X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaaał ! 36minut czekania i jestem umówiona 😅😅
    11 lipiec na 11:00 🤞

Paima, Suzie, Suzie, notsobadd, Prezesoowa, Malinowysorbet, Zaczarowan, CoffeeDream, Majuna, MagicznaNuta, Katsue, Vienna, Eniana, Dropsik, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Kurde, laski, oczywiście zaczęłam googlować niepotrzebnie… 😵‍💫
    „ Wariant A1298C genu MTHFR zwiększa ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia. W okresie ciąży może wywołać zakrzepicę, stanowiącą ryzyko zarówno dla matki, jak i dla nienarodzonego dziecka. Aby temu zapobiec, kobiecie ciężarnej podaje się bardzo małe dawki heparyny drobnocząsteczkowej. Zapobiegają one rozwinięciu się objawów zakrzepicy, jednocześnie nie mają negatywnego działania na płód.”

Niepotrzebnie czy potrzebnie - ciężko powiedzieć. MTHFR homo może namieszać trochę więcej, jest wiele różnych informacji - ja Ci od siebie polecam grupę na fb "MTHFR Polska" tam na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytania, rozwiązanie swoich wątpliwości i z tego co słyszałam to można nawet z polecenia znaleźć lekarza, który w Twoim regionie się w tych mutacjach specjalizuje :*

elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja dziewczyny znikam. Nie mam już siły, czuję się tragicznie. Każdego dnia gorzej. Naprawdę jestem tak wypruta psychicznie i fizycznie, że nie daję rady. Pewnie wrócę za jakiś czas ale nie wiem.

Trzymajcie się kochane i trzymam mocno za Was kciuki ✊🏻 Dziękuję Wam za wszystko ♥️

Trzymam kciuki, aby 2 trymestr był łaskawszy dla Ciebie 🤗🤗🤗

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Ja nie krytykuję, bo moja pasja to samodiagnozowanie się... 🤣🤣🤣

Niech pierwsza rzuci kamieniem ta, która nigdy tego nie robiła... :P :P

elektro96, Majuna, MagicznaNuta, MummyYummy, Anonim1992, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Łaaaaał ! 36minut czekania i jestem umówiona 😅😅
    11 lipiec na 11:00 🤞

łatwo zapamiętać :D

Majlen lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja dziewczyny znikam. Nie mam już siły, czuję się tragicznie. Każdego dnia gorzej. Naprawdę jestem tak wypruta psychicznie i fizycznie, że nie daję rady. Pewnie wrócę za jakiś czas ale nie wiem.

Trzymajcie się kochane i trzymam mocno za Was kciuki ✊🏻 Dziękuję Wam za wszystko ♥️

Czekamy na Ciebie Skarbie :* mam nadzieję, że ten dzień, kiedy poczujesz się lepiej nadchodzi już wielkimi krokami 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Żadnego czytania w internecie, bo trzeba będzie w końcu te młotki klonować… 🙈
    Glukoza piękna 😊💋

Dokładnie - proszę o litość!! - jestem tylko jedna i młotek też tylko jeden :D

elektro96, MagicznaNuta, MummyYummy, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Właśnie rozmawiałam z babcią i mówiła że była na pogotowiu w nocy , od jakiegoś czasu męczy ja żołądek I ból brzucha, wczoraj była już kumulacja 🥺 było słychać że jest słaba.. a terminy na nfz na gastroskopie i usg brzucha dopiero na sierpień.. porażka normalnie, do tego czasu może się czlowiek przekręcić.. 😭 będę namawiać ją żeby poszła prywatnie, dorzucę się do tych badań. Tak bardzo się o nią martwię 😢 nie może być za spokojnie i dobrze.. zawsze coś musi się dziać złego, ehh

Doczytałam już, że Twoja mama z ciocią ogarnęły temat i bardzo dobrze. Niestety, ale często spotykam się z sytuacją, że jak problem zdrowotny dotyczy osoby starszej to się go bagatelizuje, bo jak ktoś jest już wiekowy to po co go leczyć... Szkoda to komentować.

Najważniejsze, że babcia ma Was i o nią dbacie, z takimi bliskimi nic jej nie grozi :* trzymam kciuki za jej zdrówko 🤞 🤞 🤞

MagicznaNuta, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff, ale dziś pędzicie! Udało mi się w końcu dotrzeć do bieżących wiadomości :)

Pati, Dropsiku, Zaczarowana - macie przepiękne brzuszki <3

U mnie właśnie jest ten gorący zakątek - 36 stopni w cieniu. A ja mądra wymyśliłam sobie, że pójdę na piechotkę od mamy do sklepu, zrobię zakupy i stamtąd pójdę dalej do domu. No w połowie drogi myślałam, że wyzionę ducha, a to całe poświęcenie to tylko 5.5 tyś. kroków :P co za żal..

Za to w domu już ogarnęłam prawie wszystko do obiadu - została mi tylko fasolka szparagowa do ogarnięcia. Zamarynowałam też kurczaka, bo będę robić sałatkę gyros :D

Taty jeszcze nie przywieźli i już się piekli. Przez chwilę był taki grzeczny i pokorny, ale najwyraźniej już mu się znudziło. To będą ciężkie dni :(

Pati2804 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss, ściskam i mam nadzieje do szybkiego usłyszenia… ♥️
    Pati, trzymam kciuki za zdrowie babci. Jeżeli się uda, to może faktycznie warto zrobić badania prywatnie…
    Co do pogody, ja jestem gdzieś po środku i jest bardzo przyjemnie 🤣

Skonsultowałam jeszcze wyniczki z moją dietetyczką, która w sumie zleciła mi te badania, i wg jej wiedzy wyłącznie metyle. Dziękuję za sprowadzenie mnie na ziemię, kochane anioły 😇

P.s. Prezesowa - chętnie dodam się do tej grupy i doedukuje 😊

Prezesoowa, MagicznaNuta, Katsue, notsobadd, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Eniana, co u Ciebie? Jak się czujesz?
    Trzęse portkami przed jutrzejszą wizytą. Sprawdzam serduszko na detektorze, ale zbliżam się do koszmarnego 15 tygodnia i zaczynam panikować.
    A jak się czuję raz lepiej raz gorzej, boli mnie żołądek jak tylko przestaję jeść, a nie mogę dużo jeść bo sensor mnie od razu atakuje że cukier za wysoki. W pracy kiepsko, ale jeszcze 2 tygodnie I chyba idę na wolne.
    Dzięki że pytasz!

07.2016 cp zakończona laparoskopowo
    11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
    05.2019 👨‍👩‍👧 córka
    07.2022 kolejne starania
    01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
    04.2023 cb
    08.2023 cb
    01.2024 15tc 👼 córka
    04.2024 II
    06.06.2024 Badania prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    U mnie tak jest 🥵
    Screenshot-20240619-145347-One-UI-Home.jpg
    Żar leje się z nieba ;)

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ty jesteś z Dolnego Śląska?
    Wielkopolska ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Juz zadzwoniłam do mamy i ona m się dogadać ze swoją siostra żeby umówić ja prywatnie, najwyżej się zrzucimy na badania. Babcia nie będzie miała nic do gadania, jak trzeba to trzeba zrobić od razu a nie czekać.. zawieziemy ja i już. Ja mam do babci 75 km w jedną stronę więc sama nie za bardzo powinnam jechać za to jej córka mieszka blisko i ma ja na oku. Moja mama też już działa w tym temacie 🥺 dobrze ze zadzwoniłam bo sama by nic nie powiedziała.
    Kochana Wnuczka z Ciebie ❤

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku.. Liyss.. :( Kochana, tak mi przykro 🙁 Wróć do nas kiedy będziesz czuła, my na Ciebie będziemy czekały niezależnie od Twojego nastroju.. 🫂😘😘

Pati bardzo mi przykro, że babcia znalazła się w takiej sytuacji.. Równocześnie cieszę się, że załatwiłaś temat, daj znać jak z babcią gdy będzie po badaniach!

Odnośnie helicobakteri to tak.. mało kto jest świadomy dopóki nie zrobi badań.. Tym przypadkiem byłam kiedyś ja, poszłam z bólem brzucha :) i poszło 🥲

Prezesowa trzymaj się tam!

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    O tak, ja też poproszę ciepełko.. 🌞 na wielkopolskie 😀
    My pewnie z innego regionu Wielkopolski bo u nas ciepło:) nie gorąco ale cieplutko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Już podłączyłam 😅
    Wszystko przez to ,że od 24min wiszę na linii i czekam na połączenie w kolejce, aby się umówić do swojego ginekologa, który wróci z urlopu za 2 tygodnie, czyli 11go lipca dopiero. A ja mam nadzieje, że wtedy już będę odpowiednio po @, to żeby zobaczył czy widać coś co zapowiada owulkę..
    Ale jajo zniosę zanim będę 1 w kolejce..Jestem 3
    Mam nadzieję, ze się udało:)

Edit; doczytałam hurra:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2024, 15:57

• Suzie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Wielkopolska ;)

A bo często tutaj bywasz w okolicach, stąd pytanie. Chciałam żebyś deszcz przetrzymała, abym zdążyła dojść do autobusu 😂

MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Trzęse portkami przed jutrzejszą wizytą. Sprawdzam serduszko na detektorze, ale zbliżam się do koszmarnego 15 tygodnia i zaczynam panikować.
    A jak się czuję raz lepiej raz gorzej, boli mnie żołądek jak tylko przestaję jeść, a nie mogę dużo jeść bo sensor mnie od razu atakuje że cukier za wysoki. W pracy kiepsko, ale jeszcze 2 tygodnie I chyba idę na wolne.
    Dzięki że pytasz!
    Będziemy z Tobą, kochana 😘

Eniana, Zbuntowana lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 czerwca 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    ufff, ale dziś pędzicie! Udało mi się w końcu dotrzeć do bieżących wiadomości :)

Pati, Dropsiku, Zaczarowana - macie przepiękne brzuszki <3

U mnie właśnie jest ten gorący zakątek - 36 stopni w cieniu. A ja mądra wymyśliłam sobie, że pójdę na piechotkę od mamy do sklepu, zrobię zakupy i stamtąd pójdę dalej do domu. No w połowie drogi myślałam, że wyzionę ducha, a to całe poświęcenie to tylko 5.5 tyś. kroków :P co za żal..

Za to w domu już ogarnęłam prawie wszystko do obiadu - została mi tylko fasolka szparagowa do ogarnięcia. Zamarynowałam też kurczaka, bo będę robić sałatkę gyros :D

Taty jeszcze nie przywieźli i już się piekli. Przez chwilę był taki grzeczny i pokorny, ale najwyraźniej już mu się znudziło. To będą ciężkie dni :(
    Dużo siły Kochana ❤ szacun za spacer w taki upał:) uwielbiam sałatkę gyros: )

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ