Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Eniana gratulacje
Ja się zarzekałam, że nie pójdę na betę, ale jednak zrobiłam (musiałam pójść sprawdzić żelazo i ferrytyne i jak mnie już kłuli to powiedziałam aby dorzucili betę i proga).
Badanie robiłam wczoraj ale wynik dopiero dziś rano był…
Beta hcg 409.9 mlU/ml
Prog 29.63 ng/ml
Jeszcze się zastanawiam czy powtórzę jutro, aby zobaczyć przyrost. Ja zawsze do przyrostów powtarzałam tylko betę. Proga warto też powtórzyć, czy nie?NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Cześć dziewczyny 🥰 skończyłam właśnie nadrabianie Was 😂 dużo tu produkujecie!
Widziałam, ze był temat o serialach i filmach z dzieciństwa. Mój ulubiony film to Jumanji. Szkoda mi Robina Williamsa 💔
@Coffee dobrze, ze wyniki już ok!
@Pati zdrówka życzę ❤️ ja mam 4 takie koszyczki leków- bez komentarza 😀
@niedoszlawielodzietna gratuluje bety 🤩 a @eniana ciemniejacej kreski
@elektro96 dobrze, ze @ chociaż w miarę. Z mężem pewnie zaraz będzie zgoda. Małpa nie sprzyja 😂
Maz wczoraj miał drugie wyniki nasienia (po miesiącu, jak zaleca androlog do którego idziemy). Wyniki są gorsze o polowe. Ja odczytałam je potajemnie, a maz jwszcze nie wie (nie chce nam psuć wolnej niedzieli). Ja już trochę się z tym pogodziłam. Przeczytałam cały internet odnośnie in vitro. Nie wiedziałam nawet, ze jest opcja, ze plemniki łącza się same z komórkami, myślałam ze przy in vitro zawsze jest łączenie komórki z plemnikiem przez embriologa. Wizyta we wtorek, ale ja chyba nie liczę na cud ( przepraszam te z was, które tez maja słabe parametry nasienia u mężów). Po prostu nie chce dłużej się łudzić, bo to jeszcze gorzej na mnie działa.
Obecnie największe moje zmartwienie, to jak nasze życie będzie wyglądać po tym jak maz się dowie i po wizycie u androloga. Ja już jakoś poukladalam sobie w głowie, martwię się o niego.
Z plusów powiedział mi, ze już go nie stresuje oddawanie nasienia do badań i wie, ze to na pewno nie ostatni raz.
Ściskam Was wszystkie i słonecznej niedzieli ❤️
Najważniejsze, że macie plan 🧡
Koniecznie daj znać po wizycie. Mocno trzyma kciuki 🤞
Pięknej niedzieli 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 07:51
Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Leśne kochana tule mocno 🫂 a ten prog świadczy o owulacji i ja w tym wszystkim i tak bym cieszyła się z tego wyniku. Jesteś coraz bliżej dzidziusia 😘
Eniana Kochana kciuki! Krecha jak się patrzy 🥹
A ja dziewczyny w tym cyklu robiłam pierwszy raz testy owu i trafiłam wczoraj przypadkowo na pik! 10dc 😂 a ogólnie miał być 4/5 dni później. I tak jakoś zaczęłam wcześnie robić bo od 7dc i były takie blade więc wczoraj w ogóle nie spodziewałam się piku. Jakoś się ucieszyłam i mówię do męża, że chociaż test owu pozytywny 🤪
Jakby wszystko się pomyślnie ułożyło to mam szanse na poród jeszcze w 2024 😂Chmurka21, Suzie, Pati2804, Dropsik, Gregorka, Prezesoowa, MummyYummy, Eniana, Fermina lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
@Pati zdrówka 😚 dobrze, że już lepiej, z takim mężowym wsparciem nie było wyjścia 😜
@Eniana gratulacje, pięknie ciemnieje!
@Leśneintro 🫂🫂🫂 przytulam…
@Chmurka i Ciebie mocno przytulam! 🫂 mam ogromną nadzieję, że tym razem mąż na chłodno przyjmie te informacje i będziecie mogli porozmawiać i ustalić plan na dalsze działanie. Trzymam za Was kciuki 🫶🏻
Jest po 10, a ja dopiero otworzyłam oczy 🤨
Byłam wczoraj na koncercie, byłam na klubach, wleciały drineczki, wytańczyłam się do 3 - niczego nie żałuję 😝NiedoszlaWielodzietna, Chmurka21, Vienna, Suzie, Pati2804, elektro96, CoffeeDream, Platynova55, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, MummyYummy, Eniana, Lauraa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:@Eniana myślałam o Tobie od rana i czułam, że będzie dobrze trzymam kciuki cały czas
@Niedoszlawielodzietna gratuluję bety, progesteron też piękny
Dzień dobry
Mam od rana jakąś załamkę, więc życzę Wam miłego dnia i do jutra :*
🫂🫂 jesteśmy tu dla Ciebie jakbyś chciała nam się wygadać 😊🫶🏻Pati2804, Monk@, Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzięki dziewczyny za rady. Jutro pójdę na powtórkę, jeszcze sprawdzę witaminę D. Zdobytych wieści to ta Ferrytyna która była poniżej normy podwoiła mi się przez ostatni miesiac, żelazo też poszło trochę do góry. Może nie jest idealnie, ale widać zdecydowana poprawę.
Trzymajcie się dziewczyny mocno. Trzymam kciuki za Was.Chmurka21, notsobadd, Majuna, MummyYummy, PaulaG, Lauraa, Fermina lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Gregorka wrote:Mocno przytulam 🫂🩵
Najważniejsze, że macie plan 🧡 Ja na ostatniej wizycie w klinice też wyraziłam chęci,że jak stymulacją z inseminacja nie pomogą to jestemy otwarci na ivf. Może inseminacja pomoże 🩵
Jesteśmy z Tobą, najważniejsze,że działacie 😘
Koniecznie daj znać po wizycie. Mocno trzyma kciuki 🤞
Pięknej niedzieli 🥰
Również trzymam kciuki za inseminacje u Was 😍 myśle, ze jak macie dobre wyniki, to jest szansa, nawet pewnie naturalnie, tylko pewnie dłużej by to wszystko trwało…. Wiem, ze starania to okropny czas czekania i dłuży się niemiłosiernie. U nas leci 11cs. Byłam zbytnia optymistka i myślałam, ze 3 miesiące to będzie u mnie maks 😂Gregorka lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Dziewczyny co do memów to proszę nie zapominać o ulubionym palniku na kuchence 😅 to też jest starość. Mój to lewy palnik na dole hah
notsobadd, Suzie, elektro96, Monk@, KejtKa, Rachelka23, Majuna, Prezesoowa, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Dziewczyny co do memów to proszę nie zapominać o ulubionym palniku na kuchence 😅 to też jest starość. Mój to lewy palnik na dole hah
mój prawy dolny 🤪 jest zdecydowanie faworyzowany 😂grazka0022, MummyYummy lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Dzięki dziewczyny za rady. Jutro pójdę na powtórkę, jeszcze sprawdzę witaminę D. Zdobytych wieści to ta Ferrytyna która była poniżej normy podwoiła mi się przez ostatni miesiac, żelazo też poszło trochę do góry. Może nie jest idealnie, ale widać zdecydowana poprawę.
Trzymajcie się dziewczyny mocno. Trzymam kciuki za Was.
Trzymam kciuki za Twój przyrost 😚🤞🏻NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
grazka0022 wrote:Dziewczyny co do memów to proszę nie zapominać o ulubionym palniku na kuchence 😅 to też jest starość. Mój to lewy palnik na dole hah
O kurde 😅 mój ulubieniec to prawy na dole 😅 -
Majuna lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Przyszłam się dziś tylko przywitać i życzyć Wam pięknego dnia. :* ja zaraz wychodzę z domu i mam zamiar nie wracać do wieczora
Smerfetkaa, Zaczarowan, Pati2804, notsobadd, Monk@, Majuna, Gregorka, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ja melduje przeziębienie... 🙄😒😔 ból głowy, osłabienie i raz zimno raz ciepło.
Ostatnio szwagier się kręcił chory po naszym domu i jego córki też przychodziły ze smarkami.. albo od nich załapałam albo dzisiaj przez siedzenie 2 h na dworze.
Szybkiego powrotu do zdrowia!Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry🤗🤗 ależ dziś piękna pogoda
U mnie rozpoczęcie dnia od treningu 👍
Później jedziemy na rosół do rodziców, a po rosole, grill🤗
A wy co dziś robicie?
Wczoraj nie odzywałam się tu jakoś mocno, bo szczerze to nawet nie wisiałam na telefonie, zakupy, później film oglądaliśmy, robiłam burgery na kolację i tak dzień zleciał.
A no I melduję jutrzejsze zakończenie @ 🤩
Za tydzień przewidywana owulacja 👌
I jeszcze motywacyjna fotka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 10:59
Pati2804, Monk@, Liyss🧚🏻, Majuna, Gregorka, NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy, Fermina lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
MummyYummy wrote:Hej!
@Suzie, a podzielisz się przepisem na naleśniki z mąki orkiszowej? ☺️
@Pati, duuuuużo zdrówka 😘 Widzę, że masz dobrą opiekę, także na pewno szybko do siebie dojdziesz ♥️
@Prezesoowa, jeśli możesz, to także podaj przepis 🤭 Będę testować wszystkie propozycje!
@Majuna, no i kto Cię lepiej pocieszy niż mama? 😅 Ja też jakiś czas temu przerabiałam temat pierwszych siwych włosów, nawet pisałam k tym na forum, bo trochę mnie to jednak ruszyło. Na szczęście wyrwałam tamte dziady i na razie nic nowego nie ma 💪
@Leśneintro, mocno Cię przytulam 🫂 Wiem, że takie wyniki badań potrafią nakręcić... Może skonsultuj to z jakimś sensownym ginem? To niekoniecznie musi oznaczać kolejne problemy, ale warto poznać przyczynę ✊
@Fermina, ooooo! Tyle lat w kuchni, a ja nadal ciemna 🤯🤭 I na jakiej mące?
@Monk@, @Kejtka, memy genialne 🥰 Najbardziej mnie ubawił ten z siatkami 🤣 My z Mężem też mamy pełen bagażnik toreb w torbie i zawsze z własnymi 🤭 Kurde, no nie brałam tego jako objaw starości, ale... 😅
Życzę wszystkim udanego dnia! ♥️
Pewnie, poszukam i wyślę.MummyYummy lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Eniana wrote:
Jest! 😍Eniana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Chmurka21 wrote:Cześć dziewczyny 🥰 skończyłam właśnie nadrabianie Was 😂 dużo tu produkujecie!
Widziałam, ze był temat o serialach i filmach z dzieciństwa. Mój ulubiony film to Jumanji. Szkoda mi Robina Williamsa 💔
@Coffee dobrze, ze wyniki już ok!
@Pati zdrówka życzę ❤️ ja mam 4 takie koszyczki leków- bez komentarza 😀
@niedoszlawielodzietna gratuluje bety 🤩 a @eniana ciemniejacej kreski
@elektro96 dobrze, ze @ chociaż w miarę. Z mężem pewnie zaraz będzie zgoda. Małpa nie sprzyja 😂
Maz wczoraj miał drugie wyniki nasienia (po miesiącu, jak zaleca androlog do którego idziemy). Wyniki są gorsze o polowe. Ja odczytałam je potajemnie, a maz jwszcze nie wie (nie chce nam psuć wolnej niedzieli). Ja już trochę się z tym pogodziłam. Przeczytałam cały internet odnośnie in vitro. Nie wiedziałam nawet, ze jest opcja, ze plemniki łącza się same z komórkami, myślałam ze przy in vitro zawsze jest łączenie komórki z plemnikiem przez embriologa. Wizyta we wtorek, ale ja chyba nie liczę na cud ( przepraszam te z was, które tez maja słabe parametry nasienia u mężów). Po prostu nie chce dłużej się łudzić, bo to jeszcze gorzej na mnie działa.
Obecnie największe moje zmartwienie, to jak nasze życie będzie wyglądać po tym jak maz się dowie i po wizycie u androloga. Ja już jakoś poukladalam sobie w głowie, martwię się o niego.
Z plusów powiedział mi, ze już go nie stresuje oddawanie nasienia do badań i wie, ze to na pewno nie ostatni raz.
Ściskam Was wszystkie i słonecznej niedzieli ❤️
Przytulam mocno ;(👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
KejtKa lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Eniana gratulacje
Ja się zarzekałam, że nie pójdę na betę, ale jednak zrobiłam (musiałam pójść sprawdzić żelazo i ferrytyne i jak mnie już kłuli to powiedziałam aby dorzucili betę i proga).
Badanie robiłam wczoraj ale wynik dopiero dziś rano był…
Beta hcg 409.9 mlU/ml
Prog 29.63 ng/ml
Jeszcze się zastanawiam czy powtórzę jutro, aby zobaczyć przyrost. Ja zawsze do przyrostów powtarzałam tylko betę. Proga warto też powtórzyć, czy nie?
Super 😍Zbuntowana, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog