Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDropsik wrote:Ja też byłam i bywam leniwą bułą,ale jak znajdzie się aktywność dla siebie to wyciąga się z tego przyjemność. U nas to był taniec, swego czasu graliśmy w tenisa (pozdro elektro
),ale w ciąży to słabo ;p
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny jak będę mieć brzuszek to wstawię zdjęcie 😁
Na razie brzuszka brak, zdjęć już też nie robię co tydzień, bo tylko leżę w łóżku 🙈 więc jak dojdę do siebie i pojawi się brzuszek to wstawię 🥹Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Kurde, laski, oczywiście zaczęłam googlować niepotrzebnie… 😵💫
„ Wariant A1298C genu MTHFR zwiększa ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia. W okresie ciąży może wywołać zakrzepicę, stanowiącą ryzyko zarówno dla matki, jak i dla nienarodzonego dziecka. Aby temu zapobiec, kobiecie ciężarnej podaje się bardzo małe dawki heparyny drobnocząsteczkowej. Zapobiegają one rozwinięciu się objawów zakrzepicy, jednocześnie nie mają negatywnego działania na płód.”
Wnioskuje o wyłączenie wyszukiwarki Google 🤭elektro96, Dropsik, Katsue, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
„ Wariant A1298C genu MTHFR zwiększa ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia. W okresie ciąży może wywołać zakrzepicę, stanowiącą ryzyko zarówno dla matki, jak i dla nienarodzonego dziecka. Aby temu zapobiec, kobiecie ciężarnej podaje się bardzo małe dawki heparyny drobnocząsteczkowej. Zapobiegają one rozwinięciu się objawów zakrzepicy, jednocześnie nie mają negatywnego działania na płód.”
Ja już nie pamiętam jakie u mnie to były badania😦elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Wnioskuje o wyłączenie wyszukiwarki Google 🤭
Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja pije z owsianym z biedry goVege 😋😋Pati2804 lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Będzie bacik… 😭😭😭
Prezesowa już wyjmuje młotek 😂elektro96, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Jeśli to Cie zmartwiło to umów się do ginekologa, powiedz ze wyszło to w badaniach i zapytaj się jakie badania na krzepliwość/ układ krzepnięcia zrobić aby wykluczyć potencjalne problemy, nie może Cię zbyć , powinien zlecić badania żebyś się uspokoiła 😘
Ja już nie pamiętam jakie u mnie to były badania😦Pati dobrze radzi
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tupnę zaraz na Ciebie!
To mi każesz o drożności nie czytać i ja się grzecznie słucham, a sama co? Prezesowa, młotek… 🔨😀Pati2804, elektro96, MagicznaNuta, Speranza :), Malinowysorbet, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Tupnę zaraz na Ciebie!
To mi każesz o drożności nie czytać i ja się grzecznie słucham, a sama co? Prezesowa, młotek… 🔨😀
Błagam o wybaczenie! 😭🙏Zaczarowan, notsobadd lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Dropsik wrote:Ja w pierwszej ciąży ćwiczyłam do końca. Akurat my trenowaliśmy taniec towarzyski, więc mało kontuzjonegenny sport, ale wbrew opinii to nie jest jakieś tam pitu pitu z nóżki na nóżkę 😂 tylko ostro pot po dupie leciał. Nie wiem co trenujesz, ale może uda się w ciąży z mniejszą aktywnością, ale utrzymać jakiś poziom. Ja widzę jakie to było ważne. Jak nie dawałam rady jakichś rzeczy, bo brzuch się napinał to szukałam alternatyw. Łacinę było ciężko to standard, nie mogłam walca wiedeńskiego to foxtrot itp. Nie mogłam chodzić na moje kochane ćwiczenia z trenerką to robiła nam indywidualne zajęcia dopasowane. A w tej ciąży to się czuje jak leniwa buła. I zaraz dzwonię w jedno miejsce i będę się zapisywać na jeszcze jedne zajęcia Aktywna Mama,bo joga raz w tygodniu mnie nie satysfakcjonuje ;p Trzeba ruszyć dupeczkę
To samo pomyślałam… 😅😅 jak ty jesteś leniwa buła, to ja… leniwa bagieta? 🥹 Super, że masz zapał do aktywności fizycznych! Póki zdrowie pozwala, to działaj! 😘😘 U mnie też tylko spacerki i ćwiczenia na macie z piłką.. 🫣 No siara normalnie 😂Dropsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaczarowan wrote:To samo pomyślałam… 😅😅 jak ty jesteś leniwa buła, to ja… leniwa bagieta? 🥹 Super, że masz zapał do aktywności fizycznych! Póki zdrowie pozwala, to działaj! 😘😘 U mnie też tylko spacerki i ćwiczenia na macie z piłką.. 🫣 No siara normalnie 😂
moja jedyna aktywność to latanie z odkurzaczemZaczarowan lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:
Totalnie nie ogarniam takich badań, ale cieszę się, że masz już wyniki i z tego, co widzę to tragedii nie ma 😘😘elektro96 lubi tę wiadomość
-
Majuna wrote:W moim pakiecie na trombo od lekarza nie było tego czynnika zbadanego, chyba się zainspirowałam i dorobię sobie. 🙊
Zapytałabym się gina, co z tym, ale tu masa zawsze tego na forum było, że przy tym to tylko metyle.34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ja jako nastolatka byłam bardzo aktywna, szczupła bo trenowałam a potem już mi się nie chciało. Ale nie miałam samochodu to wiecznie bieg na autobus albo wszędzie szłam na nogach. Potem auto kupiłam to człowiek się rozleniwił i wszędzie jeżdzę.
Swego czasu chodziłam na pilates i to było bardzo fajne 🤞🏻Zaczarowan, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️