Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, głupie pytanie. Jak pamiętacie, zapisałam się "na zaś" do ginekologa, jakby znowu trzeba było wywoływać miesiączkę. Wiem, że na usg nie widać, żeby na okres się zapowiadało, więc czy analogicznie da się rozpoznać, czy okres będzie lada dzień? Na logikę to tak, ale ja jestem głupia w tych sprawach
-
nick nieaktualny
-
Kochana będziemy tam razem z Toba❤️ wierzę, że dostaniecie sensowny plan działania i duża dawkę motywacji 🤞🫂🍀elektro96 wrote:Wizyta o 17:30 ♥️
Odczuwam dzisiaj straszny spadek formy… jak nie ja 🥺
Nie wiem, czy to ten stres z tyłu głowy, czy o co chodzi… echh…
elektro96, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:Czesć dziewczyny!
@elektro może to faktycznie stresuj związany z wizytą? Trzymam kciuki, by coś wniosła do tematu 🤞🏻
@zaczarowana mi kiedyś pomogła wcierka Banfi, ale też jest dość mocna i przy dłuższym stosowaniu podrażniła mi skórę glowy
U mnie dziś też spadek formy, jestem prawdopodobnie 8dpo. Przedwczoraj i wczoraj bolały mnie cycki (ale to u mnie standard ok. 7 dpo), ale widzę, że już dziś ból odpuszcza, także zakładam, że progesteron zaczął spadać i znów nie będzie to szczęśliwy cykl 🙁
A może to właśnie dobry znak? Nie poddawaj się jeszcze :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuzie wrote:Dziewczyny, głupie pytanie. Jak pamiętacie, zapisałam się "na zaś" do ginekologa, jakby znowu trzeba było wywoływać miesiączkę. Wiem, że na usg nie widać, żeby na okres się zapowiadało, więc czy analogicznie da się rozpoznać, czy okres będzie lada dzień? Na logikę to tak, ale ja jestem głupia w tych sprawach

Wydaje mi się, że tak, bo może to poznać po fazie endometrium, a jak była owulacja to po wchłaniającym się ciałku żółtym
Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Wydaje mi się, że tak, bo może to poznać po fazie endometrium, a jak była owulacja to po wchłaniającym się ciałku żółtym

No i dobrze.
dzięki
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kiedyś zostawilam tak palki z kurczaka i początkowo nie mogłam dojść skąd taki smródnotsobadd wrote:Dobrze to wygląda 👌 zrobiłabym jutro na obiad gdyby nie to, że po ostatnim urlopie złapałam uraz do ryby.
Chyba Wam nie mówiłam, ale zostawiłam rybę w piekarniku na 5 dni 🤪 chyba nie muszę Wam mówić jaki był zapach po wejściu…
-
nick nieaktualnyMiłego wypoczynku KochanaAnonim1992 wrote:Cześć kochane ja dopiero zaczynam mieć więcej czasu bo usypiam mojego pierworodnego dziś się tak popłakałam że musiałam wyjść z domu żeby ochłonąć czułam się najgorsza matka na ziemi i pomyślałam sobie że poprostu drugi bobas nie jest dla mnie 😔 jutro nie testuje bo nie mam niskiej czułości zostały same 25 a w 10 dpo to nie wyjdzie a co ma być to będzie jutro wyjazd w nocy więc znikam na tydzień chyba że będzie się coś działo konkretnego to wam napisze
Notsobadd 🫂🫂🫂🫂🫂
Malinowysorbet gratuluję i życzę nuuuuudnej ciąży 🥰🥰
-
@Suzie- Tak tak dokładnie, mi mój ginekolog też zawsze mówi stan mojego cyklu na podstawie endometrium. Wie kiedy będzie okres, albo że dopiero się skończyłPrezesoowa wrote:Wydaje mi się, że tak, bo może to poznać po fazie endometrium, a jak była owulacja to po wchłaniającym się ciałku żółtym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2024, 11:04
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Majlen wrote:Tak tak dokładnie, mi mój ginekolog też zawsze mówi stan mojego cyklu na podstawie endometrium. Wie kiedy będzie okres, albo że dopiero się skończył
I o to mi chodziło.
Majlen lubi tę wiadomość
-
MagicznaNuta wrote:Ja kiedyś zostawilam tak palki z kurczaka i początkowo nie mogłam dojść skąd taki smród

Mi to zajęło też kilka godzin. Wróciliśmy wieczorem i obwiniałam kuwetę kotów, ale to nie to… nie mogłam wpaść na to co tak śmierdzi. I w nocy się obudziłam z myślą „PIEKARNIK” 😂
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
@Suzie, a kiedy ten gin?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyJa się kręciłam pp całym domu i w końcu przy piekarniku było mocniej czucnotsobadd wrote:Mi to zajęło też kilka godzin. Wróciliśmy wieczorem i obwiniałam kuwetę kotów, ale to nie to… nie mogłam wpaść na to co tak śmierdzi. I w nocy się obudziłam z myślą „PIEKARNIK” 😂
-
notsobadd wrote:@Suzie, a kiedy ten gin?
Umówiłam się na 3 lipca, bo do końca czerwca powinien być okres. Potem terminy był dopiero od 10 lipca, a nie chciałam znowu tak długo czekać... -
A powiedzcie mi, poziom jodu wychodzi z badań na tarczycę? Czyli FT3? Coś gdzieś tak wyczytałam
Czy chodzi o całkiem inne badanie, to t3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2024, 12:06
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
nick nieaktualny