X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

@Majunka, całe szczęście, że tylko tak to się skończyło 🫂 Kuruj nóżki 😘 My byliśmy w zeszłym roku na weselu, na którym Dziewczynie tak ktoś nadepnął na stopę, że połamał dwa palce 🥴 No i cieszę się, że masz w sobie nową siłę ♥️
    @Majlen 🫂🫂🫂
    @notsobadd, świetnie, że ząb w końcu odpuścił 🥰 Czyszczenie kanałów może nie jest najprzyjemniejsze, ale do przeżycia, a mówi to osoba, która boi się leczenia zębów ja tyle, że miałam w planach usunąć siódemkę, zamiast robić kanałowe 🤭
    @Suzie, bardzo współczuję problemów żołądkowych... Myślisz, że to meta? Co do probiotyków, to polecam Enterol w saszetkach, nam uratował tyłki (dosłownie 😅), jak Młodsza dwa lata temu przyniosła rota z przedszkola. Dziewczyny szczepione, więc było miodzio, my z Mężem chodziliśmy na czworakach 🙄 I naprawdę pomogło 💪
    @Nutko, przykro mi, że tak się czujesz 🫂 Być może właśnie skupienie się na swoim zdrowiu to dobry kierunek, skoro męczą Cię bóle brzucha, to warto sprawdzić, co się dzieje 😘 Ale zostań z nami ♥️
    PS. I absolutnie nie myśl, że wiek jest jakąkolwiek przeszkodą do spełnienia Twojego marzenia!
    @Paima, dobrze zrozumiałam, że mierzysz cukier w nocy? Czy masz sensor?
    @Sorbeciku, cuuudownie ♥️♥️♥️
    @Coffee, zdrówka 😘 U mnie dobrze działają płukanki i tabletki do ssania z lidokainą, bo znieczulają.
    @elektro, ja kocham zapiekankę ziemniaczaną z bobem ♥️ Ale ja obieram 🤭
    @Doprsiku, wszystkiego, co najpiękniejsze dla synka 💙🎂
    @Vienka, ale piękne informacje ♥️ Bije od Ciebie cudowna energia, to musi zwiastować coś pozytywnego 💪✊🥰
    @Prezesoowa, jest takie z pozoru banalne powiedzenie, że nie szata zdobi człowieka i myślę, że warto się tego trzymać. Szpilki nie świadczą o jej doświadczeniu. Wiem, że wygląd jest ważny, ale jestem pewna, że wyglądałaś perfekcyjnie i lrofesjona 💪
    @elektro, uwaga, podaje adres paczkomatu 😅 Pierogi wyglądają obłędnie 😋😋😋
    @Katsue, ała... Ja też ostatnio tankowałam, co prawda dieselka, ale też nie było to przyjemne doświadczenie 🙄

Dziewczyny, jest już fasolka szparagowa? 😮 Jeju, jeszcze u nas nie widziałam...

Ja dziś spanikowałam i zbadałam mocz pod kątem białka. To cholerne ryzyko nie daje mi spokoju jednak 🙄 W ogólnym nic, w tym dodatkowym 7,42 mg/dl. Gin nie odbiera, położna mówiła, że w ogólnym nie ma i jest ok, a w tym dodatkowym wyszło, bo są to śladowe ilości, a białko było jako dodatkowe zlecenie, więc to uwzględnili. Mówiła też, że u ciężarnych są dopuszczalne śladowe ilości białka w ogólnym badaniu, a u mnie tego nie ma. I ogólnie ewentualne problemy w kontekście stanu przedrzucawkowowego stwierdza się dopiero po 20. tygodniu, także to badanie to trochę nad wyrost 🙈 Tym bardziej, że z ciśnieniem ok, więc nic nie wskazuje na to, żeby w ogóle coś się aktualnie działo. Nooo, ale przynajmniej wiem że siusiu mam zdrowe 😂

PS. Chętnie przygarnę nasz forumowy młotek 🔨😁

elektro96, MagicznaNuta, Gregorka lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    @Prezesowa wierzę że dałaś z siebie wszystko i oni to docenia. Będę trzymać kciuki do końca 🤞🍀
    @Lyiss przesyłam dobre myśli i trzymam kciuki żeby ten kolejny trymestr był dużo lepszy ❤️🍀

Dziewczyny dopiero co dostałam wyniki, tak mnie przetrzymali... 🙄

Beta 25,6 mlU/ml
    Prog 22,51 ng/ml

Kropek proszę już zostać! 🥺❤️

Piękne wyniki!!! Gratulacje kochana ☺️☺️☺️😘 To teraz mega nudnej ciąży 😅

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Ale się strachu najadłam. Zjadłam obiad, wychodzę na podwórko, a mój pies wydaje dziwne dźwięki, jakby się dławiła… i przyznam, że spanikowałam, nie wiedziałam co robić, ona nie chciała dać się dotknąć… poleciałam po telefon, żeby zadzwonić po męża a w tym czasie chyba udało jej się odkrztusić. Nie wiem co to, podejrzewam że jakiś robak, bo ciągle je łapie w locie i zjada. Napiła się sporo i nie widzę nic w pyszczku, żeby było nie tak, zachowuje się normalnie.. ale patrzy na mnie z takim wzrokiem jakby to moja wina była 🙄
    Mój też ciagle łapie jakieś muchy, więc możliwe że któraś wpadła mu do gardła. Ale nie dziwie się, to musiało być stresujące 🥺

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Malinowysorbet Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Super, chyba byłam najbliżej wyniku! 🤪
    Bardzo się cieszę, życzę Ci żeby to była naprawdę nudna ciąża ♥️

Będziesz powtarzać jeszcze betę?
    Mam zamiar zrobić w czwartek 🤞😊

notsobadd, Katsue, elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Majuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:47

Prezesoowa, notsobadd, Katsue, elektro96, MagicznaNuta, Gregorka lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    @Prezesowa wierzę że dałaś z siebie wszystko i oni to docenia. Będę trzymać kciuki do końca 🤞🍀
    @Lyiss przesyłam dobre myśli i trzymam kciuki żeby ten kolejny trymestr był dużo lepszy ❤️🍀

Beta 25,6 mlU/ml
    Prog 22,51 ng/ml

Gratulacje!! 🩷🩷🩷🥹

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorbeciku 😍 piękny wynik! Nie puszczam kciuków!

Coffee, przeziębienie nie odbiera ciąży. Jeśli ma coś być w tym cyklu to będzie choćbyś miała teraz anginę i leżała tydzień w łóżku, tfutfutfu! Może skończy się na przeziębieniu tylko.

Mummy, spokojnie, oddychaj! To jest ryzyko a nie diagnoza. Obserwuj się, bądź czujna,pogadaj z lekarzem o swoich obawach, ale nie świruj 😁

Ktoś pytał o fasolkę szparagową i widziałam u nas na ryneczku. Cena trochę odstrasza, ale prędzej czy później trzeba będzie kupić i już ostrze sobie ząbki na nią 😁

CoffeeDream, Malinowysorbet, MummyYummy, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Beta 25,6 mlU/ml
    Prog 22,51 ng/ml

❤️❤️❤️

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:13

• Suzie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

@Majunka, całe szczęście, że tylko tak to się skończyło 🫂 Kuruj nóżki 😘 My byliśmy w zeszłym roku na weselu, na którym Dziewczynie tak ktoś nadepnął na stopę, że połamał dwa palce 🥴 No i cieszę się, że masz w sobie nową siłę ♥️
    @Majlen 🫂🫂🫂
    @notsobadd, świetnie, że ząb w końcu odpuścił 🥰 Czyszczenie kanałów może nie jest najprzyjemniejsze, ale do przeżycia, a mówi to osoba, która boi się leczenia zębów ja tyle, że miałam w planach usunąć siódemkę, zamiast robić kanałowe 🤭
    @Suzie, bardzo współczuję problemów żołądkowych... Myślisz, że to meta? Co do probiotyków, to polecam Enterol w saszetkach, nam uratował tyłki (dosłownie 😅), jak Młodsza dwa lata temu przyniosła rota z przedszkola. Dziewczyny szczepione, więc było miodzio, my z Mężem chodziliśmy na czworakach 🙄 I naprawdę pomogło 💪
    @Nutko, przykro mi, że tak się czujesz 🫂 Być może właśnie skupienie się na swoim zdrowiu to dobry kierunek, skoro męczą Cię bóle brzucha, to warto sprawdzić, co się dzieje 😘 Ale zostań z nami ♥️
    PS. I absolutnie nie myśl, że wiek jest jakąkolwiek przeszkodą do spełnienia Twojego marzenia!
    @Coffee, zdrówka 😘 U mnie dobrze działają płukanki i tabletki do ssania z lidokainą, bo znieczulają.
    @Vienka, ale piękne informacje ♥️ Bije od Ciebie cudowna energia, to musi zwiastować coś pozytywnego 💪✊🥰
    @Prezesoowa, jest takie z pozoru banalne powiedzenie, że nie szata zdobi człowieka i myślę, że warto się tego trzymać. Szpilki nie świadczą o jej doświadczeniu. Wiem, że wygląd jest ważny, ale jestem pewna, że wyglądałaś perfekcyjnie i lrofesjona 💪
    @Katsue, ała... Ja też ostatnio tankowałam, co prawda dieselka, ale też nie było to przyjemne doświadczenie 🙄

Ja dziś spanikowałam i zbadałam mocz pod kątem białka. To cholerne ryzyko nie daje mi spokoju jednak 🙄 W ogólnym nic, w tym dodatkowym 7,42 mg/dl. Gin nie odbiera, położna mówiła, że w ogólnym nie ma i jest ok, a w tym dodatkowym wyszło, bo są to śladowe ilości, a białko było jako dodatkowe zlecenie, więc to uwzględnili. Mówiła też, że u ciężarnych są dopuszczalne śladowe ilości białka w ogólnym badaniu, a u mnie tego nie ma. I ogólnie ewentualne problemy w kontekście stanu przedrzucawkowowego stwierdza się dopiero po 20. tygodniu, także to badanie to trochę nad wyrost 🙈 Tym bardziej, że z ciśnieniem ok, więc nic nie wskazuje na to, żeby w ogóle coś się aktualnie działo. Nooo, ale przynajmniej wiem że siusiu mam zdrowe 😂

Nie wiem, bo nie mam innego pomysłu co mi było. Teraz już jest o wiele lepiej :D

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

@Majlen 🫂🫂🫂

To już drugi raz kiedy powinnaś zostać zdyscyplinowaną młotkiem, najpierw się sama diagnozuje w internecie, teraz sama badania zleca…
    Kochana, trzeciego razu nie będzie. Za trzecim od razu podasz adres i ekipa ovufriend Ci wytłumaczy osobiscie, że tak nie wolno! 😃🔨

Katsue, MummyYummy, Prezesoowa, Malinowysorbet, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:04

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czyjaś wina musi byc... :P mama nie uratowałaś psinki przed zjedzeniem tego co psinka zjadła, więc w sumie jakby Twoja wina, ale możesz przekazać winę na męża - jest tak samo winien :D
    Najważniejsze, że nic się nie stało. Pewnie jeszcze będziesz ją obserwować?

Wyrywam chwasty, a ona ma rozkaz siedzenia koło mnie, tak mnie nastraszyła. Ale jaka obrażona księżniczka 😂

Prezesoowa, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    O matko boska !! 😱😱
    Rozumiem Cię, ja bym tak samo mocno się przestraszyła , dobrze, że jej się udało.
    Moja kiedyś połknęła piłkę 🙈. Biegała i w locie z daleka chciała ją złapać i połknęła, na szczęście odrazu zwymiotowała, ale strach na maxa 😱

O boże, chyba sama bym zwymiotowała ze strachu… 😳😳😳😳

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Nagrodę dla tej Pani w postaci Kropka!

Chętnie, chętnie… 😇🤪
    @Sorbecik dawaj no tu te wiruski 😎
    Kciuki za czwartkową betę 🤞🏻 ale to będzie tylko formalność. Przeczuwam wynik 78 🤪

Prezesoowa, Malinowysorbet, MagicznaNuta, Katsue lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:04

MummyYummy, notsobadd, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorbeciku, cudowna informacja ♥️
    Niech kropuś rozgości się na następne klika miesięcy! ♥️

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, solidny wpierdziel się należy 🙈😊 No bo ja właśnie tak mam, że ja muszę wiedzieć już, terazz natychmiast i mieć opracowanych kilka planów awaryjnych 😬

@Dropsiku, ja pytałam o fasolkę, bo kocham, szczególnie żółtą 🤤 Ale jeszcze nie widziałam. No domyślam się, że cena zaporowa 🙄

Teraz to mam w planach pierogi z jagodami, zapiekankę z bobem i fasolkę 🤪

Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Popieram notsobad! Jeszcze raz i wbijamy na chatę! 🪓🪓🪓

Tylko błagam, nie z siekierą! 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Możliwe, bo boli mnie tylko gardło+ ta temperatura... 🙄 Ech, mogę pożegnać się już z tym cyklem na dobre 🥹
    Niekoniecznie :)

‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ