X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Eniana gratulacje :)

Ja się zarzekałam, że nie pójdę na betę, ale jednak zrobiłam (musiałam pójść sprawdzić żelazo i ferrytyne i jak mnie już kłuli to powiedziałam aby dorzucili betę i proga).

Badanie robiłam wczoraj ale wynik dopiero dziś rano był…

Beta hcg 409.9 mlU/ml
    Prog 29.63 ng/ml

Jeszcze się zastanawiam czy powtórzę jutro, aby zobaczyć przyrost. Ja zawsze do przyrostów powtarzałam tylko betę. Proga warto też powtórzyć, czy nie?
    Piękna beta ❤️🧡🩵 zawsze warto razem powtarzać 😘🩵

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Cześć dziewczyny 🥰 skończyłam właśnie nadrabianie Was 😂 dużo tu produkujecie!

Widziałam, ze był temat o serialach i filmach z dzieciństwa. Mój ulubiony film to Jumanji. Szkoda mi Robina Williamsa 💔

@Coffee dobrze, ze wyniki już ok!

@Pati zdrówka życzę ❤️ ja mam 4 takie koszyczki leków- bez komentarza 😀

@niedoszlawielodzietna gratuluje bety 🤩 a @eniana ciemniejacej kreski

@elektro96 dobrze, ze @ chociaż w miarę. Z mężem pewnie zaraz będzie zgoda. Małpa nie sprzyja 😂

Maz wczoraj miał drugie wyniki nasienia (po miesiącu, jak zaleca androlog do którego idziemy). Wyniki są gorsze o polowe. Ja odczytałam je potajemnie, a maz jwszcze nie wie (nie chce nam psuć wolnej niedzieli). Ja już trochę się z tym pogodziłam. Przeczytałam cały internet odnośnie in vitro. Nie wiedziałam nawet, ze jest opcja, ze plemniki łącza się same z komórkami, myślałam ze przy in vitro zawsze jest łączenie komórki z plemnikiem przez embriologa. Wizyta we wtorek, ale ja chyba nie liczę na cud ( przepraszam te z was, które tez maja słabe parametry nasienia u mężów). Po prostu nie chce dłużej się łudzić, bo to jeszcze gorzej na mnie działa.
    Obecnie największe moje zmartwienie, to jak nasze życie będzie wyglądać po tym jak maz się dowie i po wizycie u androloga. Ja już jakoś poukladalam sobie w głowie, martwię się o niego.
    Z plusów powiedział mi, ze już go nie stresuje oddawanie nasienia do badań i wie, ze to na pewno nie ostatni raz.

Ściskam Was wszystkie i słonecznej niedzieli ❤️
    Mocno przytulam 🫂🩵
    Najważniejsze, że macie plan 🧡
    Koniecznie daj znać po wizycie. Mocno trzyma kciuki 🤞
    Pięknej niedzieli 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 07:51

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśne kochana tule mocno 🫂 a ten prog świadczy o owulacji i ja w tym wszystkim i tak bym cieszyła się z tego wyniku. Jesteś coraz bliżej dzidziusia 😘

Eniana Kochana kciuki! Krecha jak się patrzy 🥹

A ja dziewczyny w tym cyklu robiłam pierwszy raz testy owu i trafiłam wczoraj przypadkowo na pik! 10dc 😂 a ogólnie miał być 4/5 dni później. I tak jakoś zaczęłam wcześnie robić bo od 7dc i były takie blade więc wczoraj w ogóle nie spodziewałam się piku. Jakoś się ucieszyłam i mówię do męża, że chociaż test owu pozytywny 🤪

Jakby wszystko się pomyślnie ułożyło to mam szanse na poród jeszcze w 2024 😂

Chmurka21, Suzie, Pati2804, Dropsik, Gregorka, Prezesoowa, MummyYummy, Eniana, Fermina lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati zdrówka 😚 dobrze, że już lepiej, z takim mężowym wsparciem nie było wyjścia 😜
    @Eniana gratulacje, pięknie ciemnieje!
    @Leśneintro 🫂🫂🫂 przytulam…
    @Chmurka i Ciebie mocno przytulam! 🫂 mam ogromną nadzieję, że tym razem mąż na chłodno przyjmie te informacje i będziecie mogli porozmawiać i ustalić plan na dalsze działanie. Trzymam za Was kciuki 🫶🏻

Jest po 10, a ja dopiero otworzyłam oczy 🤨
    Byłam wczoraj na koncercie, byłam na klubach, wleciały drineczki, wytańczyłam się do 3 - niczego nie żałuję 😝

NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21, Vienna, Suzie, Pati2804, elektro96, CoffeeDream, Platynova55, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, MummyYummy, Eniana, Lauraa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Eniana myślałam o Tobie od rana i czułam, że będzie dobrze <3 trzymam kciuki cały czas :)

@Niedoszlawielodzietna gratuluję bety, progesteron też piękny :)

Dzień dobry :)

Mam od rana jakąś załamkę, więc życzę Wam miłego dnia i do jutra :) :*

🫂🫂 jesteśmy tu dla Ciebie jakbyś chciała nam się wygadać 😊🫶🏻

Pati2804, Monk@, Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Jutro pójdę na powtórkę, jeszcze sprawdzę witaminę D. Zdobytych wieści to ta Ferrytyna która była poniżej normy podwoiła mi się przez ostatni miesiac, żelazo też poszło trochę do góry. Może nie jest idealnie, ale widać zdecydowana poprawę.

Trzymajcie się dziewczyny mocno. Trzymam kciuki za Was.

Chmurka21, notsobadd, Majuna, MummyYummy, PaulaG, Lauraa, Fermina lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Mocno przytulam 🫂🩵
    Najważniejsze, że macie plan 🧡 Ja na ostatniej wizycie w klinice też wyraziłam chęci,że jak stymulacją z inseminacja nie pomogą to jestemy otwarci na ivf. Może inseminacja pomoże 🩵
    Jesteśmy z Tobą, najważniejsze,że działacie 😘
    Koniecznie daj znać po wizycie. Mocno trzyma kciuki 🤞
    Pięknej niedzieli 🥰

Również trzymam kciuki za inseminacje u Was 😍 myśle, ze jak macie dobre wyniki, to jest szansa, nawet pewnie naturalnie, tylko pewnie dłużej by to wszystko trwało…. Wiem, ze starania to okropny czas czekania i dłuży się niemiłosiernie. U nas leci 11cs. Byłam zbytnia optymistka i myślałam, ze 3 miesiące to będzie u mnie maks 😂

Gregorka lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do memów to proszę nie zapominać o ulubionym palniku na kuchence 😅 to też jest starość. Mój to lewy palnik na dole hah

notsobadd, Suzie, elektro96, Monk@, KejtKa, Rachelka23, Majuna, Prezesoowa, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs ❔🍀
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie (proszę 🙏)

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dziewczyny co do memów to proszę nie zapominać o ulubionym palniku na kuchence 😅 to też jest starość. Mój to lewy palnik na dole hah

mój prawy dolny 🤪 jest zdecydowanie faworyzowany 😂

grazka0022, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Jutro pójdę na powtórkę, jeszcze sprawdzę witaminę D. Zdobytych wieści to ta Ferrytyna która była poniżej normy podwoiła mi się przez ostatni miesiac, żelazo też poszło trochę do góry. Może nie jest idealnie, ale widać zdecydowana poprawę.

Trzymajcie się dziewczyny mocno. Trzymam kciuki za Was.

Trzymam kciuki za Twój przyrost 😚🤞🏻

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

O kurde 😅 mój ulubieniec to prawy na dole 😅

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

Rośnij dalej Skarbie! 🌱✊🏻

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    "Więcej grzechów nie pamiętam" 😐
    IMG-20240406-181645.jpg

O ja !! Co to za ciacho? Narobiłaś ochoty 🤩

Majuna lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Przyszłam się dziś tylko przywitać i życzyć Wam pięknego dnia. :* ja zaraz wychodzę z domu i mam zamiar nie wracać do wieczora :D

Smerfetkaa, Zaczarowan, Pati2804, notsobadd, Monk@, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja melduje przeziębienie... 🙄😒😔 ból głowy, osłabienie i raz zimno raz ciepło.
    Ostatnio szwagier się kręcił chory po naszym domu i jego córki też przychodziły ze smarkami.. albo od nich załapałam albo dzisiaj przez siedzenie 2 h na dworze.

Szybkiego powrotu do zdrowia! :)

Pati2804 lubi tę wiadomość

25.11 - ⏸️ 🥹

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry🤗🤗 ależ dziś piękna pogoda
    U mnie rozpoczęcie dnia od treningu 👍
    Później jedziemy na rosół do rodziców, a po rosole, grill🤗
    A wy co dziś robicie?
    Wczoraj nie odzywałam się tu jakoś mocno, bo szczerze to nawet nie wisiałam na telefonie, zakupy, później film oglądaliśmy, robiłam burgery na kolację i tak dzień zleciał.
    A no I melduję jutrzejsze zakończenie @ 🤩
    Za tydzień przewidywana owulacja 👌
    I jeszcze motywacyjna fotka!
    20240407-104305.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 10:59

Pati2804, Monk@, Liyss🧚🏻, Majuna, Gregorka, NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy, Fermina lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024 - starania "na poważnie"
    - 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

@Suzie, a podzielisz się przepisem na naleśniki z mąki orkiszowej? ☺️
    @Pati, duuuuużo zdrówka 😘 Widzę, że masz dobrą opiekę, także na pewno szybko do siebie dojdziesz ♥️
    @Prezesoowa, jeśli możesz, to także podaj przepis 🤭 Będę testować wszystkie propozycje!
    @Majuna, no i kto Cię lepiej pocieszy niż mama? 😅 Ja też jakiś czas temu przerabiałam temat pierwszych siwych włosów, nawet pisałam k tym na forum, bo trochę mnie to jednak ruszyło. Na szczęście wyrwałam tamte dziady i na razie nic nowego nie ma 💪
    @Leśneintro, mocno Cię przytulam 🫂 Wiem, że takie wyniki badań potrafią nakręcić... Może skonsultuj to z jakimś sensownym ginem? To niekoniecznie musi oznaczać kolejne problemy, ale warto poznać przyczynę ✊
    @Fermina, ooooo! Tyle lat w kuchni, a ja nadal ciemna 🤯🤭 I na jakiej mące?

@Monk@, @Kejtka, memy genialne 🥰 Najbardziej mnie ubawił ten z siatkami 🤣 My z Mężem też mamy pełen bagażnik toreb w torbie i zawsze z własnymi 🤭 Kurde, no nie brałam tego jako objaw starości, ale... 😅

Życzę wszystkim udanego dnia! ♥️

Pewnie, poszukam i wyślę. :D

MummyYummy lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Estawiam aktualizację, na początku test był biały i wiedziałam że biochem, pokazuje staremu a tam się pojawiła krecha i to w regulaminowym czasie. Nie wierzę! Idę do pracy na cały dzień, ale chciałam się z Wami podzielić.
    20240407-072352.jpg

Jest! 😍

Eniana lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Cześć dziewczyny 🥰 skończyłam właśnie nadrabianie Was 😂 dużo tu produkujecie!

Widziałam, ze był temat o serialach i filmach z dzieciństwa. Mój ulubiony film to Jumanji. Szkoda mi Robina Williamsa 💔

@Coffee dobrze, ze wyniki już ok!

@Pati zdrówka życzę ❤️ ja mam 4 takie koszyczki leków- bez komentarza 😀

@niedoszlawielodzietna gratuluje bety 🤩 a @eniana ciemniejacej kreski

@elektro96 dobrze, ze @ chociaż w miarę. Z mężem pewnie zaraz będzie zgoda. Małpa nie sprzyja 😂

Maz wczoraj miał drugie wyniki nasienia (po miesiącu, jak zaleca androlog do którego idziemy). Wyniki są gorsze o polowe. Ja odczytałam je potajemnie, a maz jwszcze nie wie (nie chce nam psuć wolnej niedzieli). Ja już trochę się z tym pogodziłam. Przeczytałam cały internet odnośnie in vitro. Nie wiedziałam nawet, ze jest opcja, ze plemniki łącza się same z komórkami, myślałam ze przy in vitro zawsze jest łączenie komórki z plemnikiem przez embriologa. Wizyta we wtorek, ale ja chyba nie liczę na cud ( przepraszam te z was, które tez maja słabe parametry nasienia u mężów). Po prostu nie chce dłużej się łudzić, bo to jeszcze gorzej na mnie działa.
    Obecnie największe moje zmartwienie, to jak nasze życie będzie wyglądać po tym jak maz się dowie i po wizycie u androloga. Ja już jakoś poukladalam sobie w głowie, martwię się o niego.
    Z plusów powiedział mi, ze już go nie stresuje oddawanie nasienia do badań i wie, ze to na pewno nie ostatni raz.

Ściskam Was wszystkie i słonecznej niedzieli ❤️

Przytulam mocno ;(

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Jeszcze co do memów to przypomniał mi się ten… #życiezkotem

Screenshot-20210929-131602-Facebook.jpg

🤣🤣🤣

KejtKa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Eniana gratulacje :)

Ja się zarzekałam, że nie pójdę na betę, ale jednak zrobiłam (musiałam pójść sprawdzić żelazo i ferrytyne i jak mnie już kłuli to powiedziałam aby dorzucili betę i proga).

Badanie robiłam wczoraj ale wynik dopiero dziś rano był…

Beta hcg 409.9 mlU/ml
    Prog 29.63 ng/ml

Jeszcze się zastanawiam czy powtórzę jutro, aby zobaczyć przyrost. Ja zawsze do przyrostów powtarzałam tylko betę. Proga warto też powtórzyć, czy nie?

Super 😍

Zbuntowana, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ