Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:@Suzie, bez kitu wyglądają jak pieguski 😅 mój jakby usłyszał, że zrobiłam ciastka z fasoli to by nad nimi egzorcyzmy odprawił xD on nawet ciasta marchewkowego nie zje, wmawiam mu że to murzynek z pomarańczą😂
Ale mnie odcięło po pracy. 2h drzemki 🥹 oczywiście miałam ambitne plany na szorowanie łazienki i odgruzowanie szyb i wszystko się poszło ganiać.
Wstałam lewą nogą i pojechałam odwiedzić rodzinkę, wysluchalam sprawozdania taty z całego tygodnia tras, poszlam na 4km spacer z siostrą a potem na herbatkę do babci.
Rodzinne akumulatory naładowane 😅
Babcia mówi, że chciałaby jeszcze pobujać prawnuczkę póki ma siły, a mi serduszko pęka… 🥹
Zawsze głupio się uśmiechałam i obracałam w żart, ale zaczynam czuć irytację. Czasem mam ochotę im powiedzieć, że ja też bym chciała ale nie potrafię. Jestem zepsuta, nie mogę, nie pytajcie i dajcie mi spokój…
A to mój jest wielkim fanem marchewkowego
Przykro mi, jeśli chodzi o babcie. Ja w weekend pewnie też się nasłucham aluzji od babci męża... Wcześniej się z tego śmiałam, ale teraz jak wiem, że mam problem to nie wiem zareaguje
-
Malinowysorbet wrote:Wiedzą, że mam za soba poronienie i że się staramy. Ciągle im mówię, że jestem pod opieką mojej nowej gin i ciągle mi zleca jakieś badania czy leki. Więc nawet nie pytają 🤪 czy się domyślają? Ciężko powiedzieć
napewno będziemy chcieli poczekać aż będzie serduszko, może jak się uda to do prenatalnych ale to jeszcze tyle czasu 🙈
Ojjj do prenatalnych to pewnie będzie ciężko nie podzielić się radością 😃🙈👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Speranza :) wrote:Ja zawsze odpowiadałam, że przecież z sufitu tego dziecka nie wezmę i że nie wszystko jest takie łatwe. Potem się już towarzystwo gryzło w język.
Może tak właśnie trzeba… krótko i ostro…
Zaczarowan, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Tez tak myślę 🤪 poki co chce żeby kropek rozwijal sie zdrowo a dalej zobaczymy 😊🤞notsobadd wrote:Ojjj do prenatalnych to pewnie będzie ciężko nie podzielić się radością 😃🙈
notsobadd, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Dawaj dawaj, biorę wszystko ! ♥️😁Malinowysorbet wrote:Po takich życzeniach też zawsze mam łzy w oczach.. chodz przytule 🫂 i ponacieram Cie troche 🦠🦠🦠🦠bo podobno już mogę 🤭
Malinowysorbet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
notsobadd lubi tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Chyba Wam nie mówiłam, ale zostawiłam rybę w piekarniku na 5 dni 🤪 chyba nie muszę Wam mówić jaki był zapach po wejściu…,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Ulalaaaa 🙈🙈 trochę śmierdzioszkowato 🤭🤭notsobadd wrote:Dobrze to wygląda 👌 zrobiłabym jutro na obiad gdyby nie to, że po ostatnim urlopie złapałam uraz do ryby.
Chyba Wam nie mówiłam, ale zostawiłam rybę w piekarniku na 5 dni 🤪 chyba nie muszę Wam mówić jaki był zapach po wejściu…
Speranza :) lubi tę wiadomość
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Cześć kochane ja dopiero zaczynam mieć więcej czasu bo usypiam mojego pierworodnego dziś się tak popłakałam że musiałam wyjść z domu żeby ochłonąć czułam się najgorsza matka na ziemi i pomyślałam sobie że poprostu drugi bobas nie jest dla mnie 😔 jutro nie testuje bo nie mam niskiej czułości zostały same 25 a w 10 dpo to nie wyjdzie a co ma być to będzie jutro wyjazd w nocy więc znikam na tydzień chyba że będzie się coś działo konkretnego to wam napisze
Notsobadd 🫂🫂🫂🫂🫂
Malinowysorbet gratuluję i życzę nuuuuudnej ciąży 🥰🥰Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
nick nieaktualny
-
Nie myśl tak osobie, Twój mały napewno uważa, że właśnie jesteś najlepszą mamą na świecie 😘.Anonim1992 wrote:Cześć kochane ja dopiero zaczynam mieć więcej czasu bo usypiam mojego pierworodnego dziś się tak popłakałam że musiałam wyjść z domu żeby ochłonąć czułam się najgorsza matka na ziemi i pomyślałam sobie że poprostu drugi bobas nie jest dla mnie 😔 jutro nie testuje bo nie mam niskiej czułości zostały same 25 a w 10 dpo to nie wyjdzie a co ma być to będzie jutro wyjazd w nocy więc znikam na tydzień chyba że będzie się coś działo konkretnego to wam napisze
Notsobadd 🫂🫂🫂🫂🫂
Malinowysorbet gratuluję i życzę nuuuuudnej ciąży 🥰🥰
Drugie i pierwsze i trzecie bobasy znajdą się u ciebie moja droga i u każdej z nas, to tylko kwestia czasu 🥰
Ja też miewam chwilę załamania, np tak było przedwczoraj, a dziś jestem couchem 😄
Gdzie lecicie ? 🏝♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Majuna, notsobadd, Speranza :), Pati2804, nick nieaktualny, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Zdrówka dla Was 🥺😘🍀Dropsik wrote:Jutro w przedszkolu miał być piknik na zakończenie roku... No i będzie, ale bez nas, bo synek chwilę przed odbiorem zwymiotował, więc witaj jelitówko 😢
Jutro mam krzywą glukozową i zastanawiam się co ze mną będzie 😐 Wzięłam probiotyk na wszelki wypadek i czekamy 🙏 -
U babci podejrzewają zapalenie/ niewydolność trzustki.. robią dalej badania ale nie ciekawie to wygląda 😔
Zaraz Was nadrobię 😘 -
Pati2804 wrote:U babci podejrzewają zapalenie/ niewydolność trzustki.. robią dalej badania ale nie ciekawie to wygląda 😔
Zaraz Was nadrobię 😘
Babcia męża miała zapalenie trzustki i się wygrzebała z tego, więc trzymam mocno kciuki ❤️
Speranza :), Pati2804, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Z białą fasolą, cukinią i borówkami 😂
Cooo? 😱😱😱 Wyglądają jak prawilne pieguski z kawałkami czekolady. Zjadłabym, chociaż wolałabym nie wiedzieć, że to fasola 🤣
Pati2804 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"