Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
@Majunka, całe szczęście, że tylko tak to się skończyło 🫂 Kuruj nóżki 😘 My byliśmy w zeszłym roku na weselu, na którym Dziewczynie tak ktoś nadepnął na stopę, że połamał dwa palce 🥴 No i cieszę się, że masz w sobie nową siłę ♥️
@Majlen 🫂🫂🫂
@notsobadd, świetnie, że ząb w końcu odpuścił 🥰 Czyszczenie kanałów może nie jest najprzyjemniejsze, ale do przeżycia, a mówi to osoba, która boi się leczenia zębów ja tyle, że miałam w planach usunąć siódemkę, zamiast robić kanałowe 🤭
@Suzie, bardzo współczuję problemów żołądkowych... Myślisz, że to meta? Co do probiotyków, to polecam Enterol w saszetkach, nam uratował tyłki (dosłownie 😅), jak Młodsza dwa lata temu przyniosła rota z przedszkola. Dziewczyny szczepione, więc było miodzio, my z Mężem chodziliśmy na czworakach 🙄 I naprawdę pomogło 💪
@Nutko, przykro mi, że tak się czujesz 🫂 Być może właśnie skupienie się na swoim zdrowiu to dobry kierunek, skoro męczą Cię bóle brzucha, to warto sprawdzić, co się dzieje 😘 Ale zostań z nami ♥️
PS. I absolutnie nie myśl, że wiek jest jakąkolwiek przeszkodą do spełnienia Twojego marzenia!
@Paima, dobrze zrozumiałam, że mierzysz cukier w nocy? Czy masz sensor?
@Sorbeciku, cuuudownie ♥️♥️♥️
@Coffee, zdrówka 😘 U mnie dobrze działają płukanki i tabletki do ssania z lidokainą, bo znieczulają.
@elektro, ja kocham zapiekankę ziemniaczaną z bobem ♥️ Ale ja obieram 🤭
@Doprsiku, wszystkiego, co najpiękniejsze dla synka 💙🎂
@Vienka, ale piękne informacje ♥️ Bije od Ciebie cudowna energia, to musi zwiastować coś pozytywnego 💪✊🥰
@Prezesoowa, jest takie z pozoru banalne powiedzenie, że nie szata zdobi człowieka i myślę, że warto się tego trzymać. Szpilki nie świadczą o jej doświadczeniu. Wiem, że wygląd jest ważny, ale jestem pewna, że wyglądałaś perfekcyjnie i lrofesjona 💪
@elektro, uwaga, podaje adres paczkomatu 😅 Pierogi wyglądają obłędnie 😋😋😋
@Katsue, ała... Ja też ostatnio tankowałam, co prawda dieselka, ale też nie było to przyjemne doświadczenie 🙄
Dziewczyny, jest już fasolka szparagowa? 😮 Jeju, jeszcze u nas nie widziałam...
Ja dziś spanikowałam i zbadałam mocz pod kątem białka. To cholerne ryzyko nie daje mi spokoju jednak 🙄 W ogólnym nic, w tym dodatkowym 7,42 mg/dl. Gin nie odbiera, położna mówiła, że w ogólnym nie ma i jest ok, a w tym dodatkowym wyszło, bo są to śladowe ilości, a białko było jako dodatkowe zlecenie, więc to uwzględnili. Mówiła też, że u ciężarnych są dopuszczalne śladowe ilości białka w ogólnym badaniu, a u mnie tego nie ma. I ogólnie ewentualne problemy w kontekście stanu przedrzucawkowowego stwierdza się dopiero po 20. tygodniu, także to badanie to trochę nad wyrost 🙈 Tym bardziej, że z ciśnieniem ok, więc nic nie wskazuje na to, żeby w ogóle coś się aktualnie działo. Nooo, ale przynajmniej wiem że siusiu mam zdrowe 😂
PS. Chętnie przygarnę nasz forumowy młotek 🔨😁elektro96, MagicznaNuta, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:@Prezesowa wierzę że dałaś z siebie wszystko i oni to docenia. Będę trzymać kciuki do końca 🤞🍀
@Lyiss przesyłam dobre myśli i trzymam kciuki żeby ten kolejny trymestr był dużo lepszy ❤️🍀
Dziewczyny dopiero co dostałam wyniki, tak mnie przetrzymali... 🙄
Beta 25,6 mlU/ml
Prog 22,51 ng/ml
Kropek proszę już zostać! 🥺❤️
Piękne wyniki!!! Gratulacje kochana ☺️☺️☺️😘 To teraz mega nudnej ciąży 😅Malinowysorbet lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:
Ale się strachu najadłam. Zjadłam obiad, wychodzę na podwórko, a mój pies wydaje dziwne dźwięki, jakby się dławiła… i przyznam, że spanikowałam, nie wiedziałam co robić, ona nie chciała dać się dotknąć… poleciałam po telefon, żeby zadzwonić po męża a w tym czasie chyba udało jej się odkrztusić. Nie wiem co to, podejrzewam że jakiś robak, bo ciągle je łapie w locie i zjada. Napiła się sporo i nie widzę nic w pyszczku, żeby było nie tak, zachowuje się normalnie.. ale patrzy na mnie z takim wzrokiem jakby to moja wina była 🙄03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
notsobadd wrote:Super, chyba byłam najbliżej wyniku! 🤪
Bardzo się cieszę, życzę Ci żeby to była naprawdę nudna ciąża ♥️
Będziesz powtarzać jeszcze betę?notsobadd, Katsue, elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:@Prezesowa wierzę że dałaś z siebie wszystko i oni to docenia. Będę trzymać kciuki do końca 🤞🍀
@Lyiss przesyłam dobre myśli i trzymam kciuki żeby ten kolejny trymestr był dużo lepszy ❤️🍀
Beta 25,6 mlU/ml
Prog 22,51 ng/ml
Gratulacje!! 🩷🩷🩷🥹Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Sorbeciku 😍 piękny wynik! Nie puszczam kciuków!
Coffee, przeziębienie nie odbiera ciąży. Jeśli ma coś być w tym cyklu to będzie choćbyś miała teraz anginę i leżała tydzień w łóżku, tfutfutfu! Może skończy się na przeziębieniu tylko.
Mummy, spokojnie, oddychaj! To jest ryzyko a nie diagnoza. Obserwuj się, bądź czujna,pogadaj z lekarzem o swoich obawach, ale nie świruj 😁
Ktoś pytał o fasolkę szparagową i widziałam u nas na ryneczku. Cena trochę odstrasza, ale prędzej czy później trzeba będzie kupić i już ostrze sobie ząbki na nią 😁CoffeeDream, Malinowysorbet, MummyYummy, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Beta 25,6 mlU/ml
Prog 22,51 ng/ml
❤️❤️❤️Malinowysorbet lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
MummyYummy wrote:Hej!
@Majunka, całe szczęście, że tylko tak to się skończyło 🫂 Kuruj nóżki 😘 My byliśmy w zeszłym roku na weselu, na którym Dziewczynie tak ktoś nadepnął na stopę, że połamał dwa palce 🥴 No i cieszę się, że masz w sobie nową siłę ♥️
@Majlen 🫂🫂🫂
@notsobadd, świetnie, że ząb w końcu odpuścił 🥰 Czyszczenie kanałów może nie jest najprzyjemniejsze, ale do przeżycia, a mówi to osoba, która boi się leczenia zębów ja tyle, że miałam w planach usunąć siódemkę, zamiast robić kanałowe 🤭
@Suzie, bardzo współczuję problemów żołądkowych... Myślisz, że to meta? Co do probiotyków, to polecam Enterol w saszetkach, nam uratował tyłki (dosłownie 😅), jak Młodsza dwa lata temu przyniosła rota z przedszkola. Dziewczyny szczepione, więc było miodzio, my z Mężem chodziliśmy na czworakach 🙄 I naprawdę pomogło 💪
@Nutko, przykro mi, że tak się czujesz 🫂 Być może właśnie skupienie się na swoim zdrowiu to dobry kierunek, skoro męczą Cię bóle brzucha, to warto sprawdzić, co się dzieje 😘 Ale zostań z nami ♥️
PS. I absolutnie nie myśl, że wiek jest jakąkolwiek przeszkodą do spełnienia Twojego marzenia!
@Coffee, zdrówka 😘 U mnie dobrze działają płukanki i tabletki do ssania z lidokainą, bo znieczulają.
@Vienka, ale piękne informacje ♥️ Bije od Ciebie cudowna energia, to musi zwiastować coś pozytywnego 💪✊🥰
@Prezesoowa, jest takie z pozoru banalne powiedzenie, że nie szata zdobi człowieka i myślę, że warto się tego trzymać. Szpilki nie świadczą o jej doświadczeniu. Wiem, że wygląd jest ważny, ale jestem pewna, że wyglądałaś perfekcyjnie i lrofesjona 💪
@Katsue, ała... Ja też ostatnio tankowałam, co prawda dieselka, ale też nie było to przyjemne doświadczenie 🙄
Ja dziś spanikowałam i zbadałam mocz pod kątem białka. To cholerne ryzyko nie daje mi spokoju jednak 🙄 W ogólnym nic, w tym dodatkowym 7,42 mg/dl. Gin nie odbiera, położna mówiła, że w ogólnym nie ma i jest ok, a w tym dodatkowym wyszło, bo są to śladowe ilości, a białko było jako dodatkowe zlecenie, więc to uwzględnili. Mówiła też, że u ciężarnych są dopuszczalne śladowe ilości białka w ogólnym badaniu, a u mnie tego nie ma. I ogólnie ewentualne problemy w kontekście stanu przedrzucawkowowego stwierdza się dopiero po 20. tygodniu, także to badanie to trochę nad wyrost 🙈 Tym bardziej, że z ciśnieniem ok, więc nic nie wskazuje na to, żeby w ogóle coś się aktualnie działo. Nooo, ale przynajmniej wiem że siusiu mam zdrowe 😂
PS. Chętnie przygarnę nasz forumowy młotek 🔨😁
Nie wiem, bo nie mam innego pomysłu co mi było. Teraz już jest o wiele lepiej👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
MummyYummy wrote:Hej!
@Majlen 🫂🫂🫂
PS. Chętnie przygarnę nasz forumowy młotek 🔨😁
To już drugi raz kiedy powinnaś zostać zdyscyplinowaną młotkiem, najpierw się sama diagnozuje w internecie, teraz sama badania zleca…
Kochana, trzeciego razu nie będzie. Za trzecim od razu podasz adres i ekipa ovufriend Ci wytłumaczy osobiscie, że tak nie wolno! 😃🔨Katsue, MummyYummy, Prezesoowa, Malinowysorbet, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Czyjaś wina musi byc...
mama nie uratowałaś psinki przed zjedzeniem tego co psinka zjadła, więc w sumie jakby Twoja wina, ale możesz przekazać winę na męża - jest tak samo winien
Najważniejsze, że nic się nie stało. Pewnie jeszcze będziesz ją obserwować?
Wyrywam chwasty, a ona ma rozkaz siedzenia koło mnie, tak mnie nastraszyła. Ale jaka obrażona księżniczka 😂Prezesoowa, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:O matko boska !! 😱😱
Rozumiem Cię, ja bym tak samo mocno się przestraszyła , dobrze, że jej się udało.
Moja kiedyś połknęła piłkę 🙈. Biegała i w locie z daleka chciała ją złapać i połknęła, na szczęście odrazu zwymiotowała, ale strach na maxa 😱
O boże, chyba sama bym zwymiotowała ze strachu… 😳😳😳😳👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Majuna wrote:Nagrodę dla tej Pani w postaci Kropka!
Chętnie, chętnie… 😇🤪
@Sorbecik dawaj no tu te wiruski 😎
Kciuki za czwartkową betę 🤞🏻 ale to będzie tylko formalność. Przeczuwam wynik 78 🤪Prezesoowa, Malinowysorbet, MagicznaNuta, Katsue lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Sorbeciku, cudowna informacja ♥️
Niech kropuś rozgości się na następne klika miesięcy! ♥️Malinowysorbet lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Dropsiku, ja pytałam o fasolkę, bo kocham, szczególnie żółtą 🤤 Ale jeszcze nie widziałam. No domyślam się, że cena zaporowa 🙄
Teraz to mam w planach pierogi z jagodami, zapiekankę z bobem i fasolkę 🤪Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny