Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Cześć dziewczynki, weszłam Was poczytać dopiero, szczerze przyznam że nie chciało mi się dzisiaj w ogóle odpalać ovu. Nie chodzi oczywiście o Was ♥️ ale trochę chyba coś we mnie pękło, wydaje mi się że za długo byłam turbo silna i zmotywowana w staraniach.
Poza tym mam czarna serie. W naszej najbliższej rodzinie też wydarzyły się brzydkie rzeczy, które dodatkowo mnie dobiły.
Jestem 1300 lżejsza po dentyście, w przyszłym tygodniu zaczynam kolejny ząb - tym razem promocyjnie 1900. Zaraz drożność - kolejny 1000. Do tego kolejny cykl do kosza. Przepłakałam dzisiaj pół dnia, czuję się jakby coś mnie przejechało. Mojego męża wiecznie nie ma, w biegu tylko mi powiedział że „wszystko będzie okej” a w ogóle to „ludzie mają naprawdę straszne problemy, poradzimy sobie”. Nóż kurwa wiem, że mają, czytam tu o nich codziennie… i przez to czuję się jeszcze gorzej, bo maże się bez powodu. Nie wiem na ile jutro czy pojutrze wstanę z lepszą energią żeby tutaj być, więc daje znać bo sama nie lubię jak Wy czasami znikacie bez słowa 🥺
@Sorbecik, Obstawiam u Ciebie po prostu rozbieżność pomiędzy labami, ale dla Twojego spokoju dokładam też swoje kciuki, naprawdę wierzę że Twoja historia będzie miała happy end ♥️ -
Suzie jestem pełna podziwu dla Twoich chęci i umiejętności! 😊❤
Ja jedyne na co miałam teraz ochotę i siłę to tosty z serem i szynka ...🙈
Ale wczoraj wieczorem były placuszki ze skyrem I owocami 🤭😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2024, 22:00
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Przepis to śniadanie z poniedziałku z pierwszego tygodnia, czyli letnia owsianka z migdałami 😁
elektro96, Katsue, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
@Suzie, to jutro jemy takie samo śniadanko
właśnie też skończyłam przygotowywanie jedzonka.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Każdy ma prawo do przeżywania swoich uczuć. Nie można ich bagatelizować 😘 Mąż na pewno nie chciał wbijać Ci takiej szpili, pewnie "nie pomyślał" bo się śpieszył. Wierzę, że jak pogadacie na spokojnie to będzie lepiej 🥰 Powiedz mu, że takie teksty nie pomagają, a wręcz dolewają oliwy do ognia. Czy macie możliwość żeby spędzić ze sobą więcej czasu?
Każda z nas czasem pęka i trzeba sobie na to pozwolić. Nie mam zielonego pojęcia jak my to robimy, że po każdym niepowodzeniu, udaje nam się powstać z kolan, ale wiem że jesteśmy niesamowicie silne ❤️
Wiem, że nic nie miał złego na myśli, ale kurczę widzę jak mam związek ostatnio leci przez palce z kilku względów, a to nie pomaga
Podziwiam Was - dziewczyny po stracie, które wstają i walczą dalej. Jesteście niesamowicie silne 🥹
Ale mam dzisiaj płaczka, masakra👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Notsobadd nie będę się powtarza bo wszystkie myślimy tak samo. Przytulam mocno🫂 każda z nas w pewnym momencie pęka i ma wrażenie, że więcej nie zniesie. Ale potem powoli jakoś się podnosimy, ocieramy lzy i idziemy dalej do przodu 🫂😚03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
nick nieaktualny@notsobad przytulam i nie każdego dnia musisz być optymistycznie nastawiona do wszystkiego. Ja ograniczyłam ovu, stałam się przez to trochę outsiderką tutaj no ale potrzebuje dawkować sobie tematy okolociazowe…
@electro super, Czarnogóra jest naprawdę piękna- mi się marzy wyjazd tam ale niestety musi poczekać na kolejny rokelektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Kobieta to siła ❤🍀
notsobadd, Malinowysorbet, Majlen, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Sorbecik jakieś wieści?
-
Pati2804 wrote:Sorbecik jakieś wieści?
Niestety
Acard biorę, proga też. Nic więcej nie mogę. W sumie gin tez co ma zrobic?
Mąż mówi, że wiedział że zajde teraz w ciążę to i mówi, że wie że będzie dobrze, bo musi byc. Zamiast sie stresowac po prostu mu zaufam, zebrałam od was worek kciuków i może sprawdzę betę w środę i tyle 😊Speranza :), Pati2804, Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Notsobadd kochana Ty moja... 🫂🙂↕️
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Malinowysorbet wrote:Niestety
Acard biorę, proga też. Nic więcej nie mogę. W sumie gin tez co ma zrobic?
Mąż mówi, że wiedział że zajde teraz w ciążę to i mówi, że wie że będzie dobrze, bo musi byc. Zamiast sie stresowac po prostu mu zaufam, zebrałam od was worek kciuków i może sprawdzę betę w środę i tyle 😊
Chciałabym napisać tutaj mnóstwo słów pocieszenia, ale wiem że takich nie ma..
Chociaż teraz jak cofnęłam się pamięcią do moich bet w tej ciąży to 4.03 miałam betę 95, a 6.03 beta była 227 i lekarz powiedział że to idealny wzrost 😊 więc na moje oko wychodzi na to że Twoja beta rośnie prawidłowo 😘 myślę że Twój mąż ma rację 🍀 a gdzie Ty kochana wyczytałaś że beta powinna rosnąć bardziej ? 🤔Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
@notsobadd Kochana 🫂 pozwól sobie na emocje i smutek... Nie musimy codziennie tryskać energią. Sporo spraw Ci się teraz nałożyło, wydatków również i to zrozumiałe, że możesz czuć niemoc. Ale to minie... Problemy miną i wyjdzie słoneczko dla Ciebie 🩷 Pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie 🌸🥹
-
Pati - Takie dni płaczkowe, też są potrzebne. Schodzi z nas wszystko, aż można odetchnąć bez ścisku w gardle :*
@Prezesowa- wiem co czujesz z pracą, choć nasze się różnią, to gdy źle się dzieje to aż nawet nie chce się chodzić do tej roboty. Niestety, ale ludzie tworzą tą atmosferę. Wierzę, że wszystko się ustabilizuje w Twoim życiu, mam na myśli też sytuację z tatą :*
Po każdej burzy wychodzi słońce ⭐️
@Notsobadd- wszystko już napisały dziewczyny. Najważniejsze abyś robiła wszystko w zgodzie ze sobą i pozwalała sobie na te wszystkie emocje, bo to psychicznie uwalnia :* wierzę, że będzie dobrze
@Suzie- pyszne to jedzonko 😊. Ja dziś do pracy wzięłam sobie owsiankę, ale nie z tych ebooków, a intuicyjnie. Tyle, że sprawdzałam które produkty mają niski IG. No i zrobiłam płatki owsiane + jabłko + winogron + lekki Serek wiejski. A na obiadokolację zaserwowałam bataty z piekarnika + dorsza bez panierki + sałatka z ogórka, pomidora i szczypiorku. Jutro zdubluję ten pomysł i strzelę fotę. Ale też nie wiem czy jest taki przepis w ebooku 😄Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
A co do mnie, to jeżeli jutro moje obdzwanianie przychodni w poszukiwaniu endokrynologa, nie przyniesie skutku, aby pójść w tym tyg na wizytę, to postanowiłam kupić ten inozytol, ale nie wiem czy Fertistim, czy wolę jednak go w formie tabletek. Poczytałam trochę o jego pomocy na ten mój podwyższony testosteron i na temat wyregulowania stosunku lh:fsh. Znalazłam w moich staraniowych screenach polecajki inozytolu, tylko jeszcze nie wiem jaką dawkę mam pić w mojej sytuacji.
Czy powinnam też kupić NAC?
Tu natknęłam się na b.dobry artykuł ⬇️
https://plodnosc.pl/dieta-wspierajaca-plodnosc-inozytole-nac-niski-ig-produktow-i-ruch-to-sie-musi-udac/
W ogóle to czuję taką wewnętrzną motywację, że dźwignę to i wszystko wróci do normy. Mimo tych wyników, to mam głos w głowie, że świat się nie wali, tylko muszę zadziałać tymi suplami, bo niedobory mam ogromne. Nawet gdy będzie ten pcos potwierdzony przez usg, to przecież ciąża nie jest skreślona, a niestety po AH, pcos jest mocno powszechne. A może uda mi się na takim etapie to przystopować, kto wie
Kurcze, nie wiem co mnie wewnątrznie pcha do przodu, ale oby mi to nastawienie nie zniknęło.
A no i chciałabym zrzucić z 5-7kg bo tyle mi się przytyło 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2024, 02:40
Dropsik lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
A jeszcze odnośnie NAC, czy można go zastosować od 4dc przez 5 dni ?
Pytam, bo typowe stosowanie to od 3dc do 7dc
I myślę o Miovelia Nac i połączyć z tym Miovelia Pro?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2024, 04:33
♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:A jeszcze odnośnie NAC, czy można go zastosować od 4dc przez 5 dni ?
Pytam, bo typowe stosowanie to od 3dc do 7dc
I myślę o Miovelia Nac i połączyć z tym Miovelia Pro?
NAC można stosować różnie, są różne szkoły. 600 mg cały cykl, 3-7 dc po 1200-1800 mg albo np 4-8 dc. W tych początkowych dniach cyklu ja np łączę ze stymulacją, bez stymulacji biorę cały cykl po 600 - tak konsultowałam z gin.
Miovelia to drogi suplement + śmierdzi niemiłosiernie (przynajmniej dla mnie). Taniej (i mniej śmierdząco) wychodzi np. NAC ze Swanson.
Widzę w Tobie ogromną motywację do walki i to jest super :* ale martwię się też, żebyś nie przekombinowała z suplami, one też nie zawsze mają tylko pozytywny wpływ. Może wprowadzisz najpierw Inozytol i pójdziesz sprawdzić jak wygląda Twój cykl zanim włączysz duże dawki NAC?
Nie zrozum mnie źle - po prostu nie chciałabym żebyś rozjechała sobie cykl, naprawdę nie jest powiedziane że masz PCOSMajlen, elektro96, Prezesoowa, Katsue lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻