Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś coś mówił o pistacjach?

https://www.instagram.com/reel/C8eUGnoMpgM/?igsh=eTZ5cnByMzY4d3c4

elektro96, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobiłam dopiero, bo zakręcony dzień 😬😬
    Nie poszłam na badanie, przepisałam się na wtorek. Nie mam objawów i mam nadzieje, że to się utrzyma 🙏🙏 Synek jeszcze w nocy zrobił luźną 💩, ma mało energii,ale ogółem wygląda zdrowo. Zjadł śniadanie i nie zrobił 💩, więc może jest jakiś progres. My z mężem pożeramy probiotyki i się modlimy, żeby nas oszczędziło 😆
    A nie poszłam dlatego, że wzięliśmy synka do nas do pokoju,żeby w razie co reagować na wymioty czy kupy i ja nie umiem z nim spać, bo mam tryb czuwania i przeczytałam nad ranem w necie, że do krzywej trzeba być wypoczętym, bo wpływa na wynik i stwierdziłam, że jak wyjdzie sajgon w wynikach to nie będę wiedziała od czego 🤷‍♀️ No nie wiem czy dobrze czy źle, ale czekamy zatem do wtorku 😁 Moje kciuki przekazuje Elektro 🤞🤞🤞
    Od rana próbowałam dać wam znać co i jak, ale zobaczyłam ile do nadrobienia a nie chciałam w telefonie przy synku tyle siedzieć 🙈

A i nastawiłam zupę szczawiową, bo był na ryneczku świeży szczaw, a jagód nie ma, bo podobno są tak drogie, że się nie opłaca ściągać 😢 Chyba sobie kupię jedną jagodziankę dla smaku i tyle 🤷‍♀️ Moze jeszcze się pojawią 😊

elektro96, notsobadd, Zaczarowan, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Dziewczyny nadrobiłam dopiero, bo zakręcony dzień 😬😬
    Nie poszłam na badanie, przepisałam się na wtorek. Nie mam objawów i mam nadzieje, że to się utrzyma 🙏🙏 Synek jeszcze w nocy zrobił luźną 💩, ma mało energii,ale ogółem wygląda zdrowo. Zjadł śniadanie i nie zrobił 💩, więc może jest jakiś progres. My z mężem pożeramy probiotyki i się modlimy, żeby nas oszczędziło 😆
    A nie poszłam dlatego, że wzięliśmy synka do nas do pokoju,żeby w razie co reagować na wymioty czy kupy i ja nie umiem z nim spać, bo mam tryb czuwania i przeczytałam nad ranem w necie, że do krzywej trzeba być wypoczętym, bo wpływa na wynik i stwierdziłam, że jak wyjdzie sajgon w wynikach to nie będę wiedziała od czego 🤷‍♀️ No nie wiem czy dobrze czy źle, ale czekamy zatem do wtorku 😁 Moje kciuki przekazuje Elektro 🤞🤞🤞
    Od rana próbowałam dać wam znać co i jak, ale zobaczyłam ile do nadrobienia a nie chciałam w telefonie przy synku tyle siedzieć 🙈

A i nastawiłam zupę szczawiową, bo był na ryneczku świeży szczaw, a jagód nie ma, bo podobno są tak drogie, że się nie opłaca ściągać 😢 Chyba sobie kupię jedną jagodziankę dla smaku i tyle 🤷‍♀️ Moze jeszcze się pojawią 😊

Masz racje, do krzywej trzeba być wypoczętym. Poza tym na pewno będziesz czuła się pewniej za kilka dni, że coś Ci jednak Mały nie „sprzedał” 😃
    Dobrze, że czuje się lepiej, obyście wy z mężem wytrwali 🤞🏻

Dropsik lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    @notsobadd, po pierwsze to nie jesteś popsuta! Po drugie to rozumiem, jak trudne do zniesienia potrafią być takie komentarze 🫂🫂🫂 Zazwyczaj nikt nie chce źle, ale wiadomo, jak wychodzi... Zgadzam się, że nie powinno zadawać takich pytań ani w ogóle się wtrącać.
    @Anonim, udanego wyjazdu i pamiętaj - jesteś wspaniałą mamą ♥️
    @Pati, bądź dobrej myśli, babcia jest w dobrych rękach ✊
    @Suzie, sernik petarda! 😍🤤 Czekam na Twój kulinarny spam w przyszłym tygodniu ♥️
    @Speranza, to nie reguła ze spaniem 😘 Na pewno jest ok! Udanego wyjazdu i powodzenia dla męża ✊
    @elektro mocne kciuki za wizytę ✊ Zajrzę pewnie późnym wieczorem/jutro rano, ale na pewno będę szukać wieści od Ciebie 🥰
    @Dropsik, drodze się, że synek ma się lepiej ♥️ Z krzywą to rzeczywiście lepiej się wstrzymać, bo to badanie, którego nie powtórzysz tak szybko, a jednak jego wynik o wieku czynnikach decyduje. Ojeju, szczawiowa 🤤🤤🤤

Miłego popołudnia i kciuki za wszystkie wizyty ✊😘

Speranza :), Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że nikt nie pytał 😂😂 ale podlinkuje wam ciekawy pomysł na wykorzystanie szypułek po truskawkach i tych takich brzydkich truskawek.

Syrop truskawkowy:
    https://www.instagram.com/reel/C8XyvFKtEgd/?igsh=MTd5cnUxMWIyeDN6cA==

Uwaga, jak sama nazwa wskazuje: syrop - dużo cukru! 🤡

elektro96, notsobadd, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, chyba znowu się jaram gotowaniem. Mam ochotę z tej Akademii Płodności i z moich książek dla IO zrobić wszystko na raz. 😂

To Ty rób i nam wysyłaj 😜😄❤️

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2024, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima, odpaliłam finałowy odcinek Perfect Match :) oglądałaś już?

Dropsiku, dobrze zrobiłaś :* cieszę się, że synek już dobrzeje no i mam nadzieję, że z mężem Was oszczędzi :)

Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Paima, odpaliłam finałowy odcinek Perfect Match :) oglądałaś już?

Dropsiku, dobrze zrobiłaś :* cieszę się, że synek już dobrzeje no i mam nadzieję, że z mężem Was oszczędzi :)

Nieeee, nie widziałam, że już jest.
    Lecę piec przekąski na grilla to sobie włączę.
    Wrócimy do tematu niebawem 😄

Dropsik dobra decyzja 😉

Dropsik lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik - dobrze, we wtorek wynik będzie miarodajny
    Paima - ok, ale nie ma nic za darmo :P

Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:07

elektro96, Zaczarowan, Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Dropsik, cieszę się, ze synkowi już lepiej 🥰

Farby już zamówione, fryzjer umówiony na czwartek, będzie się działo 🤞🏻 trochę się cykam, bo myślę, że przydałoby się ściąć z 10 cm włosów plus to co mam przy grzywce popalone 🫣😵‍💫 z jednej strony chcę, a z drugiej nie chce 🤣

Standard :D Ja kiedyś obcięłam długie włosy do wysokości do ramion. U fryzjera bardzo mi się podobało. Wróciłam do domu i co? No oczywiście, że się poryczałam :D

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Paima Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dropsik - dobrze, we wtorek wynik będzie miarodajny
    Paima - ok, ale nie ma nic za darmo :P

Dogadamy się 😜

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majunko, gdzieś widziałam Twój post o wit. B12- jeśli masz już ponad 600 to wystarczy podtrzymywać dawkę. Jeśli masz jeszcze ten produkt, którym podbijałaś jej wynik to go zużyj, myślę, że na podtrzymanie wystarczy dawka 200/250 dziennie :)

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Dropsik, cieszę się, ze synkowi już lepiej 🥰

Farby już zamówione, fryzjer umówiony na czwartek, będzie się działo 🤞🏻 trochę się cykam, bo myślę, że przydałoby się ściąć z 10 cm włosów plus to co mam przy grzywce popalone 🫣😵‍💫 z jednej strony chcę, a z drugiej nie chce 🤣
    Pokażesz włoski po fryzjerze? 😍
    A też macie tak, że wstyd Wam przyznać u fryzjera, że Wam się nie podoba, tylko dopiero w domu dopada kryzys ?? 🤣🤣

Speranza :), Zaczarowan, nick nieaktualny, Dropsik, nick nieaktualny, Leśneintro, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 21 czerwca 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    A też macie tak, że wstyd Wam przyznać u fryzjera, że Wam się nie podoba, tylko dopiero w domu dopada kryzys ?? 🤣🤣

Tak, nie chcę sprawić przykrości fryzjerce, ale niestety moja mina mówi wtedy wszystko 😂 Raz zdarzyło mi się nawet popłakać na fotelu. Na szczęście mam już swoją fryzjerkę, z którą znamy się bardzo dobrze i ona wie, czego, chcę, a jak mi odbije i chcę coś, czego nie chce, to powie mi wprost, że to będzie źle wyglądać xd

elektro96, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prawie zostałam w pracy na weekend. Na moim piętrze i skrzydle byłam już sama i wszystkie drzwi pozamykane i wkurzony ochroniarz musiał mnie wypuszczać 🤡

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, prawie zostałam w pracy na weekend. Na moim piętrze i skrzydle byłam już sama i wszystkie drzwi pozamykane i wkurzony ochroniarz musiał mnie wypuszczać 🤡

Ale jak? :D :D :D

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ale jak? :D :D :D

Jakaś impreza ma być jutro i dzisiaj przyjechała ekipa techniczna, więc wejście dla osób zewnętrz zamknięte (pracuje w miejscu gdzie dużo turystów i wycieczek przychodzi). Trąbili w necie, że od 15 będzie zamknięte. Tylko jakoś nikt nie pomyślał, że po tej 15 będą tutaj pracownicy i wszystkie drzwi były pozamykane. I ochroniarz wkurzony do mnie, że do 15 było otwarte. Fajnie, ale to nie dotyczy pracowników 🤣

Speranza :), nick nieaktualny, nick nieaktualny, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Jezus tak 😂😂 ja raz przyszłam do domu i obcięłam sobie kilka pasem włosów.. 🤡🤡

elektro96 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:52

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ