Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss, rozumiem Twoje myślenie i takie wyrzuty sumienia 😘 Ale proszę, nie rób sobie tego 🫂 Tak jak piszą Dziewczyny, nie masz wpływu na to, jak się czujesz, teraz po prostu potrzebujesz takiej opieki o tego, żeby Mąż przejął więcej obowiązków. Super, że masz w nim taką pomoc 💪 On też na pewno ma w Tobie ogromne wsparcie ♥️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyiss, może jest coś co dasz radę robić i go odciążyć? Poczujesz się w ten sposób lepiej, że jesteś potrzebna. Może rób mu gotową listę zakupów, może jakieś małe sprzątanie w szafach, może włącz pranie a on rozwiesić, może już zacznij wyprawkową listę robić albo coś w czym czujesz się na siłach. Coś co nie spowoduje pogorszenia Twojego samopoczucia, więc tak myślę o czym bezzapachowym lub mało aktywizującym. Może takie małe rzeczy, które mu zdejmiesz z głowy już będą pomocne dla niego.
    Myślę, że możesz być szczęśliwa, że masz takiego męża wspierającego. On najpewniej nie odbiera tego jako duże poświęcenie. Czasem jedno ma więcej energii, a czas drugie. Teraz Ty masz gorszy czas, ale na szczęście to nie jest stan permanentny, dobrze że ciąża trwa tylko(?) 9mcy 😁

Zimozielona, każda ciąża jest inna i każdy tydzień czy dzień może być inny. Narzuciłaś sobie tempo i ok, ale sprawdzaj od czasu do czasu czy organizm nadąża, bo plany planami a życie weryfikuje. Przy dziecku to już się pewnie o tym też nie raz przekonałaś ;)

Ja się cieszę, bo dzisiaj mam wychodne wieczorem, a jutro spotykam się z przyjaciółką 🥰 Nie widziałam jej... Ponad dwa lata, bo mieszkamy daleko, każda ma małe dziecko/dzieci i nie było jak. Ale zawsze jak się widzimy to jakbyśmy się nie widziały tydzień a nie lata :) Więc bardzo się cieszę i mnie to pozytywnie nastraja 🤩 Chociaż od rana ciężko mi się zabrać za różne obowiązki 🙈

Liyss🧚🏻, MummyYummy, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    otsobad dziękuję Ci za te słowa 🥹😘
    Ja mam wrażenie, że jestem słaba po prostu a mąż mówi, że jestem silna i dzielna a ja nie wiedziałam, że samopoczucie aż tak pozmienia mi w życiu🙈 jak ja sobie myślę, że teraz miałabym jeszcze dziecko pod opieką to ja nie wiem co bym zrobiła 🙈

Suzie 😘

Pati tak, w miarę sił pomagam mężowi. Nigdy nie pomyślałam, że użyje tego słowa „pomagam” 😂 bo zawsze mówiłam, że oboje mają obowiązki i nikt nikomu nie pomaga 😂 Mam nadzieję, że już niedługo wróci dawna Liyss 😁

Prezesowa dziękuję 🥹😘

Dziewczyny macie rację, ja po prostu zawsze wszystko „bardziej” przeżywam. Jestem bardzo wrażliwa, czasami mam wrażenie, że za bardzo.

I dziękuję, że mogłam się Wam wygadać 🥹
    A wiem, że jak zobaczę bobasa to pewnie wszystkie te złe chwile pójdą w zapomnienie.

Suzie co do ferrytyny to w ciąży pewnie inaczej mi wyjdzie a przed ciążą mi wyszła dosyć nisko a nie zdążyłam podnieść przed ciążą 🙈 a teraz mam „dietę” jaką mam więc no pewnie nie będzie kolorowo 🙈

Jesteś bardzo silna i bardzo dzielna :*
    I widać, że tworzycie z mężem zgrany duet, będziecie świetnymi rodzicami potrafiąc być tak wspierający dla siebie nawzajem ☺️♥️

Liyss🧚🏻, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A badałaś pasożyty?
    Też mam problem z ferrytyna, startowałam z 7, teraz ledwo 31 ale nie chce pójść wyżej… i właśnie zastanawiam się nad badaniem pasożytów, bo coś jednak zjada to żelazo :(

Kiedyś w zwykłym labie. Teraz nie, choć powinno to się chyba badać z jakąś faza księżyca i w jakims labie do tego stworzonym? :P ostatnio robię tyle badań że w sumie jedno dodatkowe nie zaszkodzi.. :P

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️
    28.01 600g cudu 🧸
    15.04 2200 g misia 🐻

🍀🍀🍀🍀

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Lyiss, może jest coś co dasz radę robić i go odciążyć? Poczujesz się w ten sposób lepiej, że jesteś potrzebna. Może rób mu gotową listę zakupów, może jakieś małe sprzątanie w szafach, może włącz pranie a on rozwiesić, może już zacznij wyprawkową listę robić albo coś w czym czujesz się na siłach. Coś co nie spowoduje pogorszenia Twojego samopoczucia, więc tak myślę o czym bezzapachowym lub mało aktywizującym. Może takie małe rzeczy, które mu zdejmiesz z głowy już będą pomocne dla niego.
    Myślę, że możesz być szczęśliwa, że masz takiego męża wspierającego. On najpewniej nie odbiera tego jako duże poświęcenie. Czasem jedno ma więcej energii, a czas drugie. Teraz Ty masz gorszy czas, ale na szczęście to nie jest stan permanentny, dobrze że ciąża trwa tylko(?) 9mcy 😁

Zimozielona, każda ciąża jest inna i każdy tydzień czy dzień może być inny. Narzuciłaś sobie tempo i ok, ale sprawdzaj od czasu do czasu czy organizm nadąża, bo plany planami a życie weryfikuje. Przy dziecku to już się pewnie o tym też nie raz przekonałaś ;)

Ja się cieszę, bo dzisiaj mam wychodne wieczorem, a jutro spotykam się z przyjaciółką 🥰 Nie widziałam jej... Ponad dwa lata, bo mieszkamy daleko, każda ma małe dziecko/dzieci i nie było jak. Ale zawsze jak się widzimy to jakbyśmy się nie widziały tydzień a nie lata :) Więc bardzo się cieszę i mnie to pozytywnie nastraja 🤩 Chociaż od rana ciężko mi się zabrać za różne obowiązki 🙈

Oooo to udanej zabawy 🥰
    Dobrze, że się udało po takim czasie zgrać terminy 😉

Dropsik lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Kiedyś w zwykłym labie. Teraz nie, choć powinno to się chyba badać z jakąś faza księżyca i w jakims labie do tego stworzonym? :P ostatnio robię tyle badań że w sumie jedno dodatkowe nie zaszkodzi.. :P

Tak, widziałam na ig że dietetycy polecali zrobić w AllerGen. Nawet kody rabatowe można wyrwać 😂
    Bo w takim zwykłym labie też kiedyś robiłam, ale to podobno jest średnio wiarygodne…

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz byłam u takiego diabetologa na NFZ.
    I czuję się naprawdę dobrze zaopiekowana (jeśli istnieje takie słowo 😅)
    Pełen wywiad, na miejscu EKG i dodatkowe badania krwi.
    Dostałam sensor, od razu mi go założyli na wizycie, zobaczymy jeszcze przez tydzień co się dzieje i wtedy będzie decyzja o insulinie.

Jestem mega zadowolona z wyboru lekarza. Ma takie zdrowe podejście 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2024, 11:50

Liyss🧚🏻, notsobadd, MummyYummy, Dropsik, nick nieaktualny, CoffeeDream, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana czekamy na wieści !
    🌻🌻🌻

Leśneintro, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima, Mummy, dropsik, notsobad dziekuje dziękuję dziewczyny 😘

Ja ogólnie wychodzę z założenia, że dom to nie muzeum 🤪 ale lubię mieć posprzątane!

Dropsiku baw się dobrze 😘

Paima, super, że udało się trafić na fajnego lekarza 🥹

MummyYummy, Dropsik, Paima lubią tę wiadomość

Jesteśmy już razem 🫶🏻

01/2025 🌸
    08/2026 🌸
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Dostałam sensor, od razu mi go założyli na wizycie, zobaczymy jeszcze przez tydzień co się dzieje i wtedy będzie decyzja o insulinie.

Wow, faktycznie super podejście!
    No i najważniejsze, że jesteś zadowolona :)
    Sensor na pewno trochę ułatwi Ci życie?

Paima lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:

Paima, jeju, super, że udało Ci się trafić na tak zaangażowanego lekarza! ♥️ I to wszystko na NFZ, to już w ogóle sztos. Jakie to miasto? 🤭

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Oooo to udanej zabawy 🥰
    Dobrze, że się udało po takim czasie zgrać terminy 😉
    No właśnie z nią się da dogadać i dopasować, a z inną, która jest 4x bliżej to wyprawa jak na mount Everest. Dlatego z tą drugą rozluźniam kontakt. Nie potrzebuję koleżanki przez Messengera do wysyłania śmiesznych memów, a kogoś z kim można się spotkać od czasu do czasu. I to spotkanie wychodzi od dwóch stron, a nie tylko jedna się dopasowuje a druga łaskawie się zgadza lub nie na spotkanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    No to właśnie byli moi rodzice 🙄 Trochę też dołożyło do pieca gadanie, że ona rozumie, że ja jestem w ciąży, ale nie trzeba mnie przecież trzymać w bańce... A ja w ferworze hormonów ciążowych miałam takie: "właśnie, kur..., że trzeba, tak długo czekałam na ten moment, kiedy będę mogła zacząć się starać i być w ciąży, że teraz moim największym zmartwieniem powinno być to, czy nie za często używam detektora".

Wiecie, ja nadal jestem otwarta na pomoc, ale teraz potrzebuję spokoju, a nie katastroficznych informacji z rana, które kilka godzin później okazują się chwilowym kryzysem (z którym nagle nie chcą nic robić 🙄).

A Niko już tak fajnie się przeciąga, że Mąż zaczyna czuć 🥰

Córka jest zachwycona rolkami 🥰Ja za to przerażona 😂 Ale ja to jestem taka kwoka, więc tłumaczę sobie, że nie mogę jej ograniczać swoimi obawami.

Oczywiście, że trzeba, zwłaszcza chronić Cię przed aferami, których nie chce się rozwiązać, a stres zrzuca się na Ciebie.. To tak konkretnie niesprawiedliwe :/

Hah, to przerażenie wydaje mi się, że rozumiem - mam tak za każdym razem jak mój chrześniak sie uczy czegoś nowego i szaleje jak diabeł :D po prostu ściska mnie w żołądku i od razu mam wizję apokalipsy w głowie :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja Wam ogólnie chciałam powiedzieć, że mi się kilka dni temu śniło nasze spotkanie i Prezesowa się w tym śnie na mnie obraziła 😂😂😂
    Ale o co chodziło to nie pytajcie, to było po paru Aperolach więc nie wiem co sobie wkręciłam 😂

Chyba musimy się spotkać i to sprawdzić :D :D

notsobadd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:

Super! Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona :) a na czym polega ten sensor? Jakoś sam bada cukier?

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Heeej, jak Twoja samopoczucie dzisiaj? Udało sie troszkę odciąć od problemów rodzinnych? :*
    Inspiracje na pokój Tomeczka gotowe? 🤪

Dziękuje, że pytasz ;* czuję się w porządku, korzystam z dobrego nastroju, sprzątając szafki w kuchni.. 🤪 Co do problemów rodzinnych, to wiesz.. niby się odcięłam, dystansu nieco nabrałam, ale ten temat wciąż we mnie siedzi.. Jeszcze potrzebuje trochę czasu.

Coś tam mamy już w głowach 😂 kolor ścian to taki beżowy chcemy i dopasowaliśmy specjalne naklejki na ścianę z motywem zwierzątek. W przyszłym tygodniu planujemy malowanie, wiec wyślę wam zdjęcie haha 😘

Mam nadzieje, że zmieniłaś nieco nastawienie do zabiegu!!!! 😂🤪 serio bez obaw kochana! 😘

nick nieaktualny, MummyYummy, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Paima, jeju, super, że udało Ci się trafić na tak zaangażowanego lekarza! ♥️ I to wszystko na NFZ, to już w ogóle sztos. Jakie to miasto? 🤭

Kołobrzeg 😉
    Ostatnio właśnie narzekałam, że moje miasto niby większe ale opieka NFZ to tragedia...
    Do większości lekarzy jeżdżę do Kołobrzegu 🤭

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiem wam grupowo-
    Tak sensor moim zdaniem zdecydowanie ułatwi życie.
    Jest wbity w tylną część ramienia przez cały czas.
    Monitoruje cukier przez całą dobę, nie trzeba się kłóć kilka razy dziennie i przede wszystkim wiadomo co się dzieje w nocy.
    Od niedawna wprowadzili refundację w ciąży.
    😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2024, 12:46

nick nieaktualny, MummyYummy, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosze o wyjęcie młotka, zaczęłam czytać w necie czemu mnie brzuch boli i wyszło, że umieram xD

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Poprosze o wyjęcie młotka, zaczęłam czytać w necie czemu mnie brzuch boli i wyszło, że umieram xD
    👩🏻‍⚖️

MummyYummy lubi tę wiadomość

‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ