Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

@Majunka, całe szczęście, że tylko tak to się skończyło 🫂 Kuruj nóżki 😘 My byliśmy w zeszłym roku na weselu, na którym Dziewczynie tak ktoś nadepnął na stopę, że połamał dwa palce 🥴 No i cieszę się, że masz w sobie nową siłę ♥️
    @Majlen 🫂🫂🫂
    @notsobadd, świetnie, że ząb w końcu odpuścił 🥰 Czyszczenie kanałów może nie jest najprzyjemniejsze, ale do przeżycia, a mówi to osoba, która boi się leczenia zębów ja tyle, że miałam w planach usunąć siódemkę, zamiast robić kanałowe 🤭
    @Suzie, bardzo współczuję problemów żołądkowych... Myślisz, że to meta? Co do probiotyków, to polecam Enterol w saszetkach, nam uratował tyłki (dosłownie 😅), jak Młodsza dwa lata temu przyniosła rota z przedszkola. Dziewczyny szczepione, więc było miodzio, my z Mężem chodziliśmy na czworakach 🙄 I naprawdę pomogło 💪
    @Nutko, przykro mi, że tak się czujesz 🫂 Być może właśnie skupienie się na swoim zdrowiu to dobry kierunek, skoro męczą Cię bóle brzucha, to warto sprawdzić, co się dzieje 😘 Ale zostań z nami ♥️
    PS. I absolutnie nie myśl, że wiek jest jakąkolwiek przeszkodą do spełnienia Twojego marzenia!
    @Paima, dobrze zrozumiałam, że mierzysz cukier w nocy? Czy masz sensor?
    @Sorbeciku, cuuudownie ♥️♥️♥️
    @Coffee, zdrówka 😘 U mnie dobrze działają płukanki i tabletki do ssania z lidokainą, bo znieczulają.
    @elektro, ja kocham zapiekankę ziemniaczaną z bobem ♥️ Ale ja obieram 🤭
    @Doprsiku, wszystkiego, co najpiękniejsze dla synka 💙🎂
    @Vienka, ale piękne informacje ♥️ Bije od Ciebie cudowna energia, to musi zwiastować coś pozytywnego 💪✊🥰
    @Prezesoowa, jest takie z pozoru banalne powiedzenie, że nie szata zdobi człowieka i myślę, że warto się tego trzymać. Szpilki nie świadczą o jej doświadczeniu. Wiem, że wygląd jest ważny, ale jestem pewna, że wyglądałaś perfekcyjnie i lrofesjona 💪
    @elektro, uwaga, podaje adres paczkomatu 😅 Pierogi wyglądają obłędnie 😋😋😋
    @Katsue, ała... Ja też ostatnio tankowałam, co prawda dieselka, ale też nie było to przyjemne doświadczenie 🙄

Dziewczyny, jest już fasolka szparagowa? 😮 Jeju, jeszcze u nas nie widziałam...

Ja dziś spanikowałam i zbadałam mocz pod kątem białka. To cholerne ryzyko nie daje mi spokoju jednak 🙄 W ogólnym nic, w tym dodatkowym 7,42 mg/dl. Gin nie odbiera, położna mówiła, że w ogólnym nie ma i jest ok, a w tym dodatkowym wyszło, bo są to śladowe ilości, a białko było jako dodatkowe zlecenie, więc to uwzględnili. Mówiła też, że u ciężarnych są dopuszczalne śladowe ilości białka w ogólnym badaniu, a u mnie tego nie ma. I ogólnie ewentualne problemy w kontekście stanu przedrzucawkowowego stwierdza się dopiero po 20. tygodniu, także to badanie to trochę nad wyrost 🙈 Tym bardziej, że z ciśnieniem ok, więc nic nie wskazuje na to, żeby w ogóle coś się aktualnie działo. Nooo, ale przynajmniej wiem że siusiu mam zdrowe 😂

PS. Chętnie przygarnę nasz forumowy młotek 🔨😁

elektro96, nick nieaktualny, Gregorka lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    @Prezesowa wierzę że dałaś z siebie wszystko i oni to docenia. Będę trzymać kciuki do końca 🤞🍀
    @Lyiss przesyłam dobre myśli i trzymam kciuki żeby ten kolejny trymestr był dużo lepszy ❤️🍀

Dziewczyny dopiero co dostałam wyniki, tak mnie przetrzymali... 🙄

Beta 25,6 mlU/ml
    Prog 22,51 ng/ml

Kropek proszę już zostać! 🥺❤️

Piękne wyniki!!! Gratulacje kochana ☺️☺️☺️😘 To teraz mega nudnej ciąży 😅

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Ale się strachu najadłam. Zjadłam obiad, wychodzę na podwórko, a mój pies wydaje dziwne dźwięki, jakby się dławiła… i przyznam, że spanikowałam, nie wiedziałam co robić, ona nie chciała dać się dotknąć… poleciałam po telefon, żeby zadzwonić po męża a w tym czasie chyba udało jej się odkrztusić. Nie wiem co to, podejrzewam że jakiś robak, bo ciągle je łapie w locie i zjada. Napiła się sporo i nie widzę nic w pyszczku, żeby było nie tak, zachowuje się normalnie.. ale patrzy na mnie z takim wzrokiem jakby to moja wina była 🙄
    Mój też ciagle łapie jakieś muchy, więc możliwe że któraś wpadła mu do gardła. Ale nie dziwie się, to musiało być stresujące 🥺

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Malinowysorbet Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Super, chyba byłam najbliżej wyniku! 🤪
    Bardzo się cieszę, życzę Ci żeby to była naprawdę nudna ciąża ♥️

Będziesz powtarzać jeszcze betę?
    Mam zamiar zrobić w czwartek 🤞😊

notsobadd, nick nieaktualny, elektro96, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Majuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:47

nick nieaktualny, notsobadd, nick nieaktualny, elektro96, nick nieaktualny, Gregorka lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    @Prezesowa wierzę że dałaś z siebie wszystko i oni to docenia. Będę trzymać kciuki do końca 🤞🍀
    @Lyiss przesyłam dobre myśli i trzymam kciuki żeby ten kolejny trymestr był dużo lepszy ❤️🍀

Beta 25,6 mlU/ml
    Prog 22,51 ng/ml

Gratulacje!! 🩷🩷🩷🥹

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorbeciku 😍 piękny wynik! Nie puszczam kciuków!

Coffee, przeziębienie nie odbiera ciąży. Jeśli ma coś być w tym cyklu to będzie choćbyś miała teraz anginę i leżała tydzień w łóżku, tfutfutfu! Może skończy się na przeziębieniu tylko.

Mummy, spokojnie, oddychaj! To jest ryzyko a nie diagnoza. Obserwuj się, bądź czujna,pogadaj z lekarzem o swoich obawach, ale nie świruj 😁

Ktoś pytał o fasolkę szparagową i widziałam u nas na ryneczku. Cena trochę odstrasza, ale prędzej czy później trzeba będzie kupić i już ostrze sobie ząbki na nią 😁

CoffeeDream, Malinowysorbet, MummyYummy, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Beta 25,6 mlU/ml
    Prog 22,51 ng/ml

❤️❤️❤️

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:13

• Suzie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

@Majunka, całe szczęście, że tylko tak to się skończyło 🫂 Kuruj nóżki 😘 My byliśmy w zeszłym roku na weselu, na którym Dziewczynie tak ktoś nadepnął na stopę, że połamał dwa palce 🥴 No i cieszę się, że masz w sobie nową siłę ♥️
    @Majlen 🫂🫂🫂
    @notsobadd, świetnie, że ząb w końcu odpuścił 🥰 Czyszczenie kanałów może nie jest najprzyjemniejsze, ale do przeżycia, a mówi to osoba, która boi się leczenia zębów ja tyle, że miałam w planach usunąć siódemkę, zamiast robić kanałowe 🤭
    @Suzie, bardzo współczuję problemów żołądkowych... Myślisz, że to meta? Co do probiotyków, to polecam Enterol w saszetkach, nam uratował tyłki (dosłownie 😅), jak Młodsza dwa lata temu przyniosła rota z przedszkola. Dziewczyny szczepione, więc było miodzio, my z Mężem chodziliśmy na czworakach 🙄 I naprawdę pomogło 💪
    @Nutko, przykro mi, że tak się czujesz 🫂 Być może właśnie skupienie się na swoim zdrowiu to dobry kierunek, skoro męczą Cię bóle brzucha, to warto sprawdzić, co się dzieje 😘 Ale zostań z nami ♥️
    PS. I absolutnie nie myśl, że wiek jest jakąkolwiek przeszkodą do spełnienia Twojego marzenia!
    @Coffee, zdrówka 😘 U mnie dobrze działają płukanki i tabletki do ssania z lidokainą, bo znieczulają.
    @Vienka, ale piękne informacje ♥️ Bije od Ciebie cudowna energia, to musi zwiastować coś pozytywnego 💪✊🥰
    @Prezesoowa, jest takie z pozoru banalne powiedzenie, że nie szata zdobi człowieka i myślę, że warto się tego trzymać. Szpilki nie świadczą o jej doświadczeniu. Wiem, że wygląd jest ważny, ale jestem pewna, że wyglądałaś perfekcyjnie i lrofesjona 💪
    @Katsue, ała... Ja też ostatnio tankowałam, co prawda dieselka, ale też nie było to przyjemne doświadczenie 🙄

Ja dziś spanikowałam i zbadałam mocz pod kątem białka. To cholerne ryzyko nie daje mi spokoju jednak 🙄 W ogólnym nic, w tym dodatkowym 7,42 mg/dl. Gin nie odbiera, położna mówiła, że w ogólnym nie ma i jest ok, a w tym dodatkowym wyszło, bo są to śladowe ilości, a białko było jako dodatkowe zlecenie, więc to uwzględnili. Mówiła też, że u ciężarnych są dopuszczalne śladowe ilości białka w ogólnym badaniu, a u mnie tego nie ma. I ogólnie ewentualne problemy w kontekście stanu przedrzucawkowowego stwierdza się dopiero po 20. tygodniu, także to badanie to trochę nad wyrost 🙈 Tym bardziej, że z ciśnieniem ok, więc nic nie wskazuje na to, żeby w ogóle coś się aktualnie działo. Nooo, ale przynajmniej wiem że siusiu mam zdrowe 😂

Nie wiem, bo nie mam innego pomysłu co mi było. Teraz już jest o wiele lepiej :D

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

@Majlen 🫂🫂🫂

To już drugi raz kiedy powinnaś zostać zdyscyplinowaną młotkiem, najpierw się sama diagnozuje w internecie, teraz sama badania zleca…
    Kochana, trzeciego razu nie będzie. Za trzecim od razu podasz adres i ekipa ovufriend Ci wytłumaczy osobiscie, że tak nie wolno! 😃🔨

nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny, Malinowysorbet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:04

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czyjaś wina musi byc... :P mama nie uratowałaś psinki przed zjedzeniem tego co psinka zjadła, więc w sumie jakby Twoja wina, ale możesz przekazać winę na męża - jest tak samo winien :D
    Najważniejsze, że nic się nie stało. Pewnie jeszcze będziesz ją obserwować?

Wyrywam chwasty, a ona ma rozkaz siedzenia koło mnie, tak mnie nastraszyła. Ale jaka obrażona księżniczka 😂

nick nieaktualny, MummyYummy, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    O matko boska !! 😱😱
    Rozumiem Cię, ja bym tak samo mocno się przestraszyła , dobrze, że jej się udało.
    Moja kiedyś połknęła piłkę 🙈. Biegała i w locie z daleka chciała ją złapać i połknęła, na szczęście odrazu zwymiotowała, ale strach na maxa 😱

O boże, chyba sama bym zwymiotowała ze strachu… 😳😳😳😳

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Nagrodę dla tej Pani w postaci Kropka!

Chętnie, chętnie… 😇🤪
    @Sorbecik dawaj no tu te wiruski 😎
    Kciuki za czwartkową betę 🤞🏻 ale to będzie tylko formalność. Przeczuwam wynik 78 🤪

nick nieaktualny, Malinowysorbet, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:04

MummyYummy, notsobadd, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorbeciku, cudowna informacja ♥️
    Niech kropuś rozgości się na następne klika miesięcy! ♥️

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, solidny wpierdziel się należy 🙈😊 No bo ja właśnie tak mam, że ja muszę wiedzieć już, terazz natychmiast i mieć opracowanych kilka planów awaryjnych 😬

@Dropsiku, ja pytałam o fasolkę, bo kocham, szczególnie żółtą 🤤 Ale jeszcze nie widziałam. No domyślam się, że cena zaporowa 🙄

Teraz to mam w planach pierogi z jagodami, zapiekankę z bobem i fasolkę 🤪

Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Popieram notsobad! Jeszcze raz i wbijamy na chatę! 🪓🪓🪓

Tylko błagam, nie z siekierą! 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Możliwe, bo boli mnie tylko gardło+ ta temperatura... 🙄 Ech, mogę pożegnać się już z tym cyklem na dobre 🥹
    Niekoniecznie :)

‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ