Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie szykowałam leki i suple na ten tydzień i w przyszłym weekend czekają mnie zakupy witaminowe
znowu pół dnia będę ogarniać 🤣
Dropsik lubi tę wiadomość
-
No już tam weszłam właśnie, bo zauważyłam, że Prezesowej odpisałaś 😁Katsue wrote:NAC ma ze Swansona a koenzym z Aliness (UbiquinoL), jak kupowałam to patrzyłam co hormonalna przestrzeń poleca 🤣 dzięki! 🥰
A orientujecie się przy jakich niedoborach należy go brać? Czy można to traktować jak zwykły suplement?♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Katsue wrote:No, jak zobaczyłam ile tego jest i czego z czym nie łączyć to się zastanawiam czy mój dziadkoboks to pomieści 🤣
Powiem ci szczerze, mój mieści na styk 😂
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katsue wrote:No ja już rozkminiam czy nie kupić takiego z 4 przegródkami 🤣
Ja mam rano i wieczor, ale w rano mam wszystko do południa, a w drugiej wszystko od popołudnia, na szczęście jeszcze pamiętam co jest co. A inne pudełeczko mam w pracy w szufladzie 🤣 -
Dziewczyny, przypomnijcie mi proszę. Natrafiłam tutaj kiedyś na informacje, że po 3 miesiącach brania czegoś (no właśnie, czego?) warto zrobić przerwę. Chodziło o selen czy o cynk?
-
O rany dziewczyny podziwiam was, że to ogarniacie. Ja to szukam takich leków zeby jeden zawierał większość zapotrzebowania bo inaczej to bym chyba oszalała 🙈 chociaż teraz się zastanawiam co zacząć brac na 1trymest i już się gubię 🙈,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
-
Moja dietetyczka wpisała mi, że i selen, i cynk z przerwą. Ale niestety nie umiem Ci powiedzieć dlaczego.Suzie wrote:Dziewczyny, przypomnijcie mi proszę. Natrafiłam tutaj kiedyś na informacje, że po 3 miesiącach brania czegoś (no właśnie, czego?) warto zrobić przerwę. Chodziło o selen czy o cynk?Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
https://allegro.pl/oferta/aliness-ubiquinol-koenzym-q10-100-mg-ubichinol-uroda-serce-7476517429
A też go brałam
i lubię zestawienia od Hormonalnej Przestrzeni, bo dla mnie są dobrze czytelne 
Dopytuje, bo jestem ciekawa jak to jest do końca z tym koenzymem - zdecydowana większość mówi, że lepszym wyborem jest koenzym w formie ubichinolu, bo to jego aktywna forma i kupuję to wyjaśnienie, ale nigdzie nie znalazłam dotychczas informacji o ile i w czym gorszy jest zwykły koenzym q10 no a cena jest nieporównywalna
zaczęłam się zastanawiać na ile to jest marketing, a na ile faktyczne uzasadnienie.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuzie wrote:Dziewczyny, przypomnijcie mi proszę. Natrafiłam tutaj kiedyś na informacje, że po 3 miesiącach brania czegoś (no właśnie, czego?) warto zrobić przerwę. Chodziło o selen czy o cynk?
Tak na dobrą sprawę to zdecydowana część supli powinna być stosowana do uzupełnienia niedoborów i nic więcej, przede wszystkim witaminy z grupy B, cynk, selen itp. Jako że większość z nas nie robi jednak większości badań poziomów wszystkich witamin i składników mineralnych to mówi się o 3 miesiącach.
Przyjmuje się, że na stałe można przyjmować omegę, foliany - dobierając dawkę na podstawie poziomu we krwi - to samo z wit. D. Przy staraniach też cholina. Jod też jest super ważny, ale tu powinno się po suplementacji jednak zbadać jego poziom, chociaż mówi się, że ponad 90% kobiet ma jego niedobór.
elektro96, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatsue wrote:Właśnie u hormonalnej przestrzeni było info, że jak ten ubichibon to razem z selenem i b12 😵💫 ale stwierdziłam, że nie ma opcji, żeby na początku ogarnęła kolejne połączenia 🤣
No widzisz, a ja dostałam protokół suplementacyjny, gdzie ubichinol powinnam brać z cynkiem i wit. E
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa w tym tygodniu chce popróbować śniadania z AP. Wiem, że to wszystko się powinno no ale ostatnio niestety niedobór czasu.
U mnie dzisiaj powinien był pojawić się okres i nic, żadnych objawów… a już tak chciałabym zacząć ten nowy cykl… do tego meczą mnie straszne mdłości… no estety dość często mi się to zdarza z drugiej fazie cyklu ale teraz no… jest bardzo źle -
Przeczytałam jeszcze raz swój wpis i nie sprecyzowałam w sumie, a chodziło mi o NAC 🙈😄
Ale o koenzymie też przydatna informacja 😁♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny