Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
grazka0022 wrote:Dziewczyny co do memów to proszę nie zapominać o ulubionym palniku na kuchence 😅 to też jest starość. Mój to lewy palnik na dole hah
Mój prawy palnik u góry 🤣👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Dzień dobry! Pospałam sobie dzisiaj. Głos w wyborach oddałam, jestem teraz po herbacie u rodziców, była karpatka 😍
W planach to rower znowu i powrót do siebie. ❤️Pati2804, Monk@, Zbuntowana, Gregorka, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Suzie wrote:Dzień dobry! Pospałam sobie dzisiaj. Głos w wyborach oddałam, jestem teraz po herbacie u rodziców, była karpatka 😍
W planach to rower znowu i powrót do siebie. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 11:06
Chmurka21 lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:My nie idziemy na wybory. Stwierdziliśmy, że nawet nie znamy tych ludzi, a takie przedtygodniowe naprawianie ulicy przed wyborami, raczej nie jest odpowiednim argumentem żeby zagłosować na tą osobę 😃 . Będzie co będzie!
U nas jest tylko jeden kandydat na burmistrza 😅 Więc też się nie wybieram, a jeśli chodzi o radnych to ja również nie znam tych ludzi.Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Majlen wrote:My nie idziemy na wybory. Stwierdziliśmy, że nawet nie znamy tych ludzi, a takie przedtygodniowe naprawianie ulicy przed wyborami, raczej nie jest odpowiednim argumentem żeby zagłosować na tą osobę 😃 . Będzie co będzie!
Pewnie, masz prawo do tego. Ja u siebie nie mogę, więc głosowałam u rodziców, ale oni znają tych ludzi, więc po prostu wysłuchałam ich opiniiMajlen, Monk@ lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
@MummyYummy to jest normalny przepis na naleśniki tylko po prostu mąka zamieniona. męża spytałam, bo to on zwykle robi.
MummyYummy lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Suzie wrote:Pewnie, masz prawo do tego. Ja u siebie nie mogę, więc głosowałam u rodziców, ale oni znają tych ludzi, więc po prostu wysłuchałam ich opinii♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:I tak też dobrze, mimo wszystko nie głosowałaś w ciemno 😊
Ja zawsze muszę research zrobić 🤣Majlen, Monk@ lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Jeszcze się odzywam, zgłosić @. Po dziwnym szalonym cyklu przyszła wcześniej i to tak, że majtki i spodnie od razu do zmiany.😅 Liczę bardzo na ten kolejny cykl, boję się, że aż za bardzo.
-
Ale zasuwacie od rana!
Witam się z Wami w piękną słoneczną niedzielę ♥️
Byłam w kościele, na wyborach, a teraz uciekam na spacerek z psem, bo żal nie skorzystać z takiej pogody. Na obiad planujemy grilla 😊
Świetne memy, uwielbiam 🤣🥰
Przytulam wszystkie, które tego potrzebują. Szczególnie Ciebie, Chmurko… ja już jestem przerażona kontrolnym badaniem nasienia i tym co nas czeka dalej… Mam nadzieję, ze po wizycie u lekarza nabierzecie sił na dalszy czas… ♥️Chmurka21 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Witam się z Wami w piękną słoneczną niedzielę ♥️
Byłam w kościele, na wyborach, a teraz uciekam na spacerek z psem, bo żal nie skorzystać z takiej pogody. Na obiad planujemy grilla 😊
Świetne memy, uwielbiam 🤣🥰
Przytulam wszystkie, które tego potrzebują. Szczególnie Ciebie, Chmurko… ja już jestem przerażona kontrolnym badaniem nasienia i tym co nas czeka dalej… Mam nadzieję, ze po wizycie u lekarza nabierzecie sił na dalszy czas… ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 11:28
elektro96 lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Ja też tylko na chwilę wpadłam, bo dziś goście, więc teraz sprzątanie, a potem z nimi będziemy siedzieć. Na szybko nadrobiłam.
Chmurka. Ściskam mocno, mam nadzieję, że wyniki mimo wszystko uda się poprawić. Mąż brał do tej pory jakieś suple? U nas wyniki były kiepskie, kupiłam mężowi suple i postanowiłam odpuścić starania na 3 miesiące. Totalnie wyluzowałam i w tym cyklu właśnie się udało, nawet suple nie zaczęły działać jeszcze, więc przy tych gorszych wynikach szanse, choć o wiele niższe, to są. Dlatego nie załamuj się, ale plan warto mieć 😘
Prezesoowa, kochana, odpocznij i wracaj do nas ❤️ i jak chcesz się wygadać, to też wal jak w dym ❤️ od tego jesteśmyChmurka21 lubi tę wiadomość
-
Mój robil badania 8 marca tego roku. Wyszły spoko, ale i tak suplementuje witaminę D, A i E i pije codziennie zioła moringi, dużo w nich dobrych składników 😊
A ja od dziś zaczynam pić siemie lniane na elegancki płodny śluzWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 11:39
CoffeeDream lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Monk@ wrote:Ja też tylko na chwilę wpadłam, bo dziś goście, więc teraz sprzątanie, a potem z nimi będziemy siedzieć. Na szybko nadrobiłam.
Chmurka. Ściskam mocno, mam nadzieję, że wyniki mimo wszystko uda się poprawić. Mąż brał do tej pory jakieś suple? U nas wyniki były kiepskie, kupiłam mężowi suple i postanowiłam odpuścić starania na 3 miesiące. Totalnie wyluzowałam i w tym cyklu właśnie się udało, nawet suple nie zaczęły działać jeszcze, więc przy tych gorszych wynikach szanse, choć o wiele niższe, to są. Dlatego nie załamuj się, ale plan warto mieć 😘
Prezesoowa, kochana, odpocznij i wracaj do nas ❤️ i jak chcesz się wygadać, to też wal jak w dym ❤️ od tego jesteśmyCoffeeDream lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
@Pati, dużo zdrówka.
@chmurka, trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie Waszego problemu. Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze 😘Chmurka21, Pati2804 lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
nick nieaktualnySuzie wrote:Dzień dobry! Pospałam sobie dzisiaj. Głos w wyborach oddałam, jestem teraz po herbacie u rodziców, była karpatka 😍
W planach to rower znowu i powrót do siebie. ❤️
Ja też już po, ale co się nastalam to moje, chyba z pół godziny w kolejce 😵💫 jakoś w tym moim okręgu zawsze jest wybitna frekwencja 😅 teraz obiadek i drzemka 😅Prezesoowa, Suzie lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Mój robil badania 8 marca tego roku. Wyszły spoko, ale i tak suplementuje witaminę D, A i E i pije codziennie zioła moringi, dużo w nich dobrych składników 😊
A ja od dziś zaczynam pić siemie lniane na elegancki płodny śluz
Brał 4 miesiące przed badanimi suple, potem w ten miesiąc po złych wynikach nowe suple i wyniki spadły. Wiec chyba na razie odpuszczamy suple, bo się boje. Poczekam co powie lekarz.
Dziekuje dziewczyny ☀️ dużo słońca ☀️☀️☀️☀️
Co do wyborów to mam podobnie, ze nie znam tych ludzi, wiec olaliśmy temat. Większość ludzi kandyduje dla kasy, która jest spora jak za taka funkcje. Wiec już trudno 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 13:02
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Elektro kciuki za badania ✊🏻
elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Elektro kciuki za badania ✊🏻
Mam nadzieję, że uda się zrealizować wizyty planowo, bo niestety mamy od wczoraj duże problemy zdrowotno-rodzinne… zobaczymy, co życie przyniesie…Zbuntowana, Liyss🧚🏻, Gregorka, notsobadd, Dropsik, MummyYummy, Chmurka21, Rachelka23 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Jakoś dziś jestem nie do życia... Ale to dlatego, że późno wczoraj skończyliśmy porządki i jeszcze na oglądanie standupu nam się wzięło na koniec 🤪
A zaraz idziemy na rowery na rozruch i zajedziemy do naszej ulubionej lodziarni. 😊🍨
@Pati Dużo zdrówka! Kuruj się i odpoczywaj. Ale z takim opiekunem to na pewno szybko wrócisz do sił ☺️
@Eniana Gratulacje! 😍✊
@Chmurka Tak jak dziewczyny tu piszą. Nie warto od razu nastawiać się negatywnie. Może problem wcale nie jest skomplikowany i da się naprawić to suplementacją. Ja trzymam kciuki ✊
@Prezesoowa Co się dzieje, że humor gorszy? 🫂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2024, 12:53
Chmurka21, Eniana, Pati2804 lubią tę wiadomość