Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Katsue, dobra decyzja
Ja też olałam pod wpływem hematologa Pai, ale Jak zaszłam w ciążę to od razu do mnie wróciło ze zdwojoną siłą i na cito szukałam lekarza, który jednak zareaguje. Tak się bałam, że będzie za późno, że szok. Nigdy bym sobie nie wybaczyła. Może nic by się nie stało, ale mimo,że te zastrzyki mnie czasem wkurzają, bolą, krwawią, robią siniaki to jednak czuję się o wiele bezpieczniejsza i ciut spokojniejsza o bąbla. Ciekawe co ten lekarz Ci powie. W najgorszym wypadku możesz mieć konsultacje u mojej immunolog,ale wtedy już jesteś lżejsza o 400 czy 350 zł 🥴 A Twój ginekolog tez nie był skłonny do zalecenia acardu lub heparyny, tak? Już nie pamiętam co powiedział. Pamiętam tą znajomą hematolog tylko.
Katsue, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Moja gin polecala Puerie Uno, gdybym chciała wszystko w jednej tabletce. Nie jest to pewnie must have wszystkiego co powinno się brać, ale lepsze to niż nic na wyjazdach
notsobadd, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:To może lepiej niż Puerie jednak ten nowy prenatal,bo nie ma już syntetyków a ma foliany. Tak ultramaryna pisała.
Nie zgłębiałam tematu, tak mi gin poleciła chociaż widzę że ma i foliany i kwas foliowy. Dobrze, że czuwaszelektro96 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
@Suzie wysłałam Ci linka do grupy na priv.
@Katsue @elektro nie mogę Was dodać do przyjaciółek, nie wiem o co chodzi:(Suzie lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
dobra @Katsue, Ciebie mam, wysłałam też 😅
Katsue lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyellevv wrote:Hejka dziewczyny, już pytałam na innym wątku ale tak jeszcze i tu się spytam.
Czy są jakieś polecane multi witaminy? Ja wiem że nie wszystkie są idealne ale szukam takich które np. mogę wziąść ze sobą na wakacje albo w momencie jak mam urlop albo focha na cały świat. Nie chce brać wszędzie że sobą powiedzmy 15 tabletek a tylko jedną.
Co myślicie o tym Aliness Vitamin Premium Complex?
Lepszy już chyba będzie aliness prena care -
nick nieaktualnyKatsue wrote:Ja biorę multi 1 z prenacaps i widzę, że w tych też jest selen i cynk razem, a z tego co kojarzę to nie powinno się ich łączyć z uwagi na to, że gorzej się wchłaniają wtedy (dobrze kojarzę, Prezesowa?). No ale dokańczam i już będę to rozdzielać .
Tak, nie łączymy cynk z selenem ani cynku z magnezemKatsue lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejka 🤗
Witam się dopiero teraz,bo z rana pojechaliśmy na motorówkę,a później oglądanie meczyku- chłopaki naprawdę fajnie grali😄
@Anonim1992 ale przeżycia🙈 🥺zdrówka dla męża ❤️
@MagicznaNuta tulasek za 🦧❤️
@zimozielona piękny przyrost 🥰😁
@Katsue bardzo dobra decyzja👏, lepiej skonsultować i być przezornym ❤️
@Prezesoowa super się to czyta,ze spędziłaś tak beztrosko z mężem czas 🥰❤️ i z Waszej rodzinnej z tata strefy kibica ❤️ Przytulam Was!
U mnie zaczęło padać,ale i dobrze,bo kwiatki już nie dawały sobie rady ze słońcem 😇
Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Paima wrote:Ważne, że na co dzień będziesz jadła tak, jak sobie założyłaś ☺️ a jeden dzień u rodziny nie powinien wpłynąć jakoś diametralnie na wyniki/zdrowie.
Dorwij tam jeszcze męża w domu, jak jest możliwość i miłego, spokojnego popołudnia ❤️☺️
Chwilowo mamy zawał, bo nasze zwierzaki uciekły z klatki i osraly i oszczały pół mieszkania 🫠👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Katsue wrote:No właśnie też to chciałam olać, bo myślę sobie, dwóch lekarzy mówi, że nie trzeba, ale z 2 strony gdyby coś wyszło to bym sobie nie wybaczyła właśnie. No ten mój powiedział, że połowa z nas to ma i gdyby miało to AŻ taki wpływ to by się połowa ciąż tak kończyła 🙄 i w sumie tak mnie to skołowało, że już go nie ciągnęłam za język 🫣 no jak tam nie pyknie to wezmę namiar od Ciebie, ale to już w lipcu, bo teraz tego nie dźwignę 🙈
No właśnie nigdy nie wiadomo co pomoże a co nie. A czemu chociaż tego ryzyka niepowodzenia nie zmniejszyć skoro sposób jest dość prosty i prawie(🥴) bezbolesny. Myślę, że lekarz Pati pomoże 🤞 Prawdopodobnie zleci jeszcze jakieś badania, bo chyba Pati też robiła coś dodatkowo 🤔Katsue, Prezesoowa, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Cześć laski😊
@Katsue trzymam kciuki żeby udało się dostać leki, zawsze to spokojniejsza glowa 😊 kciuki i czekam na info z wizyty🤞😊
@Prezesowa fajnie, że w tych trudnych chwilach udało się chwile zrelaksować 😚
@Magicznanuta tulę za wredote 🫂
Dziewczyny jutro teoretycznie wypada 10dpo. Chyba zatestuje. Ale strasznie boję sie rozczarowania 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2024, 18:46
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
notsobadd wrote:@Suzie wysłałam Ci linka do grupy na priv.
@Katsue @elektro nie mogę Was dodać do przyjaciółek, nie wiem o co chodzi:(35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Katsue trzymam kciuki żeby udało się dostać leki, zawsze to spokojniejsza glowa 😊 kciuki i czekam na info z wizyty🤞😊
@Prezesowa fajnie, że w tych trudnych chwilach udało się chwile zrelaksować 😚
@Magicznanuta tulę za wredote 🫂
Dziewczyny jutro teoretycznie wypada 10dpo. Chyba zatestuje. Ale strasznie boję sie rozczarowania 🙈Katsue, Malinowysorbet, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Katsue wrote:No właśnie rozmieniałam, czy nie zrobić d-dimerów itd, bo z tego co kojarzę to Malinowy Sorbet robiła, ale to bym znowu musiał to o tydzień przesunąć, zresztą kij wie co on zleci 🫣03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Paima wrote:Ooo 🙉🙈🙈🙈
Ale niemiła niespodzianka 🙈
Znalazły się, ale okazało się, że zeżarły trującego kwiata, więc jedziemy do weterynarza. Już nie mam sił na ten weekend...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2024, 18:59
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍