Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra do mnie napisała, że teraz powinno się brać foliany a nie kwas foliowy, a ja do niej: ha! Już biorę 🤭

Majlen, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    intensywne, bolesne miesiączki; bóle miesiączkowe promieniujące do kolan; problemy żołądkowe w trakcie okresu; okrutnie wzdęty brzuch i biegunki w trakcie @. No i mam też mięśniaka na macicy, a to jest trochę przyczynowo powiązane z nieprawidłowym przetwarzaniem/usuwaniem estrogenów :P

Ojjj, no to naprawdę jest full opcja okresowa u Ciebie…
    1 dzień miesiączki też mam okropnie bolesny gdzie bez Nimesilu nie funkcjonuję + obowiązkowo biegunka przy tym.. myslalam, że to dość standardowe 🙈

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    1 dzień miesiączki też mam okropnie bolesny gdzie bez Nimesilu nie funkcjonuję + obowiązkowo biegunka przy tym.. myslalam, że to dość standardowe 🙈

Ja tak miałam w liceum, była "okresowa kupa" 🙈

nick nieaktualny, grazka0022 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Siostra do mnie napisała, że teraz powinno się brać foliany a nie kwas foliowy, a ja do niej: ha! Już biorę 🤭

Byłaś szybsza 😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Teoretycznie to może być normalne, a może nie być :P wolę dla swojego spokoju to sprawdzić, nawet na przyszłość, a mój stały gin pewnie machnie ręką i powie, że nic mi nie jest :P do pewnego momentu mi to podejście pasowało, ale teraz myślę trochę inaczej i wolę wiedzieć :)

Dropsik lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A nawet więcej, bylaby pewnie mocno zdziwiona jakby tu pobyła chwilę i zobaczyła, że ten wątek to księga wiedzy na wiele tematów 😄

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to zauważyłam, że moja skóra na rękach i nogach, przestała być sucha. Może to dzięki tym suplom, choć to dopiero tydzień..od picia wody napewno nie, bo piję codziennie tak samo, 2-3l.
    A miałam tak okropnie suchą, że mogłam paznokciem rysować i ślad nie znikał

♀️29
    PCOS

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bsjeke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:24

nick nieaktualny, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A nawet więcej, bylaby pewnie mocno zdziwiona jakby tu pobyła chwilę i zobaczyła, że ten wątek to księga wiedzy na wiele tematów 😄

Mogłoby tak być :D

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Ufff! Nadrobiłam was! Dziś mocno intensywny dzień + korpodramy więc czuję się nieco wyeksploatowana 🙈 nie dam rady odnieść się już do każdej z wiadomości, ale wiedzcie, że jestem z wami myślami cały czas! Zaraz kończę obiad i zawijam się na rower 🤭 w ogóle w te dni biurowe mam wrażenie, że ledwo wrócę z pracy, zjem, jakieś drobiazgi porobię i do spania. Po tylu latach HO nie ogarniam, jak dawałam radę codziennie jeździć do biura 🤣

Witam w mojej rzeczywistości 😂 wychodzę o 6.30 do pracy, wracam do domu o 19-20 :P jestem typowym noł lajfem 😂😂😂

• Paima Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    W ogóle to zauważyłam, że moja skóra na rękach i nogach, przestała być sucha. Może to dzięki tym suplom, choć to dopiero tydzień..od picia wody napewno nie, bo piję codziennie tak samo, 2-3l.
    A miałam tak okropnie suchą, że mogłam paznokciem rysować i ślad nie znikał

A jak u Ciebie tarczycowe wyniki, bo nie pamiętam, przepraszam.

Taka bardzo sucha skóra często pojawia się przy niedoczynności.

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym badaniem nasienia to trzeba mocno zwracać uwagę na to jakie laboratorium i jaka metoda wykonuje to badanie. Nie tylko o przewożenie próbki chodzi, ale też o to czy wykonują badanie w czasie rzeczywistym czy na podstawie zdjęć - chyba o to chodziło. Nie mam pewności, bo czytałam to dawno i nie chce czegoś pomylic, ale poczytajcie przed wyborem laba, bo jak już robić to dobrze żeby wyniki były w pełni wiarygodne.

MummyYummy lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Teoretycznie to może być normalne, a może nie być :P wolę dla swojego spokoju to sprawdzić, nawet na przyszłość, a mój stały gin pewnie machnie ręką i powie, że nic mi nie jest :P do pewnego momentu mi to podejście pasowało, ale teraz myślę trochę inaczej i wolę wiedzieć :)

Oby to były u Ciebie tylko niegroźne podejrzenia, a nie endometrioza 🙏🏻
    Czekam na tą Twoją wizytę jak na swoją, bo to co nam tu o niej napisałaś brzmiało mega zachęcająco 😅

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupa okresowa 🙈 a u mnie było pojęcie „majtki okresowe” proszę powiedzcie, że tylko ja mam okresowa bieliznę 😂

nick nieaktualny, grazka0022 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Z tym badaniem nasienia to trzeba mocno zwracać uwagę na to jakie laboratorium i jaka metoda wykonuje to badanie. Nie tylko o przewożenie próbki chodzi, ale też o to czy wykonują badanie w czasie rzeczywistym czy na podstawie zdjęć - chyba o to chodziło. Nie mam pewności, bo czytałam to dawno i nie chce czegoś pomylic, ale poczytajcie przed wyborem laba, bo jak już robić to dobrze żeby wyniki były w pełni wiarygodne.

Widziałam, że w jednym labie mają do wyboru metodę manualną albo komputerową, ale jeszcze nie dzwoniłam, ani nie czytałam o różnicach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Oby to były u Ciebie tylko niegroźne podejrzenia, a nie endometrioza 🙏🏻
    Czekam na tą Twoją wizytę jak na swoją, bo to co nam tu o niej napisałaś brzmiało mega zachęcająco 😅

Też mam taką nadzieję. A taką mini nadzieję, a bardziej marzenie mam, żeby wzięła mnie pod swoje skrzydła i na swoj oddział i przebadała z góry na dół :P - pomarzyc mozna 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2024, 18:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kupa okresowa 🙈 a u mnie było pojęcie „majtki okresowe” proszę powiedzcie, że tylko ja mam okresowa bieliznę 😂

Of kors! 3/4 szuflady to majtki okresowe, których nie założę z żadnej innej okazji :D

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka w czwartek jesteśmy całym pociągiem 🤞🤞

Prezesowa, bardzo dużo tych objawów okresowych i warto sprawdzić. Oby lekarka ogarniała temat.

Suzie,ja myślę, że siostra Cię nie docenia jeśli chodzi o wiedzę 🤣

Speranza, masz rację z tym badaniem, ale ja też czytałam o tym dawno. Za moich czasów najlepsza metoda to była chyba tunelowa, robili tak w Invicta u nas w tamtym czasie. A teraz to może jeszcze coś nowego weszło, bo to na pewno się zmienia i rozwija.

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na dzielni był jakiś straszny wypadek z udziałem pieszych. W tej ciąży to wszystko człowiek przeżywa razy dwa i nie może mi to teraz wyjść z głowy. Ciągle teraz czytam co i jak, dobrze że już w autobusie siedzę i jadę na to spotkanie to trochę się oderwę i rozerwę.

• Majlen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    A jak u Ciebie tarczycowe wyniki, bo nie pamiętam, przepraszam.

Taka bardzo sucha skóra często pojawia się przy niedoczynności.
    Tarczyca wydaje mi się, że dobrze

TSH - 1.573 normy : 0,35 - 4,94
    FT3 - 3.09 normy : 1,58 - 3,91
    FT4 - 1.08 normy : 0,7 - 1,48

Paima lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ