Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Prześliczne
mega zdolna ta Twoja stylistka
Co do tego siedzenia, to m.in. dlatego zdecydowałam się robić sama, bo z długimi to siedziałam minimum 2 godziny, po pracy, więc wracałam do domu późno wieczorem i było mi z tym źletak samo jak mi brakuje przedłużania rzęs, ale to leżenie 2-3 godziny raz na 2,5 tygodnia to za dużo
Funkcjonowałam z takimi długimi, długimi 11 latz krótkimi nie mogłam sobie z telefonem poradzić. Z klawiaturą zero problemu - opuszki są i przy długich i przy krótkich
Najgorzej to zawsze z monetami, ale cieniutkie paznokcie rozwiązują problem
no i niewykonalne to było zapiąć kolczyki czy zapiąć buty jak np. szpilki
Jest zdolna bestia, fakt.
No właśnie ten czas… leżenie na rzęsach to w sumie mogłoby być spoko, szybka drzemka po pracy 😂
Ale nie robię rzęs, więc nie wiem czy da się kimac w trakcie? 🤪
No właśnie najśmieszniejsze jest przy długich paznokciach jak Ci spadnie moneta… i wtedy trzeba szacować czy te 50 gr jest warte minuty walki z podniesieniem 😂
Nie wiem czy przeoczyłam czy nie pisałaś, rozumiem że tata już zainstalowany w domu?Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Dziś zaszalałam jak na mnie 😂 niestety kosztowało mnie to półtorej godziny na fotelu. Ja nienawidzę siedzieć u kosmetyczek itp. U fryzjera byłam ostatni raz z 5 lat temu. Po godzinie włącza mi się ADHD 😂
temp hosting
I normalnie funkcjonujesz z długimi? Kurczę zawsze to podziwiam 🤪 podobają mi się mega ale do komputera dla mnie masakranotsobadd, Gregorka lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
No właśnie ten czas… leżenie na rzęsach to w sumie mogłoby być spoko, szybka drzemka po pracy 😂
No właśnie najśmieszniejsze jest przy długich paznokciach jak Ci spadnie moneta… i wtedy trzeba szacować czy te 50 gr jest warte minuty walki z podniesieniem 😂
Nie wiem czy przeoczyłam czy nie pisałaś, rozumiem że tata już zainstalowany w domu?
Da się przysnąć 😅 Ja robiłam rzęsy dwa lata, ale później mnie bardzo bolały plecy jak tam leżałam tak dwie godziny i już nie robię od rokuStart starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
notsobadd wrote:Dziś zaszalałam jak na mnie 😂 niestety kosztowało mnie to półtorej godziny na fotelu. Ja nienawidzę siedzieć u kosmetyczek itp. U fryzjera byłam ostatni raz z 5 lat temu. Po godzinie włącza mi się ADHD 😂
temp hosting
I normalnie funkcjonujesz z długimi? Kurczę zawsze to podziwiam 🤪 podobają mi się mega ale do komputera dla mnie masakra
Naprawdę cudne pazurki 😍 zazdro 😅notsobadd lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyelektro96 wrote:Z tego co wiem, żeby wziąć urlop trzeba mieć najpierw zdolność do pracy
Kojarzę, że u mnie w pracy dziewczyny po ciążowym chorobowym i urlopie macierzyńskim odbierały zaległe urlopy wypoczynkowe i dopiero w pierwszy dzień powrotu do pracy szły na badania, ale to może być inna sytuacja. No i u mnie w pracy jest beznadziejna kadrowa, która ma problem z wyliczeniem wynagrodzenia, więc wszystko jest możliweVienna lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Da się przysnąć 😅 Ja robiłam rzęsy dwa lata, ale później mnie bardzo bolały plecy jak tam leżałam tak dwie godziny i już nie robię od roku
Ciężko pewnie było wrócić do naturalnych?
Kiedyś znajoma mówiła, że po zdjęciu rzęs po kilku latach robienia nie poznawała się w lustrze i czuła jak łysa 🙈👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Kojarzę, że u mnie w pracy dziewczyny po ciążowym chorobowym i urlopie macierzyńskim odbierały zaległe urlopy wypoczynkowe i dopiero w pierwszy dzień powrotu do pracy szły na badania, ale to może być inna sytuacja. No i u mnie w pracy jest beznadziejna kadrowa, która ma problem z wyliczeniem wynagrodzenia, więc wszystko jest możliwe
Możliwe też, że to u nas kadrowa popełniła błąd… Myślałam, że tak jest wszędzie 🤣Vienna lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Nie wiem czy przeoczyłam czy nie pisałaś, rozumiem że tata już zainstalowany w domu?
Ja nie dałam rady drzemać, wręcz drętwiały mi nogi od tego leżenia bez ruchu na płasko. No i nie zasnęłabym jak mi ktoś grzebie przy oczach, więc u mnie drzemka po pracy odpadała
Właśnie tata czeka nadal na transport medyczny.. Jeszcze nigdy się to tak nie przeciągało.. Na dodatek mają pełen oddział i musieli go wysadzić na krzesło, a on tak średnio stabilnie siedzi na krześle bez bocznego podparcia, a to już parę godzin.. Żeby się nie okazało, że będzie musiał zostać jeszcze zanim wróci do domu -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Ciężko pewnie było wrócić do naturalnych?
Kiedyś znajoma mówiła, że po zdjęciu rzęs po kilku latach robienia nie poznawała się w lustrze i czuła jak łysa 🙈
Wiem, że pytanie nie do mnie, ale u mnie było ciężko.. Własne rzęsy miałam o połowę krótsze niż np. teraz jak już odrosły. Nawet nie było sensu ich tuszować -
Prezesoowa wrote:Ja nie dałam rady drzemać, wręcz drętwiały mi nogi od tego leżenia bez ruchu na płasko. No i nie zasnęłabym jak mi ktoś grzebie przy oczach, więc u mnie drzemka po pracy odpadała
Właśnie tata czeka nadal na transport medyczny.. Jeszcze nigdy się to tak nie przeciągało.. Na dodatek mają pełen oddział i musieli go wysadzić na krzesło, a on tak średnio stabilnie siedzi na krześle bez bocznego podparcia, a to już parę godzin.. Żeby się nie okazało, że będzie musiał zostać jeszcze zanim wróci do domu
No to już nie brzmi dobrze… na pewno jest mu średnio komfortowopytałaś czemu to się tak przeciąga?
No przecież nie można tak postępować z człowiekiem w jego stanie…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyelektro96 wrote:U nas w ostatnim czasie mieliśmy sytuację w pracy, że koleżance skończyło się zwolnienie, a wizytę u lekarza medycyny pracy miała umówioną dopiero za kilka dni i chciała je pokryć urlopem, ale powiedzieli jej, że nie może, jeżeli nie ma zdolności do pracy… Musiała przedłużyć zwolnienie.
Możliwe też, że to u nas kadrowa popełniła błąd… Myślałam, że tak jest wszędzie 🤣
Właśnie widziałam, że nie ma jasnych przepisów, które by to określały tylko opierają się na wyrokach Sądu Najwyższego, który też orzekał różnie, ale dla pewności lepiej, żeby badania były wykonane przed urlopem
Wrzucam tu dla ciekawych: https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-urlop-wypoczynkowy-po-dlugiej-chorobieelektro96, Vienna lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Umowę o pracę na czas nieokreślony. Jestem pewna że mnie olewa i nie wiem czemu. Od koleżanki z pracy wiem że cały dzień był w firmie i nie był zajęty. A dzwoniłam do niego i pisałam kilka razy. I tak od dwóch tygodni 😥 tak jakbym miała dość problemów, to jeszcze mam się teraz martwić jego humorkami
Kurczę, słabo to brzmi… brzydkie podejście szefa… do kiedy dokładnie masz zwolnienie?
Tak jak Prezesowa pisze, to w jego gestii jest żebyś zrobiła te badania.
A jeśli masz umowę na czas nieokreślony to nie byłoby mu łatwo się Ciebie pozbyć, więc myślę że tu nie masz się o co obawiać.
Choć gra strasznie nie w porządku 🙄Vienna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Umowę o pracę na czas nieokreślony. Jestem pewna że mnie olewa i nie wiem czemu. Od koleżanki z pracy wiem że cały dzień był w firmie i nie był zajęty. A dzwoniłam do niego i pisałam kilka razy. I tak od dwóch tygodni 😥 tak jakbym miała dość problemów, to jeszcze mam się teraz martwić jego humorkami
Ale tak jak dziewczyny piszą, wcale nie jest tak łatwo pozbyć się pracownika, tym bardziej jeżeli masz umowę na czas nieokreślony… z jakiego powodu miałby Cię zwolnić?Vienna lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
O matko 🙈 chyba bym olejek rycynowy litrami wcierała 🤪👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyVienna wrote:Umowę o pracę na czas nieokreślony. Jestem pewna że mnie olewa i nie wiem czemu. Od koleżanki z pracy wiem że cały dzień był w firmie i nie był zajęty. A dzwoniłam do niego i pisałam kilka razy. I tak od dwóch tygodni 😥 tak jakbym miała dość problemów, to jeszcze mam się teraz martwić jego humorkami
Masz jeszcze trochę czasu i jak nie odbiera to wyślij jutro do firmy oficjalne pismo poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru, że z dniem tym i tym kończysz zwolnienie chorobowe i chcesz wykonać badania kontrolne przed rozpoczęciem planowego urlopu. Na to już musi zareagowaćKatsue, MagicznaNuta, Vienna, Zaczarowan, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:No to już nie brzmi dobrze… na pewno jest mu średnio komfortowo
pytałaś czemu to się tak przeciąga?
No przecież nie można tak postępować z człowiekiem w jego stanie…
Nie ma wolnego transportu medycznego, więc musi czekać, niestety