Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A w tej samej pozycji?
    Raczej tak samo 🤔

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:13

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki tarczycowe i kompletnie się na tym nie znam, możecie zerknąć?
    TSH 0.97,
    FT3 4,07
    FT4 1,09

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Mam wyniki tarczycowe i kompletnie się na tym nie znam, możecie zerknąć?
    TSH 0.97,
    FT3 4,07
    FT4 1,09
    A jakie masz normy z labo ?

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A jakie masz normy z labo ?

Dopisze po powrocie, bo gnam do dentysty 😅

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ehh dziewczyny ja złapałam doła😓 Boję się że mój pracodawca będzie mi robił problemy. Mam zwolnienie do końca miesiąca, a pierwsze dwa tyg lipca miałam mieć urlop, zaplanowany już w styczniu. Chciałam wróć do pracy po tym urlopie, ale od dwóch tygodni nie mogę się skontaktować z szefem, ani nie odpisuje na sms ani nie odbiera telefonów. Po prostu mnie olewa i boję się że nie wystawi mi tego skierowania na badania kontrolne do medycyny pracy, przez co nie dostanę zaświadczenia o zdolności do pracy 😥 Jest mi przykro bo szef wie co się stało i jeszcze w maju pisał że współczuje mi sytuacji i rozumie. A teraz sama nie wiem 😥

A jaka masz umowę?

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ehh dziewczyny ja złapałam doła😓 Boję się że mój pracodawca będzie mi robił problemy. Mam zwolnienie do końca miesiąca, a pierwsze dwa tyg lipca miałam mieć urlop, zaplanowany już w styczniu. Chciałam wróć do pracy po tym urlopie, ale od dwóch tygodni nie mogę się skontaktować z szefem, ani nie odpisuje na sms ani nie odbiera telefonów. Po prostu mnie olewa i boję się że nie wystawi mi tego skierowania na badania kontrolne do medycyny pracy, przez co nie dostanę zaświadczenia o zdolności do pracy 😥 Jest mi przykro bo szef wie co się stało i jeszcze w maju pisał że współczuje mi sytuacji i rozumie. A teraz sama nie wiem 😥

Kochana, może wcale nie będzie tak źle jak myślisz i szef bez problemu wystawi zaświadczenie. Ale faktycznie słabe, że nawet nie odpisze/odbierze... Masz w planach pójść do firmy?

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    PREZESOOWA muszę Cię pochwalić za 1 stronkę 😍 jest cudowna 🥰

Dziękuję, ale to jest wynik współpracy nas wszystkich <3

Marzycielka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, dopiero wróciłam do domu. Zaliczyłam jeszcze paznokcie i nareszcie potrafię pisać na telefonie jak człowiek… z długimi jest masakra 😂

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:49

Vienna, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

A nie masz jakiejś koleżanki, która by w Twoim imieniu zajrzała do szefa?

Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że badań do końca urlopu nie musisz mieć.

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ufff, dopiero wróciłam do domu. Zaliczyłam jeszcze paznokcie i nareszcie potrafię pisać na telefonie jak człowiek… z długimi jest masakra 😂

Poka :D

Ja uwielbiam długie, ale teraz mam krótkie i też jest spoko :)

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

A nie masz informacji, że przebywa np na urlopie?
    Skoro mówił, że rozumie sytuację to myślę że nic się w tej kwestii nie zmieniło. Masz jakiś odzew od współpracowników co się dzieje w firmie?

Vienna lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Trzęse portkami przed jutrzejszą wizytą. Sprawdzam serduszko na detektorze, ale zbliżam się do koszmarnego 15 tygodnia i zaczynam panikować.
    A jak się czuję raz lepiej raz gorzej, boli mnie żołądek jak tylko przestaję jeść, a nie mogę dużo jeść bo sensor mnie od razu atakuje że cukier za wysoki. W pracy kiepsko, ale jeszcze 2 tygodnie I chyba idę na wolne.
    Dzięki że pytasz!

Będziemy z Tobą na wizycie, całym pociągiem ♥️

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna - Ty nie odpowiadasz za brak badań tylko pracodawca, więc Ty możesz wrócić do pracy bez badań, ale to jest jedynie jego odpowiedzialność i to dość kosztowna finansowo :) Dla własnego bezpieczeństwa zachowaj smsy czy maile, które do niego pisałaś i postaraj się nie przejmować.

notsobadd, elektro96, nick nieaktualny, Dropsik, Vienna, Malinowysorbet, Gregorka, Zaczarowan, MummyYummy, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Poka :D

Ja uwielbiam długie, ale teraz mam krótkie i też jest spoko :)

Dziś zaszalałam jak na mnie 😂 niestety kosztowało mnie to półtorej godziny na fotelu. Ja nienawidzę siedzieć u kosmetyczek itp. U fryzjera byłam ostatni raz z 5 lat temu. Po godzinie włącza mi się ADHD 😂

IMG-3868.jpg
    temp hosting

I normalnie funkcjonujesz z długimi? Kurczę zawsze to podziwiam 🤪 podobają mi się mega ale do komputera dla mnie masakra

Majuna, CoffeeDream, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Speranza :), elektro96, Marzycielka, Anonim1992, nick nieaktualny, Malinowysorbet, Gregorka, Zaczarowan lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Z najnowszych informacji u mnie, to chyba @ bedzie na dniach, bo badałam sobie teraz szyjkę i jest dużo niżej niż wczoraj, twarda i narazie zamknięta

Dzisiaj masz 12 dpo? Jak zamknięta i twarda to chyba wszystko jest ok.
    Ja mam dziś 6 dpo i wydaje mi się mega nisko, więc mój zapał tego cyklu totalnie przygasa 😂

Majlen lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:04

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziś zaszalałam jak na mnie 😂 niestety kosztowało mnie to półtorej godziny na fotelu. Ja nienawidzę siedzieć u kosmetyczek itp. U fryzjera byłam ostatni raz z 5 lat temu. Po godzinie włącza mi się ADHD 😂

IMG-3868.jpg
    temp hosting

I normalnie funkcjonujesz z długimi? Kurczę zawsze to podziwiam 🤪 podobają mi się mega ale do komputera dla mnie masakra

Prześliczne <3 mega zdolna ta Twoja stylistka :D

Co do tego siedzenia, to m.in. dlatego zdecydowałam się robić sama, bo z długimi to siedziałam minimum 2 godziny, po pracy, więc wracałam do domu późno wieczorem i było mi z tym źle :P tak samo jak mi brakuje przedłużania rzęs, ale to leżenie 2-3 godziny raz na 2,5 tygodnia to za dużo :P

Funkcjonowałam z takimi długimi, długimi 11 lat :P z krótkimi nie mogłam sobie z telefonem poradzić. Z klawiaturą zero problemu - opuszki są i przy długich i przy krótkich :D Najgorzej to zawsze z monetami, ale cieniutkie paznokcie rozwiązują problem :P no i niewykonalne to było zapiąć kolczyki czy zapiąć buty jak np. szpilki :P

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nie masz jakiejś koleżanki, która by w Twoim imieniu zajrzała do szefa?

Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że badań do końca urlopu nie musisz mieć.
    Z tego co wiem, żeby wziąć urlop trzeba mieć najpierw zdolność do pracy

Vienna lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ