Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:A w diagnostyce badają na miejscu czy gdzieś to wysyłają?
Podobno najwiarygodnoejsze wyniki są do kilku godzin po oddaniu.
Co do samego badania, to polecam Wam zrobić. Ja jak poszłam w tamtym miesiącu do gin pożalić się, że nam nie wychodzi to kazała przede wszystkim zbadać nasienie czy w ogóle jest sens mnie dalej ciągać po badaniach, skoro przyczyna niepowodzeń może leżeć gdzieś indziej
No właśnie nie wiem, ale podzwonię i popytam. Poczekamy, aż dostanę okres, żeby nie musieć specjalnie celibatu wprowadzać i pójdzie zrobić
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Prezesowa wg mnie warto zrobić badanie nasienia, żeby ewentualnie wykluczyć, że z tym jest problem. Może uda Wam się zorganizować jakiś wyjazd weekendowy i przy okazji zrobicie te badanie ✊🏻
Suzie nie czytaj już nic na necie 😂
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
No właśnie mi chodzi bardziej o to, aby zobaczyć czy coś się zmieniło z tym cukrem, skoro nagle mam podejrzenie pcos z wyników, a jak dotąd na usg nie widać było pęcherzykowatych jajnikówDropsik wrote:No jasne, można powtórzyć jak już się robi komplet.
Ciekawe jaki będzie ten lekarz. Oby sensowny!♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
@Prezesowa, ja chyba też bym zaufała bardziej klinice w tym temacie…
Jednak transport, niewiadomo jakie warunki..
Poza tym przy badaniu nasienia sprawdzane jest np. upłynnienie, które powinno wynosić chyba do 60 min (?), nie wiem czy w labie tego przypilnują zanim wyruszy w trasę na dalsze badanie?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyDropsik wrote:Może jakby się udało na miejscu zbadać to nie byłoby źle. Chociaż jakoś bardziej ufam klinice. A może udałoby się to badanie połączyć z jakimś wyjazdem? Coś wspomniałaś, że będziecie gdzieś wyjeżdżać w Polskę.
To dopiero na urlop, jeśli w ogóle uda się nam wyjechać, bo nie wiadomo co będzie. Badanie tak czy tak mamy w planach i mąż zrobi
najpierw chce też zrobić te z krwi, ale to pewnie początkiem przyszłego tygodnia, żeby się trochę wzmocnił po tej jelitówce
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:@Prezesowa, ja chyba też bym zaufała bardziej klinice w tym temacie…
Poza tym przy badaniu nasienia sprawdzane jest np. upłynnienie, które powinno wynosić chyba do 60 min (?), nie wiem czy w labie tego przypilnują zanim wyruszy w trasę na dalsze badanie?
Nie wiem właśnie. Zadzwonię i zapytam, bo mamy duże laboratorium Diagnostyki, więc jest szansa, że robią na miejscu. Jeśli nie to nie będziemy ryzykować i wybierzemy się gdzieś na wycieczkę
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:A gdzie jest Coffee i Majunka?
Coffee była wczoraj (?), a Majuna widzę wrócila do pracy po urlopie, może ma dużo pracy.
Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość
-
A chcecie te badania nasienia i krwi zrobić na tę wizytę już u Twojej/Twojego wyczekanej/wyczekanego gina? Nie wiem jak Ty, ale ja dużo sobie obiecuje po tej Twojej wizycie tam, bo z tego co pisałaś to będzie dobry lekarz😁 Pytanie czy zadowoli Prezesową, która wszystko (prawie) już wie😂Prezesoowa wrote:To dopiero na urlop, jeśli w ogóle uda się nam wyjechać, bo nie wiadomo co będzie. Badanie tak czy tak mamy w planach i mąż zrobi
najpierw chce też zrobić te z krwi, ale to pewnie początkiem przyszłego tygodnia, żeby się trochę wzmocnił po tej jelitówce 
Prezesoowa, notsobadd, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Dziewczyny, mam zagwozdke o prowadzeniu ciąży i w ogóle ginie w ciąży.
Mam z pracy pakiet w luxmedzie w spoko wersji, gdzie mam prowadzenie ciąży i badania ciążowe. Teraz jestem umówiona do gina na NFZ, ale przyjmuje ona w nowej prywatnej klinice, wzbudziła moje zaufanie i chciałabym do niej chodzić w ciąży. No i tu pojawia się mój dylemat-czy prowadzenie ciąży na NFZ to dobry pomysł? Czy są jakieś badania/rzeczy, których NFZ nie ma a powinny zadziać się w ciąży?
Jeżeli chodzii o sprzęt, to się nie martwię, bo już na ostatniej wizycie oglądałam moja macicę na USG 3d, także sprzęt mają
Wielu lekarzy na NFZ ma kiepskie opinie... Ale nie każdy 😃
Wszystko zależy po prostu od podejścia takiego lekarza. Jeśli macie dobry kontakt, masz do niej zaufanie, to bym szła na NFZ. 😉
Leśneintro lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:No właśnie z nią się da dogadać i dopasować, a z inną, która jest 4x bliżej to wyprawa jak na mount Everest. Dlatego z tą drugą rozluźniam kontakt. Nie potrzebuję koleżanki przez Messengera do wysyłania śmiesznych memów, a kogoś z kim można się spotkać od czasu do czasu. I to spotkanie wychodzi od dwóch stron, a nie tylko jedna się dopasowuje a druga łaskawie się zgadza lub nie na spotkanie.
Dobra decyzja 😉
Też mam kilku takich znajomych "online".
Prawdziwa kumpela odzywa się często, odzywa się sama-nie trzeba czekać i się prosić o uwagę.
I pogada się o wszystkim. -
My robiliśmy w laboratorium właśnie, ale takim ze specjalizacją w badaniach nasienia i dobrymi opiniami, to teraz spojrzałam na wyniki i mamy też upłynnienienotsobadd wrote:@Prezesowa, ja chyba też bym zaufała bardziej klinice w tym temacie…
Poza tym przy badaniu nasienia sprawdzane jest np. upłynnienie, które powinno wynosić chyba do 60 min (?), nie wiem czy w labie tego przypilnują zanim wyruszy w trasę na dalsze badanie?♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
nick nieaktualnyDropsik wrote:A chcecie te badania nasienia i krwi zrobić na tę wizytę już u Twojej/Twojego wyczekanej/wyczekanego gina? Nie wiem jak Ty, ale ja dużo sobie obiecuje po tej Twojej wizycie tam, bo z tego co pisałaś to będzie dobry lekarz😁 Pytanie czy zadowoli Prezesową, która wszystko (prawie) już wie😂
Ja też mam spore oczekiwania - nie ukrywam, więc tym bardziej się boję, że się zawiodę.
Myślałam o tym, żeby mieć już wszystko na tę wizytę, ale chyba na pierwszej się skupię na sobie, a na kolejną doniosę męża wyniki, jeśli będzie chciała je analizować i brać pod uwagę.
U mnie jest wystarczająco dużo problemów jak na pierwszą wizytę
chcę też pogadać z nią o diagnostyce endometriozy, bo nie zdziwię się jak i to mam.. No i liczę na super USG, czy po tym cyklu bezowulacyjnym nie mam jakichś torbieli itp.
Mąż chce zrobić badania z krwi głównie dla siebie, żeby sprawdzić czy suplementacja (tak ta, którą go truję prawie od roku
) pokaże jakieś efekty w wynikach, bo wtedy nie były doskonałe
Dropsik, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Ja też mam spore oczekiwania - nie ukrywam, więc tym bardziej się boję, że się zawiodę.
Myślałam o tym, żeby mieć już wszystko na tę wizytę, ale chyba na pierwszej się skupię na sobie, a na kolejną doniosę męża wyniki, jeśli będzie chciała je analizować i brać pod uwagę.
U mnie jest wystarczająco dużo problemów jak na pierwszą wizytę
chcę też pogadać z nią o diagnostyce endometriozy, bo nie zdziwię się jak i to mam.. No i liczę na super USG, czy po tym cyklu bezowulacyjnym nie mam jakichś torbieli itp.
Mąż chce zrobić badania z krwi głównie dla siebie, żeby sprawdzić czy suplementacja (tak ta, którą go truję prawie od roku
) pokaże jakieś efekty w wynikach, bo wtedy nie były doskonałe 
A z jakiego powodu podejrzewasz u siebie endomendę?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:A z jakiego powodu podejrzewasz u siebie endomendę?
intensywne, bolesne miesiączki; bóle miesiączkowe promieniujące do kolan; problemy żołądkowe w trakcie okresu; okrutnie wzdęty brzuch i biegunki w trakcie @. No i mam też mięśniaka na macicy, a to jest trochę przyczynowo powiązane z nieprawidłowym przetwarzaniem/usuwaniem estrogenów
-
Dziewczynki ja jednak w czwartek 04.08 będę testować, bo dziś jednak śpię jeszcze u rodziców z małą, a nie mam u nich testów+ nie chce plakac w razie czego przy niej, a w czw będę wg moich bóli owulkowych 10dpo i 12 po iui to będzie bardziej prawdopodobny wynik 🤔
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Prezesoowa wrote:Jeszcze nie miał. Cały czas bijemy się z myślami czy powinien dojechać te 90-100 km do jakiejś kliniki do dużego miasta czy zrobić np. w diagnostyce, bo u nas w mieście nie ma żadnej kliniki leczenia niepłodności, ani specjalistycznego laba od badania nasienia.
No podzwoń, podowiaduj się. Badanie nasienia zawsze się przyda dla własnej i lekarza świadomości, który zapewne spyta o wyniki albo sam zleci byście zrobili
Kciukasy 🫂
-
nick nieaktualnyGregorka wrote:Dziewczynki ja jednak w czwartek 04.08 będę testować, bo dziś jednak śpię jeszcze u rodziców z małą, a nie mam u nich testów+ nie chce plakac w razie czego przy niej, a w czw będę wg moich bóli owulkowych 10dpo i 12 po iui to będzie bardziej prawdopodobny wynik 🤔
A może to będzie płacz ze szczęścia? 🤞 Przepisałam i 4 lipca z samego rana jesteśmy pod Twoim kibelkiem
Gregorka, notsobadd, MummyYummy, Speranza :), Liyss🧚🏻, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa trzymam kciuki zeby wizyta przebiegla po Twojej mysli🤞❤️ a jeśli chodzi o badania nasienia to na Waszym miejscu bym zrobila, mnie na kazdej wizycie, na której wspominałam,że rozpoczęliśmy starania lekarze o nie pytali,za pierwszym razem nie miałam i męża od razu wyslalam na pakiet podstawowy+HBA
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH