X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Ja jestem totalnie nieogarnieta, czasem nałożę krem bb, paznokcie krótkie niepomalowane, pomadka ochronna, moja córka czasem mówi żebym trochę o siebie zadbała ;)

To, że nie malujesz paznokci czy twarzy to nie znaczy, że jesteś nieogarnięta czy o siebie nie dbasz 😚
    Najważniejsze, żebyś czuła się dobrze sama ze sobą :)

Katsue, MagicznaNuta, elektro96, Gregorka, Zaczarowan, Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Tak było i u mnie 🙈
    Gdzieś przez 4,5 lat robiłam te rzęsy i tak się uzależniłam od pełnego okna, że nie szło mi przegadać, że nie wyglądają estetycznie takie długaśne 😄 ale młoda byłam, to robiłam długie pazury i długie rzęsy, opalam sie. Ale z wiekiem mi to wszystko przeszło, na szczęście. Teraz tylko króciutkie kwadraty noszę, czasem jak mnie najdzie ochota, to zrobię dłuższe szpony, ale trudno jest funkcjonować i obcinam 😄 o rzęsach już nie ma nawet mowy, masakra, jak ja mogłam zrobić coś takiego swoim rzęsom 🙈.
    Najlepsze jest to, ze swoje naturalnie mam długie, a i tak postanowiłam doczepiać , ale już mi odrosły z czego się mocno cieszę. Odkąd zdjęłam to będzie 5 lat i od tamtej pory tylko tusz, wgl polubiłam je malować.
    Ale na twarz to nienawidzę mieć jakiś podkład czy coś..tak się ciężko z tym czuję na twarzy, fujka..lekko tylko pudruje się, jak mi krem wyschnie i bronzer ( oo bez bronzera nie ma życia 🤣 ) , wyczesane brwi i gotowa

Też przerobiłam ten etap 🤪 tzn rzęs nie robiłam, ale jak oglądam swoje zdjęcia w wieku 20 lat to mam ciarki żenady. Makijaż pandy, kreski grube na centymetr, czarna linia wodna, najbardziej kryjące podkłady ever… i +10 lat do wyglądu 😂

Pewnie masz piękną cerę skoro możesz chodzić nawet bez delikatnego kremu bb 😊

Majlen, Prezesoowa lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To, że nie malujesz paznokci czy twarzy to nie znaczy, że jesteś nieogarnięta czy o siebie nie dbasz 😚
    Racja :) dobrze się czuję bez makijażu tzn. nie przywiązuje tak mocno uwagi do wyglądu, nie przeszkadza mi to jak wyglądam :) ale rozumiem Kobietki, które lubią się malować :) każdy robi tak jak lubi i to jest piękne ❤️

notsobadd, Dropsik, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dokładnie tak!
    Ja np. w drugą stronę - zawsze muszę coś tam na twarz nałożyć jak idę do pracy, bo po prostu tak się lepiej czuję. Myślę, że to kwestia tego, że bardzo długo walczyłam z trądzikiem, zakrywalam to i przyzwyczaiłam się, że muszę coś mieć na buzi.
    Więc i jedno, i drugie jest ok 😊 byleby czuć się komfortowo

MagicznaNuta, notsobadd, Dropsik, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Prezesowa, to jest oburzające jak traktują Twojego tatę 😢 nie mam słów na to, żeby schorowanego człowieka tyle czasu na krześle trzymać.
    Dla mnie też to niepojęte :(

• Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Też przerobiłam ten etap 🤪 tzn rzęs nie robiłam, ale jak oglądam swoje zdjęcia w wieku 20 lat to mam ciarki żenady. Makijaż pandy, kreski grube na centymetr, czarna linia wodna, najbardziej kryjące podkłady ever… i +10 lat do wyglądu 😂

Pewnie masz piękną cerę skoro możesz chodzić nawet bez delikatnego kremu bb 😊
    Tak, wtedy to wszystko byleby wyglądać starzej 😅
    A co do cery, to prawda, nigdy na nią nie narzekałam, ale odkąd odstawiłam te AH, to mi wyłazi parę sztuk na czole przy okresie

MagicznaNuta, notsobadd lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dokładnie tak!
    Ja np. w drugą stronę - zawsze muszę coś tam na twarz nałożyć jak idę do pracy, bo po prostu tak się lepiej czuję. Myślę, że to kwestia tego, że bardzo długo walczyłam z trądzikiem, zakrywalam to i przyzwyczaiłam się, że muszę coś mieć na buzi.
    Dokładnie :)

• Majlen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Pati, co za bezduszni lekarze, że babcie puścili bez badań. Ja jestem na bieżąco z cenamii u nas gastroskopia z konsultacją wyników i testem na Helicobacter to było koło 350/400 zł, więc nie najgorzej. Wiadomo, że powinno być na NFZ, ale czas ma znaczenie w tym przypadku i chyba trzeba to załatwić po swojemu.

Lyiss, przytulam. To przykre, że nie możesz cieszyć się beztrosko ciążą 🥺

Majlen, ale szok! I tak za każdym razem jak się dzwoni to tyle czekania? Dobrze, że się udało załatwić sprawę i czekamy na te wyszarpaną wizytę:D

Eniana, kciuki za jutro już na zapas! 🤞 Jest serducho, będą dobre wieści jutro 😍

Notsobad,ale z Ciebie kocica z tymi pazurkami 😁 Bardzo mi się podobają:)

Vienna, niepotrzebny stres tylko. Tak jak dziewczyny mówią napisałaś smsy, dzwoniłaś to napisz jeszcze maila i trudno. To jego odpowiedzialność a nie Twoja. Jak taka siadła atmosfera w pracy to lepiej się nie pokazuj tam osobiście, bo nigdy nie wiadomo. Możesz spróbować męża wysłać czy kogoś, jeśli będziesz od innych pracowników wiedziała, że on tam jest, ale to tyle. Ja też pracowałam w różnych miejscach, w małych firemkach prywatnych i różne rzeczy miały miejsce, ale nie odbieranie telefonów i nie odpisywanie to jest straszna dziecinada.
    No ogólnie gdy dzwoniłam, to zawsze byłam w tej kolejce, ale szybko się zmieniały te numerki, a dziś to naprawdę byłam w szoku i myślałam tylko, o czym można rozmawiać 1 osoba przez 15-20 min na rejestracji :o

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Tak, wtedy to wszystko byleby wyglądać starzej 😅
    A co do cery, to prawda, nigdy na nią nie narzekałam, ale odkąd odstawiłam te AH, to mi wyłazi parę sztuk na czole przy okresie
    Hehe wtedy starzej a teraz by się chciało młodziej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2024, 19:14

Dropsik, Majlen, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta jesteś rocznik 85? 🙂

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Właśnie gdyby nie ten urlop to tak bym zrobiła. A wniosku urlopowego niestety nie mam klepniętego. Na początku roku sobie rozpisujemy urlop i szef mi wpisał ten urlop do kalendarza. Wniosek zawsze dajemy przed urlopem, a teraz mnie nie ma w pracy od dłuższego czasu. Bardzo bym chciała gdzieś pojechać, choćby do naszego domku letniskowego. Potrzebuje zmieć otoczenie, od dwóch miesięcy siedzę w domu i na prawdę potrzebuję gdzieś wyjechać 😓 mój mąż już nie da rady zmienić urlopu na inny termin

Ehhh.. poczekaj kochana, może się odezwie i jakoś to ogarniecie? Na spokojnie, bez nerwów. Zachowanie ze strony szefa to trochę kutasińskie, bo mógłby chociaż cokolwiek odpisać, ale mimo wszystko.. staraj się nie nakręcać. Zwłaszcza, że już wcześniej uzgadniałaś swój urlop nawet słownie, nie byłaś na jakiś wakacjach, tylko przechodziła bardzo ciężki czas. Należy Ci sie te wolne 😘

Odnośnie l4 ciekawy wątek, to jest takie toxic gdy ktoś nam daje do zrozumienia, że jak pójdziemy na chorobowe, to robimy coś złego.. Ale to ma swoje początki już w okresie szkolnym, gdy dziecko np rzeczywiście czuje się chore (nie tylko w dniu kartkówki xd) a rodzice każą zapierdzielać do szkoły.. 🙁😬

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dokładnie tak!

O popieram! 🫂 Ja zawsze miałam krostki na twarzy, do teraz mam, więc lepiej się czuje z tym, gdy nałożę sobie jakiś lekki podklad, puder 🤭🤪 a najbardziej bawiły mnie komentarze typu „A BO TO PRZEZ TEN MAKIJAŻ!!” 😂

elektro96, Prezesoowa, Katsue, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam temat imion dla dzieci 😊
    Jakie Wam się podobają ?

Mi się podoba dla dziewczynki Marcelina, Agata, Natalia, a dla chłopca Oliwier 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2024, 20:13

Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Jakie Wam się podobają ?

Mi się podoba dla dziewczynki Marcelina, Agata, Natalia, a dla chłopca Oliwier 😊

Dla dziewczynki żadne jakoś specjalnie 🤪 jeśli już to zmieniają mi się typy… aktualnie Pola, Oliwia 😁
    a chłopiec Antek ♥️ od zawsze… a ostatnio też Kazik 😅 chociaż Stary by mi Antosia nie odpuścił 🙈

a u Was przy poprzedniej trójce była zgoda?

Marzycielka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dla dziewczynki żadne jakoś specjalnie 🤪 jeśli już to zmieniają mi się typy… aktualnie Pola, Oliwia 😁
    a chłopiec Antek ♥️ od zawsze… a ostatnio też Kazik 😅 chociaż Stary by mi Antosia nie odpuścił 🙈

a u Was przy poprzedniej trójce była zgoda?

Dla córci dałam propozycję i mężowi od razu się spodobało 😊
    Dla starszego synka było ciężko 😅 bo mąż chciał juniora, a ja się na to nie zgodziłam he he w końcu napisaliśmy na kartce kilka imion i jedno się pokryło 😋
    Dla młodszego synka też nie mogliśmy się dogadać 🙈dopiero po porodzie natchnęło mnie na pewne imię i mężowi od razu się spodobało 😊

notsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie bardzo podoba Zuzia i Marysia ❤️ a chłopiec to tak jak daliśmy 🤭🤪

Marzycielka, notsobadd, MummyYummy, Pati2804, MagicznaNuta, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziękuję dziewczyny ❤️ trochę mi lżej teraz jak to z siebie wylałam. Strasznie mnie wkurza właśnie że to jest taka firma krzak i nikt nic nie ogarnia. Ja szczerze też nie mam takiej wiedzy dobrej jeśli chodzi o sprawy kadrowe, a google czasami nie rozumie moich pytań 😅 spróbuję jeszcze wysłać mu maila. Choć wiem że to bezcelowe. Jeśli nie odpowiada na sms to nie odpowie też na maila. Nie wiem czy dlatego że nie wie, czy nie chce ze mną gadać. Nie wiem czemu chciałby mnie ewentualnie zwolnić, ale same wiecie że chyba każdy pracownik na etacie się boi że jak pójdzie na l4 to go zwolnią. A ja już trochę na tym l4 jestem i mnie to stresuje. Jeśli mi nie odpisze to nie wiem czy jest sens w ogóle wracać do tej firmy. Już nawet nie chodzi o to czy powrót bez badań jest zgodny z przepisami, ale o to że mnie olewa od dwóch tygodni i szacunku do drugiego człowieka nie ma żadnego (choć to już wiedziałam od dawna). Niestety nie czuję się teraz na siłach żeby zmieniać pracę, szczególnie psychicznie będzie mi ciężko to udźwignąć i nie wiem co mam dalej robić 😓

Zawsze możesz ciągnąć chorobowe..

Z mailem nie chodzi o to, żeby Ci odpisał, bo gdyby chciał to zrobiłby to dawno, ale mail zostawia grubszy ślad niż np. sms i masz dowód - który zasadniczo nie jest Ci potrzebny, ale ja jestem zdania, że każda dupokrytka jest ważna - że próbowałaś się skontaktować na każdy możliwy sposób, więc nikt Ci niczego nie zarzuci.

Dropsik, Katsue, notsobadd, MummyYummy, MagicznaNuta, Vienna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vienna bardzo mi przykro. To tylko pokazuje, że prawo pracy jest źle skonstruowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2024, 21:14

Vienna lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Jakie Wam się podobają ?

My nie mamy takiej listy w głowie i stąd przy każdym dziecku jest przeglądanie miliona imion w spisie i wybieranie 🙈 W końcu któreś się osłucha nam na tyle, że je wybieramy. Mało romantyczna wizja 😬

Prezesoowa, Marzycielka, Zaczarowan, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ