Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super! I jak w tym Suntago? Bardzo dużo ludzi?
    Dużo ludzi było,ale wydaje mi się że nie był to na pewno szczyt,bo nie bylo w ogole kolejek do kas,a byliśmy od 17 do końca 😁 Bardzo fajnie, duzo zjezdzalni, ja to lubię takie wodne atrakcje🤗
    Polecam!😁

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Poprosze o wyjęcie młotka, zaczęłam czytać w necie czemu mnie brzuch boli i wyszło, że umieram xD

Tu już młotek nie pomoże, trzeba egzorcystę :D

Ale co Ci dolega? w sensie boli brzuch jak okresowo? czy żołądek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dużo ludzi było,ale wydaje mi się że nie był to na pewno szczyt,bo nie bylo w ogole kolejek do kas,a byliśmy od 17 do końca 😁 Bardzo fajnie, duzo zjezdzalni, ja to lubię takie wodne atrakcje🤗
    Polecam!😁

Super :D My jeździmy do aqua city do Popradu, ale właśnie chcieliśmy sprawdzić to Suntago, może w trakcie urlopu namówię męża jak będziemy w centralnej Polsce :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tu już młotek nie pomoże, trzeba egzorcystę :D

Ale co Ci dolega? w sensie boli brzuch jak okresowo? czy żołądek?

Teraz to mam wrażenie, że to i to xD

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Teraz to mam wrażenie, że to i to xD

A zwiększyłaś już dawkę metforminy? A może przedokresowo tak?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A zwiększyłaś już dawkę metforminy? A może przedokresowo tak?

Jeszcze nie, mam wrażenie że to ta komosa mi zaszkodziła

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zawsze trzymamy tempo 😂 nadrobiłam Was w końcu 😂🙌

Dropsik, Pati zgaga to największa zmora mojej ciąży.. towarzyszy mi prawie codziennie, a najgorsze jest to, że mało co pomaga. Tak, więc cieszę się, że chociaż Wy macie na to jakiś sposób haha

Eniana masz nasze kciuki, jak to któraś z Nas powiedziała „każda wizyta jest ważna” 😘

Elektro odpoczywaj kochana!

Podbijam pomysł zniżki na badania dla naszej prowadzącej! 🥰 a Prezesowa powiedz jak nastawienie, wrażenia przed wizytą u tego specjalisty, do którego czekałaś tyle miesięcy? 😎 Jakoś w połowie tego miesiąca wizyta, nie?

Zimozielona no powiem Ci, że podziwiam :) o ile zdrowie pozwala, to kibicuje 😀

Suzie prawdopodobnie jakąś część z nas pochłonie życie, maleństwa, ale jestem podobnego zdania co Prezesowa :D dla chcącego nic trudnego!

Dropsik jakoś mnie uspokoiłaś z tym, że miałaś dla siebie trochę czasu w tych pierwszych miesiącach.. 😅

Liyss wrażliwość to piękna cecha! ;* Czasami przytłacza, ale taka nasza uroda ❤️ Daj sobie czas, jak będziesz czuła się gotowa, to już nie będziesz tylko „pomagała” 😂 ale bez spiny, na spokojnie we własnym tempie!! 😎

nick nieaktualny, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Oczywiście, że trzeba, zwłaszcza chronić Cię przed aferami, których nie chce się rozwiązać, a stres zrzuca się na Ciebie.. To tak konkretnie niesprawiedliwe :/

Hah, to przerażenie wydaje mi się, że rozumiem - mam tak za każdym razem jak mój chrześniak sie uczy czegoś nowego i szaleje jak diabeł :D po prostu ściska mnie w żołądku i od razu mam wizję apokalipsy w głowie :D :D

No niestety nie jest to w porządku...

Jeju, mam tak samo! Milion czarnych scenariuszy 🤪 Ja nawet jak jedziemy gdzieś dalej, to przy wyborze miejsca biorę pod uwagę lokalizację szpitala 🤭 Trochę chore, ale co zrobić 😅

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Kołobrzeg 😉
    Ostatnio właśnie narzekałam, że moje miasto niby większe ale opieka NFZ to tragedia...
    Do większości lekarzy jeżdżę do Kołobrzegu 🤭

No właśnie zawsze mi się miesza, czy Ty, czy Suzie macie niedaleko do Kołobrzegu 🤭

Paima lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jeszcze nie, mam wrażenie że to ta komosa mi zaszkodziła

Bardzo możliwe :) czasem tak jest, że jak się zje coś co nie smakuje to boli potem żołądek :P

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Poprosze o wyjęcie młotka, zaczęłam czytać w necie czemu mnie brzuch boli i wyszło, że umieram xD

Oj, oj 🔨🔨🔨

Przecież wiesz, że doktor Google to specjalista w dziedzinie katastroficznej onkologii - on nawet z bólu palca potrafi zrobić śmiertelną chorobę 🤪

A brzuch boli Cię od dłuższego czasu? Czy to jednorazowe? Może to zmiana diety i organizm potrzebuje czasu, żeby się przestawić 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Podbijam pomysł zniżki na badania dla naszej prowadzącej! 🥰 a Prezesowa powiedz jak nastawienie, wrażenia przed wizytą u tego specjalisty, do którego czekałaś tyle miesięcy? 😎 Jakoś w połowie tego miesiąca wizyta, nie?

25 dopiero wizyta :) na razie niewiele o tym myślę, ale czasem się zdarza no i głównie się boję, że pójdę z teczką dokumentów, a ona mnie zbagatelizuje albo odeśle do kliniki na in vitro albo w ogóle odbierze nadzieję :P

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziękuje, że pytasz ;* czuję się w porządku, korzystam z dobrego nastroju, sprzątając szafki w kuchni.. 🤪 Co do problemów rodzinnych, to wiesz.. niby się odcięłam, dystansu nieco nabrałam, ale ten temat wciąż we mnie siedzi.. Jeszcze potrzebuje trochę czasu.

Coś tam mamy już w głowach 😂 kolor ścian to taki beżowy chcemy i dopasowaliśmy specjalne naklejki na ścianę z motywem zwierzątek. W przyszłym tygodniu planujemy malowanie, wiec wyślę wam zdjęcie haha 😘

Mam nadzieje, że zmieniłaś nieco nastawienie do zabiegu!!!! 😂🤪 serio bez obaw kochana! 😘

No nie śmiałam pytać o fotki, ale chętnie popodziwiam 🤪🙈
    Ach te porządki, najważniejsze że czujesz się dobrze i możesz wykorzystać wolny czas jak chcesz :)

Dzisiaj mam już takie YOLO, niech robią co chcą na tym HSG 😂
    Przecież jak się uda to urodzić jakoś też będę musiała, nie ucieknę od tego😂🙈

Zaczarowan lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No właśnie zawsze mi się miesza, czy Ty, czy Suzie macie niedaleko do Kołobrzegu 🤭

Jeżeli 500 km to niedaleko to tak, mam niedaleko 😂

Liyss🧚🏻, Paima, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bardzo możliwe :) czasem tak jest, że jak się zje coś co nie smakuje to boli potem żołądek :P

Kolejny powód żeby tego nie jeść 😂

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Oj, oj 🔨🔨🔨

Przecież wiesz, że doktor Google to specjalista w dziedzinie katastroficznej onkologii - on nawet z bólu palca potrafi zrobić śmiertelną chorobę 🤪

A brzuch boli Cię od dłuższego czasu? Czy to jednorazowe? Może to zmiana diety i organizm potrzebuje czasu, żeby się przestawić 😉

Żołądkowo od paru godzin, okresowo od niedzieli 🙈
    Parę miesięcy temu też mnie tak kręciło w brzuchu na okres i pamiętam, że to trwało kilka dni zanim się wykręciło na czerwoną fale 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2024, 13:15

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    No nie śmiałam pytać o fotki, ale chętnie popodziwiam 🤪🙈
    Ach te porządki, najważniejsze że czujesz się dobrze i możesz wykorzystać wolny czas jak chcesz :)

Dzisiaj mam już takie YOLO, niech robią co chcą na tym HSG 😂
    Przecież jak się uda to urodzić jakoś też będę musiała, nie ucieknę od tego😂🙈

Zawsze możesz się schować jak Dropsik i myśleć co by tu zrobić, żeby nie urodzić :D :D

Dropsik, notsobadd lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jeżeli 500 km to niedaleko to tak, mam niedaleko 😂

😂😂😂

To o jakiej miejscowości pisałaś przy okazji szukania gina w innym mieście z pakietu medycznego? Nie było tam żadnego brzegu? 🤪

• Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    😂😂😂

To o jakiej miejscowości pisałaś przy okazji szukania gina w innym mieście z pakietu medycznego? Nie było tam żadnego brzegu? 🤪

O Oleśnicy 🤣

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Żołądkowo od paru godzin, okresowo od niedzieli 🙈
    Parę miesięcy temu też mnie tak kręciło w brzuchu na okres i pamiętam, że to trwało kilka dni zanim się wykręciło na czerwoną fale 🙈

To może rzeczywiście ta komosa, teraz nie wiem, czy kupię 🙈

A jest szansa, że jeden ból wynika z drugiego? Czy to raczej dwa różne powody?

‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ