Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:A w tej samej pozycji?♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Mam wyniki tarczycowe i kompletnie się na tym nie znam, możecie zerknąć?
TSH 0.97,
FT3 4,07
FT4 1,09"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Mam wyniki tarczycowe i kompletnie się na tym nie znam, możecie zerknąć?
TSH 0.97,
FT3 4,07
FT4 1,09♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:A jakie masz normy z labo ?
Dopisze po powrocie, bo gnam do dentysty 😅Prezesoowa lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Vienna wrote:Ehh dziewczyny ja złapałam doła😓 Boję się że mój pracodawca będzie mi robił problemy. Mam zwolnienie do końca miesiąca, a pierwsze dwa tyg lipca miałam mieć urlop, zaplanowany już w styczniu. Chciałam wróć do pracy po tym urlopie, ale od dwóch tygodni nie mogę się skontaktować z szefem, ani nie odpisuje na sms ani nie odbiera telefonów. Po prostu mnie olewa i boję się że nie wystawi mi tego skierowania na badania kontrolne do medycyny pracy, przez co nie dostanę zaświadczenia o zdolności do pracy 😥 Jest mi przykro bo szef wie co się stało i jeszcze w maju pisał że współczuje mi sytuacji i rozumie. A teraz sama nie wiem 😥
A jaka masz umowę?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Vienna wrote:Ehh dziewczyny ja złapałam doła😓 Boję się że mój pracodawca będzie mi robił problemy. Mam zwolnienie do końca miesiąca, a pierwsze dwa tyg lipca miałam mieć urlop, zaplanowany już w styczniu. Chciałam wróć do pracy po tym urlopie, ale od dwóch tygodni nie mogę się skontaktować z szefem, ani nie odpisuje na sms ani nie odbiera telefonów. Po prostu mnie olewa i boję się że nie wystawi mi tego skierowania na badania kontrolne do medycyny pracy, przez co nie dostanę zaświadczenia o zdolności do pracy 😥 Jest mi przykro bo szef wie co się stało i jeszcze w maju pisał że współczuje mi sytuacji i rozumie. A teraz sama nie wiem 😥
Kochana, może wcale nie będzie tak źle jak myślisz i szef bez problemu wystawi zaświadczenie. Ale faktycznie słabe, że nawet nie odpisze/odbierze... Masz w planach pójść do firmy?Vienna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ufff, dopiero wróciłam do domu. Zaliczyłam jeszcze paznokcie i nareszcie potrafię pisać na telefonie jak człowiek… z długimi jest masakra 😂
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyVienna wrote:Ehh dziewczyny ja złapałam doła😓 Boję się że mój pracodawca będzie mi robił problemy. Mam zwolnienie do końca miesiąca, a pierwsze dwa tyg lipca miałam mieć urlop, zaplanowany już w styczniu. Chciałam wróć do pracy po tym urlopie, ale od dwóch tygodni nie mogę się skontaktować z szefem, ani nie odpisuje na sms ani nie odbiera telefonów. Po prostu mnie olewa i boję się że nie wystawi mi tego skierowania na badania kontrolne do medycyny pracy, przez co nie dostanę zaświadczenia o zdolności do pracy 😥 Jest mi przykro bo szef wie co się stało i jeszcze w maju pisał że współczuje mi sytuacji i rozumie. A teraz sama nie wiem 😥
A nie masz jakiejś koleżanki, która by w Twoim imieniu zajrzała do szefa?
Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że badań do końca urlopu nie musisz mieć.Vienna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Ufff, dopiero wróciłam do domu. Zaliczyłam jeszcze paznokcie i nareszcie potrafię pisać na telefonie jak człowiek… z długimi jest masakra 😂
Poka
Ja uwielbiam długie, ale teraz mam krótkie i też jest spokoZbuntowana lubi tę wiadomość
-
A nie masz informacji, że przebywa np na urlopie?
Skoro mówił, że rozumie sytuację to myślę że nic się w tej kwestii nie zmieniło. Masz jakiś odzew od współpracowników co się dzieje w firmie?Vienna lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Eniana wrote:Trzęse portkami przed jutrzejszą wizytą. Sprawdzam serduszko na detektorze, ale zbliżam się do koszmarnego 15 tygodnia i zaczynam panikować.
A jak się czuję raz lepiej raz gorzej, boli mnie żołądek jak tylko przestaję jeść, a nie mogę dużo jeść bo sensor mnie od razu atakuje że cukier za wysoki. W pracy kiepsko, ale jeszcze 2 tygodnie I chyba idę na wolne.
Dzięki że pytasz!
Będziemy z Tobą na wizycie, całym pociągiem ♥️Prezesoowa, MagicznaNuta, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyVienna - Ty nie odpowiadasz za brak badań tylko pracodawca, więc Ty możesz wrócić do pracy bez badań, ale to jest jedynie jego odpowiedzialność i to dość kosztowna finansowo
Dla własnego bezpieczeństwa zachowaj smsy czy maile, które do niego pisałaś i postaraj się nie przejmować.
notsobadd, elektro96, MagicznaNuta, Dropsik, Vienna, Malinowysorbet, Gregorka, Zaczarowan, MummyYummy, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Poka
Ja uwielbiam długie, ale teraz mam krótkie i też jest spoko
Dziś zaszalałam jak na mnie 😂 niestety kosztowało mnie to półtorej godziny na fotelu. Ja nienawidzę siedzieć u kosmetyczek itp. U fryzjera byłam ostatni raz z 5 lat temu. Po godzinie włącza mi się ADHD 😂
temp hosting
I normalnie funkcjonujesz z długimi? Kurczę zawsze to podziwiam 🤪 podobają mi się mega ale do komputera dla mnie masakraMajuna, CoffeeDream, Prezesoowa, Katsue, Speranza :), elektro96, Marzycielka, Anonim1992, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Gregorka, Zaczarowan lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:Z najnowszych informacji u mnie, to chyba @ bedzie na dniach, bo badałam sobie teraz szyjkę i jest dużo niżej niż wczoraj, twarda i narazie zamknięta
Dzisiaj masz 12 dpo? Jak zamknięta i twarda to chyba wszystko jest ok.
Ja mam dziś 6 dpo i wydaje mi się mega nisko, więc mój zapał tego cyklu totalnie przygasa 😂Majlen lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Dziś zaszalałam jak na mnie 😂 niestety kosztowało mnie to półtorej godziny na fotelu. Ja nienawidzę siedzieć u kosmetyczek itp. U fryzjera byłam ostatni raz z 5 lat temu. Po godzinie włącza mi się ADHD 😂
temp hosting
I normalnie funkcjonujesz z długimi? Kurczę zawsze to podziwiam 🤪 podobają mi się mega ale do komputera dla mnie masakra
Prześlicznemega zdolna ta Twoja stylistka
Co do tego siedzenia, to m.in. dlatego zdecydowałam się robić sama, bo z długimi to siedziałam minimum 2 godziny, po pracy, więc wracałam do domu późno wieczorem i było mi z tym źletak samo jak mi brakuje przedłużania rzęs, ale to leżenie 2-3 godziny raz na 2,5 tygodnia to za dużo
Funkcjonowałam z takimi długimi, długimi 11 latz krótkimi nie mogłam sobie z telefonem poradzić. Z klawiaturą zero problemu - opuszki są i przy długich i przy krótkich
Najgorzej to zawsze z monetami, ale cieniutkie paznokcie rozwiązują problem
no i niewykonalne to było zapiąć kolczyki czy zapiąć buty jak np. szpilki
-
Prezesoowa wrote:A nie masz jakiejś koleżanki, która by w Twoim imieniu zajrzała do szefa?
Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że badań do końca urlopu nie musisz mieć.Vienna lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺