X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A w tej samej pozycji?
    Raczej tak samo 🤔

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:13

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki tarczycowe i kompletnie się na tym nie znam, możecie zerknąć?
    TSH 0.97,
    FT3 4,07
    FT4 1,09

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Mam wyniki tarczycowe i kompletnie się na tym nie znam, możecie zerknąć?
    TSH 0.97,
    FT3 4,07
    FT4 1,09
    A jakie masz normy z labo ?

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A jakie masz normy z labo ?

Dopisze po powrocie, bo gnam do dentysty 😅

Prezesoowa lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ehh dziewczyny ja złapałam doła😓 Boję się że mój pracodawca będzie mi robił problemy. Mam zwolnienie do końca miesiąca, a pierwsze dwa tyg lipca miałam mieć urlop, zaplanowany już w styczniu. Chciałam wróć do pracy po tym urlopie, ale od dwóch tygodni nie mogę się skontaktować z szefem, ani nie odpisuje na sms ani nie odbiera telefonów. Po prostu mnie olewa i boję się że nie wystawi mi tego skierowania na badania kontrolne do medycyny pracy, przez co nie dostanę zaświadczenia o zdolności do pracy 😥 Jest mi przykro bo szef wie co się stało i jeszcze w maju pisał że współczuje mi sytuacji i rozumie. A teraz sama nie wiem 😥

A jaka masz umowę?

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ehh dziewczyny ja złapałam doła😓 Boję się że mój pracodawca będzie mi robił problemy. Mam zwolnienie do końca miesiąca, a pierwsze dwa tyg lipca miałam mieć urlop, zaplanowany już w styczniu. Chciałam wróć do pracy po tym urlopie, ale od dwóch tygodni nie mogę się skontaktować z szefem, ani nie odpisuje na sms ani nie odbiera telefonów. Po prostu mnie olewa i boję się że nie wystawi mi tego skierowania na badania kontrolne do medycyny pracy, przez co nie dostanę zaświadczenia o zdolności do pracy 😥 Jest mi przykro bo szef wie co się stało i jeszcze w maju pisał że współczuje mi sytuacji i rozumie. A teraz sama nie wiem 😥

Kochana, może wcale nie będzie tak źle jak myślisz i szef bez problemu wystawi zaświadczenie. Ale faktycznie słabe, że nawet nie odpisze/odbierze... Masz w planach pójść do firmy?

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    PREZESOOWA muszę Cię pochwalić za 1 stronkę 😍 jest cudowna 🥰

Dziękuję, ale to jest wynik współpracy nas wszystkich <3

Marzycielka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, dopiero wróciłam do domu. Zaliczyłam jeszcze paznokcie i nareszcie potrafię pisać na telefonie jak człowiek… z długimi jest masakra 😂

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:49

Vienna, Zaczarowan lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

A nie masz jakiejś koleżanki, która by w Twoim imieniu zajrzała do szefa?

Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że badań do końca urlopu nie musisz mieć.

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ufff, dopiero wróciłam do domu. Zaliczyłam jeszcze paznokcie i nareszcie potrafię pisać na telefonie jak człowiek… z długimi jest masakra 😂

Poka :D

Ja uwielbiam długie, ale teraz mam krótkie i też jest spoko :)

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:

A nie masz informacji, że przebywa np na urlopie?
    Skoro mówił, że rozumie sytuację to myślę że nic się w tej kwestii nie zmieniło. Masz jakiś odzew od współpracowników co się dzieje w firmie?

Vienna lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Trzęse portkami przed jutrzejszą wizytą. Sprawdzam serduszko na detektorze, ale zbliżam się do koszmarnego 15 tygodnia i zaczynam panikować.
    A jak się czuję raz lepiej raz gorzej, boli mnie żołądek jak tylko przestaję jeść, a nie mogę dużo jeść bo sensor mnie od razu atakuje że cukier za wysoki. W pracy kiepsko, ale jeszcze 2 tygodnie I chyba idę na wolne.
    Dzięki że pytasz!

Będziemy z Tobą na wizycie, całym pociągiem ♥️

Prezesoowa, MagicznaNuta, Gregorka, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna - Ty nie odpowiadasz za brak badań tylko pracodawca, więc Ty możesz wrócić do pracy bez badań, ale to jest jedynie jego odpowiedzialność i to dość kosztowna finansowo :) Dla własnego bezpieczeństwa zachowaj smsy czy maile, które do niego pisałaś i postaraj się nie przejmować.

notsobadd, elektro96, MagicznaNuta, Dropsik, Vienna, Malinowysorbet, Gregorka, Zaczarowan, MummyYummy, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Poka :D

Ja uwielbiam długie, ale teraz mam krótkie i też jest spoko :)

Dziś zaszalałam jak na mnie 😂 niestety kosztowało mnie to półtorej godziny na fotelu. Ja nienawidzę siedzieć u kosmetyczek itp. U fryzjera byłam ostatni raz z 5 lat temu. Po godzinie włącza mi się ADHD 😂

IMG-3868.jpg
    temp hosting

I normalnie funkcjonujesz z długimi? Kurczę zawsze to podziwiam 🤪 podobają mi się mega ale do komputera dla mnie masakra

Majuna, CoffeeDream, Prezesoowa, Katsue, Speranza :), elektro96, Marzycielka, Anonim1992, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Gregorka, Zaczarowan lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Z najnowszych informacji u mnie, to chyba @ bedzie na dniach, bo badałam sobie teraz szyjkę i jest dużo niżej niż wczoraj, twarda i narazie zamknięta

Dzisiaj masz 12 dpo? Jak zamknięta i twarda to chyba wszystko jest ok.
    Ja mam dziś 6 dpo i wydaje mi się mega nisko, więc mój zapał tego cyklu totalnie przygasa 😂

Majlen lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:04

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziś zaszalałam jak na mnie 😂 niestety kosztowało mnie to półtorej godziny na fotelu. Ja nienawidzę siedzieć u kosmetyczek itp. U fryzjera byłam ostatni raz z 5 lat temu. Po godzinie włącza mi się ADHD 😂

IMG-3868.jpg
    temp hosting

I normalnie funkcjonujesz z długimi? Kurczę zawsze to podziwiam 🤪 podobają mi się mega ale do komputera dla mnie masakra

Prześliczne <3 mega zdolna ta Twoja stylistka :D

Co do tego siedzenia, to m.in. dlatego zdecydowałam się robić sama, bo z długimi to siedziałam minimum 2 godziny, po pracy, więc wracałam do domu późno wieczorem i było mi z tym źle :P tak samo jak mi brakuje przedłużania rzęs, ale to leżenie 2-3 godziny raz na 2,5 tygodnia to za dużo :P

Funkcjonowałam z takimi długimi, długimi 11 lat :P z krótkimi nie mogłam sobie z telefonem poradzić. Z klawiaturą zero problemu - opuszki są i przy długich i przy krótkich :D Najgorzej to zawsze z monetami, ale cieniutkie paznokcie rozwiązują problem :P no i niewykonalne to było zapiąć kolczyki czy zapiąć buty jak np. szpilki :P

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nie masz jakiejś koleżanki, która by w Twoim imieniu zajrzała do szefa?

Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że badań do końca urlopu nie musisz mieć.
    Z tego co wiem, żeby wziąć urlop trzeba mieć najpierw zdolność do pracy

Vienna lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ