Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ktoś coś mówił o pistacjach?
https://www.instagram.com/reel/C8eUGnoMpgM/?igsh=eTZ5cnByMzY4d3c4elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Dziewczyny nadrobiłam dopiero, bo zakręcony dzień 😬😬
Nie poszłam na badanie, przepisałam się na wtorek. Nie mam objawów i mam nadzieje, że to się utrzyma 🙏🙏 Synek jeszcze w nocy zrobił luźną 💩, ma mało energii,ale ogółem wygląda zdrowo. Zjadł śniadanie i nie zrobił 💩, więc może jest jakiś progres. My z mężem pożeramy probiotyki i się modlimy, żeby nas oszczędziło 😆
A nie poszłam dlatego, że wzięliśmy synka do nas do pokoju,żeby w razie co reagować na wymioty czy kupy i ja nie umiem z nim spać, bo mam tryb czuwania i przeczytałam nad ranem w necie, że do krzywej trzeba być wypoczętym, bo wpływa na wynik i stwierdziłam, że jak wyjdzie sajgon w wynikach to nie będę wiedziała od czego 🤷♀️ No nie wiem czy dobrze czy źle, ale czekamy zatem do wtorku 😁 Moje kciuki przekazuje Elektro 🤞🤞🤞
Od rana próbowałam dać wam znać co i jak, ale zobaczyłam ile do nadrobienia a nie chciałam w telefonie przy synku tyle siedzieć 🙈
A i nastawiłam zupę szczawiową, bo był na ryneczku świeży szczaw, a jagód nie ma, bo podobno są tak drogie, że się nie opłaca ściągać 😢 Chyba sobie kupię jedną jagodziankę dla smaku i tyle 🤷♀️ Moze jeszcze się pojawią 😊elektro96, notsobadd, Zaczarowan, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Dziewczyny nadrobiłam dopiero, bo zakręcony dzień 😬😬
Nie poszłam na badanie, przepisałam się na wtorek. Nie mam objawów i mam nadzieje, że to się utrzyma 🙏🙏 Synek jeszcze w nocy zrobił luźną 💩, ma mało energii,ale ogółem wygląda zdrowo. Zjadł śniadanie i nie zrobił 💩, więc może jest jakiś progres. My z mężem pożeramy probiotyki i się modlimy, żeby nas oszczędziło 😆
A nie poszłam dlatego, że wzięliśmy synka do nas do pokoju,żeby w razie co reagować na wymioty czy kupy i ja nie umiem z nim spać, bo mam tryb czuwania i przeczytałam nad ranem w necie, że do krzywej trzeba być wypoczętym, bo wpływa na wynik i stwierdziłam, że jak wyjdzie sajgon w wynikach to nie będę wiedziała od czego 🤷♀️ No nie wiem czy dobrze czy źle, ale czekamy zatem do wtorku 😁 Moje kciuki przekazuje Elektro 🤞🤞🤞
Od rana próbowałam dać wam znać co i jak, ale zobaczyłam ile do nadrobienia a nie chciałam w telefonie przy synku tyle siedzieć 🙈
A i nastawiłam zupę szczawiową, bo był na ryneczku świeży szczaw, a jagód nie ma, bo podobno są tak drogie, że się nie opłaca ściągać 😢 Chyba sobie kupię jedną jagodziankę dla smaku i tyle 🤷♀️ Moze jeszcze się pojawią 😊
Masz racje, do krzywej trzeba być wypoczętym. Poza tym na pewno będziesz czuła się pewniej za kilka dni, że coś Ci jednak Mały nie „sprzedał” 😃
Dobrze, że czuje się lepiej, obyście wy z mężem wytrwali 🤞🏻Dropsik lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Hej!
@notsobadd, po pierwsze to nie jesteś popsuta! Po drugie to rozumiem, jak trudne do zniesienia potrafią być takie komentarze 🫂🫂🫂 Zazwyczaj nikt nie chce źle, ale wiadomo, jak wychodzi... Zgadzam się, że nie powinno zadawać takich pytań ani w ogóle się wtrącać.
@Anonim, udanego wyjazdu i pamiętaj - jesteś wspaniałą mamą ♥️
@Pati, bądź dobrej myśli, babcia jest w dobrych rękach ✊
@Suzie, sernik petarda! 😍🤤 Czekam na Twój kulinarny spam w przyszłym tygodniu ♥️
@Speranza, to nie reguła ze spaniem 😘 Na pewno jest ok! Udanego wyjazdu i powodzenia dla męża ✊
@elektro mocne kciuki za wizytę ✊ Zajrzę pewnie późnym wieczorem/jutro rano, ale na pewno będę szukać wieści od Ciebie 🥰
@Dropsik, drodze się, że synek ma się lepiej ♥️ Z krzywą to rzeczywiście lepiej się wstrzymać, bo to badanie, którego nie powtórzysz tak szybko, a jednak jego wynik o wieku czynnikach decyduje. Ojeju, szczawiowa 🤤🤤🤤
Miłego popołudnia i kciuki za wszystkie wizyty ✊😘Speranza :), Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiem że nikt nie pytał 😂😂 ale podlinkuje wam ciekawy pomysł na wykorzystanie szypułek po truskawkach i tych takich brzydkich truskawek.
Syrop truskawkowy:
https://www.instagram.com/reel/C8XyvFKtEgd/?igsh=MTd5cnUxMWIyeDN6cA==
Uwaga, jak sama nazwa wskazuje: syrop - dużo cukru! 🤡elektro96, notsobadd, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dziewczyny, chyba znowu się jaram gotowaniem. Mam ochotę z tej Akademii Płodności i z moich książek dla IO zrobić wszystko na raz. 😂
To Ty rób i nam wysyłaj 😜😄❤️Prezesoowa, Katsue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Paima, odpaliłam finałowy odcinek Perfect Match
oglądałaś już?
Dropsiku, dobrze zrobiłaś :* cieszę się, że synek już dobrzeje no i mam nadzieję, że z mężem Was oszczędzi
Nieeee, nie widziałam, że już jest.
Lecę piec przekąski na grilla to sobie włączę.
Wrócimy do tematu niebawem 😄
Dropsik dobra decyzja 😉
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Dropsik - dobrze, we wtorek wynik będzie miarodajny
Paima - ok, ale nie ma nic za darmoSperanza :), Dropsik lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
nick nieaktualny
-
Katsue wrote:Dropsik, cieszę się, ze synkowi już lepiej 🥰
Farby już zamówione, fryzjer umówiony na czwartek, będzie się działo 🤞🏻 trochę się cykam, bo myślę, że przydałoby się ściąć z 10 cm włosów plus to co mam przy grzywce popalone 🫣😵💫 z jednej strony chcę, a z drugiej nie chce 🤣
StandardJa kiedyś obcięłam długie włosy do wysokości do ramion. U fryzjera bardzo mi się podobało. Wróciłam do domu i co? No oczywiście, że się poryczałam
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
nick nieaktualny
-
Katsue wrote:Dropsik, cieszę się, ze synkowi już lepiej 🥰
Farby już zamówione, fryzjer umówiony na czwartek, będzie się działo 🤞🏻 trochę się cykam, bo myślę, że przydałoby się ściąć z 10 cm włosów plus to co mam przy grzywce popalone 🫣😵💫 z jednej strony chcę, a z drugiej nie chce 🤣
A też macie tak, że wstyd Wam przyznać u fryzjera, że Wam się nie podoba, tylko dopiero w domu dopada kryzys ?? 🤣🤣Speranza :), Zaczarowan, Katsue, Dropsik, MagicznaNuta, Leśneintro, Pati2804 lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A też macie tak, że wstyd Wam przyznać u fryzjera, że Wam się nie podoba, tylko dopiero w domu dopada kryzys ?? 🤣🤣
Tak, nie chcę sprawić przykrości fryzjerce, ale niestety moja mina mówi wtedy wszystko 😂 Raz zdarzyło mi się nawet popłakać na fotelu. Na szczęście mam już swoją fryzjerkę, z którą znamy się bardzo dobrze i ona wie, czego, chcę, a jak mi odbije i chcę coś, czego nie chce, to powie mi wprost, że to będzie źle wyglądać xdelektro96, Katsue, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, prawie zostałam w pracy na weekend. Na moim piętrze i skrzydle byłam już sama i wszystkie drzwi pozamykane i wkurzony ochroniarz musiał mnie wypuszczać 🤡👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Suzie wrote:Dziewczyny, prawie zostałam w pracy na weekend. Na moim piętrze i skrzydle byłam już sama i wszystkie drzwi pozamykane i wkurzony ochroniarz musiał mnie wypuszczać 🤡
Ale jak?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Ale jak?
Jakaś impreza ma być jutro i dzisiaj przyjechała ekipa techniczna, więc wejście dla osób zewnętrz zamknięte (pracuje w miejscu gdzie dużo turystów i wycieczek przychodzi). Trąbili w necie, że od 15 będzie zamknięte. Tylko jakoś nikt nie pomyślał, że po tej 15 będą tutaj pracownicy i wszystkie drzwi były pozamykane. I ochroniarz wkurzony do mnie, że do 15 było otwarte. Fajnie, ale to nie dotyczy pracowników 🤣Speranza :), Katsue, MagicznaNuta, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
elektro96 wrote:Pokażesz włoski po fryzjerze? 😍
A też macie tak, że wstyd Wam przyznać u fryzjera, że Wam się nie podoba, tylko dopiero w domu dopada kryzys ?? 🤣🤣
Jezus tak 😂😂 ja raz przyszłam do domu i obcięłam sobie kilka pasem włosów.. 🤡🤡elektro96 lubi tę wiadomość