Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    A w diagnostyce badają na miejscu czy gdzieś to wysyłają?
    Podobno najwiarygodnoejsze wyniki są do kilku godzin po oddaniu.

Co do samego badania, to polecam Wam zrobić. Ja jak poszłam w tamtym miesiącu do gin pożalić się, że nam nie wychodzi to kazała przede wszystkim zbadać nasienie czy w ogóle jest sens mnie dalej ciągać po badaniach, skoro przyczyna niepowodzeń może leżeć gdzieś indziej

No właśnie nie wiem, ale podzwonię i popytam. Poczekamy, aż dostanę okres, żeby nie musieć specjalnie celibatu wprowadzać i pójdzie zrobić :)

Dropsik lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa wg mnie warto zrobić badanie nasienia, żeby ewentualnie wykluczyć, że z tym jest problem. Może uda Wam się zorganizować jakiś wyjazd weekendowy i przy okazji zrobicie te badanie ✊🏻

Suzie nie czytaj już nic na necie 😂

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    No jasne, można powtórzyć jak już się robi komplet.
    Ciekawe jaki będzie ten lekarz. Oby sensowny!
    No właśnie mi chodzi bardziej o to, aby zobaczyć czy coś się zmieniło z tym cukrem, skoro nagle mam podejrzenie pcos z wyników, a jak dotąd na usg nie widać było pęcherzykowatych jajników

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa, ja chyba też bym zaufała bardziej klinice w tym temacie…
    Jednak transport, niewiadomo jakie warunki..
    Poza tym przy badaniu nasienia sprawdzane jest np. upłynnienie, które powinno wynosić chyba do 60 min (?), nie wiem czy w labie tego przypilnują zanim wyruszy w trasę na dalsze badanie?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Może jakby się udało na miejscu zbadać to nie byłoby źle. Chociaż jakoś bardziej ufam klinice. A może udałoby się to badanie połączyć z jakimś wyjazdem? Coś wspomniałaś, że będziecie gdzieś wyjeżdżać w Polskę.

To dopiero na urlop, jeśli w ogóle uda się nam wyjechać, bo nie wiadomo co będzie. Badanie tak czy tak mamy w planach i mąż zrobi :) najpierw chce też zrobić te z krwi, ale to pewnie początkiem przyszłego tygodnia, żeby się trochę wzmocnił po tej jelitówce :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Poza tym przy badaniu nasienia sprawdzane jest np. upłynnienie, które powinno wynosić chyba do 60 min (?), nie wiem czy w labie tego przypilnują zanim wyruszy w trasę na dalsze badanie?

Nie wiem właśnie. Zadzwonię i zapytam, bo mamy duże laboratorium Diagnostyki, więc jest szansa, że robią na miejscu. Jeśli nie to nie będziemy ryzykować i wybierzemy się gdzieś na wycieczkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest Coffee i Majunka?

• Paima Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Poprosze o wyjęcie młotka, zaczęłam czytać w necie czemu mnie brzuch boli i wyszło, że umieram xD

Ale że jak 😅
    Młoteczek widzę już poleciał 🤭

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A gdzie jest Coffee i Majunka?

Coffee była wczoraj (?), a Majuna widzę wrócila do pracy po urlopie, może ma dużo pracy.

nick nieaktualny, Dropsik lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To dopiero na urlop, jeśli w ogóle uda się nam wyjechać, bo nie wiadomo co będzie. Badanie tak czy tak mamy w planach i mąż zrobi :) najpierw chce też zrobić te z krwi, ale to pewnie początkiem przyszłego tygodnia, żeby się trochę wzmocnił po tej jelitówce :P
    A chcecie te badania nasienia i krwi zrobić na tę wizytę już u Twojej/Twojego wyczekanej/wyczekanego gina? Nie wiem jak Ty, ale ja dużo sobie obiecuje po tej Twojej wizycie tam, bo z tego co pisałaś to będzie dobry lekarz😁 Pytanie czy zadowoli Prezesową, która wszystko (prawie) już wie😂

nick nieaktualny, notsobadd, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Dziewczyny, mam zagwozdke o prowadzeniu ciąży i w ogóle ginie w ciąży.
    Mam z pracy pakiet w luxmedzie w spoko wersji, gdzie mam prowadzenie ciąży i badania ciążowe. Teraz jestem umówiona do gina na NFZ, ale przyjmuje ona w nowej prywatnej klinice, wzbudziła moje zaufanie i chciałabym do niej chodzić w ciąży. No i tu pojawia się mój dylemat-czy prowadzenie ciąży na NFZ to dobry pomysł? Czy są jakieś badania/rzeczy, których NFZ nie ma a powinny zadziać się w ciąży?
    Jeżeli chodzii o sprzęt, to się nie martwię, bo już na ostatniej wizycie oglądałam moja macicę na USG 3d, także sprzęt mają :D

Wielu lekarzy na NFZ ma kiepskie opinie... Ale nie każdy 😃
    Wszystko zależy po prostu od podejścia takiego lekarza. Jeśli macie dobry kontakt, masz do niej zaufanie, to bym szła na NFZ. 😉

Leśneintro lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    No właśnie z nią się da dogadać i dopasować, a z inną, która jest 4x bliżej to wyprawa jak na mount Everest. Dlatego z tą drugą rozluźniam kontakt. Nie potrzebuję koleżanki przez Messengera do wysyłania śmiesznych memów, a kogoś z kim można się spotkać od czasu do czasu. I to spotkanie wychodzi od dwóch stron, a nie tylko jedna się dopasowuje a druga łaskawie się zgadza lub nie na spotkanie.

Dobra decyzja 😉
    Też mam kilku takich znajomych "online".
    Prawdziwa kumpela odzywa się często, odzywa się sama-nie trzeba czekać i się prosić o uwagę.
    I pogada się o wszystkim.

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    My robiliśmy w laboratorium właśnie, ale takim ze specjalizacją w badaniach nasienia i dobrymi opiniami, to teraz spojrzałam na wyniki i mamy też upłynnienie

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A chcecie te badania nasienia i krwi zrobić na tę wizytę już u Twojej/Twojego wyczekanej/wyczekanego gina? Nie wiem jak Ty, ale ja dużo sobie obiecuje po tej Twojej wizycie tam, bo z tego co pisałaś to będzie dobry lekarz😁 Pytanie czy zadowoli Prezesową, która wszystko (prawie) już wie😂

Ja też mam spore oczekiwania - nie ukrywam, więc tym bardziej się boję, że się zawiodę.

Myślałam o tym, żeby mieć już wszystko na tę wizytę, ale chyba na pierwszej się skupię na sobie, a na kolejną doniosę męża wyniki, jeśli będzie chciała je analizować i brać pod uwagę.
    U mnie jest wystarczająco dużo problemów jak na pierwszą wizytę :D chcę też pogadać z nią o diagnostyce endometriozy, bo nie zdziwię się jak i to mam.. No i liczę na super USG, czy po tym cyklu bezowulacyjnym nie mam jakichś torbieli itp.

Mąż chce zrobić badania z krwi głównie dla siebie, żeby sprawdzić czy suplementacja (tak ta, którą go truję prawie od roku :P) pokaże jakieś efekty w wynikach, bo wtedy nie były doskonałe :P

Dropsik, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ja też mam spore oczekiwania - nie ukrywam, więc tym bardziej się boję, że się zawiodę.

Myślałam o tym, żeby mieć już wszystko na tę wizytę, ale chyba na pierwszej się skupię na sobie, a na kolejną doniosę męża wyniki, jeśli będzie chciała je analizować i brać pod uwagę.
    U mnie jest wystarczająco dużo problemów jak na pierwszą wizytę :D chcę też pogadać z nią o diagnostyce endometriozy, bo nie zdziwię się jak i to mam.. No i liczę na super USG, czy po tym cyklu bezowulacyjnym nie mam jakichś torbieli itp.

Mąż chce zrobić badania z krwi głównie dla siebie, żeby sprawdzić czy suplementacja (tak ta, którą go truję prawie od roku :P) pokaże jakieś efekty w wynikach, bo wtedy nie były doskonałe :P

A z jakiego powodu podejrzewasz u siebie endomendę?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A z jakiego powodu podejrzewasz u siebie endomendę?

intensywne, bolesne miesiączki; bóle miesiączkowe promieniujące do kolan; problemy żołądkowe w trakcie okresu; okrutnie wzdęty brzuch i biegunki w trakcie @. No i mam też mięśniaka na macicy, a to jest trochę przyczynowo powiązane z nieprawidłowym przetwarzaniem/usuwaniem estrogenów :P

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja jednak w czwartek 04.08 będę testować, bo dziś jednak śpię jeszcze u rodziców z małą, a nie mam u nich testów+ nie chce plakac w razie czego przy niej, a w czw będę wg moich bóli owulkowych 10dpo i 12 po iui to będzie bardziej prawdopodobny wynik 🤔

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jeszcze nie miał. Cały czas bijemy się z myślami czy powinien dojechać te 90-100 km do jakiejś kliniki do dużego miasta czy zrobić np. w diagnostyce, bo u nas w mieście nie ma żadnej kliniki leczenia niepłodności, ani specjalistycznego laba od badania nasienia.

No podzwoń, podowiaduj się. Badanie nasienia zawsze się przyda dla własnej i lekarza świadomości, który zapewne spyta o wyniki albo sam zleci byście zrobili :) Kciukasy 🫂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dziewczynki ja jednak w czwartek 04.08 będę testować, bo dziś jednak śpię jeszcze u rodziców z małą, a nie mam u nich testów+ nie chce plakac w razie czego przy niej, a w czw będę wg moich bóli owulkowych 10dpo i 12 po iui to będzie bardziej prawdopodobny wynik 🤔

A może to będzie płacz ze szczęścia? 🤞 Przepisałam i 4 lipca z samego rana jesteśmy pod Twoim kibelkiem :)

Gregorka, notsobadd, MummyYummy, Speranza :), Liyss🧚🏻, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa trzymam kciuki zeby wizyta przebiegla po Twojej mysli🤞❤️ a jeśli chodzi o badania nasienia to na Waszym miejscu bym zrobila, mnie na kazdej wizycie, na której wspominałam,że rozpoczęliśmy starania lekarze o nie pytali,za pierwszym razem nie miałam i męża od razu wyslalam na pakiet podstawowy+HBA

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ