Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Liyss, rozumiem Twoje myślenie i takie wyrzuty sumienia 😘 Ale proszę, nie rób sobie tego 🫂 Tak jak piszą Dziewczyny, nie masz wpływu na to, jak się czujesz, teraz po prostu potrzebujesz takiej opieki o tego, żeby Mąż przejął więcej obowiązków. Super, że masz w nim taką pomoc 💪 On też na pewno ma w Tobie ogromne wsparcie ♥️
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Lyiss, może jest coś co dasz radę robić i go odciążyć? Poczujesz się w ten sposób lepiej, że jesteś potrzebna. Może rób mu gotową listę zakupów, może jakieś małe sprzątanie w szafach, może włącz pranie a on rozwiesić, może już zacznij wyprawkową listę robić albo coś w czym czujesz się na siłach. Coś co nie spowoduje pogorszenia Twojego samopoczucia, więc tak myślę o czym bezzapachowym lub mało aktywizującym. Może takie małe rzeczy, które mu zdejmiesz z głowy już będą pomocne dla niego.
Myślę, że możesz być szczęśliwa, że masz takiego męża wspierającego. On najpewniej nie odbiera tego jako duże poświęcenie. Czasem jedno ma więcej energii, a czas drugie. Teraz Ty masz gorszy czas, ale na szczęście to nie jest stan permanentny, dobrze że ciąża trwa tylko(?) 9mcy 😁
Zimozielona, każda ciąża jest inna i każdy tydzień czy dzień może być inny. Narzuciłaś sobie tempo i ok, ale sprawdzaj od czasu do czasu czy organizm nadąża, bo plany planami a życie weryfikuje. Przy dziecku to już się pewnie o tym też nie raz przekonałaś
Ja się cieszę, bo dzisiaj mam wychodne wieczorem, a jutro spotykam się z przyjaciółką 🥰 Nie widziałam jej... Ponad dwa lata, bo mieszkamy daleko, każda ma małe dziecko/dzieci i nie było jak. Ale zawsze jak się widzimy to jakbyśmy się nie widziały tydzień a nie lataWięc bardzo się cieszę i mnie to pozytywnie nastraja 🤩 Chociaż od rana ciężko mi się zabrać za różne obowiązki 🙈
Liyss🧚🏻, MummyYummy, Prezesoowa, Katsue, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:otsobad dziękuję Ci za te słowa 🥹😘
Ja mam wrażenie, że jestem słaba po prostu a mąż mówi, że jestem silna i dzielna a ja nie wiedziałam, że samopoczucie aż tak pozmienia mi w życiu🙈 jak ja sobie myślę, że teraz miałabym jeszcze dziecko pod opieką to ja nie wiem co bym zrobiła 🙈
Suzie 😘
Pati tak, w miarę sił pomagam mężowi. Nigdy nie pomyślałam, że użyje tego słowa „pomagam” 😂 bo zawsze mówiłam, że oboje mają obowiązki i nikt nikomu nie pomaga 😂 Mam nadzieję, że już niedługo wróci dawna Liyss 😁
Prezesowa dziękuję 🥹😘
Dziewczyny macie rację, ja po prostu zawsze wszystko „bardziej” przeżywam. Jestem bardzo wrażliwa, czasami mam wrażenie, że za bardzo.
I dziękuję, że mogłam się Wam wygadać 🥹
A wiem, że jak zobaczę bobasa to pewnie wszystkie te złe chwile pójdą w zapomnienie.
Suzie co do ferrytyny to w ciąży pewnie inaczej mi wyjdzie a przed ciążą mi wyszła dosyć nisko a nie zdążyłam podnieść przed ciążą 🙈 a teraz mam „dietę” jaką mam więc no pewnie nie będzie kolorowo 🙈
Jesteś bardzo silna i bardzo dzielna :*
I widać, że tworzycie z mężem zgrany duet, będziecie świetnymi rodzicami potrafiąc być tak wspierający dla siebie nawzajem ☺️♥️Liyss🧚🏻, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:A badałaś pasożyty?
Też mam problem z ferrytyna, startowałam z 7, teraz ledwo 31 ale nie chce pójść wyżej… i właśnie zastanawiam się nad badaniem pasożytów, bo coś jednak zjada to żelazo
Kiedyś w zwykłym labie. Teraz nie, choć powinno to się chyba badać z jakąś faza księżyca i w jakims labie do tego stworzonym?ostatnio robię tyle badań że w sumie jedno dodatkowe nie zaszkodzi..
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB -
Dropsik wrote:Lyiss, może jest coś co dasz radę robić i go odciążyć? Poczujesz się w ten sposób lepiej, że jesteś potrzebna. Może rób mu gotową listę zakupów, może jakieś małe sprzątanie w szafach, może włącz pranie a on rozwiesić, może już zacznij wyprawkową listę robić albo coś w czym czujesz się na siłach. Coś co nie spowoduje pogorszenia Twojego samopoczucia, więc tak myślę o czym bezzapachowym lub mało aktywizującym. Może takie małe rzeczy, które mu zdejmiesz z głowy już będą pomocne dla niego.
Myślę, że możesz być szczęśliwa, że masz takiego męża wspierającego. On najpewniej nie odbiera tego jako duże poświęcenie. Czasem jedno ma więcej energii, a czas drugie. Teraz Ty masz gorszy czas, ale na szczęście to nie jest stan permanentny, dobrze że ciąża trwa tylko(?) 9mcy 😁
Zimozielona, każda ciąża jest inna i każdy tydzień czy dzień może być inny. Narzuciłaś sobie tempo i ok, ale sprawdzaj od czasu do czasu czy organizm nadąża, bo plany planami a życie weryfikuje. Przy dziecku to już się pewnie o tym też nie raz przekonałaś
Ja się cieszę, bo dzisiaj mam wychodne wieczorem, a jutro spotykam się z przyjaciółką 🥰 Nie widziałam jej... Ponad dwa lata, bo mieszkamy daleko, każda ma małe dziecko/dzieci i nie było jak. Ale zawsze jak się widzimy to jakbyśmy się nie widziały tydzień a nie lataWięc bardzo się cieszę i mnie to pozytywnie nastraja 🤩 Chociaż od rana ciężko mi się zabrać za różne obowiązki 🙈
Oooo to udanej zabawy 🥰
Dobrze, że się udało po takim czasie zgrać terminy 😉Dropsik lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Kiedyś w zwykłym labie. Teraz nie, choć powinno to się chyba badać z jakąś faza księżyca i w jakims labie do tego stworzonym?
ostatnio robię tyle badań że w sumie jedno dodatkowe nie zaszkodzi..
Tak, widziałam na ig że dietetycy polecali zrobić w AllerGen. Nawet kody rabatowe można wyrwać 😂
Bo w takim zwykłym labie też kiedyś robiłam, ale to podobno jest średnio wiarygodne…Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Pierwszy raz byłam u takiego diabetologa na NFZ.
I czuję się naprawdę dobrze zaopiekowana (jeśli istnieje takie słowo 😅)
Pełen wywiad, na miejscu EKG i dodatkowe badania krwi.
Dostałam sensor, od razu mi go założyli na wizycie, zobaczymy jeszcze przez tydzień co się dzieje i wtedy będzie decyzja o insulinie.
Jestem mega zadowolona z wyboru lekarza. Ma takie zdrowe podejście 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2024, 11:50
Liyss🧚🏻, notsobadd, MummyYummy, Dropsik, Prezesoowa, CoffeeDream, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Paima, Mummy, dropsik, notsobad dziekuje dziękuję dziewczyny 😘
Ja ogólnie wychodzę z założenia, że dom to nie muzeum 🤪 ale lubię mieć posprzątane!
Dropsiku baw się dobrze 😘
Paima, super, że udało się trafić na fajnego lekarza 🥹MummyYummy, Dropsik, Paima lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Paima wrote:Pierwszy raz byłam u takiego diabetologa na NFZ.
Dostałam sensor, od razu mi go założyli na wizycie, zobaczymy jeszcze przez tydzień co się dzieje i wtedy będzie decyzja o insulinie.
Jestem mega zadowolona z wyboru lekarza. Ma takie zdrowe podejście 😉
Wow, faktycznie super podejście!
No i najważniejsze, że jesteś zadowolona
Sensor na pewno trochę ułatwi Ci życie?Paima lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Paima wrote:Pierwszy raz byłam u takiego diabetologa na NFZ.
Paima, jeju, super, że udało Ci się trafić na tak zaangażowanego lekarza! ♥️ I to wszystko na NFZ, to już w ogóle sztos. Jakie to miasto? 🤭 -
Paima wrote:Oooo to udanej zabawy 🥰
Dobrze, że się udało po takim czasie zgrać terminy 😉 -
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:No to właśnie byli moi rodzice 🙄 Trochę też dołożyło do pieca gadanie, że ona rozumie, że ja jestem w ciąży, ale nie trzeba mnie przecież trzymać w bańce... A ja w ferworze hormonów ciążowych miałam takie: "właśnie, kur..., że trzeba, tak długo czekałam na ten moment, kiedy będę mogła zacząć się starać i być w ciąży, że teraz moim największym zmartwieniem powinno być to, czy nie za często używam detektora".
Wiecie, ja nadal jestem otwarta na pomoc, ale teraz potrzebuję spokoju, a nie katastroficznych informacji z rana, które kilka godzin później okazują się chwilowym kryzysem (z którym nagle nie chcą nic robić 🙄).
A Niko już tak fajnie się przeciąga, że Mąż zaczyna czuć 🥰
Córka jest zachwycona rolkami 🥰Ja za to przerażona 😂 Ale ja to jestem taka kwoka, więc tłumaczę sobie, że nie mogę jej ograniczać swoimi obawami.
Oczywiście, że trzeba, zwłaszcza chronić Cię przed aferami, których nie chce się rozwiązać, a stres zrzuca się na Ciebie.. To tak konkretnie niesprawiedliwe
Hah, to przerażenie wydaje mi się, że rozumiem - mam tak za każdym razem jak mój chrześniak sie uczy czegoś nowego i szaleje jak diabełpo prostu ściska mnie w żołądku i od razu mam wizję apokalipsy w głowie
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Ja Wam ogólnie chciałam powiedzieć, że mi się kilka dni temu śniło nasze spotkanie i Prezesowa się w tym śnie na mnie obraziła 😂😂😂
Ale o co chodziło to nie pytajcie, to było po paru Aperolach więc nie wiem co sobie wkręciłam 😂
Chyba musimy się spotkać i to sprawdzićnotsobadd lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaima wrote:Pierwszy raz byłam u takiego diabetologa na NFZ.
Super! Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolonaa na czym polega ten sensor? Jakoś sam bada cukier?
-
notsobadd wrote:Heeej, jak Twoja samopoczucie dzisiaj? Udało sie troszkę odciąć od problemów rodzinnych? :*
Inspiracje na pokój Tomeczka gotowe? 🤪
Dziękuje, że pytasz ;* czuję się w porządku, korzystam z dobrego nastroju, sprzątając szafki w kuchni.. 🤪 Co do problemów rodzinnych, to wiesz.. niby się odcięłam, dystansu nieco nabrałam, ale ten temat wciąż we mnie siedzi.. Jeszcze potrzebuje trochę czasu.
Coś tam mamy już w głowach 😂 kolor ścian to taki beżowy chcemy i dopasowaliśmy specjalne naklejki na ścianę z motywem zwierzątek. W przyszłym tygodniu planujemy malowanie, wiec wyślę wam zdjęcie haha 😘
Mam nadzieje, że zmieniłaś nieco nastawienie do zabiegu!!!! 😂🤪 serio bez obaw kochana! 😘Prezesoowa, MummyYummy, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Paima, jeju, super, że udało Ci się trafić na tak zaangażowanego lekarza! ♥️ I to wszystko na NFZ, to już w ogóle sztos. Jakie to miasto? 🤭
Kołobrzeg 😉
Ostatnio właśnie narzekałam, że moje miasto niby większe ale opieka NFZ to tragedia...
Do większości lekarzy jeżdżę do Kołobrzegu 🤭 -
Odpowiem wam grupowo-
Tak sensor moim zdaniem zdecydowanie ułatwi życie.
Jest wbity w tylną część ramienia przez cały czas.
Monitoruje cukier przez całą dobę, nie trzeba się kłóć kilka razy dziennie i przede wszystkim wiadomo co się dzieje w nocy.
Od niedawna wprowadzili refundację w ciąży.
😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2024, 12:46
Prezesoowa, MummyYummy, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Poprosze o wyjęcie młotka, zaczęłam czytać w necie czemu mnie brzuch boli i wyszło, że umieram xD👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️