzeczywistością.
Dziewczynki, co do odstawiania supli - wspieram Was w każdej Waszej decyzji, która dla Was jest komfortowa. Pamiętajcie tylko, że żeby suple zaczęły wpływać np. na owulację czy ogólnie cykl to potrzeba ok. 3 miesięcy.Speranza :), Anonim1992, elektro96, PaulaG, MummyYummy, Pati2804, Pati2804, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnonim1992 wrote:Przyznam szczerze że ja odpuściłam leki i pilnowanie wszystkiego bo właśnie moja głowa włączyła się na taki tryb że wszystko było podporządkowane ciąży a to naprawdę wykańcza...😔 teraz nawet nie wiem kiedy owulacja tylko z tego co mój organizm ,,mówi,,
Dziś nowy dzień więc życzę wam żeby był dobry😁
Ja dziś chyba odpuszczam wszelkie plany posiedzę sobie w domku bo zaczęłam mieć chyba przed 🙊🙊dołka po wczorajszym dniu. Przestraszyłam się wczoraj bo wyglądało to naprawdę nie fajnie zwłaszcza że mąż z tych dużych misiów nogi z 2x zwiększyły swoją objętość były gorące,czerwone... 😱 ehh dobra nie męczę was już... odezwę się wieczorkiem po meczach 😅
A co to z tymi nogami się działo? To u męża? Chyba nie doczytałam:(
Tak się często objawia zakrzepica czy inny stan zapalny naczyń krwionośnych. Przeszło mu? Bo jeśli nie to jedźcie na sor -
Prezesowa tak się cieszę, że napisałaś i przede wszystkim, że spędziliście miły dzień z mężem ☺️☺️☺️☺️☺️ Oby dzisiejszy też taki był. W kwestii dzieciaczka, to wierzę, że na Was też przyjdzie pora 🤞🏻
Dobrego dnia Wam wszystkie kochane życzę 🍀 Ja zjadłam śniadanie i nadal leżę 😅Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:A co to z tymi nogami się działo? To u męża? Chyba nie doczytałam:(
Tak się często objawia zakrzepica czy inny stan zapalny naczyń krwionośnych. Przeszło mu? Bo jeśli nie to jedźcie na sor
Co do supli to wiadomo że efekty są dopiero po czasie ja teraz poprostu odpuściłam wspomaganie lekami sprawdzanie testami owu itd bo od stycznia poza totalnym rozbiciem emocjonalnym oraz hormonalnym nie wyszło nic poza rozwaleniem sobie wyników które były książkoweHashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
A czy nie miała wczoraj sikac MagicznaNutka?? Czy coś mi się pomieszało??
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Prezesoowa wrote:Dzień dobry
@Suzie - mocno Cię przytulam za ten wczorajszy dzień i jak najbardziej rozumiem Twoje rozgoryczenie:* mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepszy dzień
@notsobadd - tak jak pisała Speranza, ja bym dorzuciła jakiś folian - dobry i korzystny cenowo jest ten z Naturelltyle, że wygląda, że coś Ci wyżera witaminy B i te ferrytyne. No i ta morfologia też może na to wskazywać
Masz plan i to jest najważniejsze :*
@Sorbeciku - Twój progesteron jest piękny, proszę dać mu spokójcoraz więcej się mówi o tym, że za wysoki progesteron bez ciąży to też nie jest dobrze
My wczoraj fajnie spędziliśmy popołudnie. Lubię być z mężem na luziei tak zdałam sobie sprawę jaka mądra jestem, że sobie takiego męża wybrałam 😁 i byliśmy na targach piwa, była masa ludzi, z dzieciaczkami też. I było też sporo par na oko w naszym wieku lub starszych z maluszkami i mąż tak patrzył patrzył i mówi mi „no widzisz, jest jeszcze nadzieja dla nas na dziecko” 🥰 chcę w to wierzyć, pomimo że rzeczywistość rzeczywistością.
Dziewczynki, co do odstawiania supli - wspieram Was w każdej Waszej decyzji, która dla Was jest komfortowa. Pamiętajcie tylko, że żeby suple zaczęły wpływać np. na owulację czy ogólnie cykl to potrzeba ok. 3 miesięcy.Prezesoowa lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Anonim1992, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Anonimku dużo zdrówka dla męża, faktycznie musiało to wyglądać nieciekawie… dobrze, że zrobiliście wszystkie badania. Niestety praca kierowcy niesie duże ryzyko problemów z krążeniem z tego co czytałam
@Prezesowa dobrze, że się odezwałaś :*
Tak, też mi się wydaje że mogą to być jakieś robale w organizmie. Kiedyś jedna lekarka mi w ciemno przepisała Zentel na odrobaczenie, bo powiedziała, że w badaniach kalu może nic nie wyjść.. ja go nie wzięłam, ale leży cały czas w domu i się bije z myślami teraz czy tego nie zastosować, ale z kolei boję się o starania. Wiadomo, że wzięłabym go w okolicy miesiączki, ale nie wiem jak wpłynie na ewentualną komórkę jajową.
Czytam też o naturalnych metodach odrobaczania.
Cieszę się, że mieliście dobry czas z mężem :* już niedługo to Wy będziecie biegać za takim maluchem…Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2024, 10:08
Anonim1992, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Hej dziewczyny! Dobrego dnia dla każdej z nas ❤️
Prezesowa cieszę się, że spędziłaś miły czas z mężem.. Tak, mąż dobrze mówi: was też to czeka😘😂 Jeszcze starego będziesz wyciągała na rower z dzieckiem 🤭
Anonim jejku.. współczuje, oczywiście życzę dużo zdrowia 😘 My ostatnio mieliśmy podobną sytuacje z niemężem, robił badania krwi na zakrzepicę.. na szczęście jest ok.
MagicznaNutka jak testujesz to kciukasy! 😊😘
Speranza :), Prezesoowa, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej!
@Zaczarowan, najważniejszy jest smak 😋
@Speranza, aż bym zjadła taką kapustkę 🤤
@Anonim, zdrówka dla męża! Wierzę, że kosztowało to mnóstwo stresu... Jak dziś sytuacja?
@Majlen, mam nadzieję, że dziś już lepiej 🫂
@Prezesoowa, bardzo się cieszę, że udało się spędzić dzień na luzie 🥰
@Nutko, właśnie, jak tam testowanie? ✊
Miłej niedzieli, Kochane 😘Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:@Anonimku dużo zdrówka dla męża, faktycznie musiało to wyglądać nieciekawie… dobrze, że zrobiliście wszystkie badania. Niestety praca kierowcy niesie duże ryzyko problemów z krążeniem z tego co czytałam
@Prezesowa dobrze, że się odezwałaś :*
Tak, też mi się wydaje że mogą to być jakieś robale w organizmie. Kiedyś jedna lekarka mi w ciemno przepisała Zentel na odrobaczenie, bo powiedziała, że w badaniach kalu może nic nie wyjść.. ja go nie wzięłam, ale leży cały czas w domu i się bije z myślami teraz czy tego nie zastosować, ale z kolei boję się o starania. Wiadomo, że wzięłabym go w okolicy miesiączki, ale nie wiem jak wpłynie na ewentualną komórkę jajową.
Czytam też o naturalnych metodach odrobaczania.
Cieszę się, że mieliście dobry czas z mężem :* już niedługo to Wy będziecie biegać za takim maluchem…
Notsobadd ja robiłam ostatnio badanie kału w OlimpiaMed - trzy próbki, co dwa dni jeśli dobrze pamiętam pobierane. Nie było to fajne, ale czego się nie robi w trakcie starań. Ostatnio przyszły mi wyniki i jest ok wszystko. Może dobrze gdybyś też zrobiła zamiast brać w ciemno leki? Nie wiem czy ten lek działa na wszystkie pasożyty, a tych rodzajów też może być kilka. Dodatkowo pamiętaj, że na te wyniki też się czeka ze dwa-trzy tygodnie."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ja mam dzisiaj totalne przewrażliwienie na zapachy, wszystko mnie denerwuje. Wczoraj już wyrzuciłam jeden balsam do ciała, a dzisiaj doszedł jeden krem do rąk. Wszystko mam totalnie perfumowane, aż niedobrze się robi. Muszę kupić coś bezzapachowego, bo nie wytrzymam z tym."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"