Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do dogryzania na temat dziecka to ja kiedyś raz a skutecznie splawilam wujka męża... Bo to nie było tak, że "kiedy wasze?" i koniec tematu, tylko drążenie tematu... Wtedy jeszcze się nie staraliśmy, ale powiedziałam szczerze, że wszystko w swoim czasie i uważam, że nie na miejscu takie pytania, bo różne ludzie mają problemy. Nie zapomnę tej miny i ciszy. Ale od tamtej pory nic.
Speranza :), Malinowysorbet, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Dziewczyny dziękuję za wszystkie kciuki i dobre mysli❤️❤️❤️❤️❤️🥺🥺🥺!!!!
Beta 91,7 mlU/ml
Prog 42,09 ng/mlMalinowysorbet lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Tak patrząc na pierwsza stronę to chyba robi się już więcej brzuchatek niż staraczek 😊 o ile już nie ma przewagi 🤪
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:A ja się chcę pochwalić, że dzisiaj też wybrałam spacer zamiast samochodu (popołudniu
) i mam jeszcze więcej kroczków niż wczoraj. Przy Was to i tak jestem lamusik, bo mam ledwie 7 tysiecy, ale moja dotychczasowa średnia to 2.4 tys., więc szał ciał 😂🫣
Ale jestem z siebie dumna, że pomimo zmęczenia fizycznego, psychicznego i niewyspania podjęłam ten wysiłek zamiast wsiąść w samochód. Nawet braciszek mnie pochwalił twierdząc, że on by nie poszedł 😂Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Katsue wrote:@notsobad, mocno, mocno przytulam 🫂 szkoda, że bliscy nie zdają sobie sprawy jak bolesne mogą być takie słowa. U mnie jedna osoba od dłuższego czasu życzyła dziecka (choć wiem, że robiła to w dobrej wierze), póki się nie starałam to miałam to gdzieś, ale potem, z każdym kolejnym miesiącem było to coraz trudniejsze. A po poronieniu tym bardziej nie byłabym w stanie znieść takich słów więc poprosiłam mamę, żeby poinformowała ją o tym wszystkim, bo sama bym tego nie dźwignęła. Mocny przytulas jeszcze raz dla Ciebie i wszystkich z was, którego tego potrzebują 🫂
@Majlen, mniam 🤤
Anonim, udanego wyjazdu!
Dobrze, że mama Cię wyręczyła… takie słowa bolą bardzo w momencie starań, domyślam się że po stracie mogą uderzać dwa razy mocniej… 🥹🫂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Wyglądają super 😊😊 !
-
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dziewczyny dopiero skończyłam pracę, nie nadrobię… Pati kochana modle się za Twoją babcię. Oby szybko wdrożyli dobre leczenie! I skuteczne!
Przede mną jutro od rana do nocy i cała sobota dyżur. Jak wrócę na noc w sobotę to padnę.
Wczoraj zrobiłam w samochodzie 1000km tylko żeby podpisać dokumenty.
Nie wiem jak ja dam radę jak zacznę czuć że coś u mnie jest inaczej. Jestem przerażona a na zwolnienie nie pójdę bo zablokuje sobie drugą pracę.
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Majuna, CoffeeDream, Speranza :), Zaczarowan, Malinowysorbet, Pati2804, Katsue, Majlen, Prezesoowa, elektro96, Paima, Dropsik, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Majuna wrote:Dobry wieczór!
@Eniana cudowne wieści. 🥺🥺🥺
@Zimozielona @Sorbecik piękne przyrosty! ❤ Dajecie nadzieję, że i mój Kropek znajdzie drogę powrotną. 😁
@Suzie widzę ciastki 🧐🤤🤤🤤
Może mi podpowiecie? Osiągnęłam już swój docelowy wynik B12 na suplemencie z Jarrow 1000mcg. Czy dla potrzymania powinnam przyjmować teraz 500mcg, czy dalej cisnąć tą 1000? Nie chcę wystrzelić w nadmiar.Majuna lubi tę wiadomość
-
Elektro - to już jutro ten napro, ale zleciało! Trzymam mocno kciukasy! ☺️🍀🤞🏻 Napisz koniecznie po wizycie. Zrobiłam już sobie boxa do pociągu - duszone warzywa - szparagi, brokuły i pomidorki koktajlowe. Mam dużo, mogę się podzielić jutro ☺️
A teraz dobrej nocy dziewczyny! 😘
To dziwne, ale dzisiaj popołudniu nie spałam, tylko miałam dużo energii. Staram się odganiać niepokój, że to zły objaw. Poproszę o gumowy młotek żeby się samostuknąć 😅elektro96 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:@Suzie, bez kitu wyglądają jak pieguski 😅 mój jakby usłyszał, że zrobiłam ciastka z fasoli to by nad nimi egzorcyzmy odprawił xD on nawet ciasta marchewkowego nie zje, wmawiam mu że to murzynek z pomarańczą😂
Ale mnie odcięło po pracy. 2h drzemki 🥹 oczywiście miałam ambitne plany na szorowanie łazienki i odgruzowanie szyb i wszystko się poszło ganiać.
Wstałam lewą nogą i pojechałam odwiedzić rodzinkę, wysluchalam sprawozdania taty z całego tygodnia tras, poszlam na 4km spacer z siostrą a potem na herbatkę do babci.
Rodzinne akumulatory naładowane 😅
Babcia mówi, że chciałaby jeszcze pobujać prawnuczkę póki ma siły, a mi serduszko pęka… 🥹
Zawsze głupio się uśmiechałam i obracałam w żart, ale zaczynam czuć irytację. Czasem mam ochotę im powiedzieć, że ja też bym chciała ale nie potrafię. Jestem zepsuta, nie mogę, nie pytajcie i dajcie mi spokój…notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Dobrze to wygląda 👌 zrobiłabym jutro na obiad gdyby nie to, że po ostatnim urlopie złapałam uraz do ryby.
Chyba Wam nie mówiłam, ale zostawiłam rybę w piekarniku na 5 dni 🤪 chyba nie muszę Wam mówić jaki był zapach po wejściu…
Vienna oby sytuacja się rozjaśniła i żebyś znalazła najlepsze dla siebie wyjście 😘✊🍀🫂 dobry klimat w pracy to bardzo wazna rzecz ! Spędzamy tam pół życia..Vienna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
-
Suzie wrote:Babcia męża miała zapalenie trzustki i się wygrzebała z tego, więc trzymam mocno kciuki ❤️
-
Speranza :) wrote:Elektro - to już jutro ten napro, ale zleciało! Trzymam mocno kciukasy! ☺️🍀🤞🏻 Napisz koniecznie po wizycie. Zrobiłam już sobie boxa do pociągu - duszone warzywa - szparagi, brokuły i pomidorki koktajlowe. Mam dużo, mogę się podzielić jutro ☺️
A teraz dobrej nocy dziewczyny! 😘
To dziwne, ale dzisiaj popołudniu nie spałam, tylko miałam dużo energii. Staram się odganiać niepokój, że to zły objaw. Poproszę o gumowy młotek żeby się samostuknąć 😅
Młotek alert 🚨🚨🚨🚨
Matka, Ty się ciesz że Ci dziecko dało trochę energii nareszcie a nie mu czarne chmury fundujesz 🤪:*Katsue, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻