Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Prezesoowa tulę mocno i dużo siły dla Ciebie 🍀😘🫂

Babcia w szpitalu zostaje na razie , zrobili jej usg brzucha I okazało się że nie pracują w ogóle jelita.. nic więcej na razie nie wiem, ale jest z nią ciocia -jej córka. Ale wygląda to nieciekawie.. nie gdybam od czego te jelita nie pracują bo to bez sensu, poczekam na więcej informacji po badaniach 🤷‍♀️ mąż mówi ze może od bakterii , ja się totalnie nie znam, zobaczymy czy ma rację
    Kochana, przyczyny niedrożności jelit mogą być bardzo różne… nie ma co gdybać. Mam nadzieję, że w końcu babcia poczuje jakaś ulgę po lekach…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2024, 15:40

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Speranza - ja się nad sobą nie zastanawiam. Od rana jestem z rodzicami, miałam też kilka załatwień no i wyszło jak zwykle, że jesteśmy z mamą same, bo jest czwartek i w tym tygodniu już nic nie załatwimy.

- haha właśnie pękam ze śmiechu, bo moi rodzice leżą na łóżku wokół mnie i chrapią w stereo 😂😂🥰 - tak teraz wygląda moje szczęście :)

Tata jest strasznie słaby :( na razie jest grzeczny i potulny, więc sobie radzimy, ale no nie da się ukryć, że jego stan jest ciężki i boję się coraz bardziej. Mama też już nerwowo jest wykończona, dlatego pojechała przedtem na 2 godziny na działkę odpocząć i pozbierać owoce :)
    Zwolnienie pewnie pociągnę do końca miesiąca jednak.. Zobaczymy co się będzie działo do poniedziałku :)
    To zwolnienie to najlepsze co możesz zrobić, nieustannie przesylam dużo siły ❤
    A czytając o chrapaniu- uśmiechnęłam się:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Boże, nie mogę się doczekać aż zacznę robić te nowe przepisy.

I trzymajcie kciuki, bo dzisiaj będę robić kolejne fit słodycze, żeby zawieźć do teściowej 😁
    Pokażesz nam efekty ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsiku, mam nadzieję podobnie jak dziewczyny, że to tylko jednorazowe - może coś mu siadło na brzuszku i nie bedzie tak źle? Ma gorączkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Sernik na zimno oraz ciastka :D

Czekamy na foto :D

Suzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Prezesoowa tulę mocno i dużo siły dla Ciebie 🍀😘🫂

Babcia w szpitalu zostaje na razie , zrobili jej usg brzucha I okazało się że nie pracują w ogóle jelita.. nic więcej na razie nie wiem, ale jest z nią ciocia -jej córka. Ale wygląda to nieciekawie.. nie gdybam od czego te jelita nie pracują bo to bez sensu, poczekam na więcej informacji po badaniach 🤷‍♀️ mąż mówi ze może od bakterii , ja się totalnie nie znam, zobaczymy czy ma rację

Jeszcze raz dużo zdrowia dla Babci, dobrze, ze ma opiekę ❤

• Paima Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Czekamy na foto :D

A ja na przepis 🤭🤭

nick nieaktualny, Dropsik, Suzie, elektro96, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Jutro w przedszkolu miał być piknik na zakończenie roku... No i będzie, ale bez nas, bo synek chwilę przed odbiorem zwymiotował, więc witaj jelitówko 😢
    Jutro mam krzywą glukozową i zastanawiam się co ze mną będzie 😐 Wzięłam probiotyk na wszelki wypadek i czekamy 🙏
    Dużo zdrowia dla Synka i oby Ciebie nic nie dopadło.

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Oby jednak to nie była jelitówka.
    Może jakieś jednorazowe? 🥹

Zdrówka 🌻
    Podobno po śniadaniu zrobił luźną 💩, a po zupie był 🤮 No zobaczymy, nic nie poradzę 🤷‍♀️

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dropsiku, mam nadzieję podobnie jak dziewczyny, że to tylko jednorazowe - może coś mu siadło na brzuszku i nie bedzie tak źle? Ma gorączkę?
    Nie ma gorączki, wygląda jak zawsze. Może od dwóch dni był bardziej senny i szybciej zasypiał. Apetyt w kratkę. Może coś mu się zbierało od kilku dni, no zobaczymy co będzie. Czy nas też złapie. Nie wiem, bo mąż go odbierał, czy może inni rodzice też zgłaszali podobne objawy u swoich dzieci, bo jak nie to mało prawdopodobne, że akurat od nas się zaczęło, bo oprócz przedszkola to my kontaktu nie mamy z ludźmi. No do sklepu tylko chodzimy i tyle 🤷‍♀️

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2024, 22:09

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś zakręcony dzień;) po pracy poszłam po nowe okulary, bo mam tak sciuchrane szkła, że już mało co przez nie widać ;) dobrze, ze wypłata była:) teraz na szybko obiad, później msza za ciocię, a na koniec muszę zawiązać kokardki i doczepic życzenia do czekoladek na zakończenie roku. Zawsze zostawiam wszystko na ostatnią chwilę;)

• Paima Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Podobno po śniadaniu zrobił luźną 💩, a po zupie był 🤮 No zobaczymy, nic nie poradzę 🤷‍♀️

Hmm nie brzmi dobrze 😔 szkoda, że nie załapiecie się na zakończenie.
    No ale tak, jak napisałaś, nie mamy na to większego wpływu 🙈

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, jak będzie smacznie to też proszę o przepis 🙏 serniczek i ciasteczka to zawsze chętnie.

Zaczarowan, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Pokażesz nam efekty ?

Jak się uda to pokaże, a jak nie to będziemy udawać, że to nie miało miejsca 😂

nick nieaktualny, Zaczarowan, Paima, Malinowysorbet, MummyYummy, Dropsik, elektro96, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    A ja na przepis 🤭🤭

Przepis to dopiero jak się okaże jadalne 😂

Paima, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jak się uda to pokaże, a jak nie to będziemy udawać, że to nie miało miejsca 😂
    😁

• Paima Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    A ja mam dziś zakręcony dzień;) po pracy poszłam po nowe okulary, bo mam tak sciuchrane szkła, że już mało co przez nie widać ;) dobrze, ze wypłata była:) teraz na szybko obiad, później msza za ciocię, a na koniec muszę zawiązać kokardki i doczepic życzenia do czekoladek na zakończenie roku. Zawsze zostawiam wszystko na ostatnią chwilę;)

Pracowity wieczór przed Tobą 😉

Ja ambitnie leżę po obiedzie.
    Jedyne co robię, to czekam na kuriera 😜
    Dawno nie byłam takim leniem, jak w tym tygodniu...

Dobrze, że jutro w planach mam zakupy spożywcze i spacer z koleżanką. Chociaż tyle 😜

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lavenda, przykro mi z powodu problemów ze zdrowiem męża 🫂 Ale to prawda, że wątroba ma niesamowitą zdolność regeneracji, więc trzymam mocno kciuki, żeby szybko było widać poprawę ✊
    @Pati, trzymam kciuki za zdrowie babci, w szpitalu na pewno coś na to poradzą ✊
    @Dropsiku, jeju, bardzo współczuję jelitówki 🫂 Dużo zdrówka! Mam nadzieję, że Cię ominie ✊
    @Prezesoowa, korzystaj ze zwolnienia tyle, ile potrzebujesz 😘 Chrapanie w stereo brzmi tak błogo 🤭
    @Nutko, mnie niestety też tak się zdarza zostawiać wszystko na ostatnią chwilę i cały czas z tym walczę, z różnym skutkiem 😅
    @Paima, odpoczywaj, ile tylko potrzebujesz 😘

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Paima, Lavenda, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Pracowity wieczór przed Tobą 😉

Ja ambitnie leżę po obiedzie.
    Jedyne co robię, to czekam na kuriera 😜
    Dawno nie byłam takim leniem, jak w tym tygodniu...

Dobrze, że jutro w planach mam zakupy spożywcze i spacer z koleżanką. Chociaż tyle 😜
    Tobie Kochana wolno :) odpoczywaj ile się da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2024, 16:06

Paima lubi tę wiadomość

‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ