Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szykowałam leki i suple na ten tydzień i w przyszłym weekend czekają mnie zakupy witaminowe :P znowu pół dnia będę ogarniać 🤣

Dropsik lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    NAC ma ze Swansona a koenzym z Aliness (UbiquinoL), jak kupowałam to patrzyłam co hormonalna przestrzeń poleca 🤣 dzięki! 🥰
    No już tam weszłam właśnie, bo zauważyłam, że Prezesowej odpisałaś 😁
    A orientujecie się przy jakich niedoborach należy go brać? Czy można to traktować jak zwykły suplement?

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Majlen lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No, jak zobaczyłam ile tego jest i czego z czym nie łączyć to się zastanawiam czy mój dziadkoboks to pomieści 🤣

Powiem ci szczerze, mój mieści na styk 😂

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• Suzie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No ja już rozkminiam czy nie kupić takiego z 4 przegródkami 🤣

Ja mam rano i wieczor, ale w rano mam wszystko do południa, a w drugiej wszystko od popołudnia, na szczęście jeszcze pamiętam co jest co. A inne pudełeczko mam w pracy w szufladzie 🤣

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przypomnijcie mi proszę. Natrafiłam tutaj kiedyś na informacje, że po 3 miesiącach brania czegoś (no właśnie, czego?) warto zrobić przerwę. Chodziło o selen czy o cynk?

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany dziewczyny podziwiam was, że to ogarniacie. Ja to szukam takich leków zeby jeden zawierał większość zapotrzebowania bo inaczej to bym chyba oszalała 🙈 chociaż teraz się zastanawiam co zacząć brac na 1trymest i już się gubię 🙈

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, przypomnijcie mi proszę. Natrafiłam tutaj kiedyś na informacje, że po 3 miesiącach brania czegoś (no właśnie, czego?) warto zrobić przerwę. Chodziło o selen czy o cynk?
    Moja dietetyczka wpisała mi, że i selen, i cynk z przerwą. Ale niestety nie umiem Ci powiedzieć dlaczego.

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 czerwca 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Ten, brałam go z rozpiski od hormonalnej przestrzeni 🙈 w ogóle chyba praktycznie wszystko jest od niej 🤣

https://allegro.pl/oferta/aliness-ubiquinol-koenzym-q10-100-mg-ubichinol-uroda-serce-7476517429

A też go brałam :) i lubię zestawienia od Hormonalnej Przestrzeni, bo dla mnie są dobrze czytelne :)

Dopytuje, bo jestem ciekawa jak to jest do końca z tym koenzymem - zdecydowana większość mówi, że lepszym wyborem jest koenzym w formie ubichinolu, bo to jego aktywna forma i kupuję to wyjaśnienie, ale nigdzie nie znalazłam dotychczas informacji o ile i w czym gorszy jest zwykły koenzym q10 no a cena jest nieporównywalna :P zaczęłam się zastanawiać na ile to jest marketing, a na ile faktyczne uzasadnienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Tak na dobrą sprawę to zdecydowana część supli powinna być stosowana do uzupełnienia niedoborów i nic więcej, przede wszystkim witaminy z grupy B, cynk, selen itp. Jako że większość z nas nie robi jednak większości badań poziomów wszystkich witamin i składników mineralnych to mówi się o 3 miesiącach.

Przyjmuje się, że na stałe można przyjmować omegę, foliany - dobierając dawkę na podstawie poziomu we krwi - to samo z wit. D. Przy staraniach też cholina. Jod też jest super ważny, ale tu powinno się po suplementacji jednak zbadać jego poziom, chociaż mówi się, że ponad 90% kobiet ma jego niedobór.

elektro96, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Właśnie u hormonalnej przestrzeni było info, że jak ten ubichibon to razem z selenem i b12 😵‍💫 ale stwierdziłam, że nie ma opcji, żeby na początku ogarnęła kolejne połączenia 🤣

No widzisz, a ja dostałam protokół suplementacyjny, gdzie ubichinol powinnam brać z cynkiem i wit. E :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym tygodniu chce popróbować śniadania z AP. Wiem, że to wszystko się powinno no ale ostatnio niestety niedobór czasu.

U mnie dzisiaj powinien był pojawić się okres i nic, żadnych objawów… a już tak chciałabym zacząć ten nowy cykl… do tego meczą mnie straszne mdłości… no estety dość często mi się to zdarza z drugiej fazie cyklu ale teraz no… jest bardzo źle

• Majlen Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Mnie to info skłoniło do zakupu

IMG-1236.png
    Przeczytałam jeszcze raz swój wpis i nie sprecyzowałam w sumie, a chodziło mi o NAC 🙈😄
    Ale o koenzymie też przydatna informacja 😁

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    A jak długo ma trwać taka przerwa? 🤔

3 miesiące brania, 2-3 miesiące przerwy no albo badania :) Najważniejsze przerwy są przy b complexie, bo nadmiar witamin z grupy B może być toksyczny

nick nieaktualny, Suzie lubią tę wiadomość

‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ