Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
MagicznaNuta wrote:Jak tak dalej pójdzie to do końca roku będą same Brzuchatki
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dziś nie miałam czasu po południu na forum niestety, natłok obowiązków mnie dziś dopadł i ta pogoda też zrobiła swoje. Widziałam, że @Malinowysorbet piekna beta i piękny prog 😍,widzisz kochana, ty nie wiedziałaś, ale my wiedziałyśmy, ze tak będzie 🤞
Jutro pią pią i weekend, jakie macie plany ?
Wpadam szybciutko z 1 dankiem z Akademii 😊
Kasza jęczmienna z fasolką, cebulką i kukurydzą, zalane sosem sojowym i do tego mintaj
Majuna, elektro96, Dropsik, notsobadd, Malinowysorbet, Katsue, Pati2804, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
notsobadd wrote:@Suzie, bez kitu wyglądają jak pieguski 😅 mój jakby usłyszał, że zrobiłam ciastka z fasoli to by nad nimi egzorcyzmy odprawił xD on nawet ciasta marchewkowego nie zje, wmawiam mu że to murzynek z pomarańczą😂
Ale mnie odcięło po pracy. 2h drzemki 🥹 oczywiście miałam ambitne plany na szorowanie łazienki i odgruzowanie szyb i wszystko się poszło ganiać.
Wstałam lewą nogą i pojechałam odwiedzić rodzinkę, wysluchalam sprawozdania taty z całego tygodnia tras, poszlam na 4km spacer z siostrą a potem na herbatkę do babci.
Rodzinne akumulatory naładowane 😅
Babcia mówi, że chciałaby jeszcze pobujać prawnuczkę póki ma siły, a mi serduszko pęka… 🥹
Zawsze głupio się uśmiechałam i obracałam w żart, ale zaczynam czuć irytację. Czasem mam ochotę im powiedzieć, że ja też bym chciała ale nie potrafię. Jestem zepsuta, nie mogę, nie pytajcie i dajcie mi spokój…notsobadd lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Przykro mi, Notsobadd… u mnie w rodzinie na szczęście nikt nie pyta ani nie komentuje… gdyby tak było, to chyba rozpadłabym się na kawałki. Jedyny raz zdarzyło się na ostatnie Boze Narodzenie, że mama życzyła nam powiększenia rodziny… myślałam, że się rozpłaczę…
Przytulam Cię 🫂notsobadd lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Vienna wrote:Właśnie o to chodzi. Najpierw ta ciąża, potem podejrzenie nowotworu nie wiadomo jakiego. Czuję że na ten moment już sobie z tym dobrze radzę. Ale jak mam sobie dowalić problemami w pracy to nie wiem czy to udźwignę. Co innego gdyby atmosfera tam była w porządku, ale już przed tą sytuacją było tam źle. A teraz mam wrażenie że jak wrócę będzie jeszcze gorzej. Czuję że jestem takim posklejanym porcelanowym wazonem. Niby się trzyma, ale jak się lekko stuknie to znowu się rozpadnie 😥 Nie mam na to póki co siły. Dam sobie jeszcze trochę czasu. Powoli dojrzewam do tego, że tą pracę muszę zmienić, ale przeraża mnie to. Poprzednio szukałam pracy pół roku, ale wtedy mogłam sobie na to pozwolić. Pracowałam w gównianym miejscu ale praca była i dopiero po pół roku udało się znaleźć coś w miarę legitnego 😓 No nic muszę zaktualizować cv i chociaż zacząć przeglądać oferty.
Vienna lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
MagicznaNuta wrote:Powiem Wam Dziewczyny, ze bób z czosnkiem i koperkiem niebo w gębie
dzięki Wam pierwszy raz tak jadlam i już chyba zawsze tak będę jeść
dziękuję ❤🥰
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
@Suzie- a co to za ciastki ? Zjadłabym takie, do pracy idealne do chrupania 😊😊♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majuna wrote:@notsobadd piąteczka za drzemkę, odleciałam na 3.5h 🤭🤭🤭 Moje okna już do mnie przemawiają, że mam je umyć są w takim stanie. W chacie był porządek do dzisiaj, muszę ogarnąć, ale wolę się obijać. Czy żałuję?Nie... Chata nadal będzie stała, a ja będę miała siły. 😀 Ale rozumiem Cię, bo czasem włącza się we mnie ten mood na sprzątanie, że muszę mieć wszystko idealnie i wtedy się mega denerwuję.
Tulę za przykrości. 🫂🫂🫂 Ja kiedyś komuś tak półżartem odpowiedziałam, że jestem skutecznie pomijana przez bociana i dlatego nie mam dzieci. Też nie mam ochoty się tłumaczyć...
No to jest właśnie to, że czasami jest takie „walić to, dom jest dla mnie a nie ja dla niego” po czym na drugi dzień „kur*a jaki tu syf” 😂
Nie powinniśmy musieć w ogóle odpowiadać na takie zaczepki i zastanawiać się co powiedzieć… ja wiem, że chcą dla nas dobrze, ale to nie my powinniśmy się zastanawiać co odpowiedzieć tylko otoczenie powinno się po prostu nie pakować z butami 🙄Dropsik, Majuna, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Suzie ciasteczka maja ciekawy kształt i wygląd 😁 chętnie bym takie zjadła 🤤
Vienna przytulam mocno 🫂 stabilna praca jest ważna ale nie może nas wyniszczać psychicznie. Na spokojnie przemysł cala sytuacje i dopiero podejmij decyzję jaka będzie dla Ciebie odpowiednia. Jeszcze raz mocno przytulam 🫂
Notsobadd niestety to bardzo przykre i zawsze boli. Raz, drugi można zażartować ale z czasem to jest coraz trudniejsze. Pluje na Ciebie kochana świeżym wirusem, o tak sobie 🦠🦠🦠🦠 🤭Majlen, notsobadd, Dropsik, Majuna, Vienna, Katsue, Prezesoowa, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Majlen wrote:Dziś nie miałam czasu po południu na forum niestety, natłok obowiązków mnie dziś dopadł i ta pogoda też zrobiła swoje. Widziałam, że @Malinowysorbet piekna beta i piękny prog 😍,widzisz kochana, ty nie wiedziałaś, ale my wiedziałyśmy, ze tak będzie 🤞
Kasza jęczmienna z fasolką, cebulką i kukurydzą, zalane sosem sojowym i do tego mintaj
Dobrze to wygląda 👌 zrobiłabym jutro na obiad gdyby nie to, że po ostatnim urlopie złapałam uraz do ryby.
Chyba Wam nie mówiłam, ale zostawiłam rybę w piekarniku na 5 dni 🤪 chyba nie muszę Wam mówić jaki był zapach po wejściu…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:@Suzie, bez kitu wyglądają jak pieguski 😅 mój jakby usłyszał, że zrobiłam ciastka z fasoli to by nad nimi egzorcyzmy odprawił xD on nawet ciasta marchewkowego nie zje, wmawiam mu że to murzynek z pomarańczą😂
Ale mnie odcięło po pracy. 2h drzemki 🥹 oczywiście miałam ambitne plany na szorowanie łazienki i odgruzowanie szyb i wszystko się poszło ganiać.
Wstałam lewą nogą i pojechałam odwiedzić rodzinkę, wysluchalam sprawozdania taty z całego tygodnia tras, poszlam na 4km spacer z siostrą a potem na herbatkę do babci.
Babcia mówi, że chciałaby jeszcze pobujać prawnuczkę póki ma siły, a mi serduszko pęka… 🥹
Zawsze głupio się uśmiechałam i obracałam w żart, ale zaczynam czuć irytację. Czasem mam ochotę im powiedzieć, że ja też bym chciała ale nie potrafię. Jestem zepsuta, nie mogę, nie pytajcie i dajcie mi spokój…
Bałagan nie ucieknie, zdążysz innego dnia 😆 a nuż, weźmiesz na przetrzymanie męża i on pierwszym pęknie 😆 U nas mamy podział pomieszczeniami kto co sprząta, ale czasem jak widzę syf u niego w terenie to się złamię, bo próg syfu został przekroczony 🙈 On rzadziej moje sprząta :pPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Przykro mi, Notsobadd… u mnie w rodzinie na szczęście nikt nie pyta ani nie komentuje… gdyby tak było, to chyba rozpadłabym się na kawałki. Jedyny raz zdarzyło się na ostatnie Boze Narodzenie, że mama życzyła nam powiększenia rodziny… myślałam, że się rozpłaczę…
Przytulam Cię 🫂elektro96, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
Malinowysorbet wrote:Suzie ciasteczka maja ciekawy kształt i wygląd 😁 chętnie bym takie zjadła 🤤
Vienna przytulam mocno 🫂 stabilna praca jest ważna ale nie może nas wyniszczać psychicznie. Na spokojnie przemysł cala sytuacje i dopiero podejmij decyzję jaka będzie dla Ciebie odpowiednia. Jeszcze raz mocno przytulam 🫂
Notsobadd niestety to bardzo przykre i zawsze boli. Raz, drugi można zażartować ale z czasem to jest coraz trudniejsze. Pluje na Ciebie kochana świeżym wirusem, o tak sobie 🦠🦠🦠🦠 🤭
Pluj na zdrowie 😃🤪
A wy trzymacie sekret przed rodzinka póki co? Pewnie ciężko jest ukrywać taką wiadomość jeszcze będąc blisko… 🙈Malinowysorbet, Prezesoowa lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:Przykro mi, Notsobadd… u mnie w rodzinie na szczęście nikt nie pyta ani nie komentuje… gdyby tak było, to chyba rozpadłabym się na kawałki. Jedyny raz zdarzyło się na ostatnie Boze Narodzenie, że mama życzyła nam powiększenia rodziny… myślałam, że się rozpłaczę…
Przytulam Cię 🫂
🥹 chodź na tulaska, nikt tak nie zrozumie jak druga staraczka…elektro96 lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik wrote:Przytulam za słowa babci 😢
Bałagan nie ucieknie, zdążysz innego dnia 😆 a nuż, weźmiesz na przetrzymanie męża i on pierwszym pęknie 😆 U nas mamy podział pomieszczeniami kto co sprząta, ale czasem jak widzę syf u niego w terenie to się złamię, bo próg syfu został przekroczony 🙈 On rzadziej moje sprząta :p
Rozumiem, że oddałaś mu kuchnię i łazienkę? 🤪
U nas to nie przejdzie. Ja np. 4 dzień z rzędu jestem sama praktycznie do nocy, bo Stary zaczyna nowe inwestycje.
Więc nie mogę wymagać, żeby ogarniał na równo ze mną. Choć nie przeszkadza mi to czasami się przypierd*lic o nierozładowaną zmywarkę 😂
Leśneintro, Prezesoowa, Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:Dziś nie miałam czasu po południu na forum niestety, natłok obowiązków mnie dziś dopadł i ta pogoda też zrobiła swoje. Widziałam, że @Malinowysorbet piekna beta i piękny prog 😍,widzisz kochana, ty nie wiedziałaś, ale my wiedziałyśmy, ze tak będzie 🤞
Smacznie wyglądaMajlen lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
notsobadd wrote:Pluj na zdrowie 😃🤪
A wy trzymacie sekret przed rodzinka póki co? Pewnie ciężko jest ukrywać taką wiadomość jeszcze będąc blisko… 🙈napewno będziemy chcieli poczekać aż będzie serduszko, może jak się uda to do prenatalnych ale to jeszcze tyle czasu 🙈
03.24 💔 07.24💔👼🏼
Zawsze głupio się uśmiechałam i obracałam w żart, ale zaczynam czuć irytację. Czasem mam ochotę im powiedzieć, że ja też bym chciała ale nie potrafię. Jestem zepsuta, nie mogę, nie pytajcie i dajcie mi spokój…
Ja zawsze odpowiadałam, że przecież z sufitu tego dziecka nie wezmę i że nie wszystko jest takie łatwe. Potem się już towarzystwo gryzło w język.Majuna, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"