Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:10

• Majlen Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja wychodzę z założenia, że w jednym cyklu nie robię więcej niż jednej zmiany. Trochę jak z pielęgnacją :P jak mi coś nie siądzie, jak dołożę kilka rzeczy, to nie będę wiedzieć co jest winne. No i jak dołożysz kilka rzeczy no to organizm może ześwirować, bo dostanie dużą bombę - przynajmniej ja mam takie podejście, nie twierdzę, że jest najlepsze ani że jest idealne. Na ten moment mi się sprawdza :)
    No to jest fakt, organizm może przeżyć szok, nagle z taką dawką wszystkiego.
    To chyba włączę siebie w pierwszej kolejny Koenzym i folian, bo z badań wyszedł na 12

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    W ogóle zaczęłam sobie na nowo mierzyć tempkę i o ile w tygodniu na lajcie, bo i tak wstaje wcześnie (choć we wtorek i środę będę musiała dodać 0,2 stopnia, bo to są dwa dni biurowe kiedy wstaję chwilę po 5, a jednak nie zamierzam caly tydzień tak się zwlekać 🫣), to w weekend o mało co abym nie zmierzyła 🙈 nastawiłam sobie budzik w zegarku żeby nie budzić męża i tak totalnie na śpiocha wsadzałam ten termometr do gęby, cud, że zapamiętałam pomiar 🤣

Co do tego mierzenia tempki i dodawania/odejmowania 0,1 za każdą godzinę to wydaje mi się to trochę nielogiczne. Ostatnio widziałam u jakiejś dietetyczki, że najważniejsze, żeby to było od razu po przebudzeniu, więc sama nie wiem co o tym myśleć.

No zakładając, że na co dzień wstaję o 5, a w weekend pośpię do 8 no to moja rzeczywista temperatura nie ma aż takiej różnicy, a w zasadzie nie ma żadnego większego wahania niż temperatury mierzone cały tydzień o 5 :/

• Majlen Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie przejmuj się tym, ja też sobie wybieram z tej diety co mi się podoba 😁
    Ja też 😊 najlepiej mi się sprawdza ten jadłospis z obiadem, bo zawsze zachodziłam w głowę, co by tu dziś ugotować

Gregorka lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Co do tego mierzenia tempki i dodawania/odejmowania 0,1 za każdą godzinę to wydaje mi się to trochę nielogiczne. Ostatnio widziałam u jakiejś dietetyczki, że najważniejsze, żeby to było od razu po przebudzeniu, więc sama nie wiem co o tym myśleć.

No zakładając, że na co dzień wstaję o 5, a w weekend pośpię do 8 no to moja rzeczywista temperatura nie ma aż takiej różnicy, a w zasadzie nie ma żadnego większego wahania niż temperatury mierzone cały tydzień o 5 :/
    Ja też to zauważyłam, że nawet jeżeli zmierzę później tempkę w weekend, to wcale nie ma dużego wahania. Dzisiaj odjęłam 0,2 stopnia, bo wstałam później, ale nie jestem przekonana, bo temperatura była właściwie taka sama jak ta mierzona wczoraj o tej tradycyjnej godzinie 😵‍💫

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• Majlen Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydawało nielogiczne to dodawanie i odejmowanie 🤔

♀️29
    PCOS

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

nick nieaktualny, Malinowysorbet, grazka0022, nick nieaktualny, Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A co do inozytolu i NAC to akurat można brać długoterminowo, jeśli są wskazania jak np. zaburzenia w gospodarce gluzkowo-insulinowej przy inozytolu :)

Wiem, wiem, po prostu to miała być ciekawostka, że w końcu mogę już brać, bo tamto poprzednie skończyłam 😁

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    W ogóle nie wiem czy pisałam, ale biorąc pod uwagę moje prognozy owulacyjne stwierdziliśmy że wybywamy czilować do teściów w góry na przedłużony weekend ♥️ znaczy ja z kompem więc będę pracować w tygodniu jeszcze, ale to i tak inaczej niż tu w domu 😎 trochę się zastanawiałam jak to z jedzeniem będzie, ale teściowa bardzo ochoczo zareagowała na moje info o diecie i stwierdziła, że będzie na niej razem ze mną, bo przynajmniej przez te parę dni będzie na diecie 🤣🙈

No i super! Bardzo bardzo się cieszę <3 trzymam kciuki za owocny cykl :))

• Suzie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Dla mnie logiczniejsze jest ile się spało. Jeżeli tak samo, ale poszło się spać później, więc analogicznie obudziło się później to przespana liczba godzin jest taka sama. W takim wypadku odejmowanie tej temperatury jest dla mnie bezsensu

nick nieaktualny, elektro96 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja też 😊 najlepiej mi się sprawdza ten jadłospis z obiadem, bo zawsze zachodziłam w głowę, co by tu dziś ugotować

A u mnie chyba na razie ze śniadaniem 😁

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dla mnie logiczniejsze jest ile się spało. Jeżeli tak samo, ale poszło się spać później, więc analogicznie obudziło się później to przespana liczba godzin jest taka sama. W takim wypadku odejmowanie tej temperatury jest dla mnie bezsensu

Dokładnie, uważam podobnie :)

• Paima Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    O rany dziewczyny podziwiam was, że to ogarniacie. Ja to szukam takich leków zeby jeden zawierał większość zapotrzebowania bo inaczej to bym chyba oszalała 🙈 chociaż teraz się zastanawiam co zacząć brac na 1trymest i już się gubię 🙈

Bardzo polecają obecnie Pueria Uno/Duo w trakcie ciąży i przy karmieniu.

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie najprawdopodobniej cykl bezowulacyjny :( mam 11 dc, śluz książkowy, jajnik pobolewa, a na owulaki sikam od 19 czerwca i LH ani drgnęło. No cóż, wiedziałam, że to się w końcu zdarzy i musi akurat w tym cyklu, w którym będę w domu i mogłabym dopaść męża dzień w dzień :P

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mierzenia temperatury, to dziś nawet robiłam eksperyment i zmierzyłam o stałej porze i przez godzinę leżałam w telefonie i zmierzyłam sobie po tej godzinie i miałam temperature identyczną jak godzinę wcześniej, także to dodawanie chyba faktycznie nie zawsze zdaje egzamin

nick nieaktualny, Suzie lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A u mnie najprawdopodobniej cykl bezowulacyjny :( mam 11 dc, śluz książkowy, jajnik pobolewa, a na owulaki sikam od 19 czerwca i LH ani drgnęło. No cóż, wiedziałam, że to się w końcu zdarzy i musi akurat w tym cyklu, w którym będę w domu i mogłabym dopaść męża dzień w dzień :P
    U mnie od białego testu do pliku są często tylko 3 dni, także może u Ciebie będzie podobnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

nick nieaktualny, elektro96 lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Bardzo polecają obecnie Pueria Uno/Duo w trakcie ciąży i przy karmieniu.
    Właśnie brałam od stycznia bo podobał mi się sklad ale jak wyszło mi z badań że muszę brac metylowane witaminy to odstawiałam bo tam jest połowa kwasu foliowego ok a połowa to syntetyczny :(

Dropsik lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ